• Novinky

            • Oznam pre rodičov 1. stupňa - žiakov mladších ako 10 rokov

            • Podľa usmernenia MŠ VV a Š SR  základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu žiakov, ktorí sú mladší ako 10 rokov, certifikát o testovaní. Pri žiakoch mladších ako 10 rokov je potrebné priniesť po prázdninách do školy  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa, ktoré sme pre rodičov poslali prostredníctvom detí.  

            • Oznam pre rodičov 1. stupňa-žiakov starších ako 10 rokov

            • Podľa usmernenia MŠ V V a Š SR na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby). Preto prosíme rodičov žiakov 1.stupňa, ktorí majú nad 10 rokov, aby sa po príchode do školy po prázdninách uvedení žiaci preukázali certifikátom o testovaní (ak by ho nemali, musia zostať doma v karanténe).

            • Informácie pre rodičov a žiakov-výučba od 26.10. 2020

            • 1. Od pondelka 26. 10.  2020 prechádzajú žiaci 2.stupňa na dištančnú výučbu. Žiaci našej školy budú vzdelávaní prostredníctvom EduPage - online formou, teda cez notebook, PC, tablet  alebo dotykový mobil. Žiaci, ktorí nemajú ani jeden z uvedených prostriedkov, si v mohli piatok 23.10. požičať zo školy tablet. Žiaci sa prostredníctvom mobilnej aplikácie EduPage alebo prostredníctvom webovej stránky školy budú pripájať na online výučbu, ktorá bude prebiehať podľa rozvrhu a v čase ako v škole. Online výučba nebude prebiehať v predmetoch hudobná výchova, výtvarná výchova a telesná výchova. Budú dodržiavané prestávky: 1. 7:45 – 8:30 5 minút, 2. 8:35 – 9:20 10 minút, 3. 9:30 – 10:15 15 minút, 4. 10:30 – 11:15 15 minút, 5. 11:30 – 12:15 15 minút, 6. 12:30 – 13:15 30 minút.

              Pri výučbe majú prioritu slovenský jazyk, matematika a jazyky. Žiaci boli v piatok inštruovaní triednymi učiteľmi ako sa technicky pripoja. Podrobné informácie môžu získať aj na internetovom prehliadači – EduPage návody -  časť dištančné vzdelávanie - časť Žiak ako sa pripojím na online vzdelávanie, teda na https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u1144/u1142.  Ak by mali žiaci problémy, ako to zvládnuť, triedni učitelia ich telefonicky radi usmernia (kontakty boli rodičom zaslané). Žiaci majú možnosť poslať aj  správu cez EduPage jednotlivým učiteľom predmetov. Upozorňujeme žiakov, že po kliknutí na ikonu kamery na príslušnej hodine v EduPage, akonáhle sa vidia, je ešte potrebné kliknúť na join video meeting (Zoom) a kliknúť aj na ikonu zvuku. Veríme, že žiaci uvedený spôsob výučby ocenia a že  bude dobre fungovať aj server EduPage. Dochádzka žiakov je evidovaná automaticky prihlásením žiaka na príslušnú online hodinu alebo vypracovaním a odovzdaním zadaných úloh v termíne, nakoľko žiaci budú zároveň vzdelávaní aj cez písomné úlohy prostredníctvom EduPage, kde im budú zasielané súbory vo formáte Word, Pdf, Excel, v obrázkových formátoch alebo alebo Power Point (PPT) a rovnako aj cezEduPage budú žiaci zasielať vypracovania úloh učiteľom. Upozorňujeme, že žiaci nebudú mať online výučbu celých 45 minút, ale kratšie a je potrebné sa  pripojiť, aby vedeli, čo od nich učitelia budú žiadať. V prípade viacerých súrodencov, a nedostatku technických prostriedkov, bude uvedená situácia riešená individuálne so žiakmi (vždy budú mať ale v EduPage v krátkosti zadané, čo bolo na hodine preberané a čo majú na úlohu). Žiaci si môžu prezentáciu/materiál naštudovať - ideálne v čase konania hodiny. Ak sa však z rôznych dôvodov žiak nemôže hodiny zúčastniť (viac súrodencov zdieľa jeden počítač, vypadol internet a pod.), žiak si naštuduje materiál neskôr. V prípade predmetov (matematika a slovenský jazyk), kde je veľká časová týždenná dotácia za týždeň (5 a viac hodín za týždeň), budú žiaci informovaní od príslušných učiteľov, ktoré hodiny v týždni budú vyučované online. Žiaci sa môžu k online hodine prihlásiť aj pred začiatkom hodiny. 

              V závislosti od toho, ako dlho bude uvedená výučba v dňoch (týždňoch) trvať, budete ďalej priebežne informovaní o ďalších možnostiach, vrátane nových programov, o ktorých sme Vás informovali prostredníctvom EduPage.

              2. Žiaci 2. stupňa budú hromadne odhlásení školou z obeda.

              3. Vyučovanie žiakov 1. stupňa prebieha podľa rozvrhu prezenčnou formou. Do tried už môžu vstupovať o 7.20 hod. ŠKD je otvorené od 6.00 hodiny a popoludní do 15.45 hodiny.

              4. Pre žiakov 1. stupňa funguje normálne aj stravovanie v školskej jedálni.

              5. Zároveň upozorňujeme, že sa menia termíny jesenných prázdnin. Prázdniny budú v dňoch 30.10., 2.11., 6.11. a 9.11.  V týchto dňoch nebude ani online výučba.

               

              Vyprosujem Vám Božie požehnanie, pevné zdravie, veľa síl a trpezlivosti.

              Riaditeľstvo ZŠ s MŠ sv. Margity

            • Vzdelávanie budúcnosti - wellbeing, konektivita, inovácie

            • Vážení účastníci Stálej konferencie aktérov vo vzdelávaní (riaditelia, učitelia, rodičia, žiaci,

              dovoľujeme si Vás pozvať na sledovanie 3. medzisektorovej online debaty na tému „Vzdelávanie budúcnosti - wellbeing, konektivita, inovácie´“, nad ktorou prevzala záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová.

              Debata prebehne v utorok 20.10.2020 medzi 16.00 a 18.00. Prístupná bude cez internet na facebookovej stránke Deti nepočkajú alebo prostredníctvomlinku: https://aka.ms/skav. Záznam z nej nájdete aj na YouTube na:https://www.youtube.com/channel/UCguw6mXlf0phf6xJ8TtA7nw.Jej účastníkmi budú aktéri (nielen) z Prešovského regiónu: bývalý minister školstva  Milan Ftáčnik za Digitálnu koalíciu, Alexandra Homoľová zo Slovenskej národnej galérie za Sektorovú radu pre kultúru a vydavateľstvo, Martin Hošták z Republikovej únie zamestnávateľov za Sektorovú radu pre administratívu, ekonomiku a manažment,  Martina Kravčíková zo siete ISEIA (slovenská učiteľka pôsobiaca na Islande), Júlia Lindtnerová, predsedníčka Slovenskej rady rodičovských združení, vedec venujúci sa výskumu života Rómov a spolutvorca Atlasu Rómskych komunít  Alexander Mušinka z Prešovskej univerzity v Prešove, Ingrid Sivčová-Kuzma zo siete ISEIA (slovenská učiteľka pôsobiaca v USA), Silvia Surová zo Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu SR za Sektorovú radu pre chémiu a farmáciu a Miroslav Vaško, zástupca Prešovského samosprávneho kraja, zodpovedný za iniciatívu „Catching up regions“.Cieľom online debát je verejne diskutovať o potrebách a návrhoch pre vzdelávanie budúcnosti (nielen) v kontexte prichádzajúcich financií z Európskej únie. Účastníci debát budú hľadať odpovede na otázky: Ako sa vieme postarať o pohodu detí, učiteľov a rodičov? Ako sa môže Slovensko pripraviť na digitálnu dobu? Aké inovácie čakajú Slovensko v jednotlivých sektoroch a čo to znamená pre školy? Hovoriť sa bude o dátach a návrhoch riešení pre Slovensko. A taktiež o trendoch vo vzdelávaní v regiónoch Slovenska, v Európskej únii i vo svete (nielen) pod vplyvom COVID-19.Debaty budú medializované a ich závery diskutované s príslušnými orgánmi verejnej správy.Debaty sme pripravili v partnerskej spolupráci SKAV, Fóra proaktívnych škôl, ISEIA Medzinárodného inštitútu a asociácie slovenských vzdelávacích centier (t.j. siete slovenských učiteľov žijúcich a pôsobiacich v zahraničí), Digitálnej koalície a projektu „Sektorovými inováciami k efektívnemu trhu práce v SR“ v gescii Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý projektovo riadi spoločnosť Trexima.

               

            • Diakonská vysviacka nášho bývalého žiaka

            • 1. októbra 2020 o 9:00 hod. v Kostole sv. Ignáza v Ríme vkladaním rúk a ordinačnou modlitbou boli za diakonov Žilinskej diecézy

               vysvätení 4 bohoslovci, ktorí študovali teológiu na Pápežskej Gregoriánskej univerzite v Ríme:

              • František Daško (Horné Kočkovce),
              • Andrej Krekáč (Považská Bystrica),
              • Sebastián Kavecký (Kamenná Poruba),
              • Jakub Melo (Žilina).

              František Daško je náš bývalý žiak. Srdečne mu gratulujeme a odovzdávame do modlitieb. Spolu s  kandidátmi bol svätený aj Johannes Frost z Kolína nad Rýnom a za kňaza Christoph Sperrer z arcidiecézy Viedeň. Svätiteľom bol kardinál J. Em. Mons. Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ, prefekt Kongregácie pre náuku viery, ktorý v homílii pripomenul, že novovysvätení nasadzujú celý svoj život. Ich jediným cieľom má byť konať v osobe Krista - teda učiť, viesť a posväcovať Boží ľud. Inými slovami: dať život za spásu bratov a sestier, za ktorých zomrel Pán na kríži. V spojení s Kristom, sa stanú úspešnými a pripodobnia sa Kristovi, Dobrému Pastierovi. Aj keď ich diakonská služba bude trvať iba určité časové obdobie, oddanosť tejto službe v nasledovaní slúžiaceho Krista nesmie byť obmedzená.

              Krátky zostrih slávnosti si môžete pozrieť na:

            • Výhercovia výtvarnej súťaže "Naša žilinská katedrála"

            • Naši žiaci: Esterka Kuťková z 1.A, Klárka Muráriková z 3.A, Sárka Kuťková zo 4.A, Sárka Vidová zo 4.A  a Jožko Miko z 9.A boli ocenení vo výtvarnej súťaži "Naša žilinská katedrála". Žiakom ďakujeme, že si počas prvej vlny pandémie našli čas na namaľovanie krásnych výkresov uvedenej témy. Rovnako chcem poďakovať pani učiteľke Mgr. Ing. Kotlasovej Márii, ktorá mala v škole zodpovednosť za uvedenú súťaž. 

            • Súťaž tímov s Európskym dňom jazykov

            • Žiaci ZŠ s MŠ sv. Margity si aj tento rok pripomenuli Európsky deň jazykov (26.9.), a to tradičným súťažným programom pre triedy II. stupňa. Tento rok si žiaci vyberali z krajín rozprestierajúcich sa na sever od Slovenska. Úlohou každej triedy bolo pripraviť si originálny plagát, ktorý by predstavil zvolenú krajinu a jej jazyk. Piataci vo svojom  projekte predstavili Švédsko a jeho zaujímavosti. Šiestaci cez kultúrne pamiatky spoznávali a prezentovali Lotyšsko. Siedmaci na diaľku zavítali do Dánska, rodiska H. Ch. Andersena a aj obľúbenej hračky - lego. Ôsmaci sa vo svojom projekte podelili o krásy fjordov Nórska. Deviataci si vybrali krajinu tisícich jazier – Fínsko. Projekt každoročne organizuje predmetová komisia jazykov. Pripravené aktivity prepojili zložky z viacerých predmetov – výtvarná výchova, cudzie jazyky, geografia, dejepis, slovenský jazyk a umožnili žiakom využiť získané vedomosti a zároveň nadobudnúť nové vedomosti a zručnosti.

              Výsledkom celodennej spolupráce sú vystavené projekty, ktoré si môžu žiaci počas prestávok pozrieť a dozvedieť sa množstvo nových zaujímavých informácií. Keďže táto školská akcia má súťažný charakter, žiaci súťažili aj o diplomy a vecné ceny. Porota zložená z pani učiteliek 1. stupňa mala tento rok veľmi ťažkú úlohu vybrať a oceniť najlepší projekt. 1.miesto získal maľovaný projekt o Lotyšsku 6.A triedy. Ďalšie dve umiestnenia obsadili žiaci 8.A (2. miesto) a 7.A (3. miesto). Bez ohľadu na umiestnenie, všetky triedy pristúpili k práci tvorivo a s chuťou, vďaka čomu vznikli nielen výborné projekty, ale aj príjemná atmosféra počas celého programu Európskeho dňa jazykov.  

            • KRÚŽKY

            • Vážení   rodičia, milí žiaci,

               

              na základe usmernenia z ministerstva  školstva  sú kružky  dočasne pozastavené .

               

              vedenie ZŠ s MŠ sv.Margity 

            • Kontrola rúšok

            • Vážení  rodičia,

              chceli by sme vás požiadať o kontrolu rúšok Vaśich detí nakoľko sa objavujú prípady, že deti prídu do školy  bez rúška. Pripomíname, že podľa usmernenia z ministerstva každý žiak, čka je povinný, á  mať v škole 2 rúška. ( jedno z nich si môže stále nechávať v skrinke )

               

              za porozumenie ďakujeme

              vedenie ZŠ s MŠ sv.Margity

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje