• Novinky

            • Naši druháci na hasičskej stanici

            •  

              Dňa 26.5. 2022 navštívili druháčikovia hasičskú stanicu v Púchove. Rozšírili si tak vedomosti, ktoré nadobudli v prvouke a spojili tak príjemné s užitočným zážitkovým učením. Dozvedeli sa priamo od hasičov, kde okrem požiarov zasahujú. Videli rôzne hasičské vozidlá, techniku, výstroj. Vozidlá si vyskúšali pri riadení na mieste ako hasiči. Nastúpili i do hasičského autobusu. V škole potom kreslili hasičov na výkresy do výtvarnej súťaže - Hasiči očami detí.

              Ďakujeme za tento pekný zážitok ochotným hasičom z Púchova.

            • Účelové cvičenie a Didaktické hry na MDD

            • Vážení  rodičia, milí žiaci,

              v stredu  sa uskutočnia Didaktické hry  pre I.stupeň a Účelové cvičenie  pre 2.stupeň .

              Prosíme  vhodne sa obliecť ( pribaliť aj pršiplášť), zobrať  zo sebou  nápoj, desiatu a dobrú náladu..

              Začíname o 7 h 45 vo svojich triedach a potom podľa pokynov svojich triednych učiteľov sa presúvame na jednotlivé stanovišťa.

               

              Po skončení  cvičenia a hier  všetci žiaci pôjdu so svojimi tr.učiteľmi na zmrzlinu, na ktorú prispel Výbor rodičov.

               

               

               

               

            • Deň rodiny 2022

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň rodiny 2022.

              Srdečná vďaka za výborne odvedenú tímovú prácu na Dni rodiny, ktorá spojila rodiny, jednotlivé školy, žiakov a rodičov.  

            • Hodiny ekonomiky netradične

            • Zaujímavé hodiny ekonomiky v rámci občianskej náuky mali naši deviataci. Ing. Daniel Pavlech a Ing. Martina Blahovská, zrealizovali na pozvanie školy  pre našich žiakov  9. ročníka prednášku o bankovníctve a sporiteľniach.  Boli sme radi, že odborníci z praxe, zo Slovenskej sporiteľne,  prezentovali bankový sektor (platobný styk, založenie účtov, platobné karty, bezpečnosť, hypotéky) na výbornej a zrozumiteľnej úrovni, za čo aj im zo srdca ďakujeme. Prednáška bola pre žiakov praktickým prínosom a so záujmom ju sledovali, pýtali sa a spolupracovali. Ešte raz veľká vďaka.

            • Filip Halaška - 1.miesto v regionálnej rybárskej súťaži

            • Krásnej záľube venuje už od malička svoj voľný čas náš žiak - Filip Halaška z 5.A.  Vo veľkej konkurencii, v regionálnej rybárskej súťaži, obsadil 1. miesto. Srdečne gratulujeme!

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

            • Pasovanie prvákov

            • Vo štvrtok 26.5. čakal na našich prváčikov náročný program, ktorý preveril ich školácke schopnosti. Vďaka žiakom deviateho ročníka sa ocitli uprostred príbehu, v ktorom kráľa Jakuba okradli rozprávkové bytosti o niečo, čo každý žiak potrebuje - o vedomosti. Našťastie sa usilovným prvákom podarilo vedomosti získať a hneď aj využiť, a za odmenu ich kráľ oficiálne pasoval za žiakov našej školy. Spoločne so žiakmi a ich rodičmi sme prežili príjemné a zábavné popoludnie. Poďakovanie patrí žiakom deviateho ročníka, ich triednej pani učiteľke Mgr. Huťovej, žiakom prvého ročníka, ich triednej pani učiteľke Mgr. Machovej a takisto všetkým, ktorí sa na príprave programu podieľali.

            • Deviataci a šiestaci navštívili Nitru

            • V stredu sa žiaci 6. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie v Nitre. Program sme mali veľmi bohatý. Hneď po príchode sme navštívili Kňazský seminár sv. Gorazda, kde študujú bohoslovci zo Žilinskej, Nitrianskej a Banskobystrickej diecézy. Seminárom nás sprevádzal bohoslovec Oto Dokoupil, ktorý nám ochotne odpovedal aj na viacero otázok.

              Následne sme si pozreli starobylú Baziliku sv. Emeráma, kde je pochovaný aj kardinál Ján Chryzostom Korec. Pri jeho hrobe sme sa spoločne pomodlili. Ďalšou zástavkou bola návšteva Diecézneho múzea na hradnom kopci.

              Na záver sme sa presunuli do Misijného domu, kde sídlia misionári Verbisti, ktorí nám poskytli prehliadku ich misijného múzea. Pred odchodom sme si ešte pozreli Kalváriu. S vďakou za Božie milosti a dobrodenia sme odcestovali späť domov.

              Veríme, že naši žiaci si odniesli pekné spomienky a zážitky a určite sa zase niekedy radi vrátia do Nitry, ktorá patrí k najkrajším mestám na Slovensku.

            • Návšteva galérie M. A. Bazovského

            • Deň 24. máj 2022 pre naše deti z  Materskej školy svätej Margity sa zaradil medzi neobvyklý a trošku iný, na aký sú deti zvyknuté. Naši predškoláci - Anjelíčkovia sa vybrali do Galérie Miloša Alexandra Bazovského. Deti hneď ráno po skorších raňajkách sa s batôžkami na chrbte plní očakávaní z nepoznaného, vybrali na dobrodružnú cestu autobusom do mesta Trenčín. V galérií nás už čakala milá pani Monika - galériová pedagogička, ktorá nás uviedla do očarujúcich priestorov galérie. Previedla nás do galériovej siene, kde boli vystavené originály diel významného slovenského maliara Ferdinanda Hložníka, ktorý okrem iného ilustroval Šlabikár. Deti tu ďalej mohli vidieť diela ďalšieho slovenského maliara M.A. Bazovského, ktorého meno nesie aj samotná galéria. Tento známi maliar žil aj v Trenčíne. Vo svojich dielach používal techniku miešania viacerých farieb. Deti márne hľadali na jeho obrazoch modrú farbu, pretože jeho obrazy sa niesli v zemitých farbách. Námetom mu bola dedina, polia, drevené domy, no maľoval aj rôzne zátišia a postavy. Pre deti v galérií bolo pripravené zaujímavé spestrenie, a to tým, že naša milá pani sprievodkyňa mala pre deti pripravené obrázkové pexeso. Deti mali za úlohu pomocou obrázku nájsť dvojicu - obraz vo výstavnej sieni a priradiť ho ku konkrétnemu obrazu. Všetci s nadšením vyhľadávali správne dvojice. V závere našej návštevy sa deti presunuli do Ateliéra Majstra Galerka. Neoddeliteľnou súčasťnou nášho výletu bola aj prestávka, počas ktorej si deti mohli doplniť energiu starostlivo pripravenými balíčkami od svojich mamičiek. Po krátkej prestávke na deti čakalo prekvapenie. Pani galériová pedagogička mala pre deti pripravené výkresy a štetce. Naše deti si tu mohli vyskúšať rôzne techniky maľby napríklad tušom, vodovými farbičkami, suchým pastelom a voskovkami. Deti sa s nadšením a bez veľkého rozmýšľania pustili do maľby a tvorby prekrásnych ilustrácií. V Ateliéri Majstra Galerka tak vznikli krásne originálne diela našich detí, ktoré sme si mohli vziať do našej materskej školy. Po návrate sme si vytvorili krásnu výstavu diel, ktoré namaľovali deti. Tento deň bol pre všetkých naozaj výnimočný a naplnený kultúrnym zážitkom. Už teraz sa spoločne s deťmi tešíme na ďalšiu návštevu galérie.

            • Opäť chystáme letný denný tábor

            • Aj tento rok organizujeme denný letný tábor, tentokrát na tému Indiánska stopa. Tábor je určený pre všetky deti vo veku 5 - 10 rokov z Púchova a okolia. Ak Vás ponuka zaujala, bližšie informácie Vám radi poskytneme na tel. čísle 0910852312.

              Tešíme sa na krásne chvíle prežité s Vašimi deťmi (-:

            • Čo všetko sa dá urobiť s micro:bitmi

            • Naši deviataci na informatike pomocou micro:bitov vytvorili zaujímavé projekty. A nenechali si ich len pre seba, no predstavili svoju prácu ostatným žiakom školy. Pre mladších žiakov to bola dobrá motivácia, keď mohli nielen vidieť, no reálne si vyskúšať, čo všetko sa s micro:bitmi dá robiť.

              Mohli si skúsiť ovládať autíčko na diaľkové ovládanie alebo pozorovať svetelnú križovatku ovládanú micro:bitmi. Veľký úspech samozrejme mali hry, ako 7 sekúnd, Hľadanie pokladu, Dark souls, Prstový golf alebo variácia klasického Hadíka.

              Deviataci preukázali nielen šikovnosť v programovaní, ale aj prezentačné zručnosti a chuť podeliť sa so svojimi skúsenosťami. A žiaci ich odmenili zasklúženým potleskom.

              Bravó, deviataci, vieme, že sa vo svete nestratíte (-:

            • Naši žiaci bronzoví na Majstrovstvách Slovenska vo volejbale - a to hneď 2x

            • Predminulú  sobotu púchovskí  volejbalisti v kategórii mladších  žiakov  obsadili výborné  3.miesto na majstrovstvách Slovenska v 6-tkovom   volejbale  v Preśove.

              Minulú  sobotu  sa im podarilo  zopakovať   výborný  výsledok, tento  krát sa turnaj konal  vo Svidníku ,  jednalo sa o 4-kový  volejbal, chlapci opäť zabojovali  a zobrali 3.miesto.

               

              Z našej  školy  Púchov  reprezentovali  Martin Babčan  a Hugo Mária  Bersihand  zo  7.A.

              Ďakujeme našim úspešným športovcom  a prajeme mnoho úspešných výskokov a doskokov na sieti.

            • Beh pri Váhu - víťazstvá našich žiakov

            • Naši malí - veľkí športovci získali cenné víťazstvá vo svojich kategóriach v Behu pri Váhu: 

              Tamara Juhaniaková - 1. miesto

              Matúš Šedivý - 2. miesto

              Jurko Rudinec - 1. miesto

              Beh organizovalo OZ Klub bežcov a priateľov športu Púchov.

            • Rozvíjame náš vzťah s Bohom a upevňujeme priateľstvá

            • V dňoch 17. až 19. mája absolvovali siedmaci z našej školy duchovnú obnovu v krásnom prostredí na Kysuciach v obci Oščadnica. Duchovnú obnovu pripravil pán kaplán v spolupráci s pani učiteľkou Chlebanovou a pánom učiteľom Mikušcom.

              Zamerali sme sa na dva hlavné ciele: prvým cieľom bolo rozvíjanie nášho vzťahu s Bohom. Slávili sme svätú omšu v kostole Sedembolestnej Panny Márie, tajomstvám svätej omše bola venovaná aj prvá prednáška a druhú prednášku sme zamerali na znaky priateľstva medzi človekom a Bohom. Taktiež sme prehĺbili náš vzťah k Božiemu slovu prostredníctvom meditácie, ale nezabudli sme ani na modlitbu posvätného ruženca v krásnej prírode pri kaplnke.

              Druhým cieľom duchovnej obnovy bolo upevnenie priateľských vzťahov medzi žiakmi. Využili sme pekné počasie a vonku sme si zahrali futbal, niektorí žiaci si vyskúšali aj biliard a pripravené boli aj zábavné súťaže. Zaujímavým bodom programu bola návšteva farmy, kde si žiaci mohli priamo pozrieť aké náročné je starať sa o veľké množstvo zvierat a udržiavať chod farmy. Potešilo nás aj posedenie v miestnej cukrárni, ktorým sme duchovnú obnovu zakončili.

              Našim siedmakom prajeme a vyprosujeme u Boha, aby duchovné bohatstvo, ktoré načerpali na duchovnej obnove správne využili pre rozvoj nebeského kráľovstva. Zároveň im prajeme, aby v škole medzi spolužiakmi naďalej prinášali radosť a dobrú náladu.

            • Zahlasujte za našu školu

            • Milí priatelia školy a škôlky! Zahlasujte za nás, zaregistrujte sa, prihláste sa, vyhľadajte našu školu (najrýchlejšie tak, že zadáte Púchov) a potom len odošlite hlas pre: Základná škola s materskou školou sv. Margity. Môžete hlasovať každý deň. Ďakujeme! Hlasovanie prebieha do 1.6.2022.

            • Oceňovanie žiakov otcom biskupom

            • Oceňovanie žiakov cirkevných základných škôl Žilinskej diecézy otcom biskupom Tomášom Galisom 18.5.2022. Za našu školu bol ocenený Martin Janíček z 9.A.

              Martin Janíček je žiakom 9. ročníka.  

              Počas celého štúdia na základnej škole dosahuje výborné študijné výsledky. Vďaka svojej húževnatosti a usilovnosti sa vie popasovať aj s náročnými úlohami. V priebehu rokov to dokazuje vo veľkom počte rozmanitých súťaží aolympiád, do ktorých sa s chuťou zapája. Úspešne našu školu reprezentuje v matematických súťažiach, v chemickej či fyzikálnej olympiáde, kde získal niekoľkokrát výborné umiestnenia v rámci krajských kôl. Vrodená zodpovednosť a cieľavedomosť ho vždy vedie k dosahovaniu tých najlepších výsledkov.  

              Martin okrem vedomostí rozvíja aj svoj umelecký talent. Je talentovaným recitátorom a pravidelne sa zúčastňuje recitačných súťaží. Pochváliť sa môže úspechmi v okresných a krajských kolách recitačných súťaží Hviezdoslavov Kubín i Šaliansky Maťko. Popri tom sa venuje aj športovým aktivitám.  

              Ako predseda triedy vie pohotovo využiť svoje organizačné schopnosti a triedna pani učiteľka sa na neho vždy môže spoľahnúť. Rád preberá iniciatívu a ochotne pomáha s organizáciou triednych i školských aktivít.  

              Martin sa vždy správa slušne a zdvorilo, a je príkladom aj pre svojich mladších spolužiakov. Chodieva na sväté omše aj ako miništrant. Má rozvinutý zmysel pre spravodlivosť, a citlivo vníma, čo sa okolo neho deje. Svojich spolužiakov dokáže povzbudiť a vždy im pomôže. 

               

            • Deň rodiny 2022

            • Milí rodičia a žiaci! Pozývame Vás na Deň rodiny, ktorý sa uskutoční túto nedeľu 22.5. 2022 o 15.00 hod. na pešej zóne. Deti budú plniť rôzne zaujímavé úlohy. S krátkym tanečným programom vystúpia aj deti z našej MŠ a ZŠ.

            • Návšteva z Anglicka

            • Do našej školy zavítali zástupkyne projektu Nurture international z Anglicka, ktoré na Slovensku zapájajú školy do tohto projektu. Projekt za SR koordinuje pani Viera Matyšáková. U nás v škole, okrem pracovného stretnutia s vedením školy,  navštívili prezentáciu projektov z informatiky, ktorú si pripravili deviataci, pozreli si vyučovanie matematiky v piatom ročníku a pozdravili aj druháčikov. Bola to síce krátka, ale príjemná návšteva a veľmi sa tešíme na ďalšiu spoluprácu v budúcom školskom roku.

              Projekt Nurture sa zameriava na rozvíjanie osobnostnej stránky dieťaťa a vytváranie príjemného prostredia na učenie. Opiera sa o šesť hlavných princípov pre učenie:  
              učenie a úspechy sa zlepšujú prostredníctvom napĺňania emocionálnych a kognitívnych potrieb,
              to, ako komunikujeme má vplyv na duševné zdravie, učenie a úspechy,
              nurture kultúra podporuje reflexné praktiky,
              sebaúcta a zmysel pre identitu sú kľúčom k pozitívnemu duševnému zdraviu a pohode,
              pocit emocionálneho bezpečia je nevyhnutný pre duševné zdravie, učenie a úspech,
              oslava rozmanitosti obohacuje komunitu a zlepšuje učenie.

            • DEŇ MATIEK V MŠ

            •                                                           DEŇ MATIEK V MŠ

              Deň 18. máj 2022 v Materskej škole - triede Anjelíčkov bol výnimočný a neobyčajný. V tento deň sme u nás v škôlke privítali naše mamičky a babičky pri príležitosti sviatku Dňa matiek. Naše detičky sa na tento deň usilovne pripravovali nácvikom krásnych básní, tančekov a nezabudli sme ani na našu nebeskú matku Máriu piesňou: Mária, ty matka naša. Na záver si mamičky fotkami svojich detičiek pripomenuli ako ten čas neskutočne rýchlo letí. Deti svoje mamičky obdarovali srdiečkami, ktoré vlastnoručne vyrobili. Tento deň plný lásky bude ešte dlno zapísaný v našich srdiečkach.

            • Rodinné katechézy pre deti

            • Počas duchovnej obnovy zamestnancov školy sme natrafili na zaujímavé katechézy pre deti. Katechézy sú v 2 verziách - pre mladších a pre starších. My v rodine sme išli podľa verzie pre mladších (tá s kreslenými obrázkami).

              Katechéza je vo forme prezentácie (dá sa spustiť aj na nových televízoroch) s jednoduchou metodikou - návodom, podľa ktorej sa dá postupovať. Doma sme sa dohodli, že touto formou si spravíme vždy sobotnú večernú modlitbu, aby sme na nedeľnú omšu išli "pripravení". Je to super - vrelo odporúčame.

              Katechézy vytvára na každú nedeľu a sviatok otec Jozef Možiešík, ktorý nám viedol duchovné cvičenia.

              Nájdete ich tu: https://www.tvoj-strom.info/

              Juraj Oriešek

               

               

            • Vesmír očami detí

            •             V našej škole máme veľa šikovných a umelecky nadaných detí, a preto sa snažíme ich práce  posielať do rôznych  výtvarných súťaží. Jednou  z  nich je  aj  súťaž Vesmír očami detí, ktorú každoročne vyhlasuje Slovenská ústredná hvezdáreň Hurbanovo a za náš región Považské osvetové stredisko.

              Porota spomedzi  500 výtvarných prác vybrala 64 postupujúcich  diel do celoslovenského kola. Medzí týmito výtvarnými  dielami je  aj  práca  našej žiačky Sáry Rebrovej zo 4.A triedy. Sárke  gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole.

               

                   

            • 2. miesto v súťaži SLÁVIK SLOVENSKA 2022

            •  

              Terézia KRAJČIOVÁ, žiačka 8.A triedy si „vyspievala“ na okresnom kole súťaže SLÁVIK SLOVENSKA 2022 v Púchove krásne druhé miesto. Srdečne jej blahoželáme! Táto spevácka súťaž detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne slávi v tomto roku jubilejný 30. ročník. Terezka vo svojej  III. kategórii spievala dve piesne: „Ej, už sú sekeráši“ a pieseň „Číže si, šuhajko“. Spev doprevádzal riaditeľ základnej umeleckej školy Mgr. Peter Stupavský hrou na akordeón. „V príjemnom prostredí sa mi veľmi dobre vystupovalo“, hovorí Terezka. A pokračuje: „ Porota bola veľmi milá a jednoznačná. Som veľmi rada, že som sa zúčastnila súťaže a teším sa opäť o rok.“

            • Úspešná riešiteľka krajského kola

            • Katarína RUDINCOVÁ, žiačka 8.A triedy sa stala úspešnou riešiteľkou úloh na krajskom kole dejepisnej olympiády v kategórii D. Súťaž sa uskutočnila online formou.

              Katke ďakujeme za peknú reprezentáciu školy!

            • Zápis detí do Materskej školy

            • Dňa 05.05.2022 sa uskutočnil zápis detičiek do našej Materskej školy. Privítali sme u nás veľa detí, ktoré mali možnosť pozrieť si priestory škôlky, ale aj zoznámiť sa s pani učiteľkami. Zápis prebiehal hravou formou, kde sa detičky mohli zahrať s pripravenými hračkami, prezrieť si knižky. Deti mali možnosť nakresliť si aj obrázok.

            • Martin Janíček- za týždeň 3 výborné umiestnenia v krajských kolách

            • Každý  rok máme na škole nejakého žiaka, žiaćku, ktorí sú multitalenti, sú šikovní a zapájajú sa do viacerých súťaźí. Tento školský rok k nim   nich patrí hlavne Martin Janíček z 9.A, ktorý sa zapojil do viacerých olympiád a súťaží. 

              Len počas  jedného týždňa  na konci apríla  sa zúčastnil Krajského kola Fyzikálnej olympiády- úspešný riešiteľ, Krajského kola recitačnej súťaže " A slovo bolo u Boha "- 1.miesto vo svojej kategórii a Krajského kola Chemickej olympiády- úspešný rieśiteľ.

              Ďakujeme Martinovi za výborné výsledky, skvelú  reprezentáciu našej školy a želáme veľa úspechov v ďalšich súťažiach.

               

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje