• Novinky

            • Úspešní žiaci v súťaži IQ olympiáda

            • Koncom apríla sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže IQ olympiáda. Je to súťaž zameraná na rozvoj logického myslenia. Ďakujem všetkým zúčastneným, že mali chuť a odvahu sa popasovať s touto výzvou. V kategórii B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) sa do súťaže zapojilo 9222 riešiteľov z celého Slovenska. Najlepším riešiteľom z našej školy bol Marek Vozár z 9.A, ktorý dosiahol percentil takmer 91, čo znamená, že takmer 91% riešiteľov dosiahlo slabší výsledok ako on. Blahoželáme.

            • Antigénové testovanie v škole

            • Dňa 22.4. 2021 a 29.4. 2021 sa uskutočnilo v škole antigénové testovanie žiakov, ako aj zamestnancov školy. Srdečná vďaka za testovanie patrí pani Rii Kuťkovej z MOM a zo školy za administratívu  pani Máriane Babčanovej, Erike Pavlechovej a prípravu pani Márii Paganíkovej a Oľge Mikulčíkovej.

            • Okresné kolo Pytagoriády

            • Minulý tyždeň sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády online formou.  

              V kategíi  P3 - žiaci 3.ročníka, výborné 4. miesto obsadila Nela Vidová, výborné 6. miesto Michal Krump,  16.miesto Sára Rebrová.

              V kategórii  P4 - žiaci  4. ročníka,  na výbornom 4. mieste skončil Tomáš Smatana, V tejto kategórii nás reprezentoval  aj Ján Štefina.

              V kategórii P5 - žiaci 5.roćníka, na výbornom 4. mieste skončil Matuš Šedivý, 14. mieste Eliana Šerá. V tejto kategórii nás reprezentovala aj Helena Loduhová.

              V kategórii P6 - žiaci 6.ročníka, na výbornom  2. mieste skončil Ján Janíček. V tejto kategórii nás ešte reprezentoval Hugo Mária Bersihand a Barbora Rosinová.

              V kategórii P7 - žiaci 7. ročníka, na  výbornom 3. mieste sa umiestnila Katarína Rudincová, na 6. mieste Samuel Horváth a reprezentovala nás aj Kristína Šedivá.

              V kategórii P8 - žiaci 8.ročníka na výbornom 2. mieste sa umiestnil Martin Janíček, a na 7. mieste skončil Adam Janík.

               

              Všetkým mladým matematikom ďakujeme za reprezentáciu našej školy a  prajeme veľa úspechov v ďalšich súťažiach.

               

            • Úspešná riešiteľka krajského kola dejepisnej olympiády

            • KATARÍNA RUDINCOVÁ, žiačka 7. A triedy sa v marci stala úspešnou riešiteľkou krajského kola dejepisnej olympiády – v kategórii E. Olympiáda sa uskutočnila v čase pandémie dištančne. Katka sa usilovne pripravovala. Výborne reprezentovala našu školu. Blahoželáme jej a prajeme veľa úspechov  v ďalších ročníkoch!

               

            • Matematická olympiáda žiakov 6.,7.,8. ročníka

            • Na prelome marca a apríla  sa uskutočnil 70.ročník Matematickej olympiády v kategórii Z6-Z8, t.j. pre žiakov 6.,7.,8. ročníka. V kategórii žiakov 6.ročníka sa na výbornom 7.mieste umiestnil  Hugo Mária Bersihand. V tejto kategórii ešte súťažil Ján Janíček a Michal Dovičin. V kategórii Z7- žiakov 7. ročníka nás reprezentovali Tomáš Moško, Lukáš Vozár, Kristína Šedivá.  V kategórii Z8- žiakov 8.ročníka sa na výbornom 4. mieste umiestnil  Martin Janíček . Všetkým mladým matematikom srdečne ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            • Testovanie pomocou kloktacích testov

            • Na našej škole prebehlo v stredu 14.4. a vo štvrtok 15.4. dobrovoľné testovanie kloktacími testami, ktoré nám boli dodané z ministerstva školstva. Kloktacie testy patria medzi PCR testy s veľmi vysokou účinnosťou. V stredu sme testovali žiakov 3.a 4. ročńíka, vo štvrtok žiakov 8. a 9. ročníka. Všetko so súhlasom ich rodičov. Testovanie prebehlo, rýchlo, hladko a rodičia budú v najbližšich dňoch oboznámení s výsledkom.

            • Liturgický rok v kaplnke -Veľkonočné obdobie

            • Podľa slov Svätého Otca Františka sme na začiatku pôstneho obdobia skláňali hlavu, aby sme prijali popol. Na konci pôstneho obdobia sme boli pozvaní skloniť sa ešte viac, aby sme umyli nohy bratom. Pôstny čas bol pokorným zostúpením do nás a k iným. Pomohol nám pochopiť, že spása nie je výstupom kvôli sláve, ale sklonením z lásky. Značí urobiť sa malými. Na tejto ceste, aby sme nestratili smer, postavili sme sa  pred Ježišov kríž, tichú Božiu katedru. Pozerali sme sa na jeho rany - tie rany, ktoré priniesol do neba a ukazuje ich Otcovi, každodenne, vo svojej prosbe orodovania. Práve tam vidíme, že Boh proti nám neukazuje prstom, ale roztvára dokorán ruky. Jeho rany sú otvorené pre nás a tie rany nás uzdravili. Z homílie Svätého Otca Františka z Popolcovej stredy 17. februára 2021

              Vo veľkonočnom období upierame svoj pohľad na Zmŕtvychvstalého Ježiša, z Božej katedry kríža veje látka a v mysli nám znejú slová homílie Svätého Otca. Trojitý odkaz Ježišovej výzvy ísť do Galiley napĺňa človeka nádejou, radosťou a túžbou uskutočniť túto cestu. Prijať Veľkonočné pozvanie.  „Poďme do Galiley, kam už pred nami ide Zmŕtvychvstalý Pán.“
              Ísť do Galiley znamená predovšetkým začať nanovo. Je to miesto prvého stretnutia a miesto prvej lásky. Zmŕtvychvstalý apoštolom hovorí: „Začneme odtiaľ, kde sme začínali. Začneme znovu. Chcem vás znovu pri sebe, napriek všetkým zlyhaniam“. V tejto Galilei sa učíme úžasu z nekonečnej lásky Pána, ktorá načrtáva nové chodníky uprostred ciest našich porážok. A takýto je Pán: naznačuje nové chodníky uprostred ciest našich porážok.  

              Hľa, toto je prvý odkaz Veľkej noci, ktorý by som vám chcel odovzdať: vždy je možné začať znova, pretože vždy existuje nový život, ktorý je Boh schopný v nás rozbehnúť napriek všetkým našim zlyhaniam.

              Ísť do Galiley na druhom mieste znamená kráčať novými cestami. Je to pohnúť sa opačným smerom ako je hrob. A dnes nás Pán pozýva nechať sa prekvapiť. Poďme do Galiley objaviť, že Boha nemožno zaradiť medzi spomienky z detstva, ale že je živý, vždy prekvapujúci. Zmŕtvychvstalý nás nikdy neprestane udivovať.

              A toto je druhý odkaz Veľkej noci: viera nie je repertoárom minulosti, Ježiš nie je prekonanou osobnosťou. Je živý, tu a teraz.

              Tretí odkaz Veľkej noci: Ježiš, Zmŕtvychvstalý, nás bezhranične miluje a navštevuje v každej našej situácii života. Zasadil svoju prítomnosť do srdca sveta a pozýva aj nás prekonať prekážky, zvíťaziť nad predsudkami, priblížiť sa k tým, čo sú nám po boku každý deň, aby sme znovu objavili milosť každodennosti.

              Z homílie Svätého Otca Františka zo slávenia veľkonočnej vigílie v sobotu 3. apríla 2021 v Bazilike sv. Petra.

            • Vyučovanie od 12.4.2021-prezenčne MŠ a 1.stupeň

            • Milí rodičia žiakov 1.stupňa a materskej školy! Od pondelka 12.4. 2021 pokračujeme v prezenčnej výučbe všetkých žiakov 1. stupňa a materskej školy. Okres Púchov je v bordovej  farbe, kde opäť platí čestné vyhlásenie, ktorého prílohou je kópia antigénového testu jedného z rodičov, nie staršieho ako 7 dní. Môžete poslať aj elektronicky na czs_puchov@post.sk, najneskôr do 18.00 hod. nedele 11. 4.2021. 
              Testovanie v Púchove:    
              1.    V sobotu 10.04. 2021 MOM Divadlo Púchov -sála  (Hoenningovo nám.), od 8.00 - 18.00 hod. (prestávka od 12.00-13.00)
              2.     V sobotu 10.04. 2021 MOM Divadlo Púchov -javisko  (Hoenningovo nám.), od 8.00 - 18.00 hod. (prestávka od 12.00-13.00) (prestávka od 12.00-13.00)
              3.    V sobotu 10.04. 2021 MOM MŠK volejbalová hala (1.mája 834), od 8.00 - 18.00 hod. (prestávka od 12.00-13.00) a tiež v pondelok 12.04. 2021 od 12.30-19.30 (prestávka od 16.00-16.30)
              4.     MOM Námestie slobody 1400/12, v budove SOV a MOM Kolonka (J. Smreka 484/4) - (najnovšie počas pracovného týždňa do 19.15 hod.), ktoré testujú aj počas víkendov-zdroj Facebook Mesta Púchov. MOM Kolonka má registračný formulár.

            • Pre lepšiu budúcnosť Zeme

            • Zem nám daroval Boh ako rajskú záhradu. Človek ale svojou činnosťou túto jedinečnú planétu ničí. Pre jednotlivca sú to zmeny možno nepostrehnuteľné, ale pre budúcnosť našich detí o to významnejšie. Extrémne zmeny počasia, sucho, topenie ľadovcov, výskyt nepôvodných organizmov, to všetko súvisí so zmenami klímy.

              Možno sa pýtate, čo s tým môžem urobiť ja ako jednotlivec? Túto otázku si položili aj autori edukatívneho materiálu Pre lepšiu budúcnosť Zeme. V prvej časti autori hravou formou pomocou animácií a videí vysvetľujú, čo je to klimatická zmena a skleníkový efekt. Týmto spôsobom mali aj naši žiaci možnosť pozorovať dopad týchto zmien na prírodné prostredie a planétu. Druhá časť materiálu je venovaná edukatívnym hrám. Začína sa vedomostným kvízom, na ktorom si deti overili osvojené vedomosti z prvej časti. Následne separovali virtuálny odpad do jednotlivých zberných nádob, rozhodovali, čo patrí alebo nepatrí na kompost a dozvedali sa o možnostiach ako celkovo redukovať odpad v domácnosti. Cieľom týchto aktivít je uvedomiť si, že každý z nás môže aj malou zmenou svojho správania prispieť k záchrane našej planéty.

              Však aj sám  pápež František vo svojej druhej encyklike Laudato si' kritizuje nezodpovedný prístup ľudstva k životnému prostrediu a vyzýva ľudí k rýchlym krokom na záchranu planéty pre naše deti. Len zodpovedný prístup každého z nás môže dať šancu našim deťom na kvalitný život v zdravom životnom prostredí.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje