• Novinky

            • Siedmaci na výlete v lanovom parku

            • Tento rok sme sa rozhodli ísť na koncoročný výlet do Tarzánie – lanový park. Toto rozhodnutie bolo skvelé. Lanový park bol veľmi náročný a chcelo to veľa odvahy prekonať svoj strach. Aj keď sme boli istení dvoma lanami a mali prilbu na hlave, vyliezť na vysoký strom, loziť po pohyblivých drevách, zviesť sa po 85m lanovke, chcelo veľmi veľa odvahy. Po ukončení dráhy si pre nás personál z lanového parku pripravil aktivity – streľba z luku, bungeerunning a tímovú aktivitu hľadanie pokladu. Potom sme sa prešli na Trenčianske námestie, kde sme sa ochladili zmrzlinou a ako tínedžeri sme výlet ukončili v nákupnom centre. Nakúpili sme si zopár darčekov, urobili spoločnú fotku a išli domov vlakom.

            • 9.A na školskom výlete v Prahe

            • V dňoch 15-17.6.2021 nás náš pán triedny učiteľ Rečka  zobral na koncoročný výlet do Prahy. Cesta bola dlhá a únavná, ale stálo to za to. Bývali sme na Hradčanoch, v centre mesta, u kapucínov v kláštore, v časti pre turistov. Videli sme počas týcho dní toho naozaj veľa,  národné a hstorické pamiatky, navštivili sme  ZOO, plavili sa loďou po Vltave a dokonca sme boli aj vo veľkom lanovom parku, kde sme zliezali lanové prekážky. Výlet sa mi veľmi páčil a určite by sme išli znovu.

              Terézia Bašová

            • Ôsmaci na školskom výlete

            • Horúci júnový štvrtok sme sa rozhodli stráviť v hlavnom meste. Navštívili sme Bratislavský hrad, na ktorom je otvorená výstava venovaná pokladom Indiánov. Zaujalo nás množstvo predmetov vyrobených zo zlata, ale aj príbehy o dávnej kultúre. Na hrade sme sa pokochali výhľadom na slovenskú i rakúsku stranu Dunaja, potúlali sme sa ulicami mesta, voľný čas sme strávili nakupovaním aj príjemným posedením pri jedle či limonáde na Obchodnej ulici. Tento deň bol príležitosťou oddýchnuť si a stráviť spoločný čas mimo školských lavíc.

            • Šiestaci na Trenčianskom hrade

            • Moderné mesto Trenčín s bohatou históriou navštívili v pondelok naši šiestaci. Cestou vláčikom s menom Matúš Čák, ale neskôr i pešo spoznávali vonkajšie okolie hradu. V tieni stromov lesoparku sa nielen ukrývali pred hrejivým slnkom, ale aj hrali, naháňali a dobre bavili na hojdačkách a šmýkačkách. Posilnení kebabom vyšli 100 drevených  a 146 kamenných schodov až do najvyššej veže Trenčianskeho hradu. Veľmi ich zaujala prehliadka vnútorných priestorov hradu, hladomorne, historických autíčok v kasárňach a pohľad do studne lásky ukončil tento krásny výlet na konci školského roka 2020/21. Veselé príhody, intenzívne rozhovory a spoločné hry zostanú  nezabudnuteľnou spomienkou  na školské časy.

            • Deň otcov

            • „Šťastná rodina nie je ničím iným, než predčasným nebom." 

               

              V máji oslavovali sviatok všetky mamičky, no patrilo sa myslieť aj na oteckov. A práve túto nedeľu 20. júna mali aj oni svoj deň. Detičky z našej škôlky celý týždeň usilovne chystali prekvapenia pre svojich oteckov. Maľovali kravaty či lepili motýliky do farebných košieľok, s pomocou pani učiteliek pozdravy ozdobili gombíkmi a milými prianiami.

              Veríme, že všetci oteckovia boli milo prekvapení a hrdí na svoje šikovné deti.

               

              Kolektív MŠ

               

            • Oceňovanie žiakov Žilinskej diecézy

            • V utorok 2.6. 2021 otec biskup Tomáš Galis oceňoval žiakov cirkevných základných škôl Žilinskej diecézy. Z našej školy bola ocenená otcom biskupom Terezka Bašová z 9.A triedy.

              Terézia Bašová

              Terezka  je žiačkou je žiačkou 9.ročníka, ktorá  svojimi výsledkami  a svojím správaním  patrí  k najlepším žiakom triedy. Toto ocenenie je nielen za jej výbornú prácu a reprezentáciu školy, ale je aj svedectvom  jej kresťanského života. Pán Boh jej dal do vienka lásku, krásu, duchovnú čistotu a Duch Svätý ju obdaril obetavosťou, dobrým srdcom a snahou vždy pomôcť druhým. Svojim vystupovaním, toleranciou a prístupom si získala prirodzenú úctu ostatných. Je veľmi skromná, nad nikým sa nepovyšuje, vždy  ochotná podať pomocnú ruku v núdzi. Má v sebe veľkú charizmu, svojim entuziazmom a svojimi výrobkami z enkaustiky inšpirovala  aj ďalšie dievčatá, ktoré v rámci Dobrej noviny pripravovali viac rokov zbierku na pomoc deťom v Afrike. V triede je oporou, o ktorú sa môžu  žiaci a triedny učiteľ oprieť, a na ktorú sa dá vždy spoľahnúť. V škole je vždy pripravená, svedomitá  a kamarátska. Svoju vieru prežíva hlboko, rada trávi svoj voľný čas s rodinou a s ľuďmi, ktorí sú jej blízki a ktorých má rada.  Veľká vďaka patrí aj rodičom za príkladnú výchovu.

               

            • Pasovanie prvákov

            • Pasovanie prvákov bola naša prvá deviatacká výzva, ktorú sme spoločne zvládli. Aj keď v plánovaní nášho programu boli niekedy aj nezhody, spoločnými silami sme to zvládli a užili sme si to naplno. Deti sa oficiálne stali prvákmi našej školy a veríme v to, že sa im na našej škole bude dobre vzdelávať , a zažijú veľa krásnych momentov, ako sme ich zažili my. Náš program deti bavil a výborne zvládli  aj naše disciplíny. Na konci programu bola menšia párty, na ktorej sme sa všetci zabavili. Na spoločné popoludnie s prvákmi budeme s láskou spomínať.

              Sabína Chovancová, 9.A

            • Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            • V máji sa uskutočnilo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína. Tentoraz netradične, formou videí, v ktorých recitátori predniesli svoje texty a poslali ich do CVČ Včielka. 

              V prvej kategórii nás v prednese prózy reprezentovala Klárka Muráriková z 3.A, ktorá sa umiestnila na 3.mieste a v prednese poézie  Sárka Rebrová z 3.A, ktorá získala 2. miesto. 

              V druhej kategórii nás v prednese poézie úspešne reprezentovala Anetka Horváthová z 5.A, ktorá sa umiestnila na 3.mieste a v prednese prózy Martin Ficek z 5.A.

              V tretej kategórii v prednese poézie zvíťazil Martin Janíček z 8.A, získal 1. miesto a postúpil do krajského kola a v prednese prózy nás reprezentovala Nina Bučková z 8.A.

              Žiakov pripravovali a s videami im pomáhali p. učiteľka Virgová a p. učiteľka Huťová.

              Víťazom srdečne gratulujeme a všetkým zúčastneným talentovaným recitátorom ďakujeme a želáme veľa úspechov v ďalších ročníkoch súťaže.

            • Deň detí v materskej škole :-)

            • Upršaný máj neveštil nič dobré do ďalších dní, preto sme ostali všetci milo prekvapení, keď 1.júna vyšlo slniečko. A najmä deti z našej škôlky sa tešili najviac, lebo vedeli, že ich čaká oslava ich najväčšieho sviatku: Deň detí.

              Pani učiteľky pripravili bohatý program plný súťaživých aktivít s rozprávkovými postavičkami: modrou Šmoulinkou, červeným Červíčkom, zeleným Stromčekom, ružovým Kvietkom a žltým Slniečkom. Deti navštívil aj Vlk z lesa, ktorý im ukradol poklad, na ktorý sa všetci tešili. Keďže naše detičky vlka pekne poprosili, po splnení skúšok odvahy im napokon sladký podklad vrátil.

              Deti si mohli vyskúšať Hugovu prekážkovú cestičku, prejsť ponad divokú rieku, popreliezať pavúčiu pascu, pretekať na kolieskových závodoch, hasiť lesný požiar, či pomôcť policajtom chytiť zlodejov. Ku dobrej nálade nám hrali veselé pesničky, deviatačky zo ZŠ rozdávali deťom razítka za splnenie všetkých úloh a kto bol hladný a smädný zamieril rovno do nášho rozprávkového bufetu.

              Nakoniec pani učiteľky spolu s pani riaditeľkou odovzdali deťom fidorkové medaile, cukríky či svätý obrázok a modlitbou sa poďakovali za milé popoludnie, ktoré vyčarilo úsmev na všetkých detských tváričkách.

              Poďakovanie patrí aj pánovi a pani Meier, ktorí deťom ako bonus ku ich sviatku zaplatili sladkú zmrzlinku 😊.

               

              Kolektív MŠ

            • MDD na našej škole

            • Deň detí sa tento rok niesol v znamení športu. Pani učiteľka Gabčová pripravila rôzne stanovištia so súťažnými disciplínami. Na pomoc si prizvala žiakov ôsmeho ročníka, ktorí si vyskúšali úlohu animátorov pri jednotlivých stanovištiach. Časť súťaží prebiehala v Športcentre a časť vonku. Vo vnútri si deti medzi sebou zmerali sily vo florbale, triafali futbalovou loptou do bránky, súťažili v netradičných bežeckých disciplínach. Vonku deti hádzali loptou do diaľky, skákali cez švihadlo, vyskúšali si základy bedmintonu a štafetový beh. Žiaci prvého stupňa súťažili každý sám za seba, na druhom stupni žiaci vytvorili zmiešané tímy. Aj deti z MŠ prežili deň plný súťaží. Spolu s pani učiteľkami plnili súťažné úlohy a nakoniec získali poklad. Športové dopoludnie ukončila sladká bodka v podobe zmrzliny.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje