• Novinky

            • Jarmok remesiel

            •        Tento rok reprezentovali našu školu v jarmoku remesiel Elizabeth Behan zo 4.A spolu so starou mamou a Marián Miko z 9.A a Štefan Sulík. Srdečne im ďakujeme za krásne výrobky a reprezentáciu školy.

            • Oznam o výške úhrady za stravu

            • Oznamujeme stravníkom, že sa zvyšuje stravné za odobraté obedy:

              Suma za úhradu za odobraté obedy 1. stupeň (na1 mesiac v priemere 20 dní):   24,60 eur  (1,23 eur za odobratý obed) 

              Suma za úhradu za odobraté obedy 2. stupeň (na 1 mesiac v priemere 20 dní):  26,00 eur  (1,30 eur za odobratý obed)

              Suma za úhradu zamestnanci (na 1 mesiac v priemere 20 dní):                        27,00 eur  (1,35 eur za odobratý obed)

              Cudzí stravníci (na 1 mesiac v priemere 20 dní):                                              59,80 eur  (2,99 eur za odobratý obed)

              Prosíme stravníkov, aby obedy hradili mesiac vopred (do 20. v mesiaci) na účet SK16 0200 0000 0022 0709 2554 podľa variabilného symbola, ktorý bol žiakom a zamestnancom určený. Prvákom a prestupovým žiakom odovzdá variabilné symboly v prvý deň v škole príslušný triedny vyučujúci.  Na konci školského roku 2017/2018 preplatky budeme presúvať do ďalšieho školského roku a deviatakom budú vrátené na účet.                            

            • Oznam-slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018

            • Oznamujeme všetkým žiakom školy a ich rodičom, že slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční dňa 4.9. 2016 o 8,30 hod. vo farskom kostole. Žiaci jednotlivých tried sa stretnú o 8,15 hod, pred kostolom a spoločne s triednym vyučujúcim pôjdu do kostola.

            • Športové dopoludnie 1.stupeň

            •     

              Športové hry pre 1.stupeň

              I keď je už záver školského roka, žiaci 1.stupňa dokázali, ako sa vedia nadchnúť pre spoločný cieľ. Zvíťaziť v športových hrách chceli všetky triedne kolektívy, a tak sa snažili podať čo najlepší výkon v štafetovom behu, futbale, florbale a hode volejbalovou loptou. Najstarším žiakom sa odrátalo najviac bodov – 4 body, najmladším najmenej – 1 bod. Po sčítaní bodov za jednotlivé disciplíny si prvenstvo vybojovali žiaci 4.A triedy, 2. miesto žiaci 2.A triedy      a 3. miesto žiaci 3.A triedy.

              Mgr. Gabčová Miroslava

            • Zber papiera

            • Zber papiera 2016/2017

              1.  miesto                247 kg                   Adam Gerschdorf           V.A
              2.  miesto                221 kg                   Jakub Struhár                IV.A
              3.  miesto                212 kg                   Terezka Rosinová           VI.A
              4.  miesto                190 kg                   Samuel Kanderka          VII.A
              5.  miesto                149 kg                   Daniel Moško                 V.A
              6. miesto                 130 kg                   Katarína Dovičinová         IV.A
              7. miesto                 136 kg                   Saška Kutejová               V.A
              8. miesto                 118 kg                   Veronika Vozáriková       VIII.A
              9.  miesto                106 kg                   Barborka Rosinová           II.A
              10. miesto                 85 kg                     Vaneska Šištíková           III.A
              11.  miesto                67 kg                     Terezka Bašová               V.A
              12. miesto                 62 kg                     Zuzka Loduhová              VIII.A
              13. miesto                 62 kg                     Števko Sulík                    VIII.A
              14. miesto                 53 kg                     Tamarka Juhaniaková        III.A
              15. miesto                 35 kg                     Marek Rosina                   I.A
            • Výlet 3. a 4. ročníka do Tatier

            •   Ako býva zvykom pred koncom školského roka, rozhodli sme sa, že sa tento rok vyberieme do Vysokých Tatier a spojíme náš výlet s exkurziou do skanzenu Pribylina.

              V utorok 13.6.2017 sme mali odchod spred budovy našej školy už v skorých ranných hodinách, pretože nás čakala dlhá cesta. Samozrejme, mali sme cestou aj malú prestávku. V dopoludňajších hodinách sme dorazili do nášho prvého cieľa – skanzenu Pribylina. Tam už nás privítala milá sprievodkyňa, ktorá nám umožnila nahliadnuť do starých obytných domov, školy, kostola a my sme si tak oživili predstavu, ako to vyzeralo v dávnej minulosti. Dostali sme sa aj k starej železnici, kde boli odstavené starodávne vagóny. Po skanzene voľne pobehovali ovečky a cez ohradu sme si pohladkali aj koníka. Návšteva skanzenu bola pre väčšinu detí pekným zážitkom. Znova sme nastúpili do autobusu a vyrazili smer Štrbské pleso. Mierne prudkým asfaltovým chodníkom sme zo Štrbského plesa prechádzali k Popradskému plesu a cestou sme obdivovali krásu našich veľhôr. Niektorým pred cieľom už dochádzali sily, ale navzájom sme sa podporili a všetci sme sa s nadšením dostavili na Popradské pleso, kde sme si urobili polhodinovú prestávku. Cestou späť sme sa vybrali trošku náročnejšou, ale ešte zaujímavejšou trasou – lesným chodníkom. Museli sme však byť veľmi opatrní, aby sme zle nestupili na nejaký kameň alebo nezakopli o koreň stromu. Keď sme zišli lesným chodníkom, čakal nás krásny pohľad na Štrbské pleso pri západe slnka. Čas nás súril a tak sme museli toto krásne miesto opustiť.

              Cestou domov sme sa v autobuse pomodlili, poďakovali za krásny deň a za to, že sa nikomu nič nestalo. Tiež sme sa rozprávali, čo sa nám najviac páčilo a boli sme z výletu všetci ku podivu stále plní energie a dobrej nálady.

              Mgr. Veronika Hološková

            • Deň detí 2017

            •   

                Hneď  prvý júnový deň, a zároveň Medzinárodný deň detí, sme odštartovali športovými hrami. Žiaci druhého stupňa mali možnosť vyskúšať si svoju pohybovú zdatnosť. Tímy piateho až deviateho ročníka si svoje sily zmerali v piatich disciplínach - v štafetovom behu, v streľbe na futbalovú a florbalovú bránku, v hode do basketbalového koša a v skákaní cez švihadlo. Žiaci si športové disciplíny naplno užili a vložili do nich všetky svoje sily, vďaka čomu sme videli krásne výkony. Najlepšie sa darilo žiakom siedmeho ročníka, ktorým sa podarilo získať najvyšší počet bodov za disciplíny. Za svoj výkon si odniesli víťazný kompótový pohár.

              Po telesnej námahe si žiaci, teraz už všetkých ročníkov, oddýchli pri zábavnom i poučnom divadelnom predstavení Zlatá rybka. Z Banskej Bystrice nám ho prišli zahrať herci z divadla Clipperton. Vtipné dialógy, veselé pesničky, dômyselné kulisy a pekné kostýmy niesli v sebe veľmi dôležitú myšlienku - láska a priateľstvo sú oveľa dôležitejšie než bohatstvo. O tom sme sa presvedčili spoločne s rybárom Santiagom a jeho chamtivou ženou. 

              Mgr. Katarína Huťová

            • Policajti deťom

            •     

              Dňa 9.6.2017 sa na pešej zóne v Púchove uskutočnilo podujatie ,,Policajti deťom“, organizované predovšetkým  pre žiakov 3. ročníka. Tí mali možnosť zmerať si svoje sily aj  so žiakmi iných škôl.

              Našim tretiakom prišli v súťažných disciplínach pomôcť i štvrtáci a povzbudiť ich spolu s triednymi učiteľmi prišli aj iné triedy. Po kultúrnom vystúpení CVČ Včielka si policajti pre deti pripravili ukážky kynologickej skupiny, poriadkovej jednotky, simuláciu dopravnej nehody, aj prehliadku techniky.

              Po vyhodnotení výsledkov z jednotlivých disciplín sme síce obsadili len 5.miesto, ale žiaci odchádzali späť do školy obohatení zážitkami a s úsmevom na tvári.

               

              Mgr. Veronika Hološková

               

            • Environmentálne podujatie pre žiakov 3. a 4. ročníka v Parku Drienová – Rajec

            •    

              Združenie BIOMASA zorganizovalo dňa 8.6.2017 v Parku Drienová neďaleko Rajca podujatie ,,Šetríme energiu a prírodu obnoviteľnými zdrojmi energie". Z našej školy sa tohto podujatia zúčastnili žiaci 3. a 4. ročníka spolu s triednymi p. učiteľkami.

              Žiaci boli po príchode do areálu rozdelení do skupín podľa tried, dostali jednotné tričká s logom združenia a po úvodných inštrukciách postupne prechádzali jednotlivými stanoviskami. Na každom stanovisku ich čakala iná aktivita. Mali možnosť vyskúšať si silu vetra, elektrickú vodivosť ovocia a zeleniny, spotrebu bežne používaných elektrických spotrebičov, využitie odpadovej biomasy v praxi vo forme biopalív, využitie solárnej energie, taktiež spoznali prínosy chovania včiel a iných domácich zvierat Slovenska, pestovanie rôznych plodín a ovocia, atď. Účastníci podujatia mali zabezpečenú desiatu aj obed z priamych produktov tejto biofarmy (koláče, guláš, chlieb).

              Deťom bola kreatívnou a inovatívnou formou vysvetlená téma obnoviteľných zdrojov energie. Taktiež mali možnosť vidieť a vyskúšať si na vlastnej koži zákonitosti prírody a z podujatia odchádzali plní nadšenia, energie a dúfame, že aj nových vedomostí.

              Veľké poďakovanie patrí nášmu p. dekanovi Mons. Mgr. Michalovi  Kebluškovi, ktorý pre deti zabezpečil prepravu na toto podujatie. 

              Mgr. Veronika Hološková

            • Výlet ocenených žiakov školy

            •       Žiaci, ktorí úspešne reprezentovali školu sa dňa 6.6. 2017 zúčastnili divadelného predstavenia v Nitre a potom prehliadky knižnice v Oponiciach. Hudobná rozprávka podľa legendárnej knižnej predlohy amerického spisovateľa L. Franka Bauma O zázračnej krajine Oz, o putovaní malej Dorotky, jej verného psíka Tota, strašiaka Hastroša, plechového drevorubača Plecháča a zbabelého leva Bojka, ktorí svojou odvahou, rozumom a srdcom porazia zlú čarodejnicu Elfabu a odhalia, že  moc kúziel a čarov je len ilúzia a že každý môže dosiahnuť všetko po čom túži, ak bude naozaj veľmi chcieť.

            • Filip Chromek z 8.A ocenený otcom biskupom Tomášom Galisom

            •     Filip Chromek je žiakom 8.A triedy v CZŠ sv. Margity. Je najmladší z troch súrodencov. Svoje školské povinnosti si plní svedomito a dosahuje výborné výsledky vo všetkých predmetoch. Je mimoriadne nadaný. Milé vystupovanie a komunikatívnosť, túžba po vedomostiach, niekedy sa dokonca zdá, že 45 minútová hodina je málo na to, aby sa stihlo vyriešiť všetko potrebné v produktívnej a zaujímavej diskusii s ním. Je veľmi inteligentný, nejeden učiteľ je zaskočený jeho vedomosťami nad rámec učebných osnov. Školu úspešne reprezentuje vo viacerých súťažiach a olympiádach na okresnej, krajskej i celoslovenskej úrovni (3.miesto v olympiáde z angličtiny, 1. miesto v Pytagoriáde, 1. miesto v okresnom kole matematickej olympiády, 4.miesto v celoslovenskej súťaži Expert geniality show, 3. miesto v okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína). Svojou spoľahlivosťou je pravou rukou každého učiteľa. Častokrát počuť na školskej chodbe: „Môžem vám nejako pomôcť pani učiteľka/ pán učiteľ? “

                          V kolektíve žiakov je veľmi obľúbený pre svoju úprimnosť, dobrú náladu a stály úsmev na tvári, ale hlavne ochotu pomôcť spolužiakom.

                          Medzi jeho záujmy patrí hra na klavíri a organe, kde viackrát vystupoval na verejných koncertoch alebo v hre na organe v kostole. Filip je aj veľmi praktický chlapec. Prejavuje sa to v tom, že rád pomáha otcovi pri práci v záhrade i okolo domu, rád miništruje a rovnako s láskou pomáha svojím dvom sestrám, ale zvlášť rád sa stará o svojho malého synovca Dávidka.

            • Svadba pani učiteľky Loduhovej

            •  Dňa 4.6. 2017 sa vydávala pani učiteľka Mgr. Loduhová Veronika. Na svadobnú svätú omšu jej okrem kolegov prišli zablahoželať aj štvrtáci, ktorám je triedna učiteľka.  Novomanželom vyprosujeme veľa Božieho požehnania.

            • Testovanie 9 2017

            • V národnom testovaní deviatakov z matematiky sme vysoko prevýšili púchovské školy a patrili sme medzi 7% najlepších škôl z matematiky na Slovensku. 

            • Škola v prírode Twistovo

            •      Nezabudnuteľné zážitky našich tretiakov zo školy v prírode v Twistove v Trenčianskych Tepliciach. Srdečne ďakujeme triednej učiteľke Mgr. Janke Hrenákovej a pani učiteľke Mgr. Ivete Vráblovej. 

            • Výtvarné práce zo súťaže Včely, včielky, včeličky

            •  

              Dňa 19. 05. 2017 sa konalo vyhodnotenie už piateho ročníka výtvarnej  súťaže „Včely, včielky, včeličky“. Uskutočnilo sa v priestoroch CVČ Včielka Púchov. S výtvarnými prácami sa do súťaže zapojili žiaci 2., 3., 5. a 6. ročníka. Blahoželáme žiačke Stelke Surovčíkovej, ktorá sa v tretej kategórii ( vek 11 – 15 rokov ) umiestnila na krásnom druhom mieste. Vo fotolalbume sú práce ostatných žiakov našej školy.

              Mgr. Iveta Vráblová  

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje