• Novinky

            • Zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2021/2022

            • Milí rodičia,

              zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2021/2022 sa uskutoční  v  mesiaci apríli 2021 bez prítomnosti detí. Je potrebné vyplniť v termíne do 6.4. 2021, v náhradnom termíne do 14.4. 2021 a v mimoriadnych situáciách  do 30.4. 2021, elektronickú prihlášku, ktorá sa nachádza nižšie alebo tiež v hornom menu tejto webovej stránky a odoslať ju.

              Elektronická prihláška na ZŠ

              Následne zákonný zástupca dieťaťa prevezme v škole písomné rozhodnutie riaditeľky školy o prijatí dieťa do 1. ročníka vygenerované z údajov z elektronickej prihlášky a to v termíne: 7.4.2021 v čase od 14.00-17.00 hod. alebo 15.4. 2021 v čase od 14.00-17.00 hod. Potrebné je priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča.

              Ak nemáte možnosť vyplniť elektronickú prihlášku,  môžete si formulár prihlášky vyzdvihnúť osobne v škole dňa 6.4. 2021 alebo 14.4. 2021 v čase od 14.00 hod. do 17.00 hod., pričom prihlášku môžete zároveň v škole v ten deň odovzdať. Je  možnosť dohodnúť si telefonicky so školou aj individuálny termín prihlásenia. Ďalšia možnosť prihlásenia dieťaťa je mailom na skolasvmargity@gmail.com,  pričom Vás škola bude kontaktovať. Pre viac informácii môžete zavolať na telefónne číslo 0911 242 336.

              Rodičia majú zákonné právo prihlásiť svoje dieťa do školy aj mimo obvodu, do ktorého je dieťa začlenené na základe bydliska.

              V prípade odkladu školskej dochádzky dieťaťa, prosíme, aby ste do poznámky v elektronickej prihláške uviedli, že dieťa bude mať odklad.

              Povinnosťou rodičov je zapísať dieťa do základnej školy, ktoré do 31.8.2021 bude mať 6 rokov, a to aj v prípade odkladu povinnej školskej dochádzky.

              V prípade odkladu povinnej školskej dochádzky, môžete dieťa prihlásiť do našej materskej školy na predprimárne vzdelávanie alebo informujte príslušnú materskú školu, kde dieťa chodí, že chcete, aby dieťa pokračovalo v materskej škole, keďže od 1.9.2021 je predškolská dochádzka povinná pre všetky päťročné deti. Podmienkou odkladu je, že musí byť odporúčaný CPPPaP a všeobecným lekárom pre deti a dorast. Dokumenty odporúčania odkladu nepredkladáte pri zápise na povinnú školskú dochádzku do základnej školy (aj keď ide o odklad), ale v materskej škole. 

              Naša základná škola ponúka: vyučovanie angličtiny a náboženstva od 1. ročníka, informatiky od 2. ročníka, nemčiny od 6. ročníka, rozšírenú skladbu matematiky, slovenčiny, spoločenskovedných a prírodovedných predmetov. V každej triede a odbornej učebni jazykov, biológie, fyziky, chémie a informatiky je interaktívna tabuľa. Rozvoj športu je zabezpečený cez multifunkčné ihrisko, ďalšie ihrisko s preliezkami a telocvičňu v Športcentre Chovanec. V škole sa nachádza aj kaplnka a bohato vybavená knižnica.   

              Na budúcich prváčikov sa teší spoločenstvo ZŠ s MŠ sv. Margity

              eduresized_001_00_(1).jpg

              prázdny priestor

            • Chemická olympiáda

            • Nedávno, v piatok 12.3..2021, na uskutočnilo okresné kolo Chemickej  olympiády v kategírii D,  online formou. V súťaži sa úspešne umiesnili Jakub Fedor, Adam Gerschdorf, Terézia Baśová.. Okrem nich sa zapojili do súťaže Juraj Šedivý a Mária Sofia Pagáčová.  Všetkým mladým chemikom ďakujeme za reprezentáciu našej školy .Jakub Fedor navyše postupuje do krajského kola Chemickej olympiády.

               

            • Mať v úcte život

            • 25.marca máme sviatok Zvestovanie Pána. Zároveň je tento deň aj Dňom počatého dieťaťa. Na našej škole sme sa nad úctou k ľudskému životu a jeho ochranou zamýšľali na hodinách náboženstva. Prinášame odpovede niektorých našich žiakov:

              Hugo Maria Bersihand, 6.A:

              Strašne mám rád život. Každý deň v ňom vidím dary a zázraky Boha. Ďakujem mu zaň každý večer. Dúfam, že keď mi raz život skončí, pôjdem do Nebeského Kráľovstva, budem vidieť Boha z tváre do tváre a osobne mu poďakujem.

              Tomáš Moško, 7.A:

              Život je veľký dar. Veľký, pretože je len jeden a je jedinečný, len náš. Taký istý život aký má každý jeden z nás, je práve teraz, a nikdy predtým ani nikdy potom nebude taký istý. Preto chrániť ľudský život od počatia má zmysel. Každý má právo na život, a to aj tí nenarodení. Keď človek dostane šancu na život, nesmieme mu tú šancu zobrať.

               Katka Rudincová, 7.A:

              Keď dostaneme dar, tešíme sa z neho. O to viac, o čo je väčší. A Boh nám dáva obrovský dar - ŽIVOT. A každá sekunda života je darom od Boha pre nás. Boh nám dal náš život a dal život aj našim rodičom, súrodencom, kamarátom alebo známym. Aj to je veľký dar. Nie sme totiž sami. Je smutné, že niektorí ľudia tento dar zahadzujú skôr, ako majú vôbec šancu ho spoznať. Je to, ako keď dostaneš darček. Ale skôr ako sa pozrieš, čo v ňom je, zahodíš ho, lebo si povieš:

              ,,Čo ak sa mi nebude páčiť?“

              ,,Čo ak bude pokazený a ja budem zbytočne smutný?“

              Tu však nejde o nejakú stavebnicu alebo bábiku. Tu ide o ľudský život. A tým,  že ho neprijmeme, pripravíme oň nielen seba, ale aj to bezbranné nenarodené dieťa.

              „Pane, prosíme ťa za všetky nenarodené deti, ktorým bol ten úžasný dar – život odobratý skôr, než ho vôbec stihli začať žiť.“

              Paťka Ficeková, 8.A:

              Každý život je dar od Pána Boha a tak treba k nemu aj pristupovať. Treba ho chrániť, starať sa o zdravie a zdravo žiť. Treba sa vyhýbať rôznym nerestiam – alkoholu, drogám, cigaretám. Za každý život máme byť vďační rodičom a Pánu Bohu.

               

              Saška Kutejová, 9.A:

              Právo na život má každý človek, aj to malé, ešte nenarodené dieťa. To, že sa nedokáže brániť, neznamená, že ho môžeme zabiť. Je to Božie dieťa, tak, ako každý z nás. Boh nás miluje každého, aj tú matku, aj to (možno choré) dieťa. Život máme chrániť. Veď Boh poslal svojho Syna, aby sme žili, aby sme mali večný život, a nie preto, aby sme zabíjali druhých, tých najmenších. Potrat má veľký dopad na okolie. Nie je ľahké zmieriť sa s týmto činom. Z toho dieťatka môže byť dobrý, múdry človek, ale to už nikto nezistí, keď sa mu odoberie život, na ktorý malo právo.

              Jurko Šedivý, 9.A:

              My sme veľká rodina. Mám päť súrodencov a za chvíľu budem mať šesť. Že život je dar, vnímam aj  tak, že súrodencov sa nedá nahradiť žiadnymi peniazmi. Ja, keby som bol sám, alebo keby sme boli len dvaja, tak by som sa nudil. Takže ja si vážim všetkých súrodencov, aj keď to nie je vždy ľahké.

              Terezka Bašová, 9.A:

              Terezka pri tejto téme: „Život treba chrániť od počatia,“ opísala konkrétny životný príbeh mladej talianskej matky Chiary Corbelly Petrillo, ktorá obetovala svoj život, aby priviedla na svet dieťa, pričom dve detičky, ktoré sa jej narodili predtým s vážnym zdravotným postihnutím, zomreli krátko po narodení.

              Kto dáva poznanie, že „každý ľudský život“ je dar a treba ho chrániť  od počatia až po prirodzenú smrť? Kto dáva silu prijať aj choré dieťatko a s láskou sa oň starať?  Urobiť aj najväčšie rozhodnutie – obetovať svoj život, aby sa nový život mohol narodiť?  Odpovedzme si každý sám. A prosme Nebeského Otca o silu stáť vždy na strane života.

            • 1. miesto v okresnom kole fyzikálnej olympiády

            • Srdečne ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme Martinovi Janíčkovi z 8.A k 1. miestu v okresnom kole fyzikálnej olympiády. Rovnako ďakujeme za účasť na olympiáde aj Jakubovi Fedorovi z 9.A. Poďakovanie a gratulácia patrí aj pánovi učiteľovi RNDr. Jozefovi Toporovi, ktorý žiakov pripravoval.

            • Veľkonočné prázdniny a vyučovanie od 7.4. 2021

            • Veľkonočné prázdniny začínajú  pre ZŠ a MŠ 1. apríla 2021 (vo štvrtok) do 6. apríla 2021 (v utorok) vrátane. Vyučovanie pokračuje v stredu 7.apríla  a to  pre MŠ a 1. stupeň prezenčnou formou a  pre 2. stupeň pokračuje online vyučovanie. Pre MŠ a 1. stupeň bude potrebné opäť čestné vyhlásenie s prílohou negatívneho antigénového testu, nie staršieho ako 7 dní. Možnosť poslať aj na czs_puchov@post.sk do 18.hod. v utorok 6.4. 2021. Všetkým vyprosujeme požehnané veľkonočné sviatky. 

            • Moderné učebné pomôcky

            • ZŠ s MŠ sv. Margity bola úspešná v Grantovej výzve ST Digitálna generácia 2020 vypísanej Nadačným
              fondom Telekom a získala grant na nákup učebných pomôcok micro:bit.
              Micro:bit je malý programovateľný robot vyvinutý v roku 2016 vo Veľkej Británii televíznou
              spoločnosťou BBC. Je používaný na výučbu programovania v mnohých krajinách sveta. Práca s
              micro:bitmi je pre žiakov veľmi motivujúca a zaujímavá, nakoľko programujú reálny objekt a následne
              môžu pozorovať jeho správanie. Pútavé pre žiakov je využívanie rôznych snímačov a prídavných
              zariadení, ako sú kompas, akcelerometer, LED pásiky, reproduktor, motorčeky, snímač tepu atď.
              Možnosti sú naozaj veľmi široké a preto si týmto inovatívnym spôsobom vedia k programovaniu nájsť
              cestu nielen technicky nadaní žiaci, ale prakticky všetci chlapci aj dievčatá.
              Na ZŠ s MŠ sv. Margity si uvedomujeme nevyhnutnosť prípravy budúcej generácie v oblasti IT a preto
              sme radi, že môžeme využívať aj takéto moderné výučbové metódy.

            • Výsledky celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              v celoslovenskej súžaži  VŠETKOVEDKO  žiaci našej školy opäť dosiahli vynikajúce výsledky a patrili vo svojich katagóriach k najlepšim  rieśiiteľom.

              V kategóriach boli na tom istom mieste  aj viacerí riešitelia s rovnaým počtom bodov.

               

              Rozdelenie podľa kategórii

              Všetkovedko  2  - celkový počet súťažiacich   7086 

              meno                                         umiestnenie                           koľko % detí predbehol,a  v kategórii          

              Ján  Lancoš                                   6.miesto                                                         95,78%     

              Viktória Miśúnová                        10.miesto                                                         89,58%

              Kristína  Vozárová                       11.miesto                                                         89,38%

               

              Všetkovedko  3  - celkový počet súťažiacich   5867 

              meno                                         umiestnenie                             koľko % detí predbeho,al  v kategórii     

              Alžbeta  Macková                        12.miesto                                                         95,38 %

              Sára  Rebrová                             34.miesto                                                         83,65%

              Mária  Rudincová                        62.miesto                                                         51,99 %

               

              Na ďalších popredných miestach boli Michal Krump, Sára Šalámúnová, Dorota Mária Dutková, Paulína Tulkisová.

               

              Všetkovedko  4  - celkový počet súťažiacich   5429 

              meno                                         umiestnenie                             koľko % detí predbehol,a  v kategórii 

              Tomáš  Kysucký                          49.miesto                                                          74,95 %

               

              Na ďalších popredných miestach  boli   Ján Štefina,  Gabriel Kuťka.

               

              Vśetkým úspešným riešiteľom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy, rodičom a triednym učiteľkám ďakujmeme za prípravu a podporu.

               

              ZŠ s MŠ sv.Margity       

            • Šikovný prváčik Ondrejko Velacka

            • V Púchovských novinách č. 08, dátum vydania 2.3.2021, bola publikovaná krátka rozprávka nášho žiaka Ondrejka Velacku z 1.A. Rozprávku napísal v rámci literárnej súťaže Čarovanie perom organizovanej Mestskou knižnicou Vladimíra Roya v Púchove. Ondrejkovi vyjadrujeme obdiv za milý nápad a napísanie a jeho bratčekovi za názornú kresbu.

            • Vyučovanie od 29.3. 2021

            • Milí rodičia, od pondelka 29.3.2021 pokračujeme v prezenčnej výučbe žiakov 1. stupňa. Okres Púchov sa nachádza v bordovej zóne, je potrebné čestné vyhlásenie, ktorého prílohou je kópia antigénového testu jedného z rodičov, nie staršieho ako 7 dní. Opäť môžete poslať aj elektronicky na czs_puchov@post.sk do nedele do 18.00 hod.

              Testovanie v Púchove:

              1. V piatok 26. 3. 2021 MOM Divadlo Púchov (Hoenningovo nám.), od 12.30 - 19.30 hod. a v sobotu 27.03.2021 od 8.00 - 18.00 hod.
              2.  V piatok 26. 3. 2021 MOM MŠK volejbalová hala (1.mája 834), od 13.00 – 19:30 hod. a v sobotu 27.03. 2021 od 08.00 - 18.00 hod., ako aj v pondelok 29.3.2021 od 14.30 -19.30 hod.
              3.  MOM Námestie slobody 1400/12, v budove SOV, PO-PIA: 10.00-17.45 hod., SOB: 8.00 hod.-  15.45 hod.
              4. MOM Dobrovoľný has. zbor, Požiarna 1245/6, PO-PIA: 10.00-17.45 hod., SOB: 8.00-15.45 hod.
              5. MOM Kolonka (J. Smreka 484/4) - PO-PIA: 11.3 0 - 130 hod. a od 16.00 - 19.15 hod., SOB-NE: 08.00-12.00 hod a od 12.30-15.45 hod., objednávkový systém
            • Kvíz húseničky Šeptalky

            • Kuko a húsenička, ktorá dostala meno Šeptalka, pretože rozpráva potichu, si pripravili  pre žiakov prvej triedy  kvíz s názvom „Moja najobľúbenejšia kniha.“ Deti si húseničku navzájom podávali a ten kto ju práve držal v rukách, mal povedať názov svojej obľúbenej rozprávky alebo knihy. Potom spolu s  Kukom  hľadal či sa kniha nachádza v knižnici. Ak knihu našiel, povedal ostatným o nej niečo viac.Takto sa žiaci navzájom poučili a dozvedeli sa aj o knihách, ktoré pred tým nepoznali. Kvíz spojený s Kukom a Šeptalkou sa deťom veľmi páčil, v knižnici bolo veselo a poučne.

            • Vyučovanie od 22.3.2021

            • Milí rodičia, od pondelka 22.3.21 pokračujeme v prezenčnej výučbe žiakov 1. stupňa za rovnakých podmienok ako minulý týždeň, teda čestné vyhlásenie, ktorého prílohou je kópia antigénového testu jedného z rodičov, nie staršieho ako 7 dní. Opäť môžete poslať aj elektronicky na czs_puchov@post.sk.

              Testovanie v Púchove:

              1. V piatok 19. 3. 2021 MOM Divadlo Púchov (Hoenningovo nám.), od 12.30 - 19.30 hod. a v sobotu 20.03.2021 od 8.00 - 18.00 hod.
              2.  V piatok 19. 3. 2021 MOM MŠK volejbalová hala (1.mája 834), od 130 – 19:30 hod. a v sobotu 20.03. 2021 od 08.00 - 18.00 hod., ako aj v pondelok 22.3.2021 od 14.30 -19.30 hod.
              3.  MOM Námestie slobody 1400/12, v budove SOV, PO-PIA: 10.00-17.45 hod., SOB: 8.00 hod.-  15.45 hod.
              4. MOM Dobrovoľný has. zbor, Požiarna 1245/6, PO-PIA: 10.00-17.45 hod., SOB: 8.00-15.45 hod.
              5. MOM Kolonka (J. Smreka 484/4) - PO-PIA: 11.3 0 - 15.30 hod. a od 16.00 - 19.15 hod., SOB-NE: 08.00-12.00 hod a od 12.30-15.45 hod., objednávkový systém

              V školstve sa začína pripravovať  testovanie kloktacími  testami, zatiaľ len pre žiakov 3. a 4. ročníka. Na budúci týždeň triedne učiteľky zašlú bližšie informácie cez EduPage, pričom bude potrebný Váš súhlas k uvedenej metóde testovania žiakov, pretože  je dobrovoľné. Ďalšie informácie sa týkajú rodičov žiakov, ktorí chcú zapísať  dieťa do 1. ročníka našej školy. Podrobné  informácie k zápisu sú na webovej stránke.   

            • Život v knižnici: Marec - mesiac knihy

            • Počas prestávok aj v čase po vyučovaní sa knižnica teší radostnej návšteve detí. Čítajú tu svoje obľúbené  knihy, ku ktorým sa radi vracajú, ale aj novinky, ktoré im poradia kamaráti. Školská knižnica disponuje mnohými knižnými titulmi, ktorých väčšina je zverejnená  na web stránke školy. Link pre prístup do online katalógu knižnice:  https://proxy.ceit.sk/webisnt/skolskakniznicasvmargity.htm

              Marec mesiac knihy nám dáva  príležitosť, aby sme sa  poďakovali všetkým darcom a podporovateľom školskej knižnice. Od roku 2013  pravidelne  každý rok prispieva vysokou finančnou sumou OZ S láskou k človeku, vďaka ktorému sa začal budovať knižničný fond pre deti a už osem rokov je neustále inovovaný. Ďakujeme štedrému darcovi Mudr. Michalovi Krumpovi, Ph.D. za hodnotné knihy a encyklopédie pre deti a veľmi obľúbené kúzelné čítanie. Ďakujeme darcom kníh z radov rodičov, ktorí knižnici venovali viacero pútavých titulov z domácich, osobných knižníc. Veríme, že sa knižničný fond  bude naďalej rozrastať a neustále bude pre žiakov zdrojom vedomostí a radostí.

            • Škôlkari na návšteve v škole

            • Mesiac knihy otvorili naši škôlkári návštevou školskej knižnice. Po radostnom príchode im teta knihovníčka prečítala príbeh z knihy „Múdre šteniatka a iné rozprávky.“ Malí poslucháči s napätím sledovali príbeh o dvoch bračekoch-psíkoch, ktorí sa museli odlúčiť a žiť každý s iným pánom. Ako to už v rozprávkach ale býva, nakoniec všetko dobre dopadlo. Pred odchodom do materskej školy si deti nakreslili obrázky, ktoré si spolu so sladkou odmenou zobrali ako pamiatku na pekný deň v knižnici.

            • Schválený projekt "Múdre hranie" v MŠ

            • V mesiaci február 2021 sme sa zapojili do projektu: ,,Múdre hranie” prostredníctvom výzvy MŠVVaŠ SR. Veľká radosť nastala, keď nás vybrali a schválili nám dotáciu. V projekte sme sa zamerali na nákup a využitie didaktických pomôcok pre našu škôlku, čím by sme chceli obohatiť činnosť a aktivity našich detí. S novými autokorekčnými pomôckami budeme u detí vo väčšej miere rozvíjať matematické predstavy. Zakúpením knižných publikácií sme sa zamerali na rozvíjanie predčitateľskej gramotnosti, ktorá veľmi úzko nadväzuje na primárne vzdelávanie. Z prírodovednej oblasti by sme radi doplnili zostavu Slnečnej sústavy, ako aj mikroskopy, ktoré budú deťom napomáhať hľadať živé a neživé organizmy, čím umožníme deťom lepšie sa zorientovať v prostredí, ktoré nás obklopuje. Okrem toho chceme zabezpečiť pomôcky na rozvoj jemnej a hrubej motoriky ako aj pomôcky na rozvíjanie hudobnej expresie. 
              Vďaka tejto výzve, ale aj ďalším novým projektom, či už školským alebo mimoškolským, sa budeme snažiť  aj naďalej rozvíjať u detí tvorivý potenciál preniknutý láskou a úctou k človeku, k prírode, k duchovným kultúrnym a spoločenským hodnotám. 
               

            • Vzdelávanie detí v MŠ a žiakov 1. stupňa ZŠ od 8.3.2021

            • Milí rodičia detí MŠ a žiakov 1. stupňa!

              Od pondelka 8.3. 2021 podľa MŠ VV a Š SR platí pre deti MŠ prezenčná forma vzdelávania, prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, pričom podmienkou zostáva kópia negatívneho antigénového testu jedného z rodičov. Pre žiakov 1. stupňa bude v prevádzke prezenčná forma vzdelávania – prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Podmienkou zostáva kópia negatívneho antigénového testu jedného z rodičov. Prosíme Vás, aby ste vyplnili čestné vyhlásenie platné od 8.3. 2021, ktorého prílohou je negatívny antigénový test a odovzdali ich v pondelok 8.3. 2021 v MŠ alebo v ZŠ alebo zaslali na adresu czs_puchov@post.sk najneskôr v nedeľu 7.3. 2021 do 18.00 hod.
              ŠKD je otvorený od 6.00 hod.- 15.45 hod.

            • Kam s odpadom ?

            • Kde bolo, tam bolo.....Bola raz jedna planéta  Zem plná priezračných morí, rozkvitnutých kvetov, vysokých  čistých pohorí....

              Aj takto by sme dnes mohli začať rozprávku. Bohužiaľ, len rozprávku...

              Pôvodne som mal napísané 3 strany o tonách elektroodpadov v rozvojových krajinách, obrovských podmorských skládkach pneumatík, plávajúcich plastových ostrovoch v Tichom oceáne veľkých ako ½ Európy a podobne. Ale to si povieme niekde inde, napr. na hodine PRÍR, GEO,CHE, TECH, BIO...

               Ako je vôbec také  niečo možné? Ako sa to stalo? Jednoducho - zvykli sme si mať všetko poruke - obklopili sme sa množstvom nepotrebných vecí neuvedomujúc si, že všetko treba vyrobiť, využiť pritom prírodné zdroje energie, výdobytky techniky a aký odpad to spôsobuje. Veci ako oblečenie, rôzne nápoje, tablety, smartfóny, kozmetika atď. sa bežne nahrádzajú novými, lepšími, výkonnejšími, krajšími... Berieme to za samozrejmosť. Vedeli ste, že každý Slovák spotrebuje za 1 rok viac ako 13 kg textilu v podobe nového oblečenia a doplnkov? Že zmesového odpadu na bežného občana máme viac ako 1 kg denne?

                  Preto slová ako SEPARÁCIA ( triedenie ) a RECYKLÁCIA (obnovenie )  sa bežne používajú v našom jazyku. Čo to znamená ? SEPAROVAŤ/ TRIEDIŤ/ - znamená rozdeliť obaly a zostatky podľa daného materiálu, RECYKLáCIA/OBNOVIŤ/  je snaha využiť tento roztriedený materiál pri ďalšej výrobe.Farebné nádoby rôznych tvarov a veľkostí si našli miesto pri panelákoch,  v obchodných centrách, domácnostiach, a samozrejme neobišli ani školy.

                    Na našej škole papier dlhodobo separujeme (a odvážame do zberných surovín), a preto sme sa rozhodli pridať ďalšie komodity okrem papiera - plast a sklo, nakoľko v škole tvoria asi 95 % odpadu. Samozrejme, mimo bioodpadu z kuchyne, ktorý je však rozložiteľný v prírode a v podstate neškodný.

              V každej triede, na každom poschodí sú nádoby s farebným označením. Len na pripomenutie -  do koša s modrým označením dávame papier, do zeleného sklo, do žltého plast, do červeného kovy, do oranžového tetrapacky, do hnedého bioodpad.

               Je jednoduché si povedať: „Mňa sa to netýka, ja nemusím.“

              Si si istý, istá? Pokiaľ nechceš v budúcnosti „plávať“ v odpadkoch, chceš  vidieť  modrý oceán, zelenú lúku, tak prilož ruku k dielu a zakaždým, keď budeš hádzať niečo do koša, zamysli sa, kde to hodíš a možno príde aj vďaka Tebe doba, keď si  TY a Tvoje detí povedia..... „Kde nebolo, tam teraz je.“  Existuje   jedna planéta  Zem....

               

            • Opatrenia pre školy od 3.3.2021 presunuté na 8.3. 2021

            • Milí rodičia,

              minister školstva presunul dňa 2.3. 2021 popoludní opatrenia týkajúce sa škôl a  ktoré schválila vláda pre MŠ a 1. stupeň ZŠ od 3.3. až na 8.3. 2021. Týka sa to aj potvrdení od zamestnávateľa. Podľa TB ministra školstva zo dňa 1.3. a webovej stránky ministerstva školstva mali pôvodne tieto opatrenia platiť od 3.3. 2021. Keďže od 8.3. sa okres Púchov nachádza v čiernej zóne, budeme Vás informovať o spôsobe výučby od toho dátumu.

            • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín

            • V dňoch 24. - 25.2. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Recitátori podali krásne a vyrovnané výkony a obohatili obe popoludnia umeleckým zážitkom. Žiaci 1.stupňa absolvovali školské kolo prezenčne, žiaci 2.stupňa si vyskúšali recitáciu online.

              V I.kategórii (2. - 4.ročník) sa umiestnili:

              Poézia

              1.miesto - Sára Rebrová z 3.A

              2.miesto - Mária Rudincová z 3.A

              3.miesto - Alžbeta Macková z 3.A a Gabriel Kuťka zo 4.A

              Próza

              1.miesto - Klára Muráriková z 3.A

              2.miesto - Tomáš Kysucký zo 4.A

              3.miesto - Lucia Domanická zo 4.A, Sára Šalamúnová z 3.A  a Ján Láncoš z 2.A

              V II.kategórii (5. - 6. ročník) sa umiestnili:

              Poézia

              1.miesto - Aneta Horváthová z 5.A

              2.miesto - Amy Beriacová zo 6.A

              3.miesto - Lucia Ficeková z 5.A, Sára Kuťková z 5.A a Hugo Bersihand zo 6.A

              Próza

              1.miesto - Martin Ficek z 5.A

              2.miesto - Šarlota Gašparíková z 5.A a Helena Loduhová z 5.A

              3.miesto - nebolo udelené

              V III. kategórii (7. - 9.ročník) postupujú do okresného kola:

              Poézia

              Martin Janíček z 8.A

              Próza

              Nina Bučková z 8.A

              Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1.mieste budú našu školu reprezentovať v okresnom kole. Držíme im palce. Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do školského kola srdečne ďakujeme za reprezentáciu triedy a vytvorenie krásneho umeleckého zážitku.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje