• Novinky

            • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády -1.miesto.

            • Aj tento šk. rok   sa náš žiak  -- Martin Janíček  z 9.A opäť umiestnil na  1.mieste v okresnom kole Fyzikálnej olympiády s veľkým náskokom pred ostatnými. Rovnako ďakujeme za účasť aj Joachimovi Kuťkovi  z 9.A.

              Srdečne  ďakujeme Martinovi a Joachimovi za výbornú  reprezentáciu školy a poďakovanie a gratulácia patrí aj pánovi učiteľovi RNDr. Jozefovi Toporovi, ktorý žiakov pripravoval.

            • Naša šikovná výtvarníčka-Nelka Vidová

            • Nelka Vidová zo 4.A sa zúčastnila vernisáže 4. ročníka výtvarného umenia v ZUŠ Púchov, kde mala vystavený svoj obraz na plátne. Zároveň bola ocenená od svojej pani učiteľky zo ZUŠ a pani primátorky Henekovej. 

            • Oceňovanie učiteľov-pani učiteľka Mgr. Mária Jašurdová, Art.Dr.

            • Okrem pani učiteľky Mgr. Kataríny Huťovej a Mgr. Andrei Poláčkovej, ktoré boli ocenené na návrh našej školy primátorkou mesta Púchov, JUDr. Katarínou Henekovou, a o ktorých sme už písali na webe školy, Základná umelecká škola v Púchove navrhla na toto ocenenie aj pani učiteľku Mgr. Máriu Jašurdovú, Art.Dr., ktorá zároveň učí hudobnú výchovu na 2. stupni u nás v škole a vedie náš spevácky zbor. Pani učiteľke Jašurdovej zo srdca gratulujeme a želáme veľa tvorivých nápadov v učení, ako aj v jej skladateľskej činnosti.

              Pani učiteľka Mária Jašurdová je spätá so Základnou umeleckou školou Púchov už 37 rokov. Od roku 1985 ako žiačka, neskôr ako pedagóg. Od prvých študentských rokov ju charakterizoval mimoriadny umelecký talent, nadanie, vkus, húževnatosť, zodpovednosť, skromnosť, pokora. Po absolvovaní gymnázia si svoje umelecké a pedagogické danosti zdokonaľovala štúdiom na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, neskôr doktorandským štúdiom na VŠMU v odbore skladba a dirigovanie, ktoré v tomto roku ukončila s výborným prospechom. Jej práca nepozná pracovnú dobu, plne napĺňa jej život.
              Pani učiteľka Jašurdová vyučuje hru na klavíri a zborový spev v Púchove a elokovanom pracovisku Lednické Rovne. Školu a mesto Púchov reprezentujú na kultúrnych vystúpeniach, súťažiach a koncertoch nie len jej žiaci. Pani učiteľka okrem pedagogickej práce aktívne pôsobí ako korepetítorka, skladateľka a dirigentka speváckeho zboru základnej umeleckej školy, speváckeho zboru Be Happy a speváckej skupiny učiteliek základnej umeleckej školy Harmony. Dosiahla s nimi najvyššie ocenenia a uznanie nie len v rámci Slovenska, ale  aj v Srbsku, Česku, v Belgicku dostala ako jediný európsky reprezentant pozvánku na festival do Japonska, ktorý s veľkým úspechom aj absolvovala. Jej práca je pre školu a kultúru v meste len ťažko nahraditeľná, sme veľmi radi, že pri jej schopnostiach a výsledkoch ostáva naďalej s nami.

            • Biblická olympiáda: Traja ôsmaci postúpili

            • Dňa 22. marca 2022 sa uskutočnila Biblická olympiáda v dekanáte (okrese) Púchov. Za našu školu sa zúčastnili okresného kola traja ôsmaci: Evka Rendeková, Tomáš Moško a Dávid Šesták. Súťažil každý sám za seba, ale zároveň ako trojica (družstvo). S radosťou môžeme oznámiť, že ako družstvo sa umiestnili na 1. mieste v okrese Púchov. Vynikajúci výsledok dosiahli predovšetkým Evka Rendeková a Tomáš Moško. Všetci traja však postúpili do diecézneho (krajského) kola, v ktorom im prajeme veľa úspechov a Božie požehnanie.

            • Duchovná obnova 8.A

            • Už niekoľko dní pred duchovnou obnovou sme sa tešili...

              A dočkali sme sa – 23. marca 2022 o 16:00 sme vyrazili spred školy. Do Oščadnice sme prišli plní očakávaní, že zažijeme veľa pekných zážitkov, viac sa spoznáme, aj si trošku oddýchneme, no hlavne prehĺbime svoj vzťah s Bohom.

              A naozaj, bol to krásny čas. Pán kaplán pripravil zaujímavý program. Mali sme hodnotné prednášky a diskusie, krížovú cestu na oščadnickú kalváriu, svätú omšu v pútnickom kostole Sedembolestnej Panny Márie, večernú adoráciu, ale aj čas na spoločenské hry, či kvíz.

              Ako taký malý darček od Pána bolo, že sa celej duchovnej obnovy zúčastnili všetci naši ôsmaci a všetci sa aktívne zapájali do programu. Ďakujeme Bohu za tri požehnané dni a už teraz sa tešíme na ďalšiu duchovnú obnovu.

            • Oceňovanie učiteľov - Mgr. Katarína Huťová a Mgr. Andrea Poláčková

            • Pri príležitosti dňa učiteľov primátorka mesta  JUDr. Katarína Heneková oceňovala učiteľov na základe návrhov zo škôl. Za našu základnú školu bola ocenená pani učiteľka Mgr. Katarína Huťová a za materskú školu pani zástupkyňa Mgr. Andrea Poláčková. Pani učiteľkám zo srdca gratulujeme a želáme naďalej veľa entuziazmu a tvorivých nápadov.  

              Mgr. Andrea Poláčková pôsobí v školstve 16 rokov, z toho 12 rokov pôsobila ako vychovávateľka a učiteľka v Katolíckej spojenej škole v Nemšovej, neskôr rok ako riaditeľka Súkromnej materskej školy Športovček v Púchove a od septembra 2019 doteraz ako učiteľka Materskej školy sv. Margity v Púchove, z toho od roku 2021 ako zástupkyňa tejto materskej školy. 
                  K svojej práci, ktorú má veľmi rada, pristupuje s veľkou spoľahlivosťou, obetavosťou, tvorivosťou a usilovnosťou. K tomu jej pomáha aj láska k deťom, u ktorých je veľmi obľúbená. Dobre pozná ich individualitu a vždy sa snaží vyhovieť ich  rôznym potrebám a povahám. 
                  Popri výchovno-vzdelávacej práci vedie v triede Anjelíčkov aj tvorivo-dramatický krúžok. V triede predškolákov sa venuje Katechézam dobrého pastiera, v ktorom  je duchovná stránka dieťaťa a jeho stíšenie prepájané s hravými a skúsenostnými prvkami Montessori pedagogiky. Ako uvádzajúca učiteľka výborne pomáha začínajúcim učiteľkám etablovať sa v praxi.
                  V pozícií zástupkyne ZŠ s MŠ sv. Margity ukazuje výbornú schopnosť viesť kolektív svojou empatickosťou, obetavosťou a snahou pomôcť. Svojim kamarátskym a otvoreným prístupom buduje v kolektíve súdržnosť, vytvára príjemné prostredie, vzájomnú spoluprácu a dôveru.

              Mgr. Katarína Huťová navrhujeme na ocenenie za zodpovednú a tvorivú prácu v oblasti školstva a za mimoriadne výsledky v rozvoji nižšieho sekundárneho vzdelávania. Pani učiteľka pôsobí v školstve osem rokov, ale za tento čas sa z nej vyprofilovala  výborná učiteľka. Je srdcom a dušou učiteľkou, ktorá sa narodila pre toto povolanie, pretože učí  s veľkým nadšením, dokáže žiakov motivovať, ale aj vypočuť a riešiť ich problémy. 
                  Svojim správaním, vystupovaním, skromnosťou a prístupom k ostatným si získala prirodzenú autoritu. Pani učiteľka  spĺňa náročné požiadavky dnešnej doby, pretože patrí medzi výborných didaktikov slovenského jazyka a angličtiny, vie, čo je pre žiakov podstatné, pričom sa im snaží  učivo čo najlepšie priblížiť, dokáže naučiť a aj žiakov vychovávať.
                  Ochotne  pomáha pri školskom časopise Margitka, ako aj ostatných školských aktivitách. Jej žiaci dosahujú vynikajúce výsledky v testovaniach NÚCEM i Komparo, v súťažiach i olympiádach. Zodpovedne a na vysokej úrovni vykonáva tiež výchovné poradenstvo, vedenie  predmetovej komisie jazykov, a je i obľúbenou triednou učiteľkou. Vedenie školy a kolegovia  vedia, že sa môžu na ňu obrátiť a nájdu skvele odvedenú prácu. 

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • Uvedomujeme si, že každý rodič chce dať svojmu dieťaťu vždy to najlepšie a preto aj starostlivo zvažuje výber základnej školy. Základná škola s materskou školou sv. Margity v Púchove nie     je veľ kou školou, preto je prístup k deťom veľmi osobný. Učitelia tak spolupracujú s každým žiakom na jeho rozvoji v bezpečnom, starostlivom a priateľskom prostredí. 
              Tento osobný prístup máme aj k rodičom. Preto ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia Vášho dieťaťa u nás, neváhajte nás kontaktovať na skolasvmargity@gmail.com, 042/ 463 52 67. Radi Vám na vaše otázky zodpovieme. Zápis do 1. ročníka sa uskutoční dňa 7.4. a 20.4. 2022 od 15.30-18.00 hod.
              Pozor - čas na podanie prihlášok sa kráti a počet miest je obmedzený (maximálne 20 žiakov). Elektronická prihláška je dostupná  v hornom menu tejto stránky. Bližšie podrobnosti o zápise sa nachádzajú aj v samostatnom module Zápis do 1.ročníka.

            • Relácia v Rádiu Lumen o našej škole- nahrávka

            • V Rádiu Lumen  dňa 23.3. 2022 odznela hodinová reportáž  o Základnej škole s materskou školou sv. Margity, ktorá bola výborne,  zaujímavo i pestro spracovaná. Účinkuje v nej množstvo žiakov zo základnej školy, učiteľov, duchovná správa školy,  spevácky zbor i deti z materskej školy. Relácia bude opäť opakovaná dňa 30.3. 2022 (streda) o 16.30 v relácii Lupa. Je možnosť si vypočuť reportáž aj v archíve pod písmenom L (Lupa) zo dňa 23.3. 2022. Uvádzame aj web, kde po kliknutí sa spustí relácia.  Zvuk si je možné pridať posúvaním.

            • Mladí ľudia by mali byť našou nádejou

            • V dňoch 23. až 25. marca sa všetkých 20 ôsmakov zo ZŠ s MŠ sv. Margity zúčastnilo na duchovnej obnove v Oščadnici, ktorú pre nich pripravil pán kaplán Ivan Belko v spolupráci s triednym učiteľom Jurajom Orieškom a pani Lenkou Daškovou.

              Bohatý a pestrý program pozostával z viacerých prednášok na rôzne témy: správne čítanie Svätého písma, spôsoby a metódy adorácie a dôstojnosť človeka. Súčasťou duchovnej obnovy bola krížová cesta, modlitba ruženca, hry, večerná adorácia spojená s chválami, súťaže, vedomostný kvíz a iné aktivity. Vrcholom a najvzácnejšou chvíľou bola svätá omša v Kostole Sedembolestnej Panny Márie na vrchole miestnej kalvárie.  

              Žiaci prejavili radosť a nadšenie z týchto troch dní, ktoré prežili. Dôkazom sú slová jedného z účastníkov: „Verím, že láska k Bohu, ktorú si odtiaľto nesieme v srdciach nám nikdy nevyprší. Prajem si, aby to, čo nám bolo vštiepené na duchovnej obnove, v nás horelo ako plamienok.“

              Prajeme všetkým našim ôsmakom, aby v nich naozaj horela láska. Tento svet skutočne potrebuje mladých ľudí, ktorí sú zapálení pre dobré veci. Potom budeme môcť povedať, že mladí ľudia sú našou nádejou.

            • Prednáška o prvej pomoci

            • Naša škola má záujem o spoluprácu s rodičmi našich žiakov. Preto sme uvítali ponuku p. Palieskovej, ktorá je povolaním zdravotná sestra a  mama žiakov 1.A a 3.A triedy, a dňa 22.3. 2022 uskutočnila v škole prednášku na tému prvá pomoc.

              Deťom sa prednáška veľmi páčila, pretože si okrem iného mohli dať pomyselne ošetriť zlomenú ruku, prst, či ruku, rozbitú hlavu, krvácajúcu ranu a naučiť sa, ako posúdiť stav zraneného, poskytnúť mu známych 5 T / teplo, ticho, tíšenie bolesti, tekutiny, transport /, ako privolať záchrannú zdravotnú službu. Deti tiež videli, ako prebieha resuscitácia človeka.

              Po kontrolných otázkach o tom, čo si zapamätali, dostal každý žiak odmenu – omaľovánku, gumu a sladkosť.

              Ďakujeme p. Palieskovej a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s Vami všetkými. Mgr. Kubičinová

            • Šaty pre pani Knihu

            • Knižné úlohy v mesiaci marec pokračujú. Počas nasledovnej  výzvy mesiaca trochu poopravíme známe príslovie :  „Nesúď knihu podľa obalu“.  Nám bude záležať práve na obale, aby naša pani kniha nezostala bez šiat. Čo je potrebné urobiť?                                  

              Nakreslite  na  papier /veľkosť A4/ návrh na obrázok,  aký by ste dali ako obal  vám známej knihy. /aj viac kníh/ Môžete kresliť podľa  vlastnej  fantázie, alebo sa inšpirujte  obrázkom  z originálu.Dôležité je napísať skutočný názov knihy a meno autora.

              V pondelok 28.3. prineste osobne ilustrácie do knižnice. Nevhadzujte do schránky!

            • Ďalšia nádejná spisovateľka

            • Naša žiačka, Amélia Brnková z 2.A, ako prvá tento rok z našich žiakov,  sa zapojila do literárnej súťaže Čarovanie perom, ktorá stále pokračuje a ktorú organizuje Mestská knižnica Vladimíra Roya v Púchove. Jej "spisovateľská prvotina" je veľmi milá a jej talent prezrádza nádejnú spisovateľskú budúcnosť. Želáme veľa dobrých nápadov a pútavého písania. 

            • Naši šikovní súrodenci - literáti

            • Naši žiaci, súrodenci Gabrielko Velacka z 1.A a Ondrejko Velacka z 2.A sa zapojili do literárnej súťaže Čarovanie perom, ktorá stále pokračuje a ktorú organizuje Mestská knižnica Vladimíra Roya v Púchove. Báseň Gabrielka Velacku bola publikovaná aj v Púchovských novinách č.11/2022. Na svoj vek a učenie sa písať, Gabrielko je ešte len prváčik, zložil výnimočnú básničku a Ondrejko, druhák, nás preniesol do sveta rozprávok, kde realita sa spája s predstavivosťou a fantáziou. Obidvom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa šikovných nápadov, ako tomu bolo  doteraz.

            • Úspechy v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín 2022

            • Okresné kolo postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy  68. Hviezdoslavov Kubín 2022 sa konalo v CVČ Včielka dňa 14. a 15. marca 2022. Zo základných škôl púchovského okresu bolo vo všetkých kategóriách 51 súťažiacich. Našu školu reprezentovalo šesť žiakov a štyria z nich získali krásne umiestnenia. 

              I. kategória (2. – 4. roč.)

              Poézia: 3. miesto - Klára Muráriková zo 4. A

              Próza: 2. miesto - Sára Rebrová zo 4. A

              II. kategória (5. – 6. roč.)

              Poézia:  1. miesto - Aneta Horváthová zo 6. A.

              III. kategória (7. – 9. roč.)

              Poézia: 2. miesto – Martin Janíček z 9. A

              Všetkým srdečne blahoželáme. Anetke Horváthovej  zároveň držíme palce, pretože našu školu bude reprezentovať v krajskom kole.

            • Výsledky celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              v celoslovenskej súťaži  VŠETKOVEDKO  žiaci našej školy aj tento školský rok opäť  dosiahli vynikajúce výsledky a patrili vo svojich kategóriach k najlepším  riešiteľom.

              Táto súťaž má veľkú  obľubu u žiakov a opäť pribudlo niekoľko stoviek súťažiacich v každej kategórii.

              V kategóriach boli na tom istom mieste  aj viacerí riešitelia s rovnakým počtom bodov.

              Rozdelenie podľa kategórii

              Všetkovedko  2  - celkový počet súťažiacich   7446

              meno                                              umiestnenie                                                  cena               

              Pobežalová Renée Verona            17.miesto                                                     Loptička globus + ceruzka    

              Sivák Samuel                                  25.miesto                                                     ceruzka 

              Dubový Tadeáš                               38.miesto                                                     ceruzka

              Dutka Dávid                                     46.miesto                                                     ceruzka

              Hrenák Marek                                 52.miesto                                                     ceruzka

              Domanický Damián                       53.miesto                                                      ceruzka

              Ištok Jakub                                     55.miesto                                                      ceruzka

              Velacka Ondrej                               56.miesto                                                      ceruzka

              Lukajková Laura                             57.miesto                                                      ceruzka

              Kuťková Sára                                  68.miesto                                                      ceruzka

                                                     

               

              Všetkovedko  3  - celkový počet súťažiacich   6840

              meno                                              umiestnenie                                                 cena  

              Mišúnová Viktória                        46.miesto                                                       Loptička globus + ceruzka     

              Vozárová Kristína                         55.miesto                                                      ceruzka                                                     

               

              Všetkovedko  4  - celkový počet súťažiacich   5762                               

              meno                                                umiestnenie                                              cena                    

              Rebrová Sára                                 39.miesto                                                    Batoh + ceruzka

              Ištok Samuel                                 47.miesto                                                     Loptička globus + ceruzka

              Macková Alžbeta                          49.miesto                                                     Loptička globus + ceruzka

              Dutková Dorota Mária                  68.miesto                                                    ceruzka

              Muráriková Klára                           69.miesto                                                    ceruzka

              Tulkisová Paulína                          69.miesto                                                    ceruzka

              Šedivý Lukáš                                  89.miesto                                                    ceruzka

               

               

              Vśetkým úspešným riešiteľom ďakujeme za krásne výsledky, výbornú reprezentáciu školy, rodičom a triednym učiteľkám ďakujeme za prípravu a podporu.

               

              ZŠ s MŠ sv.Margity       

               

            • EXPERT geniality show

            • Aj 9 žiaci našej školy sa zapojili do súťaže EXPERT geniality show. Spolu súťažilo 10 042 žiakov zo 656 škôl z celého Slovenska podľa  vekovej kategórie  v rôznych témach. Ako funguje svet, Mozgolamy, Svetobežník, Do you speak English?, Góly, body, sekundy. Najväčší úspech mala téma Tajomstvá prírody – náš siedmak Juraj Štefina sa umiestnil na krásnom 13. mieste. V celkovom poradí bol najlepší z našich žiakov Adam Janík z 9.A triedy na 68. mieste. Obidvaja získali aj diplom TOP expert. Chlapcom blahoželáme a prajeme, aby svoj talent rozvíjali a využili v živote pre dobro.

            • Krížová cesta

            • Ako prežiť pôst? Ponúk je veľa na toto 40 dňové obdobie pred Veľkou nocou. Každý sa snaží robiť dobro –  skutkami, modlitbou alebo odoprením si niečoho. Kolektív našej školy sa spojil v spoločnej modlitbe krížovej cesty. Modlili sme sa za tých, ktorí trpia na Ukrajine, za skončenie vojny. Modlili sme sa aj za našu školu, za žiakov a ich rodiny.

            • Krúžky

            • Vážení  rodičia, milí žiaci,

              vďaka zlepšenej pandemickej situácii začíname od pondelka s KRÚŽKAMI (zatiaľ okrem prírodovedeckého.)

              Zoznam môžete nájsť na webovej stránke školy v kolónke Žiaci a rodičia.

               

               

               

            • Okresné kolo Geografickej olympiády

            •  Nedávno  sa  uskutočnilo  Okresné  kolo  Geografickej Olympiády. 

               

              Našu  školu  reprezentovali :

              kategória  E / 8. a 9.ročńík / -  Martin  Janíček

                                                                -  Katarína  Rudincová

                                                                -  Nina  Bučková

               

              kategória  F / 6. a 7.ročńik /   -  Juraj   Štefina  -    8.miesto

                                                                  -  Barbora  Rosinová

                                                                  -  Damián  Rebro  

               

              kategória  G / 5.ročńik /         -  Tomáš  Kysucký

                                                                -  Ján  štefina

               

              Všetci  žiaci  boli úspešní  riešitelia,  všetkým ďakujeme za reprezentáciu śkoly a prajeme veľa úspechov  v ďaľších súťažiach.

               

               

            • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

            • Dňa 24. februára 2022 sa konalo okresné kolo 27. ročníka súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského v CVČ Včielka Púchov. Našu školu v II.kategórii úspešne reprezentovala Klárka Muráriková zo 4. A. Vďaka pôsobivému prednesu povesti Súľovský hrad získala krásne 3. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme jej ešte veľa úspechov v umeleckom prednese.

            • Marec - Mesiac knihy

            • Prvý týždeň nesie názov "Čítame jeden pre druhého". Nositeľov čitateľských zážitkov čaká aj vecná odmena.

            • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín

            • Vo februári sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Počas príjemného recitačného popoludnia sa predstavilo množstvo šikovných recitátorov. Všetkým srdečne ďakujeme za umelecký zážitok. Do okresného kola, ktoré sa uskutoční 14. 3. a 15.3. 2022, postúpili:

              1.kategória - próza: Sára Rebrová, 4.A

              1. kategória - poézia: Klára Muráriková, 4.A

              2. kategória - próza: Gabriel Kuťka, 5.A

              2. kategória - poézia: Aneta Horváthová, 6.A

              3. kategória - próza: Tomáš Moško, 8.A

              3. kategória - poézia: Martin Janíček, 9.A

            • Ako sa učíme informatiku

            • Počas uplynulého roka a pol sa vyučovanie informatiky na našej škole zmenilo. Zapojili sme sa do viacerých projektov a absolvovali zaujímavé školenia.

              Dnes sa učíme podľa projektu Informatika 2.0, súčasťou ktorého sú dobre spracované veľmi dôležité kapitoly o rizikách využívania IKT a predchádzaniu nežiaducich javov. Dôraz sa nekladie na využívanie programov a tvorbu dokumentov, no na programovanie a komplexné pochopenie fungovania IKT systémov.

              Mladší žiaci sa už viac ako rok úspešne učia programovať s Robotom Emilom. Je to unikátna metóda vyvinutá na Slovensku a používaná aj v zahraničí.

              Starší žiaci sa do tajov programovania s nadšením pustili pomocou stránky code.org a najstarších zaujalo programovanie micro:bitov. Naposledy naprogramovali semafor. Možno sa dočkáme aj modelu celej svetelnej križovatky (-:

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje