• Novinky

            • Duchovné cvičenia zamestnancov školy – „Písané Božím prstom“


            • Školský rok  2024 sme my, pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci ZŠ s MŠ sv. Margity, začali  s Pánom. V dňoch od 12. 9. do 14. 9. sme absolvovali duchovné cvičenia v krásnych Kúpeľoch Nimnica. Témou cvičení bol Dekalóg.  Exercíciami nás sprevádzal riaditeľ Diecézneho katechetického úradu Žilinskej diecézy ThLic. Jozef Možiešik, PhD. Inšpiroval nás, že  na  desatoro  môžeme nazerať ako na vyznanie, prisľúbenia i prikázania, ako na prejav lásky Boha voči nám.  Vďaka jeho hlbokým úvahám i priateľskému humoru sme sa mohli viac zamyslieť nad svojím životom. Mali sme tak príležitosť povzbudiť sa a duchovne načerpať do nasledujúceho školského roku.  Nechýbali sväté omše, sv. spoveď, modlitba, spev s gitarou a ukulele, adorácia ale i priateľské rozhovory a príjemná atmosféra.  Jednoducho bol to pre nás všetkých krásny a požehnaný čas.

            • Krúžky v školskom roku 2024/2025

            • Vážení rodičia, milí žiaci, 

              krúžky v našej škole začínajú od 23. 9. 2024. Zoznam krúžkov, z ktorých ste si mohli vyberať, je v prílohe.            

            • BIELA PASTELKA -dobrovoľná zbierka

            • Vážení  rodičia, milí žiaci,

              naša škola sa zapojila do  celoslovenskej  zbierky BIELA PASTELKA, ktorá sa  uskutoční  v piatok  20..septembra v areáli školy, Zbierka je dobrovoľná a jej výnos slúži na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. V prípade, že  sa jej chcete zúčastniť, pomôcť  a podporiť túto akciu, pošlite prosím Váš príspevok zajtra po Vášich deťoch ich triednym učiteľom. Spolu ich odovzdáme danému Občianskemu združeniu, ambasádormi  zbierky sú  verejne známe osobnosti- moderátorka  Adela Vinczeová, komik Fero Jike a herec Robert Roth

              Tí, ktorí prispejú budú odmenení malou bielou pastelkou.

               

              Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

              Za akúkoľvek podporu vám ďakujeme

               

              ZŠ  s MŠ sv.Margity

            • KURZ HRY NA HUDOBNÉ NÁSTROJE

            • Vážeení žiaci, milí rodičia,

              máme externú  ponuku  na hru na hudobné nástroje /gitara, flauta/  pre našich žiakov od 2.ročníka od pedagóga, ktorý to vyučuje.

              Viď podrobné  info v prílohe

               

              Ponuku  + prihlášku posielame  dnes  po žakoch osobne.

              V prípade, že máte záujem . prosím vyplňte priloženú prihlášku.

               

              HUDOBNE_NaSTROJE.pdf

               

              Poprosíme všetky nevyplnené prihlášky a tlačívá poslať po deťoch nazad..

              ďakujeme

              ZŠ s MŠ sv.Margity

               

               

            • ZÁŽITKOVÝ WORKSHOP O VČELÁCH V MATERSKEJ ŠKOLE

            • V dnešné dopoludnie navštívila našu materskú školu pani  Katarína  Ofúkaná, ktorá prišla  detičkám porozprávať o včielkach.  V úvode si deti z triedy Ovečiek a Anjelíčkov mali možnosť vypočuť motivačný príbeh. Teta Katka deťom pútavo porozprávala o tom, ako včielky žijú v úľoch, ako ich rozdeľujeme, koľko včielky žijú, priniesla deťom takzvaný pozorovací úľ so včielkami, ktoré si deti mohli pozrieť úplne zblízka.  Všetky deti si mohli vyskúšať naozajstné včelárske klobúky. Neskôr sme sa dozvedeli aké rôzne druhy včielok existujú, koľko taká včielka žije. Deti mali možnosť si privoňať aj ku včeliemu plástu či peľovým zrniečkam.  Pre deti bola dokonca pripravená aj ochutnávka medu. Všetci si mohli vyskúšať naozajstné včelárske klobúky a dymenie dymákom. V závere sa deti pomocou riekanky naučili včelí tanec.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025


            • Vzývali sme Ducha Svätého o pomoc. Privítali sme všetkýh žiakov, z toho  25 prváčikov, 9 prestupových žiakov z iných ZŠ a škôlkárov, ako aj nových zamestnancov.
              Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025 na ZŠ s MŠ sv. Margity bolo tradične spojené so sv. omšou. Celebroval ju pán kaplán Adam Štefanec. 
              Po sv. omši v krátkom programe vystúpili s umeleckým prednesom Amélia Brnková (5.A), hrou na flaute Eliška Metelková (2. A) a hrou na akordeóne Samuel Olah (6.A).
              Pani riaditeľka vo svojom príhovore motivovala žiakov, aby sa inšpirovali životom blahoslaveného Janka Havlíka, zároveň privítala nových žiakov i zamestnancov a informovala o novinkách na škole.
              Hoci pre všetkých bol tento deň slávnostný, predsa pre prváčikov bol výnimočný. Prvýkrát zasadli do školských lavíc. Priateľskú atmosféru v triede im vytvorili pani riaditeľka za pomoci barančeka Gu100  a triedna pani učiteľka Emília Kováčová milým úsmevom.
              Všetkým našim prváčikom prajeme úspešný štart do života veľkého školáka a aby bola škola pre nich nielen zdrojom nových vedomostí ale aj hrou a miestom prijatia i pekných priateľstiev.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • Námestie slobody 562/1
          020 01 Púchov
          Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

          Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje