• Novinky

            • Deviatnik k Don Boscovi

            • V liturgickom kalendári sme si 31.1. pripomínali sv. Jána Bosca. V škole sme sa počas deviatich dní modlili deviatnik k tomuto veľkému priateľovi mladých. Spoločne sme uvažovali nad jeho životom a dielom, nad jeho vzťahom k Pánu Bohu a k mladým a nad veľkou dôverou, ktorú mal k Panne Márii, Pomocnici kresťanov. Každý deň nás povzbudzoval k väčšej láske, ku konaniu dobrých skutkov a k rozhodnutiu stávať sa lepšími. Tiež sme mali možnosť uctiť si v kaplnke jeho relikviu. Ďakujeme Bohu za tento požehnaný čas.

            • Lyžiarsky kurz 8.A na Donovaloch

            • Od nedele 21.1. do piatka 26.1.2024 naši ôsmaci absolvovali lyžiarsky kurz v lyžiarskom stredisku Donovaly. O napredovanie v lyžovaní sa starali učitelia Juraj Oriešek, Miroslava Gabčová a Ján Hatala, voľnočasové aktivity mala na starosti triedna učiteľka Lucia Siváková a zdravotníkom bol pán doktor Pavol Kažík.

              Hneď v pondelok ráno sme sa pustili do toho. Tí, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát, museli začať pekne od začiatku – zapínanie lyží, obraty, chôdza, výstupy, ... Tí skúsenejší sa venovali aj pokročilejším technikám, ako sú paralelné oblúky alebo karving. Žiaci mali chuť aj disciplínu a preto už v utorok naplno využívali vleky a lanovky. V stredu sme sa mohli pochváliť pánu kaplánovi, že už na kurze nemáme žiadneho nelyžiara. Za všetko požehnanie sme spolu s ním poďakovali na svätej omši v kaplnke nášho penziónu Zornička.

              Vyskúšali sme si aj všemožné počasie – mráz, slnko, riadnu hmlu, sneženie i dážď. Večery sme mali vyplnené prednáškami o Bielom kódexe – pravidlách bezpečného správania na lyžiarskej trati, zimnej turistike, prvej pomoci v horách a lyžiarskych športoch. Vedomosti si žiaci overili v kvíze a posledný večer sa zabavili programom, ktorý si sami pripravili.

              Vo štvrtok sme ešte vybrúsili techniku a v piatok nás čakali preteky – riadna slalomová trať v čerstvo napadanom snehu. Krásny pocit a zadosťučinenie za všetku tú námahu, pády a sebazapierania. Stálo to za to. Aj nám učiteľom sa dobre dívalo na to, aký pokrok žiaci spravili. Všetci prešli trať bez jediného pádu – radosť pozerať. V kategórii dievčat bola najrýchlejšia Eliana Šerá a z chlapcov vyhral Matúš Belás. Blahoželáme im aj ostatným. Odmenu za snahu, odvahu a lyžiarsky kumšt si zaslúžili všetci.

              Ešte posledná spoločná fotka, posledné pohľady na slnkom zaliate zjazdovky – verte, nechcelo sa nám odísť (-:

            • OZNAM

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

               

              dňa 7.2.2024, tj. v stredu budúci týždeň je plánovaná odstávka elektrickej energie v našej škole z dôvodu vykonania plánovaných prác SSD.

              Z tohto dôvodu bude v tento deň Riaditeľské voľno .

              Platí to pre celú ZŠ a aj pre MŠ .

               

              Za pochopenie ďakujeme

               

              ZŠ s MŠ sv.Margity

            • SPOLOČNÝ DEŇ DETÍ Z TRIEDY OVEČIEK A ANJELÍČKOV

            • Piatok 26. 01. 2024 deti z triedy Ovečiek strávili deň spoločne s deťmi z triedy Anjelíčkov. Mladšie deti  sa rýchlo adaptovali do nového prostredia, smelo sa zapájali do rozhovorov v rannom kruhu a v podobnej atmosfére sa niesol celý deň. Pri dopoludňajších činnostiach sa navzájom spoznávali, hrali, tvorili zvieratká a dotvárali snehuliakov z plastelíny. Bolo zaujímavé sledovať prirodzenú starostlivosť starších detí o tie mladšie. Spoločná prechádzka sa niesla v duchu: " Daj mi rúčku, dám na teba pozor." Myslíme si, že tento deň bol obohacujúci pre všetky detičky, ale aj pre pani učiteľky. Veríme, že sa mladším detičkám na návšteve u Anjelíčkov páčilo.

            • KARNEVAL

            • Vážení rodičia, milí žiaci

              O 2 týždne, t.j 9.2.2024 sa uskutoční v priestoroch športcentra KARNEVAL , na ktorý Vás srdečne pozývame.

              Čaká Vás bohatá tombola a dobrá zábava.

              Pri vstupe prosíme žiakov použiť športovú obuv z TSV , rodičov a hostí návleky, ktoré budú k dispozíciI.

               

              Ďakujeme za porozumenie

               

              Tešíme sa na veľkú účasť

              ZŠ s MŠ sv.Margity

            • Svätá omša s deťmi ZŠ s MŠ sv. Margity v novom roku 2024

            •  

              Dňa 19.01 sa v kostole Všetkých svätých odslúžila  sv. omša, na ktorej sa zúčastnili  deti zo ZŠ s MŠ sv. Margity. Škôlkari sa na sv. omšu poctivo pripravovali modlitbami i nácvikom piesní, ktoré si s radosťou spoločne zaspievali. Veľmi sa tešíme z blízkosti Pána Ježiša a ďakujeme za vzácne chvíľe v našej škôlke.

               

            • MAJÁK NÁDEJE- poďakovanie

            • Občianske  združenie  Maják nádeje  nám poslal ďakovný list  za  finančný výťažok z  Vianočných školských trhov.

              Ďakujeme všetkým, ktorí  sa zúčastnili a podporili  tento charitatívný účel.

               

              ZŠ s  MŠ  sv.Margity

            • Rorátne sväté omše

            • Často si prajeme navzájom keď niekam ideme: "Uži si to." Tento rok sme sa v škole spoločne vydali na časovo  krátke, ale na zážitky bohaté adventné obdobie. Duchovné zamyslenia cez rozhlas, aktivity v triedach a neodmysliteľné rorátne sväté omše tradične spojené s raňajkami. V advente sme spoločne čakali na Spasiteľa a pripravovali sme svoje srdcia. Spokojne môžeme povedať, že sme si adventné obdobie užili. V nedeľu sa skončilo a tak si s radostným srdcom spoločne poprajme krásne a požehnané Vianoce. 

            • Vianočná besiedka v triede Ovečiek

            • V našej materskej škole, v triede Ovečiek, sa tento predvianočný čas spája s pečením medovníčkov a ich zdobením. Nesmie chýbať ani vianočná besiedka so zaujímavým programom. Sviatočnú atmosféru mali možnosť zažiť rodičia detí materskej školy sv. Margity dňa 20.12.2023. Striedalo sa hovorené slovo s vianočnými pesničkami, básničkami a tančekom. Na záver deti odovzdali balíčky s darčekmi svojim rodinám. Dúfame, že sme aspoň trošku prispeli k vianočnej nálade všetkých prítomných hostí. A to, že sa nám to podarilo svedčil úsmev na tvárach prítomných, radosť, slzy dojatia a veľký potlesk. Nešetrili sme ani slovami vďaky a prianí požehnaných a milosťami naplnených vianočných sviatkov.

            • Výťažok z vianočných trhov

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              minulý  piatok sme spoločne uskutočnili už druhý ročník  školských vianočných trhov, kde ste si mohli vyrobiť svoje výrobky, prezentovať ich, zahrať sa na trhovníkov, predávať ich, ochutnať náš predvianočný nealkoholický  , vyskúšať  sladké dobroty Vašich mám a starých mám, ale aj  naše lapacinky či hot-dogy.

              Celá táto udalosť sa niesla už vo vianočnom duchu s cieľom vyzbierať finančný príspevok na charitatívny úče,l pre  organizáciu- MAJÁK NÁDEJE .

              S radosťou Vám môžeme oznámiť, že sa nám všetkým spoločnými silami podarilo vyzbierať KRÁSNU SUMU - 970,52 €, čo je viac ako rok predtým. Uvedená suma bude čoskoro vložená na  ich transparentný účet

              Ďakujeme všetkým za účasť, príspevky, Vašu podporu .

              Kolektív   ZŠ s MŠ sv.Margity

            • Duchovná obnova našich šiestakov a siedmakov

            • Duchovná obnova pre 6. a 7. ročník sa konala pred niekoľkými dňami, ale dôležité témy, ktoré sme si vypočuli nestratili nič zo svojej krásy. 

              Osobná viera a živý vzťah s Bohom, priateľstvo a vzájomná pomoc, vďačnosť, život trpiacich detí v Afrike. Don Peter Kuchár, ktorý duchovnú obnovu viedol, sa žiakom prihováral celé dopoludnie. Počas kázne vo svätej omši pripomínal: "Vo večnosti budeme bývať v takom dome, aký si postavíme tu na zemi. Tehly na dom sú dobre skutky." 

              Jeho slová boli ako rozsievané semienka, a je na každom z nás, akú úrodu prinesieme.:)

               

            • AKO ANJELÍČKOVIA PIEKLI MEDOVNÍČKY...

            • V rámci týždennej témy Čarovné Vianoce si deti v triede Anjelíčkovia vyskúšali pečenie medovníčkov, ktorému predchádzalo tvorenie medovníčkov z papiera v rámci hier a hrových činností. Týmito medovníčkami  sme si ozdobili aj medovníkovú chalúpku. Následne si deti vykrajovali z vopred pripraveného cesta vlastné medovníčky. Deti boli vo vykrajovaní medovníčkov veľmi zručné, pretože väčšina z nich sa už  na ich príprave doma podieľa. V závere sme s deťmi medovníčky upiekli, ochutnali a zabalili do balíčkov  ako darček pre rodičov.

            • Školské kolo Pytagoriády

            • V dňoch 12. - 13.12. riešili žiaci 3. - 8.ročníka Pytagoriádu. Niektorým sa v riešení úloh darilo viac, iným menej. Do okresného kola postupujú prví traja súťažiaci vo svojej kategórii. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a tým, čo nás budú reprezentovať v okresnom kole, želáme veľa úspechov.

              Výsledková listina

              3.ročník

              1. Mišúnová Alexandra

              2. Rudinec Juraj

              3. Pobežalová Laura

              4. Cvachová Adela

               

              4. ročník

              1. Pobežalová Reneé Verona

              2. Dubový Tadeáš

              3. Kuťková Ester

              4. Andersen Natalie Barbara

              5. Kubašová Emma

              6. Domanický Damián

               

              5. ročník

              Lancoš Ján

              Vozárová Kristína

              Mišúnová Viktória

               

              6. ročník

              Rebrová Sára

              Vidová Nela

              Dutková Dorota Mária

               

              8. ročník

              Kuťková Sára

              Škrabko Šimon

            • ONLINE A BEZPEČNE - dá sa to ?

            • V utorok 12.12.2023 sa naši žiaci 9.ročníka zúčastnili konferencie s názvom „Online a bezpečne, dá sa to?”

              Konferenciu  organizovalo  Gymnázium Púchov  s  organizáciami  IPčko,  Človek v ohrození  a denníkom   N.

              V  prvej časti, IPčko – internetová  poradňa  pre  mladých  predstavila  svoju  činnosť  a  odpovedala  na otázky  zúčastnených.

              V druhej časti mal redaktor Denníka N, Vladimír Šnídl veľmi zaujímavú a v dnešnej dobe veľmi aktuálnu prednášku na tému sociálne siete, princípy fungovania  ich  algoritmov  a spôsoby ochrany a ich správneho využívania.

              V poslednej  časti  si  žiaci  mohli  pozrieť  film “Človek v ohrození”.

              Myslíme si, že  konferencia  mala  veľký  prínos  najmä  pre žiakov,  ktorí  veľkú  časť  dňa  dokážu zbytočne  tráviť  na  sociálnych  sieťach,  hlavne  na  najrýchlešie expandujúcej  čínskej  sociálnej  sieti TikTok  a podobných platformách.

            • Tvorivé dielne s drotárom

            • Žiaci 1.,2. a 4. ročníka mali v piatok 8.12.2023 tvorivé dielne s pánom drotárom- Milanom Jankovičom. Aktivity, ktoré boli pre žiakov pripravené, rozvíjali manuálnu zručnosť, výtvarnú kreativitu, slovnú zásobu a najmä trpezlivosť. Žiaci si vytvorili jednoduchý dekoratívny predmet - stromček. Okrem toho s pánom drotárom prišla aj pani, ktorá predstavila deťom výrobu sviečok zo včelieho vosku a tak si deti vytvorili okrem stromčeka aj sviečky rôzneho tvaru a farby. Žiakom sa práca s drôtom a so včelím voskom veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšie zaujímavé tvorivé dielne.

            • VIANOČNÁ POŠTA PRE SENIOROV

            • Tento rok sme sa prvýkrát s našimi predškolákmi zapojili do projektu Vianočná pošta pre seniorov, pomocou ktorého deti vyrábajú vianočné pozdravy pre osamelých starkých. Deti z triedy Anjelíčkovia  s láskou vytvorili vianočné pohľadnice pre starkých do Domova pre seniorov - Golden Age, v Liptovskom Mikuláši. Vianočné pozdravy sme dnes spolu s deťmi boli zaniesť na poštu.

            • Školské kolo dejepisnej olympiády

            • Olympiáda z dejepisu je veľmi náročná. Napriek tomu sa naši siedmaci rozhodli pripraviť na úlohy, ktoré školské kolo dejepisnej olympiády zahŕňa. Monotematická časť sa v tomto roku týkala slovenských  hradov, zámkov a kaštieľov. V blízkosti našej školy je niekoľko významných i menej významných sídiel z minulosti. Pri príprave na súťaž siedmaci spoznali históriu, interiér a mnohé zaujímavosti napr. Budatínskeho hradu, Hradu Lednica, Dubnického kaštieľa. Obohatili si svoje vedomosti aj v regionálnej histórii a preberanom učive.

              A toto je umiestnenie našich siedmakov v kategórii E:

              1. Janko Štefina
              2. Tomáš Smatana
              3. Benjamín Pagáč

              Úspešné riešiteľky boli aj Lucka Domanická a Viktória Kamenická. Všetkým blahoželáme! A Janko s Tomášom budú našu školu reprezentovať v okresnom kole v Púchove.

            • Svätý Mikuláš

            • Vyučovanie dnes bolo tak trochu slávnostné. Každý čakal Svätého Mikuláša. Dnes má predsa sviatok. Najskôr zvuk zvončeka na chodbe, potom tiché klopanie na dvere a v srdciach detí veľká radosť z toho, že opäť po roku je v našej triede Mikuláš. Zavítal k malým, i veľkým, ale i k tým najmenším detičkám v škôlke.

              A Svätý Mikuláš neprišiel sám. Mal pomocníkov Adama a Samuela, ktorí mu niesli košík aj vrece s darčekmi pre deti. Atmosféru adventu, ktorý práve prežívame umocnila hra na husliach od Emy a hra na harmonike od Martina.

              Anjeli Ester a Amy, ktorí Mikuláša tiež sprevádzali, sa na deti milo usmievali a keď prišla tá chvíľa rozdávania darčekov, veselo poletovali po triede a potešili každého žiaka. Deti boli poslušné a splnili aj úlohy, ktoré dostali od Mikuláša. Niektoré sa pekne prežehnali, niektoré zaspievali pesničku a iné zarecitovali básničku.

              Janko porozprával deťom veľa zaujímavostí zo života sv. Mikuláša a naši štvrtáci zahrali poučný príbeh o Malom svätcovi. A tak sa deti pri stretnutí s Mikulášom mohli aj niečo nové naučiť. Ale hlavne to, že dar, ktorý dám z lásky blížnemu prináša radosť mne aj obdarovanému a úsmev na tvári nášho Nebeského Otca.

            • Duchovná obnova 6. a 7. ročníka

            • Program duchovnej obnovy pre 6.a 7.ročník

              don Peter Kuchár

              14.12.2023

                Program v škole

                8.00- 8.15  začiatok, predstavenie 

                8.15- 9.00  film misie, diskusia

                9.00- 9.15  prestávka

                9.15- 10.15  téma: "Stále je tu niekto kto ti môže pomôcť "

                10.15-10.30 prestávka presun do kostola

                 Program v kostole

                 10.40- 11.15  sv. zmierenia, súčasne adorácia sv. oltárnej

                 11.15-11.30 prestávka, príprava na svätú omšu

                 11.30  svätá omša

                 Program v škole
                 Po svätej omši návrat do školy s triednym vyučujúcim do triedy.

                12.30  spätná väzba žiakov, diskusia

                13.15  poďakovanie, záver, obed

            • Školské vianočné trhy

            • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

              Vážení  rodičia, milí žiaci,

               

              aj tento rok si dovoľujeme Vás, Vašich blízkych a známych  pozvať na 2 .ročník  VIANOČNÝCH  TRHOV, ktoré sa budú konať dňa 15.12. 2023,  od 15 - 17 hod v škole.

              Výťažok  z predaja výrobkov  bude  opäť  použitý  na charitatívne účely. Zároveň bude  možnosť pozrieť si aj priestory školy.

               

              Súčasťou akcie bude aj ochutnávka a predaj vybratých jedál spojené s predvianočným punčom.

               

              Všetci  ste srdečne  vítaní

               

              Vaša ZŠ s MŠ sv.Margity

            • Vystúpenie Anjelíčkov na Mikulášskom jarmoku

            • V dnešné dopoludnie sa predškoláci z triedy Anjelíčkov predstavili svojim vianočným programom na Mikulášskom jarmoku v Púchove.

              Krátke videá z vystúpenia:

              https://drive.google.com/file/d/1Oold7-UONhYvR9A1xccAabZ7shL_GhAE/view?usp=sharing 

              https://drive.google.com/file/d/1fI09x16sQoqG-dNw7bK1mZwCjVH_5ejd/view?usp=sharing 

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje