• Novinky

            • Ovečky a Anjelíčkovia na návšteve požiarnej zbrojnice

            • V dnešné dopoludnie deti z našej materskej školy navštívili požiarnu zbrojnicu. Takáto návšteva  je vždy nielen vzdelávacím ale aj dobrodružným zážitkom pre deti. Pre niektoré z nich to bola prvá príležitosť nazrieť do sveta hasičov a ich náročnej práce. Po vstupe do požiarnej zbrojnice sa deťom rozžiarili oči od množstva zaujímavých vecí -  od veľkých hasičských áut,  záchranných člnov až po vysokovýkonové hadice, ktoré sa používajú pri hasení. Hasiči deťom porozprávali o tom, aké typy áut používajú pri výjazdoch a záchranných prácach. Dokonca si tieto autá deti mohli pozrieť i zvnútra. Deti odchádzali z požiarnej zbrojnice plné dojmov a obdivu z práce hasičov.

            • Duchovná obnova žiakov 2. stupňa

            • Duchovná obnova je dôležitou súčasťou života kresťana. Uprostred každodenného zhonu a stresu je potrebný čas stíšenia. Čas, počas ktorého je kresťan pozvaný spoznávať ako na tom je a ako môže zlepšiť vzťah s Bohom a s ľuďmi okolo seba. Takúto príležitosť mali vo štvrtok 18.4. žiaci 6. až 9. ročníka.

              Prostredníctvom interaktívnych vyučovaní pán kaplán Lukáš Urbaník a členka Komunity Emanuel Klára Dašková previedli žiakov 6. a 7. triedy svetom priateľstva. Odhalili, ako je možné spoznať dobrého priateľa, ako budovať spoločenstvo priateľov, ktorí sa dokážu podopierať na ceste životom a zvládať prekážky. Spoločne spoznávali, ako sa vyvarovať chýb v komunikácii a neohroziť priateľský vzťah. Ponúkli vzor svätcov a cez pútavé osobné svedectvá sa dotýkali sŕdc poslucháčov.

              Žiaci 8. a 9.roč. zatiahli na hlbinu s o. Radovanom Hasíkom*. „Ježiš nás chce slobodných a hlbokých, nielen aby sme boli zdraví a bolo nám dobre .....“ prihovoril sa počas prednášky, v ktorej odhaľoval  ako rozpoznať dobrý strach, ktorý človeka chráni od strachu, ktorý bráni radostnému životu.  Hodnotné informácie o rôznych druhoch strachu a postojoch človeka k nim sa snúbili s ponukou na cestu pokoja, ktorej  predpokladom je, že človek si nájde čas na  stretnutie samého so sebou, aby spoznal pravdu o sebe, a na stretnutie s Bohom.

              Duchovná obnova vyvrcholila adoráciou a slávením svätej omše vo farskom kostole.

              Hudobný doprovod pod taktovkou Eliany Šerej z 8.A si zaslúži obdiv a pochvalu. Členovia speváckeho zboru prvýkrát bez svojej  zbormajsterky zaspievali a zahrali piesne počas adorácie a svätej omše. Prijali veľkú výzvu, prekonali strach, neistotu.  Môžeme skonštatovať, že duchovná obnova priniesla prvé dobré ovocie.

               

              *Je členom Komunity Emanuel. V rámci nej sa zúčastnil ročného formačného pobytu v evanjelizačnej škole v nemeckom Altöttingu (Emmanuel School of Mission). Absolvoval štúdium cirkevnej hudby vo Viedni (Universität für Musik und darstellende Kunst).  Filozoficko-teologické štúdiá začal v Belgicku (Studium Notre Dame de Namur) a neskôr dokončil na teologickej fakulte Univerzity Komenského v Badíne. Od roku 2015 je kňazom banskobystrickej diecézy. V súčasnosti pôsobí ako duchovný správca Duchovného centra Lukov dvor, kde sa venuje vysluhovaniu sviatosti zmierenia, duchovnému sprevádzaniu, koordinácii programov a spolupracuje na vedení kurzov a duchovných cvičení.

            • Čo sa dialo na Púštnom hrade?!

            •  

              Malí prváčikovia sa už veľa naučili, poznajú písmenká, vedia prečítať slová, radi spievajú s triednou pani učiteľkou Kubičinovou, ale najradšej majú výtvarnú a telesnú výchovu. Toto všetko a ešte viac sme sa dozvedeli pri pasovaní prvákov do cechu, ktoré sa konalo 16.4. 2024 na Púštnom hrade.

              Keď zazneli fanfáry, vošiel kráľ Juraj a privítal veselých žiakov – prvákov. Dôsledne potom pozoroval  ako plnia úlohy, ktoré si pre nich pripravili deviataci. Prváci ukázali, že sú veľmi šikovní. Odvážne s horiacimi guľami zabíjali draka, pospomínali si na rozprávky, ktoré im čítala kedysi mama, pomohli žabkám späť do jazera a svoju trpezlivosť a vytrvalosť ukázali pri prenášaní loptičky. Mocne pretekali tiež fúkaním s huseničkami. Aktivity sa deťom veľmi  páčili a za splnenie úloh na nich čakali morské potvorky, rybičky a všeljaké autíčka.

              Kráľ Juraj bol tiež mimoriadne spokojný, prvákom povedal ešte niekoľko múdrych rád do života a potom svojím dreveným mečom každého slávnostne pasoval za žiaka našej školy. Potešilo nás, že na túto krásnu slávnosť prišla aj princezná Dorotka zo susedného kráľovstva a Ami  s bublinkami z južného kráľovstva. Vzácnym hosťom bola sama riaditeľka školy Ľubica Mišíková. Všetkým sa milo prihovorila a s prvákmi sa i porozprávala. Bolo to naozaj veľmi pekné.

              Nad púštnym hradom lietal v ten deň aj špeciálny anjel. Jeho šikovnosť, ochota a tvorivosť bola veľkým darom. Ak by ste ho chceli stretnúť, prezradím vám jeho meno - Mariannka Babčanová.

              Medailu školy a imatrikulačnú listinu si prváci odniesli domov ako spomienku na túto jedinečnú chvíľu.

            • Aktivuj sa v školskom parlamente.....

            • Minulý utorok 9.4.2024 niektorí žiaci z 2.stupňa mali  zaujímavý  workshop pod vedením pani PaedDr.. Aleny Strýčkovej, riaditeľky CVČ a jej kolegyne - pani Lei Stehelovej,   zameraný  na aktivity v školskom parlamente. .

              Každú triedu   2. stupňa reprezentovali na tomto celodennom podujatí   2-3 žiaci.

              Účastníci sa učili ako spolupracovať v tíme, ako komunikovať, pozerať sa na veci aj z iného uhla pohľadu a naplánovať aktivity pre svoju školu.

              Cieľom bolo motivovať členov školského parlamentu na realizáciu naplánovaných aktivít.

              Na záver každá skupinka prezentovala pred ostatnými  svoju   pripravenú aktivitu.  

              Už sa teraz  tešíme na  výborné nápady  našich žiakov  do blízkej budúcnosti.

               

               

            • OK V MATEMATICKEJ OLYMPIÁDE

            • Pred týždňom nás  na OK v MAT. olympiáde výborne reprezentoval Gabriel Kuťka zo 7.A, ktorý obsadil 2.miesto.

              Okrem neho boli úspešnými rieśiteľmi aj ďalší žiaci : 

              Nela Vidová  zo 6.A - 4.miesto

              Tomáš Kysucký, Tomáš Smatana  zo 7.A - 5-8.miesto.

              Všetkým ďakujeme  za vzornú reprezentáciu školy a prajeme  bystrý úsudok  aj v ďalších ročníkoch a súťažiach

               

               

            • Amy Beriacová a Damián Rebro - 100% z MAT v T9

            • Amy Beriacová a Damián Rebro dosiahli 100% v národnom testovaní T9 z MAT, ďalší dvaja žiaci Michal Dovičin a Juraj Štefina dosiahli 96,7%.  Zo SJL dosiahli Amy Beriacová, Michal Dovičin a Ján Janíček 93,3%. Celkový priemer za Slovensko zatiaľ nevieme, ale akonáhle bude zverejnený, budeme publikovať. Aj ostaní žiaci dosiahli pekné výsledky. Žiakom gratulujeme a pani učiteľkám Mgr. Veronike Pobežalovej za MAT a Mgr. Kataríne Huťovej za SJL ďakujeme za vzornú prípravu žiakov.

            • Život je dar, ktorý sme dostali od Boha

            •  

              kEĎ  ROZHODUJÚ  SEKUNDY, ČI MINÚTY...

               

              Môže sa stať, že sa dostaneme do situácie vyžadujúcej našu odvahu, ale aj vedomosti a znalosti, ako ľudský život zachrániť. A vtedy nie je čas rozmýšľať, čo asi mám urobiť. Preto je dobré byť pripravený. Vedieť, čo môžem a ako to môžem urobiť, aby som niekomu pomohol.

              Preto sme sa rozhodli stredu 10. apríla zasvätiť získavaniu a prehlbovaniu svojich vedomostí o poskytovaní prvej pomoci. Nešlo však len o teóriu, ale predovšetkým o praktické cvičenia. Na pomoc nám prišli študentky Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici @szspb s ich triednou učiteľkou Mgr. Ivanou Pavlacovou. Teóriu spájali hneď aj s praktickými cvičeniami. Každý žiak si mohol vyskúšať nielen obväzové techniky, ale i resuscitáciu na figuríne dospelého človeka i malého bábätka. Skúšali sme aj hmat, ktorým môžeme pomôcť dusiacemu sa človeku. A zistili sme, že nie je to až také ľahké a jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Žiakom sa páčil i profesionálny prístup samotných študentiek. Im a ich triednej učiteľke patrí veľká vďaka. Určite to nebolo poslednýkrát, čo sme so Strednou zdravotníckou školou PB spolupracovali. A keďže dievčatá, ktoré u nás boli, sú študentkami štvrtého ročníka, budeme im vyprosovať dary Ducha Svätého, aby zvládli nastávajúcu skúšku dospelosti a dostali sa na tie vysoké školy, ktoré si vybrali.

              SR

            • Majáles pre rodičov, zamestnancov a priateľov školy

            • Vážení rodičia, zamestnanci a priatelia školy,

              Výbor rodičov pri ZŠ s MŠ sv. Margity organizuje kultúrne podujatie - Majáles, ktorý sa uskutoční v piatok 17.5.2024 o 19:00 hod. v Divadle Púchov.Srdečne pozývame všetkých rodičov, zamestnancov a priateľov školy a Vašich známych. Pripravili sme pre vás vystúpenie detí, občerstvenie - víno, večera, hudba, tombola a po polnoci kapustnica. Lístky si môžete zakúpiť u pani  ekonómky školy v ZŠ --t.č. 0910 852 312  a u pána Lodudu-- t.č. 0918 049 264. 

              Cena lístka je 35€ na osobu. Kto by chcel prispieť do tomboly, môže priniesť veci do školy.

              Ďakujeme.

              Tešíme sa na Vašu účasť! 

            • TEHLIČKA 2024 – VYHODNOTENIE

            • Projekt Tehlička 2024 naši žiaci v tomto roku prijali s veľkým nadšením. Spoločne vyzbierali 380 EUR na výstavbu multifunkčnej haly v centre Bakhita v mestečku Tonj. O živote v Južnom Sudáne sa veľa dozvedeli počas aktivít na triednickej hodine i hodine náboženstva. Žiaci 6. – 9. ročníka so záujmom počúvali i rozprávanie don Petra Kuchára o živote v Južnom Sudáne spojené s prezentáciou fotiek a krátkym videom.

              Čo zaujímavé sa žiaci dozvedeli z prednášky o živote detí v Južnom Sudáne a čo ich zaujalo vyjadrili takto:

              „Bývajú vo veľmi chudobných obydliach, nemajú ani zďaleka to, čo my. A čo je pre nás samozrejmosť ako voda, jedlo, oblečenie, im to chýba. Pre vodu chodia hodný kus cesty.“ Tomáš, 7.A

              „Je to chudobná krajina. Určite sa im žije ťažko. Za školu musia platiť. Fascinujúce ale je, že sú veľmi vynaliezaví. Hračky si robia z plechoviek, z odpadu. Naozaj úžasné je, že keď idú do kostola, idú oblečení tak pekne ako to len ide. Po omši sa učia náboženstvo. Majú vynikajúci balans, takže nosia nádoby s vodou domov na hlavách.“ Gabriel, 7.A

              „Zaujalo ma, ako tam žijú deti. Najviac to, že do školy chodia radi, aj to s akými jednoduchými hračkami sa hrajú – staré koleso z bicykla.“ Tomáš, 7.A

              „Prednáška o Južnom Sudáne bolo pekná a náučná. Dozvedeli sme sa čo sa vyrába v Južnom Sudáne. Aj to, že tam deti nemajú žiadne sladkosti. A dokonca tam nemajú ani potrebné lieky.“ Lucia, 8.A 

              „Pekná prezentácia s krásnymi fotkami. Páčilo sa mi aké vynaliezavé sú tam deti. Podporujem TEHLIČKU, lebo chcem, aby mali tie deti rovnaké vzdelanie ako my.“ Viki, 7.A

              „Najviac sa mi páčilo, že boli radi za maličkosti, boli stále veselí, vážia si veci a sú veľmi vynaliezaví. Veľmi rešpektujem dobrovoľníkov, ktorí tam šli pomáhať." Benjamín, 7.A

              „Veľmi by som chcela pomôcť tejto krajine a všetkým, ktorí to potrebujú. Keď som videla, ako tam žijú, veľmi sa ma to dotklo. Som nesmierne rada, že tejto krajine môžeme pomôcť aspoň trocha cez projekt TEHLIČKA. Dúfam, že sa nájde veľa milých ľudí, ktorí projekt podporia. Prezentácia od don Petra Kuchára bola veľmi dojímavá.“ Sára 8.A

              ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa zapojili!

            • KNIŽNÝ OSKAR 2024

            • Knižný Oskar je literárna súťaž v našej škole, ktorá už má svoju tradíciu. Žiaci majú k dispozícii celý rok na napísanie svojej knihy, poviedky, básne či vytvorenie komiksu. V mesiaci marec svoje diela odovzdávajú na hodnotenie skúsenej porote zloženej z pani učiteliek slovenského jazyka, ktorá rozhodne o udelení ceny Knižného Oskara v troch kategóriách: Próza 1. stupeň, Próza 2. stupeň a kategória Komiks.

              Vyhodnotenie literárnej súťaže Knižný Oskar sa uskutočnilo v Dome Kultúry 8.4.2024 za účasti žiakov ZŠ s MŠ sv. Margity, pedagógov a rodičov. Moderovanie sprievodného programu mala pod taktovkou bývalá absolventka školy, dnes už JUDr. Klára Dašková, ktorá si podľa vlastných slov: „Čas s Knižným Oskarom s radosťou užívala." Rovnako aj všetci prítomní, ktorí svojím potleskom ocenili každé vystúpenie kultúrneho programu. Ten sa niesol v znamení hudobného a recitačného talentu žiakov. Známe diela v prevedení  hry na  klavír, akordeón, gitaru a husle boli naplnené noblesou a zručnosťou účinkujúcich, mená ktorých vám ponúkame: Matochová  Viktória, Dutka  Damián (1.A ) Pobežalová  Renée, Kuťková  Ester, Divinská  Sophia,  Dutka  Dávid, Janíková Katka (4.A) Urbanová Lucia, Janíková Zuzka, Černajová Henrieta, Mišúnová Viktória (5.A) Dutková Dorota Mária, Šalamúnová  Sára, Macková Alžbeta (6.A),  Kuťka Gabriel (7.A), Bodoríková  Ema, Šerá Eliana (8.A)

              Prinášame zoznam víťazov v jednotlivých kategóriách. 

              Kategória 1. stupeň - próza

              1. miesto: Dávid Dutka (4.A) – Žraločia škola

              2. miesto: Dubový Tadeáš (4.A) – Rybári

              3. miesto: Janíková Katarína (4.A) – Výlet do prírody

               

              Kategória 2. stupeň - próza

              1. miesto: Hausnerová Ester (9.A) – Malý klient

              2. miesto: Dutková Dorota Mária (6.A) – Kamarátstvo nad zlato

              3. miesto: Belás Miroslav (6.A) Mŕtvy detektív

               

              Kategória komiks

              1. miesto: Černajová Henrieta (5.A) – Tajomstvá príbehov

              2. miesto: Janíková Zuzana (5.A) – Tajomstvo názvov

              3. miesto: Láncoš Ján (5.A) – Môj komiks

               

              Cena poroty: Černajová Henrieta (5.A) – Tajomstvá príbehov

              Špeciálna cena: Dutka Damián (1.A) – O sumcovi

               

              Do Knižného Oskara sa v tomto roku celkovo zapojilo 18 šikovných autoriek a autorov. 

              1. Janíková Jasmína – Tajomstvo (MŠ)

              2. Dutka Damián – O sumcovi (1.A)

              3. Janíková Hanka – Ako veveričke došli oriešky (2.A)

              4. Dubový Tadeáš – Rybári (4.A)

              5. Dutka Dávid – Žraločia škola (4.A)

              6. Janíková Katarína – Výlet do prírody (4.A)

              7. Kuťková Ester – O troch kuriatkach (4.A)

              8. Šedivá Simona – Narodenie sestry Lili (4.A)

              9. Černajová Henrieta – Tajomstvá príbehov (5.A)

              10. Gurínová Zuzana – Útek z útulku a čo ďalej (5.A)

              11. Janíková Zuzana – Tajomstvo názvov (5.A)

              12. Láncoš Ján – Môj komiks (5.A)

              13. Mišúnová Viktória, Krump Ján – Poland Ball Adventure (5.A)

              14. Belás Miroslav – Mŕtvy detektív (6.A)

              15. Dutková Dorota Mária – Kamarátstvo nad zlato (6.A)

              16. Kamenická Viktória – Príbeh o farme (7.A)

              17. Kuťka Gabriel – Náhrdelník šťastia (7.A)

              18. Hausnerová Ester – Malý klient (9.A)

               

               

            • Fotografický krúžok

            • Mesiac knihy na krúžku fotografie: V mesiaci marec sme "takmer nefotili", všetci všade tu a tam neustále čítali - veď posúďte sami podľa fotografií.

            • SUPER FLORBAL POHÁR CHLAPCOV ZŠ

            • Po odohraní predkôl OK florbalu žiakov v skupinách naši chlapci postúpili do okresného kola z druhého miesta.Ich obrovské nasadenie, odhodlanie a herný výkon priniesol vytúžené víťazstvo.A zároveň postup do regionálneho kola v Považskej Bystrici.Opäť potvrdili, že sú správni chlapci.Svojím prístupom k športu. Zodpovednosťou.Oni neodhodili svoj talent.Pretože vyhrávať bez tréningov, obety a lásky k športu je takmer nemožné.Chlapci: Adam Halaška, Filip Halaška, Janko Janíček, Matúš Belás, Miško Dovičin, Samo Jašurda, Dávid Bušík, Matúš Šedivý.Ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.Regionálne kolo - 2.miesto

            • Výtvarná súťaž KNIHOMOĽ pre materské školy

            • Na začiatku mesiaca Marec bola na internetovom portáli vyhlásená výtvarná súťaž " Knihomoľ" určená pre materské školy. Do tejto súťaže sme zapojili aj našu triedu Anjelíčkov. Úlohou detí bolo najskôr pomocou kreatívnej metódy Brainstormíng, ktorá je založená na skupinovej práci detí, vytvoriť triedneho Knihomoľa. Jej výsledkom sa stali najorginálnejšie nápady, ktoré si mali možnosť deti nakresliť. Za triedu sme mohli vybrať jedného Knihomoľa - zástupcu, ktorého sme prihlásili do súťaže. Knihomoľ Sárky Loduhovej sa umiestnil na 4. mieste, za čo jej srdečne gratulujeme. Avšak odmena sa dostala aj ostatným detičkám v podobe krásnych omaľovaniek. 

            • Futbal starších žiakov

            • Futbal starších žiakov. Dňa 27. 03. 2024 sa konalo okresné kolo nášho obľúbeného futbalu. Tentokrát nepostupová súťaž pre starších žiakov okresu Púchov. A že ho naši chlapci hrať vedia, dokázali postupom do finále. Vo vyrovnanom zápase hrali naozaj výborne. ZŠ Mládežnícka nás porazila až v penaltovom rozstrele 3:2, a tak sme obsadili vynikajúce druhé miesto zo 6 zúčastnených škôl. Chlapci, ďakujeme za reprezentáciu školy. Matúš Belás - kapitán, Michal Dovičin, Janko Janíček, Martin Babčan, Adam Halaška, Filip Halaška, Ondrej Rudinec, David Crkoň, Tomáš Smatana.

            • NÁŠ OBĽÚBENÝ PLAVECKÝ VÝCVIK

            • Žiaci našej školy opäť absolvovali základný plavecký výcvik. Je veľmi dôležité, aby všetky deti zvládli základné plavecké zručnosti, aby dokázali plávať i v hlbokej vode. Preto sa od prvého ročníka môžu opakovane,v 2., 3. i 4.ročníku zdokonaľovať a vylepšovať svoje plávanie.

            • Zápis do 1.ročníka ZŠ

            • Vážení rodičia budúcich prvákov!

              Zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční v dvoch častiach.

              1. časť  - vyplnenie elektronickej prihlášky do 31. 3. 2024

              Zákonný zástupca vypíše elektronickú prihlášku a odošle ju.  Formulár elektronickej prihlášky na zápis do 1. ročníka nájdete v hornom menu na tejto webovej stránke.

              2. časť  - osobné stretnutie rodiča spolu s dieťaťom  v škole

              Osobné stretnutie sa uskutoční 4.4. 2024 a 11.4. 2024 v čase od 15.00.-17.30 hod. Obsahom osobného stretnutia  bude rozhovor dieťaťa s pani učiteľkami a splnenie krátkych úloh na posúdenie školskej pripravenosti dieťaťa. Škola vytlačí elektronickú prihlášku, ktorú  je potrebné podpísať oboma rodičmi alebo ak sa jeden z rodičov nemôže zúčastniť zápisu, druhý rodič podpíše prihlášku dodatočne. V osobitných prípadoch, v ktorých  sa nevyžaduje podpis druhého rodiča, bude škola bude informovať prvého rodiča pri zápise. K zápisu je potrebné potvrdiť správnosť vyplnenia elektronickej prihlášky (rodným listom dieťaťa, občianskym preukazom).

              Rodičia majú zákonné právo prihlásiť svoje dieťa do školy aj mimo obvodu, do ktorého je dieťa začlenené na základe bydliska.

              Pre viac informácii môžete zavolať na telefónne číslo 0911 242 336.

              Detailné informácie:

              Rodič dieťaťa (matka, otec), iná fyzická osoba ako rodič, ktorá má dieťa zverené do osobnej starostlivosti alebo do pestúnskej starostlivosti  je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole (ďalej len „zápis“), bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť alebo nedosiahlo školskú spôsobilosť a je uňho predpoklad, že bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Uvedené sa vzťahuje aj na dieťa, ktoré v školskom roku 2023/2024 nenavštevovalo materskú školu alebo zariadenie predprimárneho vzdelávania. V prípade, ak zákonný zástupca neprihlási svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole dopustí sa priestupku.

              Posúdenie školskej spôsobilosti v zariadeniach poradenstva a prevencie pred zápisom u detí, ktoré k 31. augustu 2024 (vrátane) dovŕšia najmenej šesť rokov veku nie je povinné. Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosahuje školskú spôsobilosť, riaditeľ ZŠ s MŠ rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

              Ak zákonný zástupca základnej škole oznámi, že jeho dieťa nezačne plniť povinnú školskú dochádzku, pretože bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, riaditeľ príslušnej základnej školy podľa § 5 ods. 3 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. rozhodne o neprijatí žiaka do školy s odôvodnením, že dieťa na základe informácie zákonného zástupcu pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole ďalší školský rok. 

              Riaditeľ školy rozhodne o prijatí dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole do 15. júna 2024 a doručí vydané rozhodnutie obom zákonným zástupcom. 

              Naša základná škola ponúka: vyučovanie angličtiny, nemčiny (ako nepovinného predmetu) a náboženstva od 1. ročníka, informatiky od 2. ročníka, nemčiny od 6. ročníka, rozšírenú skladbu matematiky, slovenčiny, spoločenskovedných a prírodovedných predmetov. U nás je zabezpečený pravidelný prísun  ovocia a mliečnych výrobkov cez projekty EÚ, ktoré je pre źiakov zadarmo. V každej triede a odbornej učebni jazykov, biológie, fyziky, chémie a informatiky je interaktívna tabuľa. Rozvoj športu je zabezpečený cez multifunkčné ihrisko a  ďalšie ihrisko s preliezkami a telocvičňu v Športcentre Chovanec. Škola je tiež zapojená do športovej Akadémie Mateja Tótha. V škole sa nachádza aj kaplnka a bohato vybavená knižnica.  

              Podporu  vo vyučovaní zabezpečuje inkluzívny tím, zložený  zo špeciálneho pedagóga a pedagogických asistentov  a tiež ponúkame program ZIppyho kamaráti pre žiakov  1.stupňa.

              Na budúcich prváčikov sa teší spoločenstvo ZŠ s MŠ sv. Margity. 

            • Futbal

            • Futbal to je super hra,futbal nás baví.Niektoré naše deti snáď s loptou aj správajú.Chcú hrať stále.Bolo ťažké vybrať zo žiakov 1.stupňa len 10 hráčov a hráčok na predkolo OK : McDonald's Cup.A hrali naozaj vynikajúco. Ale to na víťazstvo nestačí.S pokorou a slzičkou sme prijali 3.miesto.Srdečná vďaka, deti⚽🥅.

            • ANJELÍČKOVIA NA NÁVŠTEVE U ŠTVRTÁKOV

            • Dňa 21. 03. 2024 sme prijali pozvanie od pani učiteľky Emílie Kováčovej na návštevu triedy štvrtákov. Deti sa do školy veľmi tešili a s nadšením očakávali tento deň. V štvrtej triede prebiehala práve hodina matematiky, počas ktorej štvráci ukázali ako sa učí matematika hravou formou. V úvode nám Katka Janíková zarecitovala krásnu báseň. Následne  mali staršie deti  pre svojich mladších kamarátov pripravené krásne a zaujímavé úlohy a hry zamerané na matematiku, spojené s pohybom. Trieda štvrtákov sa tešila z role vzoru pre mladšie deti. Spoločné aktivity si všetky deti naozaj užili. Staršie deti preukázali zrelosť a ohľaduplnosť voči mladším deťom. V závere sme sa spoločne zahrali pohybovú hru: O reťaz, o reťaz a vzájomne si vymenili darčeky, ktoré si deti pripravili. Deti z triedy Anjelíčkov odchádzali zo školy obohatené skúsenosťou a lepšou predstavou o tom, čo ich v škole čaká. Návšteva ich posilnila v pocite príslušnosti k našej základnej škole.

            • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

            • K získaniu vynikajúceho ocenenia, titulu alebo diplomu vedie náročná cesta vydláždená našimi schopnosťami, prácou na sebe, snahou zdokonaľovať sa. Spomenuté atribúty priviedli aj tri naše žiačky – Amy Brnkovú - 4.A, Henrietu Černajovú - 5.A a Anetku Horvátovú - 8.A k výbornému umiestneniu v okresnom kole Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa konalo dňa 18.a 19.marca v Centre voľného času Včielka v Púchove.

              Anetka Horvátová – 1.miesto – 2.kategória próza

              Henrieta Černajová – 2.miesto – 2. kategória poézia

              Amy Brnková – 2.miesto – 1.kategória próza

              Našim víťazkám blahoželáme a prajeme ďalšie skvelé úspechy!

            • Biblická olympiáda 

            • 21.marca sa naši žiaci  Matúš Belás, Sárka Kuťková a Elianka Šerá,

              všetci z 8.A triedy, zúčastnili  dekanátneho kola Biblickej olympiády v

              Považskej Bystrici. Získali pekný počet bodov a tak si 1.miesto v tejto

              súťaži aj zaslúžili. Poďakovanie patrí pánu kaplánovi Lukášovi

              Urbaníkovi za prípravu  žiakov a samotným žiakom, ktorí sa zodpovedne

              pripravovali. Blahoželáme a držíme im palce, aby sa im darilo aj v

              diecéznom kole. 

              Pochvalu si zaslúžia aj všetci žiaci 6.-8.roč., ktorí ešte v januári

              riešili školské kolo tejto olympiády. Spolu ich bolo trinásť a chcem

              vyzdvihnúť ich chuť a záujem študovať a spoznávať Sväté Písmo. 

              Svätý Hieroným povedal: „Kto nepozná Písmo, nepozná Krista! “ Naši žiaci

              sú nám povzbudením, že aj mladí ľudia majú záujem čítať Sväté Písmo,

              poznávať Boha, počúvať, čo hovorí a nechať sa ním viesť.

            • Deň učiteľov v Materskej škole

            • Pri príležitosti Dňa učiteľov, výbor rodičov zorganizoval krásne a milé poďakovanie pre pani učiteľky v našej materskej škole. Potešili nás kvetinkou a krásnymi pozdravmi, ktoré  vyrobili samotné deti. Za príjemné prekvapenie Vám veľmi pekne ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje