• Novinky

            • Florbal našich žiakov

            • V piatok 21.10.2022 naši žiaci dokázali, že sú veľkí bojovníci. V predkole OK vo florbale žiakov získali síce nepostupové  3. miesto, no ich výkon a najmä snaha svedčí o tom, že sú výborný tím. V prvom zápase s prehľadom porazili súpera zo ZŠ s MŠ Slovanská. I v druhom jasne dominovali, no za stavu 3:0 dostali vyrovnávajúce 3 góly v krátkom čase a zápas so ZŠ s MŠ Lysá pod Makytou nakoniec prehrali. Aj do 3. stretnutia nastúpili s odhodlaním. Bol to vyrovnaný súboj, v ktorom však zvíťazil náš súper. Určite treba oceniť herný výkon kapitána Adama Halašku - 8.A, jeho brata Filipa - 6.A, Maxima Bušíka - 9.A i ostatných hráčov: brankár Timotej Šerý - 9.A, Lukáš Vozár - 9.A, Peter Gašparík - 9.A, Michal Dovičin - 8.A, Samuel Jašurda - 8.A, Matúš Belás - 7.A. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            • Jakub Ištok z 3.A-vynikajúci hokejista - strelec 17 gólov na medzinárodnom turnaji

            • V nedeľu 23.10.2023 sa Jakub Ištok (žiak 3.A triedy) zúčastnil medzinárodného hokejového turnaja 3 krajín: Českej republiky, Poľskej republiky a Slovenskej republiky v Uherskom Ostrohu. Spolu s tímom získal 1 miesto. Bol strelcom 17 gólov. Jakubovi srdečne gratulujeme a tešíme sa z tohto úspechu. Škola umožňuje žiakom, po dohode s rodičmi a klubom, mať prispôsobený rozvrh.

            • Beseda s pani zubnou lekárkou - MDDr. Lenkou Vráblovou v Materskej škole

            • Dňa 20. októbra 2022 sme v našej materskej škole privítali MDDr. Lenku Vráblovú, ktorá je zubnou lekárkou a zároveň mamou Ondrejka z triedy Ovečkiek. Pani zubárka prišla do triedy Ovečiek a Anjelíčkov aj so svojimi asistentkami Vaneskou a Simonkou. Porozprávala deťom o tom, ako sa majú správne starať o svoje zúbky.  Pomocou krásnej prezentácie deti postupne oboznámila, ako malým deťom rastú zúbky, a akým spôsobom a správnou technikou sa o ne aj starať. Predstavila im rôzne druhy kazožrútov, ktorí detské zúbky kazia a vysvetlila im ako proti nim bojovať. Násladne každé z detí dostalo darček v podobe kvalitných zubných a medzizubných kefiek. Pani zubárka spolu so svojimi pomocníčkami každému dieťatku ukázala ako si správne umývať zúbky, ako používať medzizubnú kefku a aké množstvo pasty stačí na jedno umytie zúbkov. Deti s nadšením počúvali pani zubárku, odpovedali jej na všetky otázky a sľúbili jej, že sa o svoje zúbky budú pravidelne starať.

            • Amélia Brnková-rýchla bežkyňa

            • Amélia Brnková z 3.A sa zúčastnila bežeckých pretekov Beh okolo Dulova, kde obsadila 2. miesto a získala striebornú medailu. Šikovnej a rýchlej bežkyne gratulujeme ku krásnemu umiestneniu. 

            • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

            • Vo štvrtok 13.10.2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka. V kategórii C (žiaci 8. - 9.ročníka) sa zapojilo 10 žiakov.

              Umiestnenie žiakov:

              1. miesto: Katarína Rudincová, 9.A - postupuje do okresného kola

              2. miesto: Kristína Šedivá, 9.A

              3. miesto: Alexandra Húževková, 8.A

              Ďalšími úspešnými riešiteľmi boli žiaci Damian Rebro z 8.A, Dávid Šesták z 9.A, Lukáš Vozár z 9.A a Tamara Juhaniaková z 9.A. Do olympiády sa zapojili aj Max Bušík z 9.A a Tomáš Moško z 9.A.

            • Modlitba sv. ruženca za starých rodičov

            • „Ešte aj v starobe budú prinášať ovocie“ ( Ž 92,15) 

              Deti z našej materskej i základnej  školy sa dňa 20. 10. modlili modlitbu posvätného ruženca vo farskom kostole spolu so starými rodičmi.  Prostredníctvom modlitby im ďakovali za starostlivosť,  prosili za ich zdravie, pokoj, lásku v rodinách, aby sa necítili sami a opustení ale nachádzali útechu v Pánovi. Starí rodičia zas prosili za svoje vnúčatá. Všetci tak mohli zažiť atmosféru spojenia v modlitbe.  Počas nej odzneli i piesne školského spevokolu a  báseň pre starých rodičov. Na záver ich deti potešili darčekom - voňavými srdiečkom.  

              Pane, ďakujeme Ti za tento požehnaný čas, prosíme o vyslyšanie modlitieb a prosieb, ktoré deti predniesli za svojich starých rodičov. Prosíme za starých rodičov, ktorí čelia ťažkostiam a utrpeniu kvôli chorobe alebo okolnostiam, ktoré poznáš len ty, Pane. 

            • Noc v škole 

            • Žiaci 7. A mali možnosť zažiť z večera 14. do rána 15. októbra noc v škole. Pani učiteľka triedna - Lucia Siváková, pán kaplán Belko a pani učiteľka Virgová si pre nich pripravili bohatý program. Počas akcie  si siedmaci mohli vyskúšať rôzne aktivity zamerané na spoluprácu, komunikáciu, empatiu, aktívne počúvanie  a pozitívne myslenie.  Mali možnosť  prežiť spolu čas i mimo bežného vyučovania a tak posilniť svoje kamarátske vzťahy i súdržnosť kolektívu. Zároveň to bol pre nich i čas stíšenia, zastavenia sa a zamyslenia - hlavne počas rozprávania o svätých, počas svätej omše a adorácie. Okrem toho nechýbala zábava, kvíz, film, tanec, rozhovory, spinkanie v spacákoch a hlavne úžasná priateľská atmosféra. 

              Bol to čas, ktorý patril hlavne im a tak nechajme odznieť pár postrehov, ktoré siedmaci spísali, keď reflektovali Noc v škole: 

              Odkaz pre učiteľov: Ďakujem, bolo to super. Zabavili sme sa. Chcela by som to zažiť zas.

              Ďakujem učiteľom za organizáciu a bohatý program. 

              Bolo to celkom fajn aj ten program, snažili ste sa.

              Bol to super večer. Zabavili sme sa, aj zatancovali s pani učiteľkami. 

              Aktivita, ktorá ma bavila zo všetkých najviac bol kvíz. V kvíze sme vlastne museli spolu v skupinách spolupracovať. A čo ma vážne potešilo, bolo to, že sme ako skupinka vyhrali. Boli sme šťastní, kričali sme a navyše sme získali super ceny. Ja som si vybral napríklad desiatok ruženca.

              Bola to najlepšia noc, akú som kedy zažil. 

              Počas aktivít sme mohli spolupracovať a nehádali sme sa (konečne). 

              Páčila sa mi svätá omša, bola pri sviečkach a boli sme tam len my.

              Páčilo sa mi, že sme mohli tancovať, občas aj vyvádzať, že sme mohli byť spolu. 

              Bolo to dobré, lebo som mohol byť s kamošmi a páčila sa mi tá adorácia. 

              Atmosféra bola super aj učitelia boli super. Najviac sa mi páčila diskotéka. Všetci sme sa zabávali a pripojili sa aj učitelia. 

              Bolo to úžasné. Dúfam, že na budúci rok to bude tiež. 

              Zo svätej omše som mala pekný zážitok, bolo to pekné, že to bolo pri sviečkach.  

              Svätá omša - bolo to epické... 

              Večer sme sa veľa nasmiali. 

              Najlepšia bola svätá omša. Oranžové svetlá z lámp svietili na lavice. Bolo tam ticho a všetko bolo tmavé. Cez omšu svietili sviečky pred oltárom v tvare kríža.  

              Celkovo ten program bol pre mňa úžasný. Boli tam aj nejaké aktivity, čo ma až tak nebavili, ale inak som sa bavil. 

              Pizza bola výborná. 

              Tanec s tanierikom bola veľká zábava. Ešte by som si to zopakovala. 

              Pozitívne klebetenie bolo výborné, konečne som počula niečo pekné. 

              Just dance bol super, také originálne. 

              Bol to super večer. Zabavili sme sa a zatancovali s pani učiteľkami. Bolo to pekné a mohli sme byť cez noc v škole, to nebýva len tak každý deň. 

              Veľmi pekne ďakujem za tento zážitok. Moc, moc som si to užila. Môže sa to niekedy ešte raz zorganizovať. Ďakujeme  

            • Átrium v Materskej škole sv. Margity v Púchove

            • ​​​​​​​​

              Katechézy Dobrého pastiera medzi nami

              Na Slovensku máme 57 miest, ktoré pracujú s konceptom Katechéz Dobrého pastiera. Jedným z nich je aj Materská škola sv. Margity v Púchove, ktorá sa okrem základnej výchovy a vzdelávania, snaží ponúknuť aj hodnoty, ktoré vychádzajú z kresťanského života. Na pomoc si pribrali aj Katechézy Dobrého pastiera.  O Átriu, ktoré sa nachádza v materskej škole sv. Margity, nám viac povedala Tatiana Bednárová a jej kolegyne Mária Kotlasová a Andrea Poláčková.

              Začiatok našej cesty

              S myšlienkou zriadiť átrium v našej materskej škole prišla naša pani riaditeľka PaedLic., Ing. Ľubica Mišíková, PhD, s podporou pána dekana Mgr. Stanislava Stolárika.  Túžili obohatiť a pozdvihnúť život našich detí a dať im možnosť priblížiť sa k Bohu. Jedného dňa prišla pani riaditeľka s ponukou a možnosťou zúčastniť sa certifikovaného kurzu Katechéz Dobrého pastiera, ktorý sa konal v spolupráci so Žilinskou diecézou. S radosťou sme túto ponuku prijali. Tešili sme sa, že aj my sa môžeme stať súčasťou budovania viery detí v našej materskej škole. Okrem odbornej prípravy boli kurzy zamerané aj na prehĺbenie našej náboženskej skúsenosti a taktiež nás naučili, ako máme načúvať deťom, a tak ich privádzať k Ježišovi- Dobrému pastierovi.

              Týždeň, čo týždeň sa deti tešia na stretnutie s Ježišom

              V átriu sa stretávame každý deň od pondelka do piatka popoludní, pričom každý deň je iná skupina detí. V jednej skupine je 5 detí vo vekovom rozhraní 4-6 rokov. Všetky deti veľmi radi navštevujú Átrium a týždeň, čo týždeň sa tešia na stretnutie s Ježišom. V prostredí átria sa deti v tichosti učia vykonávať činnosti každodenného života, pričom zažívajú  radosť cez Božie slovo a liturgiu, ktorá im pomáha ešte viac sa priblížiť k Bohu. Taktiež majú príležitosť zvoliť si primeranú činnosť, ktorá vychádza z ich aktuálnej vnútornej potreby, čo vedie k zlepšeniu ich sebaovládania, nezávislosti a samostatnosti.  Naše átrium je špecifické tým, že je súčasťou denného programu v rámci škôlky. Je veľmi malé, avšak útulné. Vďaka tomu máme materiál vždy po ruke a deti na dosah.

              Ježiš sa prihovára i nám

              Vďaka katechézam, ktoré deťom prezentujeme, môžeme žasnúť spolu s nimi, a tak, ako sa Ježiš prihovára im, tak sa vo veľkej miere prihovára i nám. Čím viac máme pochybnosti o deťoch, ktoré sa v istých chvíľach nedokážu stíšiť a načúvať, tým viac nás napĺňa Božia prozreteľnosť a milosť. Vďaka tomu, sme objavili, že, keď to všetko odovzdáme do Božích rúk, tak tie sa v tej chvíli stávajú ochrannými krídlami a deti malými anjelmi. V takých chvíľach neprestajne žasneme aj my nad nekonečnou Božou láskou a starostlivosťou.

              „Chcem, aby si ich odniesla do átria Ježišovi."

              Keďže sme aj učiteľky a s deťmi, ktoré chodia do átria, sa stretávame každý deň v triede, vidíme, že katechézy majú presah, aj do každodenného života našich detí. Spomínam si ako po našom úplne prvom stretnutí v átriu, prišlo jedno dievčatko naspäť do triedy a nakreslilo desať obrázkov pre Ježiša. Prišlo ku mne so slovami: „Chcem, aby si ich odniesla do átria Ježišovi.“ Toto hyperaktívne dievčatko sa dokázalo stíšiť a sústredene kresliť. Tu vidíme, že iba jedno stretnutie s Ježišom v átriu, sa tak veľmi dotklo jej srdca, že ju naplnila túžba darovať mu niečo zo seba.

              Rovnako ako pre deti, tak i pre mňa je každá katechéza niečím výnimočná. Spomínam si na katechézu Zvestovanie Panne Márie, Horčičné zrnko, Vzácna perla, Dobrý pastier či Mená dieťaťa, ktoré vo mne zanechali veľkú emóciu. Môjmu srdcu je veľmi blízky modlitbový kútik, ktorý je pre mňa miestom, kde sme s deťmi skrze modlitbu najbližšie k Ježišovi a môžeme ho vnímať ako Dobrého pastiera, ktorý sa stará o svoje ovečky.

              „Pretože ja som tá Perla, ktorú Ježiš hľadal.“

              Deti a ich reakcie či kresby ma neustále prekvapujú. Spomínam si na katechézu Horčičné zrnko. Dieťa, ktoré vôbec nechodilo do kostola, žaslo nad malinkým zrnkom, ktoré malo na prste a povedalo: „Nebeské kráľovstvo je nekonečné a určite sa tam zmestí celá naša planéta!“ Alebo dievčatko, ktoré nemalo doma ideálnu rodinu, si vďaka katechéze Mená dieťaťa (Obdivuhodný radca, Mocný Boh, Večný Otec, Knieža pokoja) uvedomilo, že Ježiš je pre ňu Večný Otec. Môjho srdca sa veľmi dotklo, keď po prezentácií podobenstva o Vzácnej perle, prišlo ku mne dievčatko a povedalo mi, aby som ju volala princezná Perla. Samozrejme som sa jej spýtala: „Prečo?“ Nad jej odpoveďou mi nezostávalo nič iné, len žasnúť: „Pretože ja som tá perlu, ktorú Ježiš hľadal.“ Takýchto zážitkov je veľa a ja som vďačná Bohu, že môžem byť toho svedkom.

              Túžime sa i naďalej vzdelávať

              Chceli by sme sa aj naďalej vzdelávať a odovzdávať skúsenosti naším zverencom. V tom nám je veľmi nápomocná možnosť permanentnej formácie, ktorú nám ponúka Občianske združenie Átrium Dobrého pastiera. Vďaka ich obetavej práci a tiež entuziazmu, láske a pokoju, môžeme my aj naše átrium ďalej rásť.

              „Neboj sa, ja ti pomáham.“ (Iz 41,3)

              Všetkým, ktorí cítia v srdci túžbu otvoriť átrium alebo pracovať v átriu, by sme chceli odkázať, aby sa nebáli. Ako hovorí moja kolegyňa z átria Majka Kotlasová: „K práci v Katechézach Dobrého pastiera, ma inšpirovali kolegyne, ktoré už v átriu pracovali. Keď opisovali priebeh stretnutia, a ako to deti pretvára, pocítila som túžbu, byť súčasťou tohto diela. Súčasne si uvedomujem, že to nie je moja zásluha, ale Božia milosť a vedenie Ducha Svätého.“

              Čím dlhšie sme na tejto spoločnej ceste spoznávania nekonečnej Božej lásky k nám a deťom, tým viac sa utvrdzujeme v tom, že sme na správnom mieste. To všetko sa deje vďaka Jeho starostlivosti a my sme veľmi vďačné, že môžeme byť nástrojmi v Jeho rukách.

              Za tím átria MŠ sv. Margity v Púchove, Tatiana Bednárová

              Oficiálny zdroj článku je: OZ Átrium Dobrého pastiera

               

            • Tím "Šikovné ruky " v akcii....

            • Na krúžku sa   nezaháľa !

              Nikoho nenecháme v pochybnostiach, máme šikovné ruky!

              Zistili sme, že pletenie ihlicami nie je také jednoduché ako v televízii, ale podarilo sa nám už pár očiek.:)

              Príprava chutnej nátierky, jedno hubky pre návštevu, nepečená torta, palacinky, to všetko už dokážeme.

              Tím šikovné ruky 

            • Milión detí sa modlí ruženec

            • V utorok 18.10.2022 sme sa všetci v našej škole zapojili do celosvetovej modlitebnej iniciatívy: „Milión detí sa modlí ruženec.“ Pani učiteľka Kotlasová najprv vyzvala žiakov, aby sa modlili s veľkou dôverou v Pána Boha. Potom sa piati žiaci modlili jednotlivé desiatky bolestného ruženca s krátkym zamyslením o Ježišovom utrpení, pričom sme si mohli uvedomiť, že aj my len s Ježišom zvládneme svoje životné ťažkosti a zvíťazíme nad každým zlom.

              Vyprosovali sme pokoj a jednotu pre naše rodiny, naše Slovensko i pre celý svet.

              Do všemocných rúk Nebeského Otca na príhovor Panny Márie sme zverovali najmä tie krajiny, kde vládne vojna, násilie a veľká chudoba - ako je Ukrajina, Blízky východ, Nigéria, africká oblasť Sahel a všetky miesta, kde ľudia nemôžu žiť v pokoji.

              Veľké poďakovanie patrí všetkým žiakom, ktorí sa modlili z úprimnosti srdca a s dôverou v Božiu pomoc.

            • Deň otvorených dverí v SOŠ Pruské

            • Vo  štvrtok 13.10. 2022 sa naši šiestaci zúčastnili dňa otvorených dverí v SOŠ Pruské. Žiaci tu mali možnosť si pozrieť výstavu drobných zvierat chovaných v okolí ľudských sídel. Navštívili sme aj dielne, kde si mohli pozrieť ukážky aranžovania kvetov, tvorby šperkov a vyskúšali si svoje znalosti pri určovaní poľnohospodárskych zvierat a plodín. Nasledovala funkčná ukážka čističky odpadových vôd a domáci vermikompostér. Dievčatá asi najviac zaujalo kynologické vystúpenie a chlapci boli unesení z poľnohospodárskych strojov, do ktorých si mohli sadnúť a vyskúšať si ich. Na záver sme mali ochutnávku výborného včelieho medíku a syrov. Pripájame aj niekoľko vyjadrení žiakov na túto akciu:
               „Páčilo sa mi vystúpenie so psom a výstava zvierat.“
              „Obrovský kombajn a psy boli super.“
              „Najviac sa mi páčila výstava zvierat a simulátor dojenia.“
               „Páčilo sa mi tam a chcel by som tam ísť ešte raz.“

            • Okresné kolo vo futbale žiakov do 13 rokov

            •            

               V piatok 14. 10. sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo futbale žiakov do 13 rokov. Turnaj sa konal na umelých trávnikoch pri Centre voľného času Včielka. V turnaji zabojovalo o postup do ďalšieho kola päť škôl. Naši žiaci súperili proti žiakom zo ZŠ Mládežnícka, ZŠ Gorazdova, ZŠ Beluša a ZŠ Lednické Rovne.
                       V tejto nabitej konkurencii sa napokon našim zverencom po štyroch odohratých zápasoch podarilo obsadiť úctyhodné 3. miesto. Počasie nám prialo a rozpršalo sa až po záverečnom vyhodnotení. Turnaj sa uskutočnil v dobrej nálade a v duchu fair play. Chlapci ukázali, že šport má v ich živote stále miesto, čo sa odzrkadlilo aj v ich kvalitnom hernom výkone.
                         Školu reprezentovali Samuel Ištok (5.A), Michal Ondrášek (5.A), Filip Halaška (6.A), Matúš Belás (7.A), Dávid Bušík (7.A), Dávid Crkoň (7.A) a Matúš Šedivý (7.A).
              Pedagogickým dozorom bol poverený Mgr. Marek Mikušec.

            • DEŇ OVOCIA

            • Jeseň je obdobím zberu úrody. V kostoloch sa požehnávajú plody zeme, za ktoré ďakujeme nášmu nebeskému Otcovi. Dňa 13.10.2022 sa uskutočnil pre žiakov 1.stupňa Deň ovocia. Deti si priniesli rôzne druhy ovocia, či domáceho alebo cudzokrajného a prišli oblečené vo farbách ovocia. Triedne učiteľky si pre deti pripravili rôzne hry a aktivity súvisiace s ovocím. Potom každá trieda pripravila svoju ovocnú misu, ovocné pochúťky a smoothie. Na záver si svoje výrobky prezentovali a s veľkou chuťou si na nich pochutnali. Deň ovocia mal veľký úspech a rozhodli sme sa, že si ho znovu zopakujeme.

              Mária Kubičinová

            • BESEDA S POLICAJTOM

            • Naša škola podporuje spoluprácu s rodičmi. Rada uvíta ich iniciatívu zapojiť sa do výchovno-vyučovacieho procesu. Preto sme dňa 14.10.2022 v spolupráci s Ing. M.Mišúnom pripravili pre žiakov 1.stupňa besedu s policajtom. Pán Mišún je povolaním policajt a bol ochotný prísť do školy a porozprávať deťom  o práci policajtov, o dôležitosti pravidiel v škole, na verejnosti, v práci a rodine, o dodržiavaní zákonov. Odpovedal na mnohé zvedavé otázky detí. Všetkým sa nám beseda páčila. Nové poznatky deti využijú vo výtvarnej súťaži na tému Policajti očami detí, ktorá nás čaká nasledujúce dni.
              Mária Kubičinová

            • Účelové cvičenie

            • Nedávno v piatok, sa žiaci 2.stupňa zúčastnili účelového cvičenia.

              Žiaci 5.a 6.ročníka so svojimi triednymi učiteľmi a s pani učiteľkou Mrg. Pobežalovou  sa vybrali --smer Nosice.

              Neďaleko Nosíc sme " zakotvili " na  kraji veľkej lúky a dali si  prestávku. Po krátkom občerstvení si chlapci a dievčatá  mohli  v rámi praktických zručností vyskúšať zakladanie  ohňa na ohnisku, opekanie špekačiek   a tiež poznávanie a zber jedlých húb. Určite mnohí potešili doma svojimi " úlovkami  "   v podobe jedlí bedlí, masliakov a suchohríbov. Vysvetlili  sme si základné pravidlá zberu a  ktoré huby zberáme a ktoré nie.

              Keďže nám slniečko svietilo, využili sme toho a zasúťažili sme si. Asi najviac sa žiakom páčila súťaž v preťahovani sa lanom medzi družstvami, ale mnohí si pri ďalšej disciplíne overili aj svoju orientáciu v teréne pri zaviazaných očiach.

              Čas ubehol veľmi rýchlo a  išli sne domov. Pri hľadaní húb sme vyćistili úsek lesa  od odpadu v podobe plastov  a skla a železa, ktoré sme po ceste  nazad  vyhodili  do separovaných nádob.

              Spolu sme prežili príjemné predpoludnie v krásnom prostredí, zábave a praktických zručnostách.

            • Korčuliarsky výcvik našich predškolákov

            • Mnohí z našich predškolákov, z triedy Anjelíčkov sa v druhý októbrový týždeň zúčastnili korčuliarskeho výcviku na zimnom štadóne v Púchove. Našich malých korčuliarov čakali štyri dni intenzívneho korčuľovania. Deti plné očakávaní v pondelok ráno nadšene nastúpili s batôžkami plnými korčuliarskej výbavy do autobusu, ktorý ich každý deň prepravoval na zimný štadión.

              Väčšina z detí sa v tento deň prvýkrát postavila v ľadových korčuliach na ľad. Po oblečení sa do zimných športových vecí a obutí korčúľ s pomocou pani učiteliek a niektorých rodičov, sa deti presunuli na krásnu mrazivú ľadovú plochu. Deti v prvý deň nesmelo, bojazlivo a podaktoré aj s tajnými slzičkami v očkách vstupovali na ľad. Avšak pomôcky, ktoré boli pre deti pripravené im prvý kontakt s ľadom naozaj uľahčili. Pre väčšinu detí boli v prvé dni oporou a pomohli im prekonať strach a obavy z ľadovej plochy. Postarali sa o to aj inštruktori, ktorí deti milo a kamarátsky oboznámili s ľadom a spôsobom korčuľovania. Prvou dôležitou úlohou inštruktorov bolo naučiť deti, ako bezpečne padať a postaviť sa na ľade. Každý deň po krátkej rozcvičke, boli pre deti pripravené rôzne jednoduché súťaže, pri ktorých sa nevedomky zdokonaľovali v korčuľovaní. Používali pri tom loptičky, kužele a jednoduché prekážky. Pomocou rôznych motivačných cvičení a napodobňovaní pohybu zvieratiek, napríklad medvedíka, kačičky, bociana sa deti postupne učili základné kroky a pohyby na ľadovej ploche. Každý deň boli samozrejmosťou aj krátke prestávky, počas ktorých si deti mohli chvíľočku oddýchnuť, dať si teplý čajík a desiatu, ktorú im rodičia vždy starostlivo pripravili. Posledný deň výcviku boli deti rozdelené na dve skupiny chlapcov a dievčat. Chlapcom boli požičané hokejky a na záver si mohli zahrať naozajstný hokej. Dievčatá sa zase na chvíľku premenili na krasokorčuliarky a snažili sa napodobniť ladné pohyby inštruktorky. 

              Na záver boli deťom udelené krásne diplomy a nechýbala ani sladká odmena v podobe čokoládky. Deti boli z korčuliarskeho výcviku nadšené a určite budú dlho spomínať na ich prvé zážitky z korčuľovania.

            • Školské kolo Technickej olympiády

            • V utorok 11.10.2022 sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády. V kategórii A (8. a 9. ročník) sa ho zúčastnilo 10 súťažiacich a v kategórii B (5. až 7. ročník) 14 súťažiacich.

              Poradie v kategórii A:
              1. miesto Max Bušík, 9.A (postupuje do okresného kola),
              2. miesto Lukáš Vozár, 9.A (postupuje do okresného kola),
              3. miesto Juraj Štefina, 8.A.

              Poradie v kategórii B:
              1. miesto Mário Kaprálik, 7.A (postupuje do okresného kola),
              2. miesto Martin Ficek, 7.A,
              3. miesto Ján Štefina, 6.A.

              Všetkým ďakujeme za účasť a postupujúcim blahoželáme.

            • VŠEDKOVEDKO, EXPERT GENIALITY SHOW

            • Milí žiaci,

              Už čoskoro - 25.10.2022-  sa rozbiehajú  celoslovenské súťaže Všedkovedko a Expert Geniality Show, kde si môžete overiť svoje vedomosti z rôznych oblastí.

              Každoročne sa ho zúčastňujú  mnohí z  Vás a dosahujete tam vynikajúce výsledky a preto 

              budeme radi  a veríme, že aj  tento rok  Vás bude čo najvIac.  

            • MARCELA GARDOŇOVÁ - VÍŤAZKA BEHU NA ŠTEPNICU

            • Dňa 01. 10. 2022, OZ Klub bežcov a priateľov športu Púchov zorganizoval 2.ročník Beh na Štepnicu. Napriek nepriaznivému a daždivému počasiu sa behu zúčastnilo 57 bežcov, medzi ktorými bola aj naša MARCELA GARDOŇOVÁ, učiteľka materskej školy, v triede Ovečiek. Zároveň sa stala aj víťazkou žien tohto behu. Touto cestou jej všetci srdečne gratulujeme!

            • Vydarený Európsky deň jazykov

            • Program k Európskemu dňu jazykov sa na našej škole teší veľkej obľube, takže sme ho nevynechali ani tento rok. V pondelok 26.9. sa triedy žiakov piateho až deviateho ročníka zmenili na 5 európskych krajín. Žiaci si počas vyučovania pripravili program a aktivity pre svojich mladších spolužiakov. Trieda 5.A sa premenila na zelené Írsko, kde na žiakov čakali škriatkovia s rôznymi úlohami, v 6.A zasa žiaci zavítali do slnečného Portugalska. Návšteva Islandu v 7.A sa nezaobišla bez sopiek a prírodných krás, Švajčiarsko v 8.A rozvoniavalo čokoládou a syrmi. Holandsko v 9.A hralo paletou farieb a zaujímavostí. Žiaci aktívne strávili vyučovací deň, počas ktorého sa netradičným spôsobom dozvedeli množstvo nových a podnetných informácií.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje