• Novinky

            • 3000 eur z projektu Lidla

            • Zapojili sme sa do projektu  Váš projekt=Veľká pomoc. V novootvorenej predajni Lidla v Púchove na Nimnickej ceste dňa 22.9. 2022 sa uskutočnilo 1 378 nákupov nad 10 eur = 1 378 eur pre našu školu. Spoločnosť Lidl  sa túto sumu rozhodla ešte navýšiť, a každá zo zapojených škôl tak získa nové technologické vybavenie (počítače, tlačiareň) v celkovej hodnote 3 000 eur.
              Z poďakovania pani riaditeľky školy: Chcela by som sa v mene ZŠ s MŠ sv. Margity zo srdca poďakovať spoločnosti Lidl za to, že  sa rozhodla podporiť aj našu školu. Veľmi si vážime, že v dnešnej hektickej dobe Lidl myslel práve na základné školy, kde sa deťom odovzdávajú základné vedomosti, ale najmä slušnosti správania. Som rada, že aj prostredníctvom tejto  pomoci, vytvára Lidl konkrétnym skutkom lepšie podmienky na splnenie tohto cieľa, a tak sa spolupodieľa na vytváraní lepšieho sveta.   

               

            • Európsky deň jazykov sa blíži

            • Aj tento rok si Európsky deň jazykov pripomenieme celodenným programom. Uskutoční sa 26.9. (v pondelok). Krajinu pre každú triedu 2.stupňa si prídu vylosovať predsedovia tried 5. - 9.ročníka v pondelok 19.9. cez veľkú prestávku.

            • Púť k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína

            • V stredu 14. septembra pred sviatkom Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska putovali žiaci i učitelia našej školy za Pannou Máriou do Šaštína. Pán kaplán Ivan Belko, ktorý bol tiež s nami, slúžil v bazilike Sedembolestnej Panny Márie svätú omšu. Našu pozornosť upriamil v kázni na tri srdcia  - srdce Pána Ježiša, Panny Márie a na naše srdce. Keď naše myšlienky a skutky zostúpia z mysle do srdca, vtedy sa podobáme Ježišovi a Márii.

              Počas krátkej adorácie sme predkladali spoločne naše vďaky a prosby Bohu a Panne Márii. Modlili sme sa za naše rodiny, za našu školu, spolužiakov, zamestnancov, za ukončenie vojny, za Slovensko. Na záver sme predniesli modlitbu zasvätenia sa Panne Márii.

              Páter Michal z rehole paulínov nám po svätej omši interaktívnym spôsobom a cez súťažné otázky predstavil históriu tohto milostivého miesta, kde sa udialo skrze príhovor Panny Márie až okolo 3000 zázrakov.

            • Vitamíny v našej škole

            •         Asi  netreba  nikomu  pripomínať a zdôrazňovať, že konzumácia  čerstvého ovocia, zeleniny je nesmierne  dôležitá pre zdravý telesný a  psychický  vývin každého  z  nás  a  o to viac ešte u detí.

              Preto  sme  veľmi radi, že sme sa zapojili do projektu "Školské ovocie "

                     Školské ovocie -  je pravidelné zabezpečovanie dodávok ovocia, zeleniny a vybratých produktov ovocia a  zeleniny do škôl a materských škôl.

                     Budeme dostávať v pravidelných intervaloch / každý párny týždeň / z ponuky  čerstvého  ovocia, napr. jablká, hrušky, černice, maliny , sušeného  ovocia , alebo ovocných   a zeleninových  štiav.

               

               Na ćom  v tomto projekte  záleží:

              -- zvyšovanie spotreby ovocia, zeleniny vo veku 3-15 rokov

              -- zmena  stravovacích  návykov

              -- predchádzanie obezity u detí

              -- zvyšovanie  informovanosti o  zdravej  výžive

               

                     Tento projekt  je  zabezpečený  dodávateľskou a pestovateľskou  firmou PLANTEX  a je plne hradený z vonkajšich zdrojov / 80 % z podpory Európskej únie, 20 % z Ministerstva  pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja./. Jedná  sa  produkty  vypestované  na Sloveensku.

               

                     

            • Nový školský rok sa začal svätou omšou

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bolo tradične spojené so sv. omšou. Celebroval ju pán kaplán Ivan Belko. Počas kázne nabádal žiakov uvažovať, akí by chceli po skončení tejto školy byť. Zo vzájomného dialógu vysvitlo, že okrem múdrosti je dôležitým cieľom i svätosť. Počas sv. omše zazneli piesne školského spevokolu pod vedením pani učiteľky Jašurdovej ale i pieseň v podaní Anjeličkov z materskej školy.

              Po sv. omši v krátkom programe vystúpili s umeleckým prednesom Klárka Muráriková (5.A) a Anetka Horváthová (7. A). Umelecký zážitok dotvorila pôsobivou piesňou o Matke Božej Terezka Krajčiová (9. A). Pani riaditeľka okrem povzbudivých slov venovaných žiakom i rodičom vo svojom príhovore privítala nových žiakov i učiteľov a informovala o novinkách na škole.

              Hoci pre všetkých bol tento deň slávnostný, predsa pre prváčikov bol výnimočný. Prvýkrát zasadli do školských lavíc. Niektorí s veľkou radosťou, iní zas s prestrašenými očkami nevediac, čo ich v škole čaká... Ich obavy sa snažili rozptýliť priateľským rozhovorom a milým úsmevom pani riaditeľka a triedna pani učiteľka Monika Dodeková.

              Všetkým našim prváčikom prajeme úspešný štart do života veľkého školáka a aby si na konci štúdia na tejto škole mohli povedať, že tu získali nielen múdrosť ale i svätosť...

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje