• Novinky

            • Jasličková pobožnosť našich žiakov 25.12.2022

            • Narodenie Pána Ježiša si uctili naši žiaci jasličkovou pobožnosťou, ktorú pripravili pod vedením pani učiteliek: Mgr. Rebrovej, pani asistentky Bušíkovej a za hudobného sprievodu pani učiteľky Mgr. Jašurdovej, PhD. Táto milá, a miestami až dojímavá slávnosť z udalostí narodenia Pána Ježiša, bola podporená veľkou účasťou verejnosti.

            • December v ŠKD

            • Advent v ŠKD bol plný aktivít a zaujímavého tvorenia. Deti ráno spolu odchádzali na rorátne sväté omše. Spoločne sme ozdobili vianočný stromček a napísali list Ježiškovi - Čo by som si prial pre svoju rodinu na Vianoce. Deti si vyrábali vianočné ozdoby, anjelikov z vlny, vianočné pozdravy, advetné sviečky a zdobili papierové perníky. Užili sme si aj guľovačku a stavanie snehuliaka na školskom dvore.

            • Výťažok z vianočných trhov

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              minulý týždeň v piatok sme spoločne uskutočnili nultý ročník vianočných trhov, kde ste si mohli vyrobiť svoje výrobky, prezentovať ich, zahrať sa na trhovníkov a predávať ich, ochutnať náš predvianočný punč (samozrejme nealkoholický), zamaškrtiť si na sladkých dobrotách Vašich mám a starých mám, ale aj na našich palacinkách či hot-dogoch.

              Celá táto udalosť sa niesla už vo vianočnom duchu s cieľom vyzbierať finančný príspevok na charitatívny účel pre DOBRÚ NOVINU .

              S radosťou Vám môžeme oznámiť, že sa nám všetkým spoločnými silami podarilo vyzbierať KRÁSNU SUMU - 857,23 €, v čo sme predtým ani nedúfali. Uvedená suma bude čoskoro vložená na transparentný účet Dobrej noviny.

              Ďakujeme všetkým za účasť, príspevky, Vašu podporu a už teraz sa tešíme na ďalší ročník, opäť o rok.

              ĎAKUJEME

            • Fyzika interaktívne a názorne

            • Dňa 7.12.2022 sa žiaci 8. a 9. ročníka zo ZŠ s MŠ sv. Margity zúčastnili na odbornej exkurzii v Centre popularizácie fyziky, na gymnáziu  Viliama Paulinyho-Tótha v Martine.

              Realizované experimenty boli zamerané na učivo 8. a 9. ročníka (kvapaliny, plyny, elektrické javy, elektrické obvody, . . . ). Žiaci sa hravou formou aktívne zapájali do realizácie jednotlivých experimentov. Vyučujúci - Dr. Jozef Beňuška, PhD,  vhodnými otázkami a interaktívnou komunikáciou viedol žiakov k hlbšiemu chápaniu demonštrovaných javov.

              Žiaci našej školy preukázali výborné vedomosti z fyziky, čím dobre reprezentovali našu školu. Pán Beňuška nakoniec navrhol, aby sme viacerých žiakov odmenili pripísaním jednotky do fyziky.

              Exkurzia potvrdila, že fyzika je zaujímavá veda, ak ju učíme interaktívne, zaujímavo a názorne.

            • Krajské majstrovstvá v šachu

            • Vo štvrtok 8.12. sme sa vybrali na Trenčiansky hrad. Ako inak, veď šach sťa kráľovská hra by sa mal hrať na hrade. A veru nás privítal sám kráľ Žigmund Luxemburský so svojou manželkou Barborou.

              Na Školských majstrovstvách kraja v šachu sa zišla silná konkurencia, no naša piatačka Klára Muráriková sa medzi nimi vôbec nestratila. Aj napriek nezdarenému úvodu (dve partie prehrala), zabojovala a ďalších 5 hier vyhrala, čo ju vynieslo medzi dievčatami na konečné 4. miesto. V kategórii žiakov ZŠ sa Tomášovi Kysuckému a Hugovi Bersihandovi tiež zo začiatku nedarilo, no nevzdávali to a nakoniec si viacerými víťazstvami zlepšili postavenie vo výsledkovej listine. Škoda, že pre chorobu s nami nemohla ísť aj Nela Vidová.

              Po turnaji sme si ešte stihli trošku pozrieť hrad. Cestou na vežu sme ako správni šachisti nemohli obísť mega šachovnicu na nádvorí...

              Všetkým ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie turnaje (-:

            • Dejepisná olympiáda - školské kolo

            • Naši víťazi

              Vo štvrtok 1.12. 2022 sa uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Súťažilo spolu 11 žiakov. Desiati z nich boli úspešní riešitelia. V každej kategórii postupujú dvaja najlepší do okresného kola. Žiaci okrem učiva, ktoré preberajú v škole, si doplnili svoje vedomosti aj o významné osobnosti nášho mesta. V rámci monotematickej časti zadala Slovenská komisia dejepisnej olympiády oblasť vedy a techniky, ktorá tvorí prienik medzi dejepisom a inými predmetmi. Zároveň sa jedná o prepojenie slovenských a svetových dejín. Oblasť „Veda a technika“ bola pre žiakov veľmi zaujímavá a obohacujúca, zvlášť pre chlapcov.

              V kategórii F – 6. ročník bolo umiestnenie úspešných riešiteľov nasledovné:

              1. Tomáš Smatana
              2. Tomáš Kysucký
              3. Ján Štefina a Lucia Domanická
              4. Viktória Kamenická
              5. Soizic Maria Bersihand

              V kategórii C – 9. ročník

              1. Katarína Rudincová
              2. Alžbeta Hudcovská
              3. Elisabeth Behan
              4. Tomáš Moško

              Víťazom blahoželáme  a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

               

            • Vianočné trhy

            • Vianočnú atmosféru si mohli návštevníci našej školy vychutnať v piatok 9.12. na školských vianočných trhoch. Chodbami sa niesla vôňa punču, palaciniek a ihličia doplnená melódiami vianočných kolied v podaní žiakov 6. a 7.ročníka. Žiaci každého ročníka si spolu s učiteľmi pripravili stánok, v ktorom predávali svoje ručne vyrobené produkty. Na výber boli rozmanité vianočné ozdoby, ikebany, krehké vianočné oblátky, voňavé medovníky, sladké i slané pečivo a koláče, čerstvé palacinky či hotdogy. Výťažok z predaja žiaci venujú na Dobrú novinu. Všetci sme spoločne strávili veľmi pekný deň, a tešíme sa, že si ho zopakujeme aj o rok.

            • Netradičná hodina hudobnej výchovy

            • Poznáte legendu o českom kráľovi Václavovi? A viete, že v 19. storočí podľa nej vznikla jedna z najkrajších a najznámejších anglických kolied? V roku 1853 napísal John Mason Neale báseň o tom, ako sa český kráľ Václav na svätého Štefana počas mrazivej noci vydal so svojím pážaťom pomôcť chudobnému sedliakovi a urobil malý vianočný zázrak. Jeho páža už od zimy nevládalo kráčať v závejoch a vtedy mu Václav povedal, že má kráčať v jeho stopách. Na mieste, kde svätec stúpil, ostávalo príjemné teplo. Neale použil starú stredovekú melódiu a spojením hudby a textu vznikla známa koleda „Good King Wenceslas“. S ôsmakmi sme sa na hodine hudobnej výchovy rozhodli priblížiť tento krásny príbeh našim najmenším žiakom pomocou krátkeho divadelného predstavenia. Celá trieda sa zapojila, každý svojím spôsobom. Niektorí žiaci v dramatických úlohách, niektorí ako speváci, muzikanti alebo tvorcovia zvukových efektov. Diváci objavili skvelý herecký aj spevácky potenciál našej 8. A  triedy. Predstavenie si všetci užívali a ja verím, že to nebolo posledné divadelné vystúpenie, ktoré ôsmaci zrealizovali.

               

              Ďakujeme im za to

               

              Predstavenie Svätý Václav, ktoré nacvičila pani učiteľka Mária Jašurdová s 8.A triedou pre našich najmenších žiakov 

               

               

               

               

            • Sviatok svätého Mikuláša

            • Opäť po roku nadišiel ten vytúžený deň – sviatok svätého Mikuláša. Všetci si vyzdobili triedu, pripravili básničky, pesničky a nedočkavo čakali, kedy už začujú na chodbe cingot zvončeka. Všetci sme sa tešili, no najviac sa tento rok tešil Mikuláš.

              Bol rád, že ho deti poznajú a vedia, aké dobré skutky v živote konal. Povzbudil ich v konaní dobra a rozvíjaní svojich talentov. Sprevádzala ho Klárka Muráriková hrou na husliach, no pridali sa aj deti so svojím spevom a riekankami. Každý dostal balíček so sladkosťami – nikto neobišiel naprázdno. Nakoniec sme v modlitbe poďakovali Pánu Bohu za pekný deň.

            • Naša škola má výborných šachistov

            • V posledný novembrový deň sa v CVČ Včielka Púchov konali Školské majstrovstvá okresu v šachu. Našu školu reprezentovali Zuzana Gurínová a Ján Láncoš zo 4.A, Nela Vidová, Klára Muráriková a Michal Ondrášek z 5.A, Tomáš Kysucký zo 6.A, Hugo Bersihand a Juraj Štefina z 8.A.

              V nabitej konkurencii 45 hráčov naši žiaci zažiarili a v súťaži škôl sme obsadili 1. miesto.

              V súťaži jednotlivcov v celkovom poradí Tomáš Kysucký obsadil 2. miesto, Hugo Bersihand 4. miesto, Michal Ondrášek 7. miesto a Juraj Štefina 11. miesto.

              Vo zvlášť vyhodnocovanej kategórii dievčat sa Nela Vidová a Klára Muráriková umiestnili zhodne na 3. priečke.

              O kvalite našich šachistov svedčí aj to, že 6 našich žiakov sa umiestnilo v prvej dvadsiatke celkového poradia. Nižšie v poradí sa umiestnili len naši štvrtáci, no vzhľadom na ich vek to vôbec nevadí, dôležité je, že bojovali do konca.

               

              Skvelý výsledok – všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

              S najlepšími ideme už 8. decembra do Trenčína bojovať o majstra kraja.

            • Divadlo pre deti z Materskej školy

            • V jedno piatokové popoludnie sme u nás privítali bábkové divadlo LIENKA. Pre deti z našej Materskej školy si bábkoherci pripravili rozprávku Kocúr v čižmách.

              Popoludní sa trieda Anjelíčkov a Ovečiek presunula do základnej školy, kde na  nich čakali pripravené krásne kulisy, bábky a herci. Rozprávka o Kocúrovi v čižmách, opisovala príbeh kocúra a jeho pána Tomáša.  Odohrávala sa v malebných kulisách a taktiež bola plná krásnych pesničiek. Predstavenie bolo veľmi veselé a poučné. Deťom sa divadielko veľmi páčilo, čo dokazoval aj častý smiech detí. Deti s nadšením sledovali a aktívne sa zapájali do  vystúpenia. Po ukončení rozprávky deti ocenili bábkových hercov obrovským potleskom. Na záver si deti pozreli bábky z blízka a dokonca sa ich mohli aj dotknúť. Po ukončení divadla deti počkali v triede na svojich rodičov a mohli si naozajstné školské lavice aj vyskúšať pri kreslení rôznych obrázkov. Na toto milé divadelné popoludnie budú deti určite ešte dlho spomínať.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje