• Novinky

            • Letný tábor „Rozprávkový cestovateľ“

            •  

              ZŠ s MŠ sv. Margity aj počas tohtoročných prázdnin organizovala denný letný tábor. V dňoch od 8. 7. do 12. 7. počas tábora „Rozprávkový cestovateľ“ deti mohli cestovať z rozprávky do rozprávky.  Každý deň bol venovaný jednej rozprávke a k nej sa viazali aktivity i súťaže. Zároveň deň začínal aktivitou o nejakej biblickej postave alebo o svätom, ktorý súvisel s témou dňa -  napr. prorok Jonáš, Noe, blahoslavená rodina Ulmovcou či sv. Bernadeta. Duchovný rozmer tábora deti mohli prežiť aj prostredníctvom rannej modlitby, modlitby pred jedlom i vďaka sv. omši v Rodinkove.

              Počas jednotlivých dní nechýbali súťaže, aktivity, tanečná rozcvička, tvorenie, táborová pošta a cestovanie. Veľkú radosť sme mali aj zo žiarivých táborových tričiek s logom našej školy. S nimi sme sa vydali na výlet vlakom do Žiliny na Budatínsky hrad. Tu sme absolvovali špeciálnu interaktívnu prehliadku plnú aktivít a zaujímavostí. Napríklad chlapci mali zamurovať dievčatá spolu s princeznou, deti hľadali tajné dvere či spoznávali slovenských dravcov na  výstave Králi oblohy.

              Naše cesty viedli aj do Rodinkova, kde sme v príjemnom chládku mali viacero aktivít a zároveň sme spoločne s donom Petrom Kuchárom slávili sv. omšu. Posilnení na duchu sme kráčali lesom a tešili sa z krásy prírody v Belušských Slatinách.

              Počas celého tábora sme mohli prežívať  veľa zábavy, pohody,  ale i vytvárať a rozvíjať  vzájomné vzťahy. Takto  sme všetci – učitelia, animátori a deti – vytvárali živé spoločenstvo plné radosti a priateľstva.

              Mária Virgová, ZŠ s MŠ sv. Margity

            • Inšpiratívne workshopy 

            • Začiatok prázdnin sme my – pedagogickí zamestnanci využili na to, aby sme hľadali cesty, ako môžeme ešte efektívnejšie a kvalitnejšie formovať našich žiakov. Preto sa na našej škole realizovali dva workshopy, ktoré viedli lektori z RCPU.  Počas prvého workshopu sme s lektorom Jánom Papíkom spoznávali, ako môžeme od žiakov získať  spätnú väzbu (feedback) na priebeh hodiny, na jednotlivé aktivity i na náš prístup k nim. Tiež sme sa dozvedeli, ako je možné efektívne a zároveň nezraňujúco  poskytnúť spätnú väzbu žiakom i kolegom. V druhom workshope sme spoločne s lektorom Petrom Cíbikom hľadali spôsoby, ako môžeme budovať v triede rešpektujúci kolektív a rozvíjať hodnoty.

              Oba workshopy boli plné inšpiratívnych aktivít a tvorivých úloh. Vďaka nim sme sa nielen niečo nové dozvedeli, ale bolo pre nás tiež obohacujúce vyskúšať si na chvíľu rolu žiakov a stráviť spolu čas ako kolektív. 

            • Ocenenie najlepších žiakov

            • MESTO PÚCHOV OCENILO NAJLEPŠÍCH ŽIAKOV V ŠKOLSKOM ROKU 2023/2024. Z našej školy to boli:

              Ján Janíček

              Juraj Štefina

              Emy Beriacová

              Aneta Horváthová

            • 5.A ide dolu vodou

            • Prázdniny sme začali, ako sa patrí, na vode. V nedeľu 30.6.2024 sa rodiny žiakov 5.A stretli, aby splavili Strečniansky priesmyk. Vo Vrútkach na sútoku Váhu a Turca sa 44 ľudí nalodilo na 6 raftov. Zdolali sme všetky pereje aj legendárnu Besnú, dokonca aj nečakané nástrahy v podobe silného protivetra. Vychutnali sme si krásne prírodné scenérie, pohľad na Starý hrad i hrad Strečno. Kto bol málo mokrý, ešte sa na záver vykúpal vo Váhu (-:

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • Námestie slobody 562/1
          020 01 Púchov
          Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

          Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje