• Novinky

            • BESEDA S POLICAJTOM

            • Naša škola podporuje spoluprácu s rodičmi. Rada uvíta ich iniciatívu zapojiť sa do výchovno-vyučovacieho procesu. Preto sme dňa 14.10.2022 v spolupráci s Ing. M.Mišúnom pripravili pre žiakov 1.stupňa besedu s policajtom. Pán Mišún je povolaním policajt a bol ochotný prísť do školy a porozprávať deťom  o práci policajtov, o dôležitosti pravidiel v škole, na verejnosti, v práci a rodine, o dodržiavaní zákonov. Odpovedal na mnohé zvedavé otázky detí. Všetkým sa nám beseda páčila. Nové poznatky deti využijú vo výtvarnej súťaži na tému Policajti očami detí, ktorá nás čaká nasledujúce dni.
              Mária Kubičinová

            • Účelové cvičenie

            • Nedávno v piatok, sa žiaci 2.stupňa zúčastnili účelového cvičenia.

              Žiaci 5.a 6.ročníka so svojimi triednymi učiteľmi a s pani učiteľkou Mrg. Pobežalovou  sa vybrali --smer Nosice.

              Neďaleko Nosíc sme " zakotvili " na  kraji veľkej lúky a dali si  prestávku. Po krátkom občerstvení si chlapci a dievčatá  mohli  v rámi praktických zručností vyskúšať zakladanie  ohňa na ohnisku, opekanie špekačiek   a tiež poznávanie a zber jedlých húb. Určite mnohí potešili doma svojimi " úlovkami  "   v podobe jedlí bedlí, masliakov a suchohríbov. Vysvetlili  sme si základné pravidlá zberu a  ktoré huby zberáme a ktoré nie.

              Keďže nám slniečko svietilo, využili sme toho a zasúťažili sme si. Asi najviac sa žiakom páčila súťaž v preťahovani sa lanom medzi družstvami, ale mnohí si pri ďalšej disciplíne overili aj svoju orientáciu v teréne pri zaviazaných očiach.

              Čas ubehol veľmi rýchlo a  išli sne domov. Pri hľadaní húb sme vyćistili úsek lesa  od odpadu v podobe plastov  a skla a železa, ktoré sme po ceste  nazad  vyhodili  do separovaných nádob.

              Spolu sme prežili príjemné predpoludnie v krásnom prostredí, zábave a praktických zručnostách.

            • Korčuliarsky výcvik našich predškolákov

            • Mnohí z našich predškolákov, z triedy Anjelíčkov sa v druhý októbrový týždeň zúčastnili korčuliarskeho výcviku na zimnom štadóne v Púchove. Našich malých korčuliarov čakali štyri dni intenzívneho korčuľovania. Deti plné očakávaní v pondelok ráno nadšene nastúpili s batôžkami plnými korčuliarskej výbavy do autobusu, ktorý ich každý deň prepravoval na zimný štadión.

              Väčšina z detí sa v tento deň prvýkrát postavila v ľadových korčuliach na ľad. Po oblečení sa do zimných športových vecí a obutí korčúľ s pomocou pani učiteliek a niektorých rodičov, sa deti presunuli na krásnu mrazivú ľadovú plochu. Deti v prvý deň nesmelo, bojazlivo a podaktoré aj s tajnými slzičkami v očkách vstupovali na ľad. Avšak pomôcky, ktoré boli pre deti pripravené im prvý kontakt s ľadom naozaj uľahčili. Pre väčšinu detí boli v prvé dni oporou a pomohli im prekonať strach a obavy z ľadovej plochy. Postarali sa o to aj inštruktori, ktorí deti milo a kamarátsky oboznámili s ľadom a spôsobom korčuľovania. Prvou dôležitou úlohou inštruktorov bolo naučiť deti, ako bezpečne padať a postaviť sa na ľade. Každý deň po krátkej rozcvičke, boli pre deti pripravené rôzne jednoduché súťaže, pri ktorých sa nevedomky zdokonaľovali v korčuľovaní. Používali pri tom loptičky, kužele a jednoduché prekážky. Pomocou rôznych motivačných cvičení a napodobňovaní pohybu zvieratiek, napríklad medvedíka, kačičky, bociana sa deti postupne učili základné kroky a pohyby na ľadovej ploche. Každý deň boli samozrejmosťou aj krátke prestávky, počas ktorých si deti mohli chvíľočku oddýchnuť, dať si teplý čajík a desiatu, ktorú im rodičia vždy starostlivo pripravili. Posledný deň výcviku boli deti rozdelené na dve skupiny chlapcov a dievčat. Chlapcom boli požičané hokejky a na záver si mohli zahrať naozajstný hokej. Dievčatá sa zase na chvíľku premenili na krasokorčuliarky a snažili sa napodobniť ladné pohyby inštruktorky. 

              Na záver boli deťom udelené krásne diplomy a nechýbala ani sladká odmena v podobe čokoládky. Deti boli z korčuliarskeho výcviku nadšené a určite budú dlho spomínať na ich prvé zážitky z korčuľovania.

            • Školské kolo Technickej olympiády

            • V utorok 11.10.2022 sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády. V kategórii A (8. a 9. ročník) sa ho zúčastnilo 10 súťažiacich a v kategórii B (5. až 7. ročník) 14 súťažiacich.

              Poradie v kategórii A:
              1. miesto Max Bušík, 9.A (postupuje do okresného kola),
              2. miesto Lukáš Vozár, 9.A (postupuje do okresného kola),
              3. miesto Juraj Štefina, 8.A.

              Poradie v kategórii B:
              1. miesto Mário Kaprálik, 7.A (postupuje do okresného kola),
              2. miesto Martin Ficek, 7.A,
              3. miesto Ján Štefina, 6.A.

              Všetkým ďakujeme za účasť a postupujúcim blahoželáme.

            • VŠEDKOVEDKO, EXPERT GENIALITY SHOW

            • Milí žiaci,

              Už čoskoro - 25.10.2022-  sa rozbiehajú  celoslovenské súťaže Všedkovedko a Expert Geniality Show, kde si môžete overiť svoje vedomosti z rôznych oblastí.

              Každoročne sa ho zúčastňujú  mnohí z  Vás a dosahujete tam vynikajúce výsledky a preto 

              budeme radi  a veríme, že aj  tento rok  Vás bude čo najvIac.  

            • MARCELA GARDOŇOVÁ - VÍŤAZKA BEHU NA ŠTEPNICU

            • Dňa 01. 10. 2022, OZ Klub bežcov a priateľov športu Púchov zorganizoval 2.ročník Beh na Štepnicu. Napriek nepriaznivému a daždivému počasiu sa behu zúčastnilo 57 bežcov, medzi ktorými bola aj naša MARCELA GARDOŇOVÁ, učiteľka materskej školy, v triede Ovečiek. Zároveň sa stala aj víťazkou žien tohto behu. Touto cestou jej všetci srdečne gratulujeme!

            • Vydarený Európsky deň jazykov

            • Program k Európskemu dňu jazykov sa na našej škole teší veľkej obľube, takže sme ho nevynechali ani tento rok. V pondelok 26.9. sa triedy žiakov piateho až deviateho ročníka zmenili na 5 európskych krajín. Žiaci si počas vyučovania pripravili program a aktivity pre svojich mladších spolužiakov. Trieda 5.A sa premenila na zelené Írsko, kde na žiakov čakali škriatkovia s rôznymi úlohami, v 6.A zasa žiaci zavítali do slnečného Portugalska. Návšteva Islandu v 7.A sa nezaobišla bez sopiek a prírodných krás, Švajčiarsko v 8.A rozvoniavalo čokoládou a syrmi. Holandsko v 9.A hralo paletou farieb a zaujímavostí. Žiaci aktívne strávili vyučovací deň, počas ktorého sa netradičným spôsobom dozvedeli množstvo nových a podnetných informácií.

            • 3000 eur z projektu Lidla

            • Zapojili sme sa do projektu  Váš projekt=Veľká pomoc. V novootvorenej predajni Lidla v Púchove na Nimnickej ceste dňa 22.9. 2022 sa uskutočnilo 1 378 nákupov nad 10 eur = 1 378 eur pre našu školu. Spoločnosť Lidl  sa túto sumu rozhodla ešte navýšiť, a každá zo zapojených škôl tak získa nové technologické vybavenie (počítače, tlačiareň) v celkovej hodnote 3 000 eur.
              Z poďakovania pani riaditeľky školy: Chcela by som sa v mene ZŠ s MŠ sv. Margity zo srdca poďakovať spoločnosti Lidl za to, že  sa rozhodla podporiť aj našu školu. Veľmi si vážime, že v dnešnej hektickej dobe Lidl myslel práve na základné školy, kde sa deťom odovzdávajú základné vedomosti, ale najmä slušnosti správania. Som rada, že aj prostredníctvom tejto  pomoci, vytvára Lidl konkrétnym skutkom lepšie podmienky na splnenie tohto cieľa, a tak sa spolupodieľa na vytváraní lepšieho sveta.   

               

            • Európsky deň jazykov sa blíži

            • Aj tento rok si Európsky deň jazykov pripomenieme celodenným programom. Uskutoční sa 26.9. (v pondelok). Krajinu pre každú triedu 2.stupňa si prídu vylosovať predsedovia tried 5. - 9.ročníka v pondelok 19.9. cez veľkú prestávku.

            • Púť k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína

            • V stredu 14. septembra pred sviatkom Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska putovali žiaci i učitelia našej školy za Pannou Máriou do Šaštína. Pán kaplán Ivan Belko, ktorý bol tiež s nami, slúžil v bazilike Sedembolestnej Panny Márie svätú omšu. Našu pozornosť upriamil v kázni na tri srdcia  - srdce Pána Ježiša, Panny Márie a na naše srdce. Keď naše myšlienky a skutky zostúpia z mysle do srdca, vtedy sa podobáme Ježišovi a Márii.

              Počas krátkej adorácie sme predkladali spoločne naše vďaky a prosby Bohu a Panne Márii. Modlili sme sa za naše rodiny, za našu školu, spolužiakov, zamestnancov, za ukončenie vojny, za Slovensko. Na záver sme predniesli modlitbu zasvätenia sa Panne Márii.

              Páter Michal z rehole paulínov nám po svätej omši interaktívnym spôsobom a cez súťažné otázky predstavil históriu tohto milostivého miesta, kde sa udialo skrze príhovor Panny Márie až okolo 3000 zázrakov.

            • Vitamíny v našej škole

            •         Asi  netreba  nikomu  pripomínať a zdôrazňovať, že konzumácia  čerstvého ovocia, zeleniny je nesmierne  dôležitá pre zdravý telesný a  psychický  vývin každého  z  nás  a  o to viac ešte u detí.

              Preto  sme  veľmi radi, že sme sa zapojili do projektu "Školské ovocie "

                     Školské ovocie -  je pravidelné zabezpečovanie dodávok ovocia, zeleniny a vybratých produktov ovocia a  zeleniny do škôl a materských škôl.

                     Budeme dostávať v pravidelných intervaloch / každý párny týždeň / z ponuky  čerstvého  ovocia, napr. jablká, hrušky, černice, maliny , sušeného  ovocia , alebo ovocných   a zeleninových  štiav.

               

               Na ćom  v tomto projekte  záleží:

              -- zvyšovanie spotreby ovocia, zeleniny vo veku 3-15 rokov

              -- zmena  stravovacích  návykov

              -- predchádzanie obezity u detí

              -- zvyšovanie  informovanosti o  zdravej  výžive

               

                     Tento projekt  je  zabezpečený  dodávateľskou a pestovateľskou  firmou PLANTEX  a je plne hradený z vonkajšich zdrojov / 80 % z podpory Európskej únie, 20 % z Ministerstva  pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja./. Jedná  sa  produkty  vypestované  na Sloveensku.

               

                     

            • Nový školský rok sa začal svätou omšou

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bolo tradične spojené so sv. omšou. Celebroval ju pán kaplán Ivan Belko. Počas kázne nabádal žiakov uvažovať, akí by chceli po skončení tejto školy byť. Zo vzájomného dialógu vysvitlo, že okrem múdrosti je dôležitým cieľom i svätosť. Počas sv. omše zazneli piesne školského spevokolu pod vedením pani učiteľky Jašurdovej ale i pieseň v podaní Anjeličkov z materskej školy.

              Po sv. omši v krátkom programe vystúpili s umeleckým prednesom Klárka Muráriková (5.A) a Anetka Horváthová (7. A). Umelecký zážitok dotvorila pôsobivou piesňou o Matke Božej Terezka Krajčiová (9. A). Pani riaditeľka okrem povzbudivých slov venovaných žiakom i rodičom vo svojom príhovore privítala nových žiakov i učiteľov a informovala o novinkách na škole.

              Hoci pre všetkých bol tento deň slávnostný, predsa pre prváčikov bol výnimočný. Prvýkrát zasadli do školských lavíc. Niektorí s veľkou radosťou, iní zas s prestrašenými očkami nevediac, čo ich v škole čaká... Ich obavy sa snažili rozptýliť priateľským rozhovorom a milým úsmevom pani riaditeľka a triedna pani učiteľka Monika Dodeková.

              Všetkým našim prváčikom prajeme úspešný štart do života veľkého školáka a aby si na konci štúdia na tejto škole mohli povedať, že tu získali nielen múdrosť ale i svätosť...

            • Slávnostné otvorenie nového školského roka

            •    Slávnostné otvorenie nového školského roka 2022/2023 Veni Sancte - sv. omša bude 5.9.2022 o 8.30 hod.  vo farskom kostole. Žiaci sa zhromaždia po triedach s triednymi vyučujúcimi pred kostolom o 8.10 hod. Po sv. omši a slávnostnom otvorení sa žiaci rozchádzajú domov (približne o 10.00 hod.).

                  ŠKD v tento deň nebude a ani obed. V utorok 6.9.2022  bude prebiehať odovzdávanie učebníc, informovanie o BOZP, školskom poriadku. Zároveň v tento deň  6.9. 2022 bude fungovať aj ŠKD a jedáleň.

            • Po stopách mladej indiánky

            • Kateri Tekakwitha – toto meno ste asi ešte nepočuli. 28 účastníkov letného tábora však už áno. A nielen to. Vedia, aký ťažký život prežila, ako rada pomáhala ľuďom, ako mala rada Pána Boha a čo všetko pre svoju vieru musela vytrpieť. Vedia, že je to prvá Indiánka vyhlásená za svätú – že je v Nebi a preto sa k nej môžu obrátiť s modlitbou o pomoc.

              Prežili sme krásne dni plné tvorivých, športových, súťažných i duchovných aktivít. Ako na každom poriadnom indiánskom tábore sme si najskôr vyrobili indiánsky totem, čelenky a náhrdelníky. Museli sme zvládnuť Indiánsku výzvu, pomerať si sily na Indiánskych hrách mieru, no a nesmela chýbať poriadna stopovačka.

              Každý deň sme sa zamýšľali nad životom Kateri. Tábor vyvrcholil putovaním na Butkov spojeným so sv. omšou.

              Tábor pripravili naši učitelia Silvia Rebrová, Mária Kotlasová a Juraj Oriešek. Pomáhali nám žiačky Terezka Krajčiová, Kika Slobodová a Betka Hudcovská.

              Všetkým ďakujeme za pekné spoločné chvíle a úžasné spoločenstvo (-:

            • Putovanie na Skalku nad Váhom

            • Zamestnanci školy ďakovali za požehnaný uplynulý školský rok dňa 4.7. 2022 púťou na Skalku nad Váhom-najstaršie pútnicke miesto na Slovensku, kde žili pustovníckym životom, ešte okolo roku 1000, sv. Svorad-Andrej a sv. Beňadik. Najskôr sme sa zastavili na Malej Skalke, v bývalej pustovni, a v neskoršom kláštore benediktínov a jezuitov. Históriu tohto miesta nám zaujímavým a fundovaným spôsobom predstavila pani Darvašová z Trenčína. Potom sme putovali pešo pútnickým chodníkom cez les, na Veľkú Skalku a zároveň sme sa stíšili v krásnom prostredí lesa, modlitbou krížovej cesty. V kostole sv. Andreja a Beňadika sa nám prihovoril aktuálnymi zásadami duchovného života pre dnešnú dobu - pustovník Anton Solčiansky, ktorý aj spovedal a požehnal nás relikviami svätcov. Náš pán kaplán Ivan Belko odslúžil sv. omšu. Toto miesto je zároveň spojené za obvyklých podmienok aj s plnomocnými odpustkami. Na záver sme sa tešili na ranči z výborného obeda.

            • Rozlúčka deviatakov

            • V utorok 28.6. sa deviataci rozlúčili so základnou školou divadelným predstavením na námet Shakespearovej tragédie Rómeo a Júlia. Program pre celú školu sa konal v Divadle Púchov. Deviataci v muzikálovom predstavení predviedli svoj herecký, spevácky, tanečný aj organizačný talent. V ďalšej časti sa po príhovore pani riaditeľky poďakovali učiteľom, ktorí ich počas deviatich rokov sprevádzali a vzdelávali, a nakoniec si spoločne strávené chvíle pripomenuli prezentáciou s fotografiami.

            • Zošity a pomôcky na nový šk. rok

            • Vážení  rodičia, milí žiaci,

              hoci len pred 2 dňami sa zatvorili brány našej školy a nadišli letné prázdniny, mnohí z Vás ste nás už oslovili ohľadom zošitov a pomôcok na nový školský rok.

              Preto Vám prinášame krátky sumárny prehľad  a taktiež aj prehľady po jednotlivých ročníkoch.

              zosity_a_pomocky_na_novy_sk._rok.xlsx



              Prajeme všetkým

              Krásne a Požehnané prázdniny



            • Aký bol školský rok v ZŠ s MŠ sv. Margity?

            • Talenty a vedomosti využité naplno

              Výučbový program Smartbooks, ktorý sme v škole začali používať počas dištančného vyučovania, žiakov zaujal natoľko, že sa s jeho pomocou pripravovali na vyučovanie aj po návrate do školy. O tom, že sa to oplatilo sa presvedčili viacerí naši žiaci, ktorí boli na základe svojich „smartbooksových“ aktivít pozvaní na celoslovenské finále do Žiliny, aby si v riešení úloh zmerali sily so žiakmi z celého Slovenska. Nakoniec sa celkovým slovenským víťazom vo svojej kategórii stal Hugo Maria Bersihand, žiak 7.A, výborné 2. miesto a 3. miesta vo svojich kategóriách obsadili Samuel Horváth z 8.A, Anetka Horváthová zo 6.A, Dorotka Mária Dutková z 4.A. Vo vedomostiach žiaci nezaostávali ani v predmetových olympiádach, úspešnou riešiteľkou krajského kola sa stala Katarína Rudincová z 8.A, Martin Janíček z 9.A, víťaz okresného kola, našu školu úspešne reprezentoval v krajskom kole fyzikálnej olympiády. Eliana Šerá zo 6.A vyhrala okresné kolo anglickej olympiády, na 3. mieste sa umiestnil Adam Janík z 9.A. Aktívne a s výbornými výsledkami sme sa zúčastnili matematických súťaží – v Pytagoriáde výborné 1. miesto získal Janko Láncoš z 3.A a 2.miesto Hugo Maria Bersihand zo 7.A, v matematickej olympiáde sa darilo Damianovi Rebrovi zo 7.A, ktorý sa umiestnil na 1. mieste. V celoslovenských súťažiach Klokan a Klokanko výborné výsledky dosiahli Simonka Šedivá z 2.A, Renée Verona Pobežalová z 2.A, Sára Rebrová zo 4.A, a Hugo Maria Bersihand zo 7.A. Úspešní sme boli aj v súťaži v anglickom jazyku - Englishstar a informatickej súťaži iBobor, najlepší výkon podali Sára Rebrová zo 4.A a Šimon Škrabko a Sára Kuťková zo 6.A. Popri vedomostiach naši žiaci nezabudli rozvíjať svoje talenty. Naprieč viacerými ročníkmi sa tento rok stretli talentovaní recitátori, ktorí nielen talent majú, ale usilovne pracujú na svojom rozvoji  a svojimi výkonmi vytvárajú pre poslucháčov umelecký zážitok. Predstavili sa vo viacerých recitačných súťažiach. Krásne umiestnenia sme dosiahli v Hviezdoslavovom Kubíne s 1. miestom Anetky Horváthovej zo 6.A a 2. miestom Martina Janíčka z 9.A. Anetka Horváthová v celoslovenskom kole recitačnej súťaže Dilongova Trstená, kde sa stretla aj so známym slovenským hercom Lukášom Latinákom, získala taktiež 1. miesto. Najvyššie umiestnenia rozdávala našim recitátorom aj porota celoslovenského kola recitačnej súťaže A Slovo bolo u Boha. 1. miesto získala Klára Muráriková zo 4.A, 2. miesto Martin Janíček z 9.A. Ocenenie si prevzali z rúk známeho slovenského herca a recitátora Jozefa Šimonoviča.

              Spolupráca v rámci zahraničných projektov

              V tomto školskom roku sme úspešne pokračovali v školeniach o využívaní a uplatňovaní životných zručností. Mapovanie potrieb žiakov našej školy sa uskutočnilo na jar pod vedením doktora Baranyaia. Získané skúsenosti prepájame s projektom Nurture, na ktorom sa podieľame v spolupráci so zahraničnými lektormi z Veľkej Británie. Zameraný je na vytváranie priaznivého školského prostredia a odštartujeme ho v novom školskom roku. Nový školský rok začne aj zmenou vo vyučovaní – na prvom stupni pribudne od prvého ročníka pre žiakov možnosť učiť sa popri angličtine aj druhý cudzí jazyk, nemčinu. Vyučovanie bude nepovinné, vedené hravou formou a pre žiakov vytvára príležitosť rozvíjať svoje jazykové kompetencie. Vytvorila sa nám príležitosť aj na spoluprácu so základnou školou v Šibeniku, v Chorvátsku, na ktorú sa veľmi tešíme.

              Učenie nielen z učebníc

              Projekty a vyučovanie nie len z učebníc podporili viaceré zaujímavé besedy a workshopy s hosťami – či už to bol projekt Mladý podnikavec, pracovníci Slovenskej sporiteľne, predstavenie technológií zo Spojenej školy Jána Bosca a prednostu okresného úradu, zážitkové vyučovanie (Deň jazykov, Karneval svätých, príprava dezertu na hodine nemeckého jazyka, zážitkové hodiny náboženstva), exkurzie do Nitry, Atlantisu v Leviciach, Jaslovských Bohuníc. V rámci cudzích jazykov žiaci 9.ročníka strávili 3-dňový výlet vo Viedni, prepojený s exkurziou. Popri vyučovaní aktivity pre žiakov pokračovali programom v školskej knižnici, žiaci si zdokonaľovali vedomosti cez projekt Spolu múdrejší. Mladší žiaci absolvovali korčuliarsky výcvik, nezabudnuteľnú „školu v prírode“, všetci žiaci si oddýchli na rôznych zážitkových koncoročných školských výletoch. Rozvíjali sme aj zmysel žiakov pre spoločné dobro – balíčkami pre seniorov v rámci projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, vecnou zbierkou pre detský domov, spoločnými vystúpeniami pri rôznych mestských akciách, žiaci ochotne pomáhali pri zápise nových prváčikov, organizovaní MDD pre materskú školu, na stanoviskách počas Dňa rodiny, deviataci zorganizovali program k pasovaniu prvákov. Do vyučovania sme zapojili aj našich rodičov, ktorí s chuťou predstavili žiakom lekárske povolanie, pripravili si prednášky v rámci sexuálnej výchovy, prvej pomoci, vytvorili zážitkové triednické hodiny, a v neposlednom rade pomohli hlasovaním v rámci projektu Športová akadémia Mateja Tótha, kde sme získali takmer 8500 hlasov. Príjemnú atmosféru našej školy a aj výborné výsledky v hodnotení agentúry INEKO sme predstavili v relácii Lupa rádia Lumen. Pre žiakov aj učiteľov sme pripravili pravidelné formačné duchovné cvičenia uprostred kysuckej prírody v Oščadnici a v pokojnom prostredí nimnických kúpeľov. Zamestnanci si cez Adopciu na diaľku adoptovali dievčatko z Ugandy, ktoré pravidelne finančne podporujú. V máji otec biskup ocenil za našu školu žiaka Martina Janíčka z 9.A za jeho študijné výsledky a reprezentáciu školy. Ocenenie si z rúk púchovskej primátorky prevzali pri príležitosti Dňa učiteľov aj naše pani učiteľky – Mgr. Katarína Huťová, Mgr. Mária Jašurdová, PhD. a Mgr. Andrea Poláčková z materskej školy. Prežili sme školský rok bohatý na zážitky, vedomosti a skúsenosti a všetci sa tešíme na letný prázdninový oddych, aby sme načerpali sily do nových projektov, výziev a aktivít.

            • Vynikajúce výsledky piatakov v celoslovenskom národnom testovaní

            • Naši piataci dosiahli vynikajúce výsledky v celoslovenskom národnom testovaní. Z matematiky mali o 18,7% viac oproti celoslovenskému priemeru a zo slovenského jazyka a literatúry mali viac o 12,5%.  Žiakov z MAT pripravovala pani učiteľka Mgr. Veronika Pobežalová a zo SJL pani učiteľka Mgr. Mária Virgová, PhD. Obidvom pani učiteľkám a žiakom vyslovujeme veľké poďakovanie.

            • Adrenalínové dobrodružstvo ôsmakov

            • V piatok 24.6. sme si museli privstať, aby sme stihli rýchlik o 6:00 do Ružomberka. V doline Hrabovo nás čakali rôzne atrakcie, na ktoré sme sa už dlho tešili. Najskôr sme navštívili Kráľovstvo Hrabovo a pozreli si pieskové sochy dinosaurov, povozili sa na ruskom kole, zahrali hry a vybláznili sa na tanečnej párty.

              Na poludnie sme sa presunuli do Tarzanie a ponaťahovali si svaly aj nervy v lanovom parku. Pekné bolo, že tí najrýchlejší po prejdení trasy povzbudzovali a motivovali ostatných, aby zo seba všetci dostali maximum.

              No najväčšia adrenalínová bomba nás ešte len čakala. Bol ňou zipline – tristometrový lanový traverz ponad Hrabovskú priehradu. Všetci ho zvládli – niektorí s veľkým krikom, ale zvládli (-:

              Krásne počasie i príroda nám ešte znásobili pekné zážitky. Ďakujeme Bohu, že sme mohli spolu prežiť tento deň.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje