• Novinky

            • Letný tábor-"Radosť rozdávaním rastie"

            • A je to tu! 
              Týždeň plný zážitkov, hier, tvorenia, súťaží a vytvárania nových kamarátstiev či sceľovania tých starých je už za nami. 
              Každý deň nás čakalo veľa dobrodružstiev, ktoré pre nás pripravili pani učiteľka Rebrová, pán učiteľ Oriešek a pani učiteľka Gabčová a ktoré sme s radosťou zdolávali. V duchu tábora R³ (Radosť rozdávaním rastie) sme radosť nielen prijímali, ale i dávali napríklad aj prostredníctvom táborovej pošty. Celým táborom nás sprevádzala princezná Radka, od ktorej deti na konci tábora dostali na pamiatku účastnícky diplom.
              Od samého začiatku sme nezaháľali. V pondelok po úvodných zoznamovačkách sme sa ako jeden tím vrhli do zdolávania rozličných výziev. Na druhý deň sme sa popasovali nielen s extrémnymi horúčavami, ale aj s riadnou túrou a opekačkou v Keblí. 
              Streda bola v znamení tvorenia. Naplno sme sa vložili do maľovania a skrášľovania tričiek. Doobeda sme však ešte stihli vystopovať ukrytý poklad. A poklad k nám zavítal aj v osobe kňaza saleziána don Bohuš Levko, ktorý nám odslúžil svätú omšu. 
              Vo štvrtok u nás vysielala lokálna táborová televízia R³TV zábavný program, ktorý si deti museli pripraviť. Vlastne nemuseli, ale chceli, pretože sa snažili rozveseliť princeznú Radku. Čo myslíte, podarilo sa im to? Veruže áno! Naše deti boli veľmi kreatívne a vynaliezavé. Rozosmiali nielen princeznú Radku, ale aj seba navzájom 😊 .
              Prišiel piatok – záverečný deň tábora. Nestihli sme byť ani smutní, lebo čas nám doobeda vyplnila olympiáda a poobede tvorivá dielňa. Naučili sme sa novú techniku – dekupáž.
              Na záver sme si zhodnotili celý tábor, rozdávali sa medaily, diplomy a slová vďaky.
              Bol to Bohom požehnaný čas! Pane, vďaka Ti zaň.

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/21 sa konalo tradične vo farskom kostole. Žiaci materskej a základnej školy spolu s učiteľmi, pedagogickými i nepedagogickými zamestnancami sa zúčastnili  na svätej omši, ktorú celebroval pán dekan Stanislav Stolárik. Počas nej mohli všetci ďakovať Nebeskému Otcovi za dary a milosti, ktorými ich obdaroval počas celého školského roka. Vďaku nášmu Pánovi mohli vyjadriť aj spevom, ku ktorému ich inšpiroval nielen spevokol základnej školy, ale i naši škôlkari. Po svätej omši sa pani riaditeľka najprv prihovorila predškolákom, ktorí úspešne ukončili predprimárne vzdelávanie. Potom svoje slová venovala žiakom a učiteľom základnej školy. Súčasťou slávnostného vyhodnotenia bolo aj ocenenie žiakov, ktorí dosiahli na 2. stupni výborný prospech alebo našu školu úspešne reprezentovali v rozličných súťažiach. Boli ocenení diplomami a hodnotnými knihami, ktoré žiakom venovalo rodičovské združenie. Na záver sa k slovu dostali deviataci, ktorí sa poďakovali za uplynulé roky a darovali každému učiteľovi alebo zamestnancovi školy kvietok. Následne sa žiaci presunuli do tried, kde triedni učitelia zhodnotili ich celoročnú aktivitu a odovzdali im vysvedčenia. Pre žiakov sa tak úspešne skončil ďalší školský rok a začali vytúžené prázdniny....

            • Výlet prvákov a druhákov

            • Keďže zvieratá sú neodmysliteľnou súčasťou prírody a nášho života triedne pani učiteľky Kováčová a Kubičinová sa rozhodli, že svojich prváčikov a druhákov vezmú na koncoročný výlet na Minifarmu v Lubine. Sprevádzala nás aj pani učiteľka Adamovičová. Výlet sa konal dňa 25. júna. Už niekoľko dní  pred jeho  uskutočnením sme sa modlili za dobré počasie. A naozaj, počasie nám prialo. Na farme sme mali možnosť vidieť rôzne zvieratká a zažiť s nimi priamy kontakt, napr. česať oslíka, pohladkať koňa, kŕmiť zvieratá, navštíviť ich priamo v ich príbytkoch. Okrem prehliadky rozsiahleho areálu sa mohli deti zabaviť pri rôznych atrakciách. Zaskákať si na trampolíne, schladiť sa pri vodnom ihrisku, ponaháňať sa v slamenom bludisku a kúpiť si malý suvenír alebo malé občerstvenie. Veríme, že si deti z minifarmy odniesli nielen suveníry, ale aj pekné zážitky a spomienky na tento spoločne strávený, obyčajno-neobyčajný deň.

            • Na Butkove

            • Dňa 01.07.2021 kroky všetkých zamestnancov základnej i materskej školy smerovali na krížovú cestu do Butkova, kde sme ďakovali za celý školský rok, za všetko, čo nám priniesol a prosili sme o ten nasledujúci. Modlili sme sa za našich žiakov a ich rodičov, za celú našu školu, všetkých zamestnancov škôl a ich rodiny. Základná škola s materskou školou všetkým vyprosuje veľa Božieho požehnania.

            • Piataci vo Vajnoroch, na Bratislavskom hrade a v Marianke

            • So skvelým nápadom prišiel Klub kresťanských seniorov pod vedením pani Bašovej. Spojiť staršiu a mladšiu generáciu. A tak púchovskí seniori, medzi ktorými bol aj prvý riaditeľ našej školy pán Emil Hakáč, spolu s našimi piatakmi, piatimi šiestačkami a  siedmačkami, s pani riaditeľkou Ľubicou Mišíkovou a triednou pani učiteľkou Luciou Sivákovou sa vybrali do rodiska mučeníka za vieru a patróna povolaní, blahoslaveného Titusa Zemana. V kostole vo Vajnoroch, postulátor procesu blahorečenia, ako aj svätorečenia Titusa Zemana, saleziánsky kňaz don Jozef Slivoň, odslúžil pre nás sv. omšu. V sugestívnej kázni predstavil žiakom ako vzor života a viery dona Titusa Zemana. Po sv.omši sme navštívili hrob mučeníka na miestnom cintoríne. Potom naša cesta pokračovala na Bratislavký hrad, kde sme sa stretli s našimi ôsmakmi, videli sme krásny výhľad na Bratislavu, ale aj niektorých poslancov NR SR. V neďalekom pútnickom mieste Marianke sme odovzdávali naše úmysly Panne Márii. Veľmi nás potešilo, že  nás prišiel pozdraviť otec biskup František Rábek. V kostole sme si vypočuli prednášku pátra Vadrnu o vzniku pútneho miesta a kostola, posilnili sme sa sa výbornou pizzou a nabrali si  liečivej vody z miestneho prameňa. Veľká vďaka patrí Donovi Slivoňovi za sprevádzanie od Vajnor, cez Bratislavu, až do Marianky, ako aj za materiály v Edícii Viera do vrecka-Titus Zeman-Existuje aj iné riešenie a Deviatnik k mučeníkovi. 

            • Naši žiaci najúspešnejší na Slovensku v SmartBooks

            • Dňa 28.6. 2021 spoločnosť SmartBooks odmenila našich žiakov, Anetku Horváthovú z 5.A a Samka Horvátha zo 7.A počítačom,  nakoľko patrili medzi najúspešnejších žiakov na Slovensku v riešení samotestovacích  úloh. Za školu k ďalším oceneným patrila Renka Pobežalová z 1.A  a Michal Smatana zo 4.A a pani učiteľka Lucia Siváková.   

            • Výlet žiakov 3.A a 4.A

            • Koniec školského roka patrí výletom a nebolo tomu inak ani u nás, žiakov 3.A a 4.A. Dňa  25.6. sme sa spolu s pani učiteľkami Virgovou, Ďurnekovou a Rebrovou vybrali za krásami histórie a prírody. Prvou zastávkou bol Park miniatúr v Podolí, kde sme mohli trošku nahliadnuť do histórie. Na jednom mieste sa tu nachádzalo množstvo miniatúr slovenských hradov a zámkov. Nenachádzali sa tu žiadne modely zrúcanín, ale mali sme možnosť vidieť, ako mohli hrady vyzerať v čase svojej slávy. Neodmysliteľnou súčasťou výletu bol i nákup suvenírov. Chlapci sa do dôb stredoveku vrátili prostredníctvom napodobenín dobových zbraní a niektoré dievčatá si vybrali venčeky dvorných dám.

              Druhá zástavka viedla do prírody, konkrétne na Minifarmu v Lubine. Stretli sme tu aj žiakov z 1.A a 2.A, ktorí už boli plní dojmov z absolvovanej návštevy a veselo si užívali detské atrakcie. Nás prehliadka ešte len čakala. Pri každej ohrade sa ozývalo hlasné nadšenie. Mohli sme obdivovať napríklad húsky s húsatami, sliepočky, kuriatka, holuby. Mali sme možnosť pohladkať a nakŕmiť ovečky, kozičky, prasiatko i daniele. Najväčší úspech však zožali klokany, lamy a kone. Neobyčajným zážitkom tiež bolo, keď ošetrovateľ kŕmil malé teliatka z fľaše. Z Minifarmy nachádzajúcej sa v krásnom prostredí sme odchádzali plní zážitkov a spomienok. Bola to príležitosť nielen spoznať a vidieť veľa nového, ale aj možnosť  budovať  vzťahy a prežívať zážitky spolu ako spoločenstvo, mimo školských lavíc. Už sa tešíme na ďalší školský výlet o rok.

            • Rozlúčka deviatakov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka deviatakov.

              Slová vďaky, zaujímavý program, spomienky,... Lúčenie. Deväť rokov v škole zanechá v srdci každého človeka stopu. Veď nie je to tak dávno, keď naši deviataci boli pasovaní za žiakov CZŠ sv. Margity. V pondelok 28.06.2021 sa v Mestskom divadle v Púchove rozlúčili so svojimi spolužiakmi, učiteľmi i s celou našou školou. Pani riaditeľka Ľubica Mišíková budúcim stredoškolákom zaželala, aby boli nielen úspešní, ale aby i naďalej kráčali po Božej ceste. Triedny učiteľ Peter Rečka si pripravil pre každého žiaka krátku veršovanú básničku. Rovnako aj žiaci poďakovali jednotlivým vyučujúcim formou rýmovanej básne.

               

            • Tanečná show

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tanečná show.

               V posledných horúcich júnových dňoch bolo pre nás príjemným osviežením vystúpenie člena tanečnej skupiny Old School Brothers Miroslava „Bruise“ Žilku. 
              Známy tanečník k nám zavítal 23. júna s motivačným programom „Prejav sa pohybom“, prostredníctvom ktorého chce deti a mládež povzbudiť k pohybu a k aktívnemu životnému štýlu. Miroslav Žilka nám počas vystúpenia predviedol  niekoľko nových tanečných choreografií. Do svojho programu zapojil aj veľkú časť detí, ktoré mali možnosť naučiť sa zaujímavé tanečné kroky v štýloch Break dance a Poppin´. Zistili sme, že v škole máme veľa talentov na tanec, žiaci si mali možnosť aj zasúťažiť, pričom najviac divákov presvedčili výkony Klárky Murárikovej z 3.A a Matúša Belása z 5.A.Tí najodvážnejší si mohli skúsiť battle dance, v ktorom si porovnali svoje tanečné schopnosti. Na záver programu nechýbala ani autogramiáda. 

              Ďakujeme vedeniu školy za výbornú akciu. Na záver sme dostali aj novokňazské požehnanie, nášho bývalého absolventa, Františka Dašku.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje