• Novinky

            • EXPERT geniality show

            • Aj 9 žiaci našej školy sa zapojili do súťaže EXPERT geniality show. Spolu súťažilo 10 042 žiakov zo 656 škôl z celého Slovenska podľa  vekovej kategórie  v rôznych témach. Ako funguje svet, Mozgolamy, Svetobežník, Do you speak English?, Góly, body, sekundy. Najväčší úspech mala téma Tajomstvá prírody – náš siedmak Juraj Štefina sa umiestnil na krásnom 13. mieste. V celkovom poradí bol najlepší z našich žiakov Adam Janík z 9.A triedy na 68. mieste. Obidvaja získali aj diplom TOP expert. Chlapcom blahoželáme a prajeme, aby svoj talent rozvíjali a využili v živote pre dobro.

            • Krížová cesta

            • Ako prežiť pôst? Ponúk je veľa na toto 40 dňové obdobie pred Veľkou nocou. Každý sa snaží robiť dobro –  skutkami, modlitbou alebo odoprením si niečoho. Kolektív našej školy sa spojil v spoločnej modlitbe krížovej cesty. Modlili sme sa za tých, ktorí trpia na Ukrajine, za skončenie vojny. Modlili sme sa aj za našu školu, za žiakov a ich rodiny.

            • Krúžky

            • Vážení  rodičia, milí žiaci,

              vďaka zlepšenej pandemickej situácii začíname od pondelka s KRÚŽKAMI (zatiaľ okrem prírodovedeckého.)

              Zoznam môžete nájsť na webovej stránke školy v kolónke Žiaci a rodičia.

               

               

               

            • Okresné kolo Geografickej olympiády

            •  Nedávno  sa  uskutočnilo  Okresné  kolo  Geografickej Olympiády. 

               

              Našu  školu  reprezentovali :

              kategória  E / 8. a 9.ročńík / -  Martin  Janíček

                                                                -  Katarína  Rudincová

                                                                -  Nina  Bučková

               

              kategória  F / 6. a 7.ročńik /   -  Juraj   Štefina  -    8.miesto

                                                                  -  Barbora  Rosinová

                                                                  -  Damián  Rebro  

               

              kategória  G / 5.ročńik /         -  Tomáš  Kysucký

                                                                -  Ján  štefina

               

              Všetci  žiaci  boli úspešní  riešitelia,  všetkým ďakujeme za reprezentáciu śkoly a prajeme veľa úspechov  v ďaľších súťažiach.

               

               

            • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

            • Dňa 24. februára 2022 sa konalo okresné kolo 27. ročníka súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského v CVČ Včielka Púchov. Našu školu v II.kategórii úspešne reprezentovala Klárka Muráriková zo 4. A. Vďaka pôsobivému prednesu povesti Súľovský hrad získala krásne 3. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme jej ešte veľa úspechov v umeleckom prednese.

            • Marec - Mesiac knihy

            • Prvý týždeň nesie názov "Čítame jeden pre druhého". Nositeľov čitateľských zážitkov čaká aj vecná odmena.

            • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín

            • Vo februári sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Počas príjemného recitačného popoludnia sa predstavilo množstvo šikovných recitátorov. Všetkým srdečne ďakujeme za umelecký zážitok. Do okresného kola, ktoré sa uskutoční 14. 3. a 15.3. 2022, postúpili:

              1.kategória - próza: Sára Rebrová, 4.A

              1. kategória - poézia: Klára Muráriková, 4.A

              2. kategória - próza: Gabriel Kuťka, 5.A

              2. kategória - poézia: Aneta Horváthová, 6.A

              3. kategória - próza: Tomáš Moško, 8.A

              3. kategória - poézia: Martin Janíček, 9.A

            • Ako sa učíme informatiku

            • Počas uplynulého roka a pol sa vyučovanie informatiky na našej škole zmenilo. Zapojili sme sa do viacerých projektov a absolvovali zaujímavé školenia.

              Dnes sa učíme podľa projektu Informatika 2.0, súčasťou ktorého sú dobre spracované veľmi dôležité kapitoly o rizikách využívania IKT a predchádzaniu nežiaducich javov. Dôraz sa nekladie na využívanie programov a tvorbu dokumentov, no na programovanie a komplexné pochopenie fungovania IKT systémov.

              Mladší žiaci sa už viac ako rok úspešne učia programovať s Robotom Emilom. Je to unikátna metóda vyvinutá na Slovensku a používaná aj v zahraničí.

              Starší žiaci sa do tajov programovania s nadšením pustili pomocou stránky code.org a najstarších zaujalo programovanie micro:bitov. Naposledy naprogramovali semafor. Možno sa dočkáme aj modelu celej svetelnej križovatky (-:

            • Karneval svätých

            • "Karneval svätých" sa v našej škole uskutočnil v pondelok 28.2.2022 v jednotlivých triedach prvého až deviateho ročníka. Pri tvorbe masiek boli žiaci naozaj veľmi tvorivý. „Stretnúť“ ste mohli sv. Charbela, sv. Barboru, sv. Damiána,  Mojžiša, sr. Zdenku, matku Terezu, sv. Helenu, sv. Cyrila, sv. Jozefa, sv. Filoménu, Samuela, sv. Martina, kráľa Dávida, pápeža Jána Pavla II a mnoho ďalších.

              Súčasťou nášho karnevalu bol aj sprievodný program. Každý si pripravil o svätom krátky životopis, alebo príbeh z jeho života, príp. inak predstavil svätého, ktorého si vybral. Ďalej mali žiaci rôzne súťaže, kvíz o svätých, tajničku, niektorí si pozreli krátky film o svätom.

              Nechýbala hudba , tanec, tombola a radosť z pekne prežitého dopoludnia.

            • Mladý podnikavec

            • Živnosti, akciová spoločnosť, spoločnosť s ručením obmedzeným, marketing - žiaci 9. ročníka mali v piatok netradičné vyučovanie "Mladý podnikavec". V rámci neho sa učili podnikať. Inovatívne vyučovanie zabezpečovalo OZ Mladý podnikavec prostredníctvom Ing. Hrnčiara. 

            • Karneval svätých

            • Milí  rodičia a žiaci,

               

              v pondelok 28. februára 2022 sa uskutoční na našej škole "Karneval svätých".

              Kvôli pandemickým opatreniam žiaci budú vo svojich triedach.

              V pondelok prídu všetci do školy na 7.50 hod. ako zvyčajne chodia do školy. Vyučovanie v ročníkoch 5.-9. končí 12.20.Žiaci sa prvú a druhú hodinu budú pripravovať na prezentáciu masiek - výroba masky príp. dotvorenie, obliekanie, maľovanie.....Potom pred spolužiakmi krátko predstavia postavu, ktorú si vybrali.Súčasťou karnevalu budú súťaže, ktoré si žiaci pripravia pre spolužiakov, kvíz o svätom, .....Hudba a tanec bude tiež v rámci triedy.

              Žiaci si môžu pripraviť kútik s občerstvením, ktoré si z domu prinesú.

              Na záver bude vyhodnotenie s triednym učiteľom a spoločné fotenie..

              Pápežské misijné diela vyhlásili súťaž fotografií masiek svätých, do ktorej sa chceme tiež zapojiť.Tešíme sa na spoločné chvíle zábavy!

               

              Požehnaný deň

              ZŠ s MŠ sv.Margity

            • Druhé miesto v okresnom kole dejepisnej olympiády

            • Katka Rudincová  z 8.A triedy, ktorá reprezentovala našu školu spolu s ďalšími troma žiakmi na okresnom kole dejepisnej olympiády získala krásne druhé miesto v kategórii  D a postupuje do krajského kola. Srdečne jej blahoželáme!

              V tomto školskom roku  sa olympiáda uskutočnila 9. februára 2022 online formou. Úspešnými riešiteľmi v okresnom kole v kategórii C z našej školy boli Tobias Svorad a Arnold Hausner z 9.A. Tiež im ďakujeme za účasť a blahoželáme!

              Všetci, ktorí sa do tejto súťaže zapojili si upevnili učivo preberané na vyučovacích hodinách a rozšírili  svoje vedomosti  z témy : Pamiatky UNESCO na Slovensku.

            • Zážitkové učenie u deviatakov

            • Dnešný sviatok sv. Valentína, patróna zaľúbených oslávili deviataci dezertom „Heiße Liebe“ (horúca láska),  ktorý si sami aj pripravili. Vanilková zmrzlina zaliata horúcimi malinami a ozdobená šľahačkou  - aj keď sa to zdá jednoduché, určitú zručnosť bolo treba mať. Práca v tíme im išla skvele.

              Spestrili si tak hodinu nemčiny, rozšírili si slovnú zásobu, obohatili si svoje vedomosti,   spoznali tradície našich susedov.  V prezentácii po nemecky sa dozvedeli  ako sa slávi Valentín nielen v Rakúsku, v Nemecku  ale i v iných krajinách sveta.

            • Hugov darček

            • Ako vianočný darček môže urobiť radosť celej triede nám ukázal Hugo. On si želal pod stromček „hotdogovač“. A naozaj ho aj dostal. Párok v rožku milujú aj všetci  naši siedmaci. Keďže ich organizačné schopnosti sú vynikajúce, v pondelok vymysleli a v utorok zrealizovali. Barborka priniesla kečup, Janko horčicu, Martin párky a Damian rožky. Hugo prišiel aj so svojou mamičkou, ktorá všetkým starostlivo vysvetlila a ukázala ako to celé funguje ...za čo jej zo srdca ♥ ďakujeme! Bol to super relax  uprostred polročných písomiek a skúšania. Milá bola aj komunikácia pri spoločnom stole 7.A!

            • Hlasuj za K park vo svojom meste

            • Žiaci.  pozor, Vaše  mesto Vás  potrebuje !

              Chýba  Vám vám v Púchove  priestor, kde si môžete zahrať pingpong, streetball, vyskúšať lezeckú stenu, potrénovať triky na skejtborde alebo kolobežke či precvičiť si svaly na work-out konštrukcii? Hlasujte za K Park a možno práve naše mesto bude medzi prvými, ktoré od Kauflandu získa tento skvelý priestor na množstvo aktivít na čerstvom vzduchu!

              Hlasovať môžete na www.kauflandpark.sk

               

               

            • Spolu múdrejší

            • Naša škola sa zapojila do výzvy ministerstva školstva „Spolu múdrejší 2“ a od októbra do januára sa pod vedením našich učiteľov doučovalo 35 žiakov. Učitelia mali možnosť sa počas doučovania žiakom viac venovať a tí mohli rýchlejšie napredovať.

              Na našu radosť máme schválené zapojenie aj do výzvy „Spolu múdrejší 3“ a tak doučovanie môže pokračovať až do júna 2022.

            • Skvelé umiestnenie našej základnej školy INEKO – 2020-2021

            • Tento týždeň 10.1.-17.1. 2022 agentúra INEKO zverejnila rebríček základných a stredných škôl na Slovensku. Naša základná škola sa opäť umiestnila na 1.mieste v Púchove, na 1. mieste v okrese Púchov, v rámci kraja na 15.-19. mieste zo 140 škôl, v rámci Slovenska na 84.-100. mieste z 1 400 škôl. 

               

              Z vyjadrení k rebríčku základných škôl (citované z webovej stránky INEKO) :

              "Jistě je pravda, že čím více mají lidé informací, tím lépe a kvalifikovaněji se mohou rozhodovat. V jakékoliv oblasti. A jistě i ve vzdělávání. Je zvláštní, že i když rodiče vždy chtějí pro své děti to nejlepší, v rozhodování o jejich vzdělávání postupují často nepoučeně, nahodile. Mnohdy věnují nákupu ledničky víc času a úsilí než výběru školy. Portál INEKO je proto důležitým příspěvkem nejen k informovanosti rodičů, ale i k osvětě rodičů."
              Ondřej Šteffl, riaditeľ, Scio
              "

              "Podľa mojich skúseností má nezávislý zdroj informácií o kvalite škôl potenciál zvýšiť kvalitu rozhodovania – rodičov detí, ale aj zriaďovateľov škôl. Navyše tiež podnecuje verejnú diskusiu o kvalite školstva, pričom jej dodáva potrebné fakty, a umožňuje jej tak dostať sa na neporovnateľne vyššiu úroveň. Som rád, že bude takáto možnosť pre základné a stredné školy, a som rád, že sa ju podujalo vytvoriť INEKO..."
              Juraj Barta, Digital Banking and Marketing Director
              "Portál Ineko o základných a stredných školách pre mňa otvoril cestu k informáciám, ktoré som si dovtedy ako otec predškoláčok bol nútený prácne vyhľadávať. Pred spustením portálu som si mohol urobiť prehľad individuálne za každú základnú školu na webstránke školy (o účastí na súťažiach, o úspešnosti v prijímacích pohovoroch na stredné školy) alebo nachádzať porovnania za jednotlivé oblasti na rôznych stránkach (výsledky celoslovenských testov). Portál Ineko mi ponúkol mnohé z nich v praktickej prehľadnej podobe a výrazne uľahčil takýto prieskum."
              Martin Hargaš, finančný riaditeľ, NN Česká republika
              "Som presvedčený, že každý rodič chce pre svoje deti to najlepšie. A je pre to schopný urobiť naozaj veľa. Platí to určite aj pre oblasť vzdelania. Sám si spomínam, ako sme spolu s manželkou pred nástupom našich detí na základnú a aj strednú školu dlho diskutovali, zháňali všetky možné aj nemožné referencie o kvalite škôl, ktoré sme mali v užšom výbere."
              Ondrej Smolár, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ, Soitron, a.s.

              O PROJEKTE INEKO – tvorcovia rebríčku základných škôl  - citované z webovej stránky INEKO

              "Pre ohodnotenie školy sme sa snažili získať čo najviac ukazovateľov, ktoré však musia existovať na celoslovenskej úrovni, musia byť evidované alebo zisťované renomovanou inštitúciou (verejnou, ale aj súkromnou) a musia mať objektívny charakter. 
              Prehľad základných a stredných škôl je projekt inštitútu INEKO a jeho hlavným cieľom je poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch všetkých slovenských základných a stredných škôl. 

              Po dôkladnej selekcii sme dospeli k 45 ukazovateľom, ktoré opisujú podmienky na školách.  Údaje pochádzajú zo štátnych inštitúcií: Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR), Ústavu informácií a prognóz školstva (ÚIPŠ), zo Štátnej školskej inšpekcie (ŠSI) a z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR). Jediná skupina údajov, ktorá pochádza od súkromného subjektu, sú informácie o súťažiach a testoch realizovaných spoločnosťou EXAM, do ktorých sa príslušné školy zapojili".

            • Soizic Bersihand-víťazka literárnej súťaže

            • V Mestskej knižnici Vladimíra Roya v Púchove prebiehala literárna súťaž pre deti a mládež s názvom Môj vianočný sen. V druhej kategórii (10-15 rokov) vyhrala naša talentovaná žiačka Soizic Mária Bersihand z 5.A Cenu vedúcej oddelenia školstva, sociálnych vecí a kultúry za príbeh s názvom Vianočná pohroma. 

              Soizic gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že jej spisovateľský talent využije aj v budúcnosti.

            • Eliana Šerá a Adam Janík - Úspešní riešitelia anglickej olympiády

            • V tomto školskom roku prebieha už 32.ročník anglickej olympiády. Žiaci si overujú svoje vedomosti z gramatiky a slovnej zásoby, precvičujú si počúvanie a čítanie s porozumením. Olympiáda sa teší veľkej obľube a zároveň je v nej aj silná konkurencia. O to viac nás teší umiestnenie našich žiakov v okresnom kole, ktoré sa konalo 13.1. 2022.

              V kategórii A1 (žiaci 4. - 7.ročníka) nás úspešne reprezentovala Eliana Šerá zo 6.A. Získala 1.miesto a postupuje do krajského kola.

              V kategórii B1 (žiaci 8. - 9.ročníka) sa Adam Janík z 9.A umiestnil na 3.mieste.

              Žiakov pripravovali p. učiteľka Huťová a p. učiteľ Mikušec.

              Súťažiacim srdečne gratulujeme a želáme im veľa ďalších úspechov.

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje