• Novinky

            • V krajine zázrakov-denný letný tábor

            • ZŠ s MŠ sv. Margity aj počas tohtoročných prázdnin organizovala denný letný tábor. V dňoch od 10. 7. do 14. 7. sa 30 detí prenieslo do „krajiny zázrakov“.  Každý deň bol venovaný inej rozprávkovej krajine a k nej sa viazali aj aktivity a súťaže. Zároveň sme každý deň mali jedného patróna, ktorý súvisel s témou dňa.  Sprevádzali nás  napr.  sv. František s Assisi, sv. Alžbeta Uhorská či sv. Patrik. Duchovný rozmer tábora sme mohli prežiť aj počas rannej modlitby, modlitby pred jedlom i počas sv. omše v Rodinkove.

              Počas jednotlivých dní nechýbali súťaže, aktivity, tanečná rozcvička, tvorenie a spev. Veľkú radosť sme mali aj z krásnych žiarivých tričiek s logom našej školy. S nimi sme sa vydali aj na výlet vlakom na Trenčiansky hrad. Tu sme mohli vidieť sokoliarov, minifarmu, výstavu drakov i expozíciu hradov z Lega.

              Vo štvrtok sme sa zúčastnili Dňa otvorených dverí v Rodinkove, kde animátori pripravili viacero stanovíšť  a hostí čakali lákavé atrakcie.  Spolu s ostanými návštevníkmi sme slávili sv. omšu s otcom Romanom Sekom. Takto posilnení sme sa vydali na prechádzku lesom v Belušských Slatinách.

              Počas celého tábora sme mohli prežívať  veľa zábavy, pohody,  ale i vytvárať a rozvíjať  vzájomné vzťahy. Takto  sme všetci – učitelia, animátori a deti – vytvárali živé spoločenstvo plné radosti a priateľstva. Za organizáciu tábora ďakujeme pani učiteľke Mgr. Monike Dodekovej - vedúcej tábora, pani učiteľke Mgr. Ing. Márii Kotlasovej, Mgr. Márii Virgovej, PhD., Mgr. Terézii Adamovičovej, animátorkám Márii Moškovej (absolventka školy), Kláre Moškovej (absolventka školy), Soni Bednárovej, pani kuchárke Alene Brindzovej, pani upratovačke Márii Paganíkovej a Gabriele Ficekovej, pani vrátničke Danke Šištíkovej, pani ekonómke Erike Pavlechovej a pani riaditeľke Ľubici Mišíkovej.

            • Výlet Anjelíčkov a Ovečiek do Tŕstia

            • V dnešný krásny letný deň strávili deti z našej materskej školy v Tŕstí.  Prijali sme pozvanie na návštevu ku starým rodičom Zoe a Deana Letkových. Deti tu čakalo prekvapenie v podobe krásneho prostredia, historického vláčika na naozajstných koľajniciach, na ktorom deti pán Jozef aj previezol. Deti mali možnosť sa dosýta zahrať futbal, poskákať si na trampolíne, pohúpať sa na húpačke, vybehať sa v priestrannej záhrade a popritom sa osviežiť výbornou domácou levanduľovou limonádou a doplniť energiu koláčikmi. Deti tu strávili krásny čas plný zážitkov, na ktorý budú určite dlho spomínať. Touto cestou by sme sa chceli ešte raz veľmi pekne poďakovať za milé a príjemné pozvanie.

            • Púť na Turzovku

            • Turzovka je mariánske pútnické miesto, ktoré sme si tento rok vybrali ako cieľ našej púte pri príležitosti ukončenia a poďakovania za školský rok 2022/2023. Tejto púte sa zúčastnili pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci našej ZŠ s MŠ sv. Margity. Za príjemného letného počasia sme absolvovali výstup na horu Živčáková, počas ktorého sme sa všetci spoločne pomodlili krížovú cestu. Každý z nás si v tichosti niesol vo svojom srdci svoje prosby a všetko za čo ďakoval nášmu Nebeskému Otcovi. Po výstupe na vrch sme sa zúčastnili svätej omše v kostole Panny Márie Matky Cirkvi, pri ktorej sme načerpali silu z Božieho slova. Neskôr sme sa presunuli ku Kaplnke Panny Márie, Kráľovnej Pokoja, pri ktorej sa nachádzajú upravené štyri pramene čistej vody, ktorým ľudia pripisujú liečivé účinky. Po posilnení ducha sme sa v závere našej púte presunuli do blízkeho mesta Makov, kde nás čakal slávnostný obed. A. Belásová

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje