• Novinky

            • Hlasuj za K park vo svojom meste

            • Žiaci.  pozor, Vaše  mesto Vás  potrebuje !

              Chýba  Vám vám v Púchove  priestor, kde si môžete zahrať pingpong, streetball, vyskúšať lezeckú stenu, potrénovať triky na skejtborde alebo kolobežke či precvičiť si svaly na work-out konštrukcii? Hlasujte za K Park a možno práve naše mesto bude medzi prvými, ktoré od Kauflandu získa tento skvelý priestor na množstvo aktivít na čerstvom vzduchu!

              Hlasovať môžete na www.kauflandpark.sk

               

               

            • Spolu múdrejší

            • Naša škola sa zapojila do výzvy ministerstva školstva „Spolu múdrejší 2“ a od októbra do januára sa pod vedením našich učiteľov doučovalo 35 žiakov. Učitelia mali možnosť sa počas doučovania žiakom viac venovať a tí mohli rýchlejšie napredovať.

              Na našu radosť máme schválené zapojenie aj do výzvy „Spolu múdrejší 3“ a tak doučovanie môže pokračovať až do júna 2022.

            • Skvelé umiestnenie našej základnej školy INEKO – 2020-2021

            • Tento týždeň 10.1.-17.1. 2022 agentúra INEKO zverejnila rebríček základných a stredných škôl na Slovensku. Naša základná škola sa opäť umiestnila na 1.mieste v Púchove, na 1. mieste v okrese Púchov, v rámci kraja na 15.-19. mieste zo 140 škôl, v rámci Slovenska na 84.-100. mieste z 1 400 škôl. 

               

              Z vyjadrení k rebríčku základných škôl (citované z webovej stránky INEKO) :

              "Jistě je pravda, že čím více mají lidé informací, tím lépe a kvalifikovaněji se mohou rozhodovat. V jakékoliv oblasti. A jistě i ve vzdělávání. Je zvláštní, že i když rodiče vždy chtějí pro své děti to nejlepší, v rozhodování o jejich vzdělávání postupují často nepoučeně, nahodile. Mnohdy věnují nákupu ledničky víc času a úsilí než výběru školy. Portál INEKO je proto důležitým příspěvkem nejen k informovanosti rodičů, ale i k osvětě rodičů."
              Ondřej Šteffl, riaditeľ, Scio
              "

              "Podľa mojich skúseností má nezávislý zdroj informácií o kvalite škôl potenciál zvýšiť kvalitu rozhodovania – rodičov detí, ale aj zriaďovateľov škôl. Navyše tiež podnecuje verejnú diskusiu o kvalite školstva, pričom jej dodáva potrebné fakty, a umožňuje jej tak dostať sa na neporovnateľne vyššiu úroveň. Som rád, že bude takáto možnosť pre základné a stredné školy, a som rád, že sa ju podujalo vytvoriť INEKO..."
              Juraj Barta, Digital Banking and Marketing Director
              "Portál Ineko o základných a stredných školách pre mňa otvoril cestu k informáciám, ktoré som si dovtedy ako otec predškoláčok bol nútený prácne vyhľadávať. Pred spustením portálu som si mohol urobiť prehľad individuálne za každú základnú školu na webstránke školy (o účastí na súťažiach, o úspešnosti v prijímacích pohovoroch na stredné školy) alebo nachádzať porovnania za jednotlivé oblasti na rôznych stránkach (výsledky celoslovenských testov). Portál Ineko mi ponúkol mnohé z nich v praktickej prehľadnej podobe a výrazne uľahčil takýto prieskum."
              Martin Hargaš, finančný riaditeľ, NN Česká republika
              "Som presvedčený, že každý rodič chce pre svoje deti to najlepšie. A je pre to schopný urobiť naozaj veľa. Platí to určite aj pre oblasť vzdelania. Sám si spomínam, ako sme spolu s manželkou pred nástupom našich detí na základnú a aj strednú školu dlho diskutovali, zháňali všetky možné aj nemožné referencie o kvalite škôl, ktoré sme mali v užšom výbere."
              Ondrej Smolár, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ, Soitron, a.s.

              O PROJEKTE INEKO – tvorcovia rebríčku základných škôl  - citované z webovej stránky INEKO

              "Pre ohodnotenie školy sme sa snažili získať čo najviac ukazovateľov, ktoré však musia existovať na celoslovenskej úrovni, musia byť evidované alebo zisťované renomovanou inštitúciou (verejnou, ale aj súkromnou) a musia mať objektívny charakter. 
              Prehľad základných a stredných škôl je projekt inštitútu INEKO a jeho hlavným cieľom je poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch všetkých slovenských základných a stredných škôl. 

              Po dôkladnej selekcii sme dospeli k 45 ukazovateľom, ktoré opisujú podmienky na školách.  Údaje pochádzajú zo štátnych inštitúcií: Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR), Ústavu informácií a prognóz školstva (ÚIPŠ), zo Štátnej školskej inšpekcie (ŠSI) a z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR). Jediná skupina údajov, ktorá pochádza od súkromného subjektu, sú informácie o súťažiach a testoch realizovaných spoločnosťou EXAM, do ktorých sa príslušné školy zapojili".

            • Soizic Bersihand-víťazka literárnej súťaže

            • V Mestskej knižnici Vladimíra Roya v Púchove prebiehala literárna súťaž pre deti a mládež s názvom Môj vianočný sen. V druhej kategórii (10-15 rokov) vyhrala naša talentovaná žiačka Soizic Mária Bersihand z 5.A Cenu vedúcej oddelenia školstva, sociálnych vecí a kultúry za príbeh s názvom Vianočná pohroma. 

              Soizic gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že jej spisovateľský talent využije aj v budúcnosti.

            • Eliana Šerá a Adam Janík - Úspešní riešitelia anglickej olympiády

            • V tomto školskom roku prebieha už 32.ročník anglickej olympiády. Žiaci si overujú svoje vedomosti z gramatiky a slovnej zásoby, precvičujú si počúvanie a čítanie s porozumením. Olympiáda sa teší veľkej obľube a zároveň je v nej aj silná konkurencia. O to viac nás teší umiestnenie našich žiakov v okresnom kole, ktoré sa konalo 13.1. 2022.

              V kategórii A1 (žiaci 4. - 7.ročníka) nás úspešne reprezentovala Eliana Šerá zo 6.A. Získala 1.miesto a postupuje do krajského kola.

              V kategórii B1 (žiaci 8. - 9.ročníka) sa Adam Janík z 9.A umiestnil na 3.mieste.

              Žiakov pripravovali p. učiteľka Huťová a p. učiteľ Mikušec.

              Súťažiacim srdečne gratulujeme a želáme im veľa ďalších úspechov.

               

            • Bol u nás Ježiško

            • Deti z MŠ mali obrovskú radosť z darčekov, ktoré si našli pod stromčem po vianočných prázdninách. Ďakujeme Ježiškovi, že je taký dobrý 🥰😇

            • Nástup do školy od 10.1. 2022


            • Vážení  rodičia,

              zajtra  nastupujú  žiaci po zimných  prázdninách  opäť do školy na prezenčnú  výučbu. Chceli  by  sme Vás  požiadať, aby ste poslali  tlačivo  o bezpríznakovosti (cez EDUPAGE alebo vypísané odovzdať na vrátnici - viď príloha.)

              Ak máte možnosť otestovať deti pomocou domácich AG samotestov, prosíme Vás, otestujte ich (potvrdenie o vykonaní testu zašlite cez EDUPAGE)

              Ďakujeme

              Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_dietata(2).docx

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou sv. Margity
        • 0911242336
        • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
        • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
        • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje