• Novinky

            • Pasovanie prvákov a rozlúčka deviatakov

            • Dňa 27.6.2013 sa naši deviataci podujali na veľkú úlohu, ktorou bolo pasovanie našich prváčikov. Pripravili si pre nich zaujímavé úlohy, na  základe ktorých naši prváci všetkým žiakom a učiteľom ukázali, akí sú šikovní a že sa za celý školský rok veľa naučili. Po tejto skúške bol každý pasovaný za prváka školy a dostal aj pasovací  dekrét. Prváci si pre všetkých pripravili krásnu pesničku, išlo im to naozaj skvele a svojím tancom ich doplnili aj žiačky 4. ročníka. Prváci, gratulujeme!

              Po tejto pasovačke nasledovala krásna rozlúčka deviatakov. Pripravili si pre žiakov a učiteľov hudobný program a prezentáciu svojich pokrokov a zážitkov v škole. Poďakovali sa za všetko, čo sa naučili a cítili za celých deväť rokov a odmenili nás sladkou odmenou. Deviataci, ďakujeme a prajeme vám všetkým veľa ďalších úspechov vo vašom živote aj v štúdiu.

               Fotografie  z pasovačky nájdete vo fotoalbume. smiley

            • Olympijský festival detí a mládeže pod záštitou primátora mesta Púchov

            • Naši žiaci sa pravidelne zapájajú do súťaží a nevynechali ani Olympijský festival, ktorý sa konal dňa 21.6.2013 pod záštitou primátora mesta. Zúčastnení žiaci 1. stupňa dosiahli veľmi pekné výsledky. V behu na 250 metrov obsadili  krásne 1. miesta vo svojej kategórii Michal Križák z I. A a Sarah Kubiritová zo IV. A. Na 2. stupni získala prvenstvo Natália Feriancová z V. A. Všetkým gratulujeme! 

            • Školský výlet III. A a IV. A

            • Cesty Pánove sú nevyspytateľné... tak by mohlo znieť motto nášho školského výletu, ktorého sa zúčastnili triedy 3. a 4. ročníka dňa 8. júna  2013. V poslednej chvíli sa zmenil cieľ výletu a namiesto do Bratislavy sme cestovali do Slovenského Ríma. Modlitbou k sv. Krištofovi sme si vyprosili nielen krásne slnečné počasie, ale tiež prístup do všetkých sakrálnych pamiatok Trnavy. 

              Očakávania detí boli veľké. Trnava bola pre mnohých iba neznámym mestom. Akým prekvapením bolo, keď sa pred nami otvorili vysoké stredoveké hradby, a za nimi množstvo veží a úzkych uličiek...? Naša cestička za poznaním mesta viedla popri najznámejších budovách starej i novej Trnavskej univerzity, historickej budove Spolku sv. Vojtecha, Mestskej veže so slnečnými hodinami, kláštore uršulínok, Arcibiskupskom úrade, Domu hudby s pamätnou izbou M. Schneidra Trnavského, a tiež popri materskom štadióne FC Spartak Trnava. Mali sme možnosť nahliadnuť aj do františkánskeho Kostola sv. Jakuba, jezuitského kostola s relikviami troch košických mučeníkov a pomodlili sme sa pred Zázračným obrazom Panny Márie k gotickom Chráme sv. Mikuláša. Celé odpoludnie sme strávili v príjemnom prostredí kláštora klarisiek, ktorý dnes slúži ako vlastivedné Západoslovenské múzeum. Prehliadku mesta zavŕšila návšteva Katedrálneho chrámu sv. Jána Krstiteľa, ktorý v roku 2003 navštívil aj pápež Ján Pavol II.

              Nakoniec... po únavnej prehliadke Trnavy nás čakalo jedno milé prekvapenie od pani učiteliek... veľmi studené osviežujúce a rozplývajúce sa na jazyku. Trenčianska zmrzlina bola poslednou bodkou našej exkurzie a navždy ostane sladkou spomienkou na maratón trnavskou históriou. Ďakujeme p. uč. Hrenákovej, Špačkovej a Huličiarovej za krásny deň!

            • Noc deviatakov v škole

            • Dňa 7.6.2013 sa v našej škole uskutočnila akcia s názvom "Noc deviatakov v škole." Žiaci sa zišli poobede v škole pod vedením pána Tibora Loduhu a animátorky Mimy. Najskr sa všetci zoznámili a zahrali sa rôzne súťaže, napr. chodenie na lyžiach a chodúľoch, prenesenie loptičky na rakete, skladanie puzzle. Po večeri, bola pizza, sa na chodbe zahrali hru boj o čokoládu, ktorá všetkých nielen zaujala, ale aj pobavila. Nechýbala ani hra Ruky z relácie Partička, čo bola pre deviatakov skvelá zábava. Okrem toho sa učili tancovať, pozerali film, debatovali, natáčali krátky film a do postelí niektorí zaľahli až nad ránom. Poďakovanie deviatakov patrí hlavne pánovi Tiborovi Loduhovi a Mime Brišovej, ktorí túto skvelú akciu pripravili a deviatakom už po druhýkrát venovali cez noc v škole svoj čas. 

            • Školský výlet VI. A

            • Pred koncom školského roka, sa všetci žiaci okrem dobrého vysvedčenia, tešia aj na spoločný školský výlet. Žiaci VI. A sa s triednou pani učiteľkou Cigánikovou Danielou a p. uč. Jankou Belobradovou vybrali v dňoch 21.-22.6.2013 do chatiek komplexu BONUMS v Belušských Slatinách. Po ubytovaní v chatkách sa žaici najviac tešili na bazén, pretože teploty boli priam astronomické. Všetci sa dali do plaviek a veselo šantili v bazéne. Poobede sa vybrali na túru lesom a  bola z toho krásna prechádzka so skvelým výhľadom na lúky, lesy a vrch Malenicu. Blížil sa koniec dňa a nastal vytúžený večer. Spestrili si ho rôznymi hrami, opekačkou a nočným pochodom, pri ktorom si všetci vyskúšali svoju odvahu. Unavení, ale plní zážitkov sa všetci tešili na ďalší deň. Keďže ráno bolo krásne, po raňajkách sa zahrali hry a ešte raz vhupli do bazéna. Nastal čas odchodu. Na obed si všetci pochutnali na palacinkách, zbalili sa a autobusom sa odviezli naspäť do Púchova, kde ich už čakali rodičia. Určite sa na podobný výlet budú tešiť aj budúci školský rok.

            • Školský výlet – prváci a druháci

            • V jeden krásny júnový deň sa žiaci I. a II. A, s triednymi p. uč. Cigánikovou

              Katarínou a Kováčovou Emíliou, vybrali do Záriečia, do osady Klečenec.  Nebolo však jednoduché dostať sa do cieľa  putovania. Museli  okrem znášania horúcich slnečných lúčov, veľkého smädu a nosenia ťažkých plecniakov prekonať 2 km dlhú trasu do mierneho kopca, až kým nenašli tabuľu s nápisom: ARBORÉTUM. Tam ich už netrpezlivo čakal správca tohto miesta – p. Pekara, ktorý ich po privítaní a zoznámení previedol celou záhradou. Ukázal im rôzne druhy rastlín – kvetín i drevín, vysvetlil ich pôvod, význam i vzácnosť. Mohli tiež vidieť rybník s drobnými živočíchmi, ktoré aj chytali do sieťky a potom ich zblízka v nádobe pozorovali. Išlo o rôzne druhy rýb, slepúcha, taktiež mali možnosť vidieť zblízka vážky, komáre a iný drobný hmyz. Deti boli veľmi nadšené a prednáška p. Pekaru i samotný priebeh putovania ich veľmi zaujal. Na záver mali dlho očakávanú opekačku. Cesta naspäť bola skutočne veselšia a ľahšia. Takto unavení, ale spokojní sa šťastne vrátili k svojim rodinám a kamarátom, aby mohli spoločne zdieľať zážitky a dojmy. 

            • Duchovná obnova VIII. a IX. A v Rodinkove

            • V dňoch 20.-21.5.2013 sa žiaci 8. a 9. ročníka, spolu s triednymi pani učiteľkami Panáčkovou a Kotlasovou, 

              zúčastnili na duchovnej obnove v Rodinkove v Belušských Slatinách. Okrem zaujímavých prednášok o veciach duchovných i praktických rád do života a rôznych hier, sa žiaci aktívne zapojili aj do služby v kuchyni, príprave desiaty či večere. V kaplnke mali každý deň svätú omšu, na ktorej sa večer zúčasnil aj náš pán kaplán Matúška. Večer bol zábavný, vyplnený tancom a rôznymi aktivitami. Z týchto duchovných cvičení  zostane všetkým veľa krásnych spomienok, za ktoré žiaci ďakujeme  triednym pani učiteľkám Panáčkovej a Kotlasovej, ktoré sa zúčastnili a zapojili do programu a aktivít so žiakmi, pani Daškovej, Donovi Ondrejovi a celému kolektívu, ktorý sa o nich v Rodinkove staral. Ďakujeme!

               

            • Olympiáda Cirkevných základných škôl v Dubnici nad Váhom

            • Dňa 6. júna 2013 sa konala v Dubnici nad Váhom Olympiáda CZŠ, na ktorej sa pravidelne zúčastňujú aj naši žiaci. A akými umiestneniami sa môžu pochváliť? Tu sú víťazi:

              Jakub Lukajka, IX. A - 2. miesto beh na 60 m (starší žiaci) a 3. miesto skok do diaľky

              Samuel Kmošena, IX. A - 2. miesto skok do diaľky

              Jozef Strnad, IX. A - 3. miesto beh na 1000 m (starší žiaci)

              Tomáš Ocelík, VI. A - 2. miesto beh na 60 m (najmladší žiaci) a 1. miesto skok do diaľky (najmladší žiaci)

              Všetkým gratulujeme!

            • Výlet do poľského mesta Bielsko-Biala

            •  

              V dňoch 13.-14.6.2013 sa žiaci VII. A spolu s p. uč. Cigánikovou Danielou a Chromekovou Máriou zúčastnili výletu do poľského mesta Bielsko-Biala, ktorý vyhrali v súťaži Spoznaj patrónov Žilinskej diecézy sv. Cyrila a Metoda.  Spolu s nami išli aj žiaci zo Spojenej školy R. Zaymusa zo Žiliny a taktiež výhercovia Biblickej olympiády. Po príchode do mesta Bielsko Biala sme navštívili jeho najstarší kostol, Kostol sv. Stanislava a dozvedeli sa viac o tomto veľkom svätcovi. Taktiež sme navštívili kláštor redemporistiek, kde pôsobí aj jedna sestra zo Slovenska a ktorá nám porozprávala o ich činnosti. Potom sme vystúpili ku Krížu tretieho tisícročia, odkiaľ bol krásny výhľad na celé mesto. Nasledoval čas obeda a návšteva divadla, ktoré sme mohli prezrieť úplne celé. Popoludní nasledovala prehliadka mesta Bielsko –Biala, ktoré kedysi tvorili dve mestá Bielsko a Biala a ktoré sa neskôr spojili. Pán sprievodca nám všetko ukázal a nakoniec sme si urobili spoločnú fotku pri postavičkách Bolka a Lolka. Deň ešte stále nekončil. Čakala nás svätá omša v drevenom kostole 

              Povýšenia Svätého Kríža v Kaczyciach a stretnutie s poľskou mládežou. Privítali nás grilovanými klobáskami, koláčmi a nasledovala zábava. Animátori Damián a Magda, ktorí nás aj počas dňa sprevádzali, prispeli hrou na gitare a rôznymi aktivitami. Prespali sme v Slonecznej vile a mohli sa tešiť na nový deň. V piatok nasledovala prehliadka hradu a mesta Tešín na poľskej strane. Videli sme divadlo, Studňu Troch bratov a absolvovali výstup a výhľad z veže na hrade. Po tejto prehliadke nasledoval obeda cesta domov. Tento pobyt bol pre všetkých skvelým zážitkom. Oplatilo sa súťažiť. Ďakujeme všetkým, ktorí nám k tejto výhre pomohli. Ing. Mgr. Miriam Janegovej, riaditeľke Diecézneho školského úradu a jej spolupracovníkom, ďakujeme za organizáciu a sprevádzanie počas tohoto pobytu! Fotografie z tejto návštevy nájdete vo fotoalbume.

            • Oceňovanie Mareka Žemlu

            • V Žilinskej diecéze bolo dňa 30.5.2013 ocenených 11 žiakov cirkevných škôl Žilinskej diecézy. Jedným z nich bol Marek Žemla, žiak 8. A triedy. Marek svojím správaním a výbornými výsledkami, ktoré dosiahol v matematickej, fyzikálnej, dejepisnej a technickej olympiáde si toto ocenenie veľmi zaslúžil. 

              Oceňovanie začalo slávnostnou svätou omšou, ktorú celebroval žilinský biskup Tomáš Galis a na ktorej boli prítomní rodičia Mareka, pani riaditeľka Mišíková, triedna pani učiteľka Zdenka Panáčková a spolužiaci. Potom nasledovalo oceňovanie žiakov v Diecéznom centre spolu s kultúrnym programom. Deň bol zakončený slávnostným obedom. Všetci sme na Mareka právom hrdí a držíme mu palce do ďalšieho štúdia a dosahovaní výborných výsledkov.

               

               

            • Birmovka

            • Ani deviataci v tomto školskom roku nemohli po duchovnej stránke zaháľať. Aj oni sa pripravovali na dôležitú udalosť svojho života – na prijatie Ducha Svätého. Museli si rozšíriť svoj obzor v duchovnej oblasti, pričom im bol veľkým pomocníkom a poradcom pán kaplán Mgr. Matuška. Sviatosť birmovanie im 25. mája udelil vdp. biskup Galis. 

              Sú už veľkí a my musíme veriť že si v plnej miere uvedomili dôležitosť tohto daru  - daru „Ducha Svätého“ a že ho budú vo svojom ďalšom živote zúročovať. 

            • Deň rodiny

            • V nedeľu 17. mája 2013 sa konal v meste Púchov a v areáli CZŠ Deň rodiny, ktorý sa  niesol  v duchu: „Rodina je stavba, prilož aj ty svoj diel!“  Hlavnou myšlienkou Dňa rodiny je upevniť puto medzi členmi rodiny, medzi manželmi a súrodencami. Hlavný organizátorom podujatia bolo už po štvrtýkrát  Občianske združenie S láskou k človeku,  v spolupráci s Farským úradom v Púchove, CVČ Včielka a CZŠ sv. Margity.

              Program začal už v sobotu večer v kostole slávnostnou svätou omšou pre rodiny a večerom milosrdenstva, ktorý animovali členovia komunity Emanuel z celého Slovenska. Podujatie pokračovalo v nedeľu popoludní zábavnou časťou. V areáli cirkevnej školy nasledovali rôzne hry, napr. beh na chodúľoch, skákanie vo vreci, lyže, lukostreľba, navigácia v bludisku, vodné pištole, florbal, cvičenie pozornosti, jazda na koni, prehliadka domácich zvierat, futbalový zápas rodín a iné aktivity. Nikto nelenil, rodičia sa spolu s deťmi pustili do prekonávania prekážok. Všetky súťaže zvládali tak, ako najlepšie vedeli. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili  tejto krásnej akcie. 

               

               

            • Pozvánka na Metodický deň pre učiteľov 1. stupňa ZŠ

            • POZVÁNKA

              na Metodický deň pre učiteľov 1. stupňa ZŠ cirkevných základných škôl Žilinskej diecézy

              Termín: 27.05. 2013

              Miesto: Cirkevná základná škola sv. Margity v Púchove, Nám. slobody 562/1, Púchov

              Čas: 08.00 – 13.00

              Téma: Rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov 1. stupňa ZŠ

              Program:

              8.00 – 8.45 Sv. omša v Rímsko-katolíckom farskom kostole Všetkých svätých v Púchove

              8.45 – 9.00 Prezentácia a občerstvenie

              9.00 – 10.30 Prednášky a diskusia na tému: Pracovné listy k čitateľskej gramotnosti -

              Mgr. Janka Hrenáková, Mgr. Erika Špačková, Mgr. Emília Kováčová - CZŠ sv. Margity Púchov

              10.30 – 13.00 Prednášky a diskusia na tému: Rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov 1. stupňa ZŠ - Mgr. Timotea Vráblová, CSc., Ústav slovenskej literatúry SAV Bratislava,

              Gunilla Ekmanová zo Švédska, odborníčka v oblasti knižnej tvorby pre deti z hľadiska psychológie dieťaťa

            • Metodický deň pre učiteľov 1. stupňa cirkevných základných škôl Žilinskej diecézy

            • Dňa 27. mája sa na CZŠ sv. Margity uskutočnil Metodický deň pre učiteľov 1. stupňa cirkevných škôl   Žilinskej 

               

              diecézy so zameraním na rozvoj čitateľskej gramotnosti. Toto stretnutie podporila svojou prítomnosťou aj pani riaditeľka Diecézneho školského úradu – Ing. Mgr. Miriam Janegová. Metodický deň začal svätou omšou v kostole a pripraveným programom v škole. 

              Po otvorení pani riaditeľkou PaedLic. Ing. Ľubicou Mišíkovou PhD pokračoval program prezentáciou pracovných listov (PL) a testov k čitateľskej gramotnosti, kde naše pani učiteľky 1. stupňa prezentovali ich tvorbu a prácu s nimi. Svoje nápady pani učiteľky vysvetlili a prezentovali na konkrétnych ukážkach. Tie boli pripravené aj na chodbe školy a hostia si ich mohli pozrieť aj zobrať ako inšpiráciu so sebou.

              Hlavnú časť stretnutia tvorilo vystúpenie dvoch hlavných hostí:

              Mgr. Timotea Vráblová – CSc, z ústavu slovenskej literatúry SAV v Bratislave Gunilla Ekmanová zo Švédska – odborníčka v oblasti knižnej tvorby pre deti z hľadiska psychológie dieťaťa – rozobratím psychologickej teórie „priľnutia“. Pani Vráblová ponúkla aj ukážky práce s textami, čo bolo zaiste prínosom. Diskusia k téme prebiehala ešte aj pri slávnostnou obede v jedálni CZŠ. 

              Veríme, že naše metodické stretnutie splnilo očakávania zúčastnených a okrem príjemnej atmosféry, ktorá tu po celý čas panovala si odniesli aj veľa poznatkov, ktoré zaiste napomôžu k naplneniu témy dnešného Metodického dňa. 

               

            • Zber papiera 2012/2013

            • Na našej škole prebehol v dňoch 13.-15.5.2013 zber papiera. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorý sa do tejto pravidelnej akcie zapojili!

                                                                                                            Umiestnenie žiakov a tried

              P.č.

              Meno

              Trieda

              Kg

               

              P.č.

              Trieda

              Kg

              1.

              Šimon Šalamún

              1.A

              300,5

              1.

              1.A

              896,2

              2.

              Tomáš Čvirik

              4.A

              220

              2.

              4.A

              481,7

              3.

              Daniel Gašpárek

              6.A

              215

              3.

              5.A

              379,6

              4.

              Marianna Rosinová

              1.A

              210

              4.

              6.A

              254

              5.

              Jozef  Dekan

              5.A

              207

              5.

              2.A

              228

              6.

              Terézia Rosinová

              2.A

              157,5

              6.

              3.A

              201,7

              7.

              Benjamín Kuťka

              5.A

              115

              7.

              9.A

              88

              8.

              Lukáš Benko

              1.A

              85

              8.

              7.A

              66

              9.

              Samuel Kanderka

              3.A

              81

              9.

              8.A

              57

              10.

              Nina Kutejová

              4.A

              60,4

               

              Spolu

              2651,9

               

               

               

               

               

              +škola

              69

               

               

               

               

               

              Celkom  za školu

              2721,9

               

            • Opäť v Žiline

            •    Dňa 7. mája 2013 sa žiaci 7. ročníka opäť vybrali do Žiliny. Tentokrát prijali pozvanie predstaviteľov Bielsko-   Źywieckej diecézy, ktorá susedí so Žilinskou diecézou a do ktorej sa naši žiaci za odmenu v súťaži o sv.    Cyrilovi a Metodovi  vyberú. Žiakom sa venovali mládežníci z tejto diecézy, podrobne im ju predstavili i so    všetkými významnými pamiatkami. Potom nasledovali aktivity pre žiakov, na ktorých sa dobre zabavili a    odniesli si i vizitku svojho životného symbolu, ktorý mali nakresliť. Bolo to krásne a zmysluplné prežitie    tohoto dopoludnia. Všetci sa už tešia na skutočnú návštevu tejto diecézy v júni. Ďakujeme! 

               

            • Futbalový úspech

            • Úspešní futbalisti

              Na našej škole máme aj úspešných športovcov. Chlapcom šiesteho a siedmeho ročníka sa podarila prebojovať do druhého kola futbalu a obsadili druhé mieste v púchovskom okrese. Odmenení boli nielen touto krásnou trofejou, ale aj pocitom, že vytrvalé trénovanie sa naozaj vyplatí. Gratulujeme!
               

            • Uctenie pozostatkov sv. Dona Bosca v Žiline

            • Pri príležitosti príchodu ostatkov sv. Dona Bosca na Slovensko, sa aj žiaci našej školy dňa 22.4.2013 vybrali do Žiliny, ku saleziánom, uctiť si ich . Pri našej návšteve sa všetci najskôr zúčastnili svätej omše, potom mali pre našich žiakov saleziáni a žiaci SOŠ sv. Jozefa Robotníka pripravený program s rôznymi súťažami a zaujímavými informáciami o tomto svätcovi. Na záver nasledovalo uctenie pozostatkov, ktoré sú  uložené vo veľkej sklenenej schránke. Sú na nej aj dva nápisy: „Da mihi animas, caetera tolle“ – teda „Daj mi duše, ostatné si vezmi“, heslo, ktoré dona Bosca sprevádzalo v celej jeho činnosti, a tiež roky „1815 – 2015“, ktoré pripomínajú, že putovaním relivií sa pripravujeme na dvojsté výročie narodenia tohto svätca.  

               

              Po tomto krásnom zážitku sa pokračovalo ďalej. Navštívili sme Gymnázium sv. Františka, jeho kaplnku, o ktorej nám porozprávala naša pani riaditeľka, ktorá bola spoluzakladateľka a súčasne aj riaditeľka tohto gymnázia. Pokračovali sme ďalej na malú exkurziu do vesmíru a nakoniec sme v maličkej hvezdárni v Žiine zakončili deň pozorovaním slnečných škvŕn. Tento deň bol pre všetkých naozaj krásnym, nielen duchovným, zážitkom. Ďakujeme!

                  

            • Biblia očami detí

            •  

               Biblia očami detí a mládeže je súťaž, do ktorej prispeli svojimi výtvarnými prácami aj naše žiačky a boli za to odmenené. Na výstave a oceňovaní výtvarných prác sa 11. apríla s p. uč. Máriou Kotlasovou zúčastnili Stelka Surovčíková z III. A a Andrea Turzová zo IV. A. Dievčatám za tento úspech gratulujeme a prajeme veľa trpezlivosti a nápadov pri tvorbe ďaľších výtvarných diel. 

               

            • Slávik Slovenska

            • Slávik Slovenska je súťaž, do ktorej sa taktiež pravidelne zapájame. Tento rok sa víťami školského kola stali:

              I. kategória: Mária Špačková z II. A s piesňou V záhradôčke pod okienkom

              II. kategória: Michal Zedník zo IV. A s piesňou Keď sa hory zelenali

              III. kategória: Sophie Lezzani zo VII. A s piesňou Vychodí, vychodí

              Výhercom blahoželáme a držíme im palce na Okresnom kole, do ktorého postúpili!

            • Vyhodnotenie súťaže Spoznaj patrónov našej diecézy sv. Cyrila a Metoda

            • Chceme sa s vami opäť podeliť o naše úspechy. Ako iste viete, žiaci VII. ročníka sa pod vedením p. uč. Daniely Cigánikovej zúčastnili súťaže Spoznaj patrónov našej diecézy sv. Cyrila a Metoda, ktorá mala tri súťažné úlohy. Dňa 16.4. boli žiaci na vyhodnotení poslednej zvládnutej úlohy, ktorá mala za cieľ zorganizovať  púť z Nitry do Velehradu, o čom ste sa už určite z našich noviniek dozvedeli. Po celkovom hodnotení  obsadili žiaci VII. A krásne 3. miesto a za odmenu pôjdu v júni na dvojdňovú exkurziu do poľského mesta Bielsko Biala, na čo sa už samozrejme všetci tešia.

              Ďakujeme všetkým, ktorí venovali našim súťažiacim svoje modlitby a držali im palce!

            • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

            • Dňa 11.4.2013 sa naše úspešné recitátorky z I. stupňa zúčastnili Okresného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín a my sa spolu        s nimi tešíme z ich krásnych umiestnení. Rebecca Martináková     z III. A obsadila so svojím príspevkom z poézie 3. miesto a Mária Špačková z II. A sa s prózou  umiestnila na krásnom 1. miesto. 

              Dňa 15.4.2013 sa uskutočnilo Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína pre žiakov II. stupňa. Šimon Stanko z V. A obsadil so svojím príspevkom z prózy 2. miesto.

              Všetkým recitátorom srdečne gratulujeme!

            • Pytagoriáda

            •  Dňa 19. a 20.3.2013 sa naši žiaci zúčastnili Okresného kola Pytagoriády a uspeli.

              1. miesto obsadil Adrián Putala z III. A, 2. miesto obsadil Filip Chromek zo IV. A.   Medzi úspešnými riešiteľmi bola aj Tamarka Putalová zo VI. A.  Všetkým účastníkom i umiestneným srdečne  blahoželáme!

            • Biblická olympiáda

            •  Dňa 19. marca nás naši žiaci opäť úspešne reprezentovali, tentokrát v Dekanátnom kole biblickej olympiády, kde obsadili krásne 2. miesto. Skupinu úspešných súťažiacich tvorili žiaci VII. A - Ráchel Kuťková, Matúš Moško, Daniel Krajči a Lukáš Žemla. Prajeme veľa ďaľších úspechov aj budúci školský rok.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje