• Novinky

            • Tvorivé dielne a tance

            • Predškoláci, ale aj malí školáci z Púchova a okolia prišli 23.2. so svojimi rodičmi do priestorov našej školy, aby sa zabavili, ale aj niečo nové naučili.

              Pani učiteľky ich previedli  školou, ukázali triedy, učebne – jazykov, chémie, informatiky, a tiež našu školskú kaplnku. Deti najviac zaujala nová učebňa techniky s nástrojmi, náradím, ale aj novými technológiami. V knižnici sa pohodlne usadili na gauč a prezerali si obrázkové knižky.

              V triedach pani učiteľky pripravili tvorivé dielne. Detičky si mohli vyrobiť hnedého zajačika alebo veselú ovečku z papiera. Najviac deti zaujala dielnička, kde si mohli vyrobiť náramok s korálkami a menami. Pomáhali im pritom naše šikovné deviatačky a siedmačky.

              Deti si mohli aj zatancovať, zašportovať a zasúťažiť. Zaujímavé boli aj úlohy zo slovenčiny – tu hľadali písmenká, skladali a priraďovali obrázky.

              Bolo to krásne popoludnie, deti odchádzali s úsmevom na tvári. V škole sa im veľmi páčilo a dúfame, že sa k nám radi vrátia.

            • Výchovný koncert v Materskej škole - Dedo Jaro a jeho bendžo

            • V dnešné utorkové dopoludnie zavítal do našej materskej školy Dedo Jaro. Je to pán, ktorý prišiel zabaviť svojim programom naše deti z triedy Ovečiek a Anjelíčkov. Dedo Jaro sa deťom predstavil s pestrým hudobným programom, ktorý pozostával zo známych detských piesní a jeho vlastej tvorby.  Dedo Jaro si so sebou priniesol aj hudobný nástroj bendžo, ktoré ho po celý čas sprevádzalo. Deti si spoločne zaspievali rôzne piesne ako napríklad Červený kacheľ, biela pec... Deti sa s nadšením  zapájali spevom aj tancom. V závere si spoločne dotvorili pieseň Kuchynský bál, pri ktorej si niektoré z nich zahrali aj na hudobné nástroje. Týmto výchovným koncertom sme dnes v našej materskej škole  ukončili fašiangové obdobie.

            • Karneval

            • V piatok 17. 2. popoludní sa uskutočnil karneval pre deti a rodičov našej školy. Karneval sa konal v priestoroch badmintonovej haly SportAqua Púchov. Do organizácie boli zapojení pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci a rodičia. Akcie sa zúčastnilo mnoho detí a rodičov z materskej aj základnej školy. V rámci programu sme si spoločne zatancovali na známe aj menej známe pesničky, pri ktorých nám do tanca hral DJ Rádio Muzika. Deti z materskej školy potešili animátorky s prichystaným programom a samozrejme nechýbala ani tombola, z ktorej si každý niečo odniesol. Akcia sa niesla v príjemnej a veselej atmosfére, z ktorej, veríme, sme všetci odchádzali spokojní a vytancovaní.

            • 1. miesto v dejepisnej olympiáde

            • Katarína Rudincová z 9.A obsadila 1. miesto v okresnom kole dejepisnej olympiády, ktoré sa konalo 8.2. v CVČ Včielka v Púchove. Katka je veľmi šikovná, úspešne sa zúčastňuje aj iných olympiád a súťaží. Olympiáda z dejepisu je naozaj veľmi náročná, žiaci si musia preštudovať veľa textu z oblasti, ktorú komisia pre daný školský rok vyberie. V tomto roku to bola "Veda a technika". Tiež sa oboznamujú s regionálnou históriou - "Hrady v okolí a erby okolitých miest". Samozrejmosťou je prebrané učivo, ktoré tvorí tretiu časť testu. Katke blahoželáme, tešíme sa spolu s ňou  a  prajeme  veľa úspechov v krajskom kole.

            • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

            • V pondelok 13.2. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Ako každý rok, aj teraz sa stretli výborní recitátori zo všetkých ročníkov, aby predviedli svoj talent a postarali sa o umelecký zážitok. Tradične sa súťažilo v troch kategóriách v recitácii poézie a prózy. Víťazi jednotlivých kategórií budú našu školu reprezentovať v okresnom kole. Všetkým zúčastneným recitátorom srdečne ďakujeme za umelecký zážitok a prajeme veľa ďalších úspechov.

              Umiestnenia v jednotlivých kategóriách:

              1.kategória (2. - 4. ročník) - poézia:

              1. miesto: Kristína Vozárová, 4.A

              2. miesto: Juraj Rudinec, 2.A, Terézia Mošková, 3.A

              3. miesto: Katarína Janíková, 3.A, Zuzana Gurinová, 4.A

              1.kategória (2. - 4. ročník) - próza:

              1. miesto: Amélia Brnková, 3.A

              2. miesto: Dominik Rosina, 4.A

              3. miesto: Zuzana Janíková, 4.A

              2. kategória (5. - 6. ročník) - poézia:

              1. miesto: Lucia Domanická, 6.A

              2. miesto: Gabriel Kuťka, 6.A

              3. miesto: Sára Rebrová, 5.A

              2. kategória (5. - 6. ročník) - próza:

              1. miesto: Klára Muráriková, 5.A

              2. miesto: Dorota Mária Dutková, 5.A

              3. kategória (7. - 9. ročník) - poézia:

              1. miesto: Amy Beriacová, 8.A

              2. miesto: Matúš Belás, 7.A

              3. miesto: Martin Ficek, 7.A

              3. kategória (7. - 9. ročník) - próza:

              1. miesto: Alexandra Húževková, 8.A

              2. miesto: Eva Rendeková, 9.A

              3. miesto: Ester Hausnerová, 8.A, Sára Kuťková, 7.A

            • Majstrovstvá Slovenska v šachu družstiev

            • V Bratislave sa v stredu 15.2. uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v šachu 4-členných družstiev. Našu školu reprezentovali Hugo Bersihand, Klára Muráriková, Nela Vidová, Juraj Štefina a ako náhradník, no ukázalo sa, že plnohodnotný člen družstva Michal Ondrášek.

              Aj napriek tomu, že pre chorobu s nami nemohol ísť náš najlepší šachista Tomáš Kysucký, naše družstvo bojovalo a za 2 víťazstvá, 3 remízy a 2 prehry obsadilo v silnej konkurencii 82 družstiev konečné 43. miesto.

              Pre každého z nás to bol pekný zážitok a silná skúsenosť do života.

              Ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

            • Tvorivé dielne a tance

            • ZŠ s MŠ sv. Margity v Púchove pozýva všetkých predškolákov z Púchova a blízkeho okolia na kreatívne a tanečné popoludnie, ktoré sa uskutoční dňa 23. 02. 2023 (vo štvrtok) od 15.00 – 17.00 hod. v priestoroch školy. Pre deti sú pripravené tvorivé dielničky a tance. Zároveň si rodičia i deti môžu prezrieť priestory školy a oboznámiť  sa s činnosťou a aktivitami, ktoré škola ponúka počas vyučovania i po vyučovaní.  

              Tešíme sa na Vás!

            • Sánkovačka - trieda Ovečky MŠ

            • Deti z triedy Ovečiek zažili v piatok krásne dopoludnie. V rámci vzdelávacej oblasti Zdravie a pohyb, pani učiteľky zobrali deti na sánkovačku do blízkeho okolia MŠ. Detičky sa na ňu veľmi tešili a starostlivo pripravili. Každý z nich si priniesol pomôcky na sánkovačku. Všetci si tento čas užili a spoločne sa zabavili.

            • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín

            • V pondelok 13.2. sa v čase 5. - 7. vyučovacej hodiny uskutoční v triede 5.A školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tešíme sa na pekný umelecký zážitok v podaní našich talentovaných recitátoriek a recitátorov.

              Organizačné pokyny:

              Súťažiaci si prinesú svoje súťažné texty. K dôstojnému priebehu súťaže patrí aj vhodné oblečenie.

              Žiačky a žiaci prvého stupňa, ktorí súťažia v recitácii, pôjdu na obed po 4. vyučovacej hodine.

            • 2.miesto v krajskom kole olympiády zo slovenského jazyka

            • V piatok 10.2. 2023 sa v centre voľného času v Trenčíne uskutočnilo krajské kolo olympiády zo slovenského jazyka. Našu školu reprezentovala víťazka okresného kola, Katarína Rudincová z 9.A, ktorá získala krásne 2.miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Duchovná obnova siedmakov

            • V dňoch 8. až 10. februára 2023 sa siedmaci z našej školy zúčastnili duchovnej obnovy v krásnej zasneženej obci na Kysuciach, v Oščadnici, v príjemnom prostredí uprostred prírody v chate Kamilka. Bohatý program, ktorý si pre deti pripravil pán kaplán Ivan Belko spolu s triednou učiteľkou Luciou Sivákovou a pani učiteľkou Miroslavou Gabčovou, bol plný zábavy, rôznych aktivít, ale predovšetkým duchovného bohatstva. Hlavnými bodmi programu bolí sväté omše, adorácia, prednáška na tému priateľstvo medzi ľuďmi a priateľstvo s Bohom, a tiež prednáška o tajomstvách sv. omše. Popri tom bol program doplnený rôznymi aktivitami, hrou a zábavou. Voľný čas sme vyplnili aj výstupom na Veľkú Raču. Pomohla nám v tom aj lanovka, ale užili sme si aj poriadnu turistiku v zasneženej prírode. Veľmi dôležité však bolo tiež posilnenie kolektívu prostredníctvom rozhovorov vo voľnom čase.

              Mladí ľudia sú našou budúcnosťou a veríme, že aj našou nádejou. Aj vďaka duchovnej obnove môžu títo mladí ľudia rásť vo viere, ale aj po ľudskej stránke sa z nich môžu stávať stále lepší ľudia. Súčasný svet skutočne potrebuje ľudí s dobrým a láskavým srdcom.

            • Krajské kolo Technickej olympiády

            • 7. februára 2023 sme s Lukášom Vozárom a Maxom Bušíkom cestovali do Nového Mesta nad Váhom. Na miestnej SOŠ sa uskutočnilo krajské kolo Technickej olympiády. Naši dvaja deviataci sa ho zúčastnili ako víťazi okresného kola v kategórii A, čo je súťaž dvojíc. Súťaž pozostávala z vedomostného testu a praktickej časti, pri ktorej musia preukázať nielen technické zručnosti, ale aj schopnosť pracovať v tíme.

              Chalani preukázali, že majú teoretické vedomosti, zručnosť aj vedia pracovať v tíme – sú úspešnými riešiteľmi.

              Blahoželáme a ďakujeme za pekné reprezentovanie školy.

            • ...a Slovo bolo u Boha...

            • Dňa 2. februára 2023 sa v priestoroch Strednej odbornej školy pedagogickej sv. Andreja-Svorada a Benedikta v Trenčíne konalo krajské kolo XXIX. ročníka súťaže v recitácii kresťanskej poézie a prózy ...a Slovo bolo u Boha...

              Našu školu reprezentovali žiaci: Klára Muráriková (5.A), Mária Rudincová (5.A), Aneta Horváthová (7.A) a Eva Rendeková (9. A). Naži žiaci opäť dosiahli pekné umiestnenia:

              1. miesto - Aneta Horváthová (4. kategória – poézia)

              3. miesto -  Klára Muráriková (2. kategória – próza)

              Všetkým našim talentovaným recitátorom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a Anetke Horváthovej budeme držať palce na celoslovenskom kole súťaže ...a Slovo bolo u Boha... v Bratislave.

            • 1.miesto na Slovensku vo Všetkovedkovi- Zuzka Janíková zo 4.A

            • Výborné výsledky aj ostatní žiaci

                 Žiaci našej školy sa každoročne zapájajú do vedomostnej súťaže Všetkovedko. Nebolo tomu inak ani tento rok. V súťaži sme získali pekné umiestnenia. Zuzka Janíková, žiačka 4.A, vďaka svojim vedomostiam a šikovnosti, obsadila 1.miesto na Slovensku zo 6416 žiakov. Titul Všetkovedko získali z našej školy aj žiaci: René Verona Pobežalová /3.A – 29.miesto /, Damián Domanický /3.A – 48.miesto /, Kristína Vozárová /4.A – 41.miesto /, Viktória Mišúnová /4.A – 40.miesto /, Lukáš Kysucký /4.A – 41.miesto /. Všetkým súťažiacim gratulujeme a tešíme sa z dosiahnutých výsledkov

               

              VŠETKOVEDKO – umiestnenie na Slovensku a počet žiakov, ktorých svojimi výsledkami predbehol 

               


              Všetkovedko 2                                              

              Velacka Gabriel                   40. miesto               4211
              Rudinec Juraj                      51. miesto               2917

               

              Všetkovedko 3

              Pobežalová Renée Verona 29. miesto                6043
              Domanický Damián             48. miesto                5104
              Sivák Samuel                     50. miesto                 4763
              Velacka Ondrej                   68. miesto                 3516
              Dubový Tadeáš                   76. miesto                 2809
              Hrenák Marek                     78. miesto                 2437
              Dutka Dávid                        79. miesto                 2404
              Smatana Michal                 81. miesto                 2344
              Ištok Jakub                         84. miesto                 2213

               

              Všetkovedko 4

              Janíková Zuzana                1. miesto                 6416
              Mišúnová Viktória               40. miesto                5149
              Vozárová Kristína                48. miesto                4569
              Kysucký Lukáš                    48. miesto                4569
              Hladký Michal                      75. miesto                2091
              Gurínová Zuzana                 89. miesto               1080

            • Maškarný ples


            •  

              Srdečne pozývame žiakov našej školy, ich súrodencov a rodičov na maškarný ples, ktorý sa uskutoční dňa 17.2. 2023 (v piatok) v Športcentre Chovanec od 15,30 hod. – 18,00 hod. Do tanca hrá DJ Rádio Muzika. Vstup do haly bez športovej obuvi alebo papúč je pre žiakov zakázaný. Rodičia môžu byť neprezutí. Prosíme, prísne rešpektovať prechod pre chodcov. Tešíme sa na Vás!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje