• Novinky

            • Čas pre knižnicu

            • Nové knihy si nestihli vyskúšať svoje  miesto na drevenej  polici v knižnici a už rýchlo putovali do rúk žiakov.Často počúvam rozšírený názor,že dnešné deti nečítajú. Ako knihovníčka môžem zodpovedne povedať, že to určite neplatí v našej škole. Aj tieto fotografie sú svedectvom.Urobila ich mama žiačky, ktorá bola náhodou svedkom "času pre knižnicu" počas školskej prestávky. Povedala: "Viem, že v škole je knižnica, že deti do nej chodia, ale toto som nečakala! Tak veľký záujem o knihy, to by som priala vidieť viacerým rodičom. Je to pre mňa úžasná a radostná skúsenosť."

              Radosť sa zväčšuje rozdávaním, tak neváhajte a kliknite na online katalóg školské knižnice. Určite si z množstva kníh vyberiete práve tú svoju, pre radosť :)

            • Online katalóg kníh v školskej knižnici

            • Milí rodičia a žiaci, ak chcete zistiť, či sa v našej knižnici nachádza knižka, ktorú si chcete prečítať, môžete využiť online katalóg, ktorý je prístupný na webovej stránke našej školy.

            • Výborné umiestnenie našich dievčat v stolnom tenise

            • Dňa 16.11. sa dievčatá  Šarlotka Gašparíková, Emka Holúbková, Anetka Horváthova a Karolínka Mušáková z 8.A  vydali pod dozorom pána učiteľa Mikušca do Považskej Bystrice, kde sa na Základnej škole Stred zúčastnili regionálneho kola v stolnom tenise. Vďaka poctivej príprave a tréningom podali dievčatá skvelé výkony, no na postup to v nabitej konkurencii napokon nestačilo. V rámci regiónu však obsadili krásne III. miesto.

              Za  výborný  výsledok a reprezentáciu školy im ďakujeme.

            • Korčuliarsky výcvik I. a II.A

            • 13. 11.– 16.11. 2023 sa žiaci 1.A a 2.A triedy zúčastnili korčuliarskeho výcviku v Púchove. Niektorí už mali korčuliarske zručnosti, no niektoré mali prvotný kontakt s ľadom. Po týždni pod vedením skúsených trénerov z hokejového klubu MŠK Púchov zvládli títo žiaci základy korčuľovania. Vďaka trénerom žiaci prekonali strach, rozvinuli koordinačné schopnosti, pohotovosť, a obratnosť na ľade a každým dňom zdokonaľovali svoje zručnosti. Na záver ich čakala olympiáda, počas ktorej mohli ukázať, čo sa za týždeň naučili. Kurz bol ukončený slávnostným udeľovaním korčuliarskych medailí.

              Trénerom ešte raz srdečne ďakujeme a tešíme sa, že žiakov korčuľovanie bavilo a rozhodli sa v ňom pokračovať aj v rámci svojho voľného času.

            • AKADÉMIA  MATEJA TÓTHA V NAŠEJ ŠKOLE

            •  

              V tomto školskom roku sa aj naša škola zapojila do projektu  O2 Akadémia  Mateja Tótha. Záujem zo strany detí, ale aj rodičov bol skutočne veľký. A tak od októbra  20  detí 1. - 4. ročníka pod vedením našich p. učiteliek Mgr. M. Gabčovej a Mgr. M. Dodekovej napĺňa myšlienky tohto skvelého projektu. Naše deti veľmi radi športujú, sú to  malí - veľkí futbalisti, atléti, gymnasti,... V podstate akýkoľvek druh športu, akákoľvek súťaž, akékoľvek preteky, vždy chcú víťaziť. Avšak našim skutočným zámerom je, aby talenty, ktoré dostali, naplno rozvíjali, aby pociťovali radosť z pohybu, tešili sa na každý tréning, na priateľov a vždy boli čestní. Tak v športe, ako i v živote.

            • A OPÄŤ STOLNÝ TENIS

            • V piatok 10. 11. 2023 si družstvo našich chlapcov: Michal Dovičin, Martin Babčan z 9. A, David Crkoň, Dávid Bušík z 8. A vybojovalo krásne 3. miesto v okresnom kole v stolnom tenise žiakov.

              Nielenže sa nestratili v konkurencii  7 škôl z okresu Púchov, ale podali veľmi pekný výkon vo všetkých zápasoch, za čo im patrí naše uznanie a vďaka.

            • Spisovateľka Lenka Siváková v materskej škole

            • Dňa 16. 11. 2023 navštívila našu Materskú školu - triedu Anjelíčkovia spisovateľka Lenka Siváková, ktorá prišla našim predškolákom predstaviť jej tvorbu v podobe veselých veršovaných príbehov: Rozprávky pre zvedavé deti 1, Rozprávky pre zvedavé deti 2, a Rozprávky pre zvedavé children. Beseda s pani spisovateľkou sa niesla v príjemnej atmosfére, keďže pani spisovateľka je aj zároveň pani učiteľkou v materskej škole. Deťom porozprávala o tom, čo v jej v knižkách môžme všetko nájsť, predstavila im štyroch kamarátov, ktorých si zo sebou aj priniesla v podobe krásnych bábok: lienku Lenku, včielku Elku, motýlika Mirka, mravčeka Mareka, pomocou ktorých sú príbehy v knižke tvorené. Celá beseda bola rozdelená do rôznych zábavných aktivít - deti si spoločne zaspievali, pomocou básničiek zacvičili a dokonca sa obohatili aj o pár anglických slovíčok.  Na záver sme sa s deťmi poďakovali za milú a obohacujúcu besedu a určite sa všetci tešíme na jej ďalšie nové diela pre deti.

            • Školské kolo olympiády z anglického jazyka

            • V uplynulom týždni sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka. Súťažiaci si v písomnej časti overili svoje vedomosti z jazyka, v ústnej časti predstavili svoje komunikačné schopnosti v dialógoch a fantáziu si precvičili pri tvorení príbehu podľa obrázkov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a v oboch sa predstavili šikovní žiaci, na ktorých je vidieť, že ich angličtina baví a myslia to s ňou vážne. O postup do okresného kola zabojovalo 21 žiakov a víťazi nás budú reprezentovať v okresnom kole. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom želáme veľa úspechov v ďalších kolách.

              Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

              Kategória 1A:

              1. Tomáš Kysucký, 7.A

              2. Sára Vidová, 7.A

              3. Michal Ondrášek, 6.A

              Kategória 1B:

              1. Eliana Šerá, 8.A

              2. Helena Loduhová, 8.A

              3. Sára Kuťková, 8.A

               

            • Damian Rebro – majster okresu v šachu

            • 9.11.2023 sa konali Školské majstrovstvá okresu v šachu. Našu školu reprezentovalo až 9 chlapcov a 3 dievčatá. Konkurencia bola omnoho silnejšia ako vlani aj čo do počtu (50 žiakov a 18 žiačok) aj čo do kvality. No aj v takejto silnej konkurencii sme sa dokázali presadiť.

              V kategórii žiakov zvíťazil a majstrom okresu sa stal Damian Rebro z 9.A. Okrem neho sme mali v najlepšej desiatke Tomáša Kysuckého zo 7.A (5. miesto) a Michala Ondráška zo 6.A (7. miesto). V prvej polovici štartového poľa sa umiestnili aj Tomáš Smatana (13. miesto), Ján Štefina (18. miesto) a Gabriel Kuťka (23. miesto).

              V kategórii dievčat sme mali v prvej desiatke 2 žiačky. Nela Vidová sa umiestnila na 8. mieste a Sára Rebrová na 9.

              Všetci bojovali a zaslúžia si uznanie.

               

              Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

              Tí najlepší postupujú do krajského kola, ktoré bude 30.11. v Prievidzi.

            • Zippyho kamaráti u nás.....

            • Zippyho kamaráti je program vytvorený  Britskou organizáciou Partnership for Children, ktorý je zameraný na výučbu  a tréning sociálnych životných zručností. Program absolvovalo 2 milióny detí na celom svete,  žiaci  2.ročnika našej  školy vstúpili s nadšením do Zippyho hodiny v septembri. Postupne sa učia rozpoznávať a zvládať  emócie, vzájomnú komunikáciu, učia sa  nadväzovaniu a udržiavaniu priateľstiev, riešeniu konfliktov, ako  zvládať  záťažové situácie. Podpora duševného zdravia, rozvoj emocionálnej inteligencie a psychická odolnosť je jedinečná výbava do života,  ktorú našim žiakom sprostredkúvame počas Zippyho hodiny jeden krát do týždňa. 

            • Deň otvorených dverí na FPT

            • Minulý  týždeň v utorok,   sa  naša 7.A  vybrala po 2 vyučovacej hodine  na exkurziu  Dňa otvorených dverí, na FPT v Púchove.

              Začali sme prednáškou  o plastoch,  kde sme sa dozvedeli rôzne zaujímavé veci ako napr. rozdelenie plastov, označenie plastov a kde  všade sa s nimi môžeme v bežnom živote stretnúť.

              Neskôr sme sa presunuli na prednášku  o nanočasticiach a tam sme si vypočuli o rôznom využití týchto častíc v súčasnosti a predpoklad  do budúcnosti. Jedná sa o častice, ktoré majú významné využitie  v robotike, v lekárstve a iných vedných disciplínach.

              Poslednou a najlákavejšou zastávkou boli zaujímavé chemické pokusy, ktoré sme si mohli vyskúšať a overiť aj osobne, nakoľko viaceré z nich sa dajú urobiť aj doma z bežne dostupných  materiálov.

              Tento deň sa nám veľmi páčil, nakoľko sme sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí  a sami sme si mohli niektoré veci vyskúšať aj v praxi.

              Soizic a Lucia

               

            • Úspechy našich informatikov v súťaži iBobor

            • V týždni od 6. do 10. novembra 2023 sa až 77 našich žiakov rozhodlo popasovať s náročnými úlohami medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. Je to takmer polovica všetkých žiakov školy. A viedli si veľmi dobre – až 28 z nich bolo úspešnými riešiteľmi, čo je viac ako dvojnásobok oproti minulému roku.

               

              Sedem z nich malo dokonca percentil nad 90:

              Agáta Láncošová z 2.A – 100% úspešnosť,

              Tomáš Kysucký zo 7.A – percentil 97,69 (čo znamená, že predbehol 97,69% riešiteľov vo svojej kategórii),

              Martin Babčan z 9.A – percentil 97,47,

              Sára Rebrová zo 6.A – percentil 94,86,

              Lucia Urbanová z 5.A – percentil 94,54,

              Juraj Štefina z 9.A – percentil 92,87,

              Sára Kuťková z 8.A – percentil 92,61.

               

              Ďalšími úspešnými riešiteľmi boli:

              Gabriel Velacka z 3.A,

              Renée Verona Pobežalová, Jakub Lukáč, Ester Kuťková, Jakub Ištok a Natalie Barbara Anderson zo 4.A,

              Viktória Mišúnová, Ján Láncoš, Zuzana Gurínová, Zuzana Janíková a Kristína Vozárová z 5.A,

              Michal Ondrášek zo 6.A,

              Roman Vanko, Ján Štefina a Tomáš Smatana zo 7.A,

              Martin Ficek a Šimon Škrabko z 8.A,

              Michal Dovičin, Ján Janíček, Damián Rebro a Ami Beriacová z 9.A.

               

              Blahoželáme. Ak budete na sebe pracovať, máte predpoklady byť dobrými programátormi alebo informatikmi.

            • Zdravo a chutne s mliečnymi výrobkami

            • Na našej škole a aj v materskej škole už od septembra tohto školského roku máme zavedený mliečny program, ktorý je hradený z finančných prostriedkov EÚ.

               

              Žiaci majú   k dispozícii  z viacerých   mliečnych výrobkov, ktoré   nám chodía 1 x týždenne.

              Sme radi , že aj takto majú prístup  k časti zdravej výživy a pravidelnému  prísunu bielkovín.

            • Duchovná obnova žiakov 8. a 9. ročníka pod vedením kňaza saleziána Dona Jozefa Luscoňa

            • "Boh nikoho na silu do neba ťahať nebude, možno bude plakať, ale nikdy nenúti. " Povedal don Jozef Luscoň žiakom počas duchovnej obnovy.
              "Línia života? - život s Bohom, či línia smrti? - život v hriechu, je každodenné rozhodovanie!" Toto kládol na srdce mladých poslucháčov don Luscoň a jednoduchým spôsobom im približoval podstatu života človeka na zemi. Odhaľoval krásu Svätého písma, ktoré slúži aj ako navigácia cesty do neba. Žiaci nemali čas na nudu, spoločne hľadali počas kreatívnej prednášky odpovede na dôležité otázky a viacerí boli odmenení knihou.

              Po prestávke mal priestor Pán Ježiš s bohatstvom svojich milostí. Stačilo pristúpiť a nabrať z pokladnice milosrdenstva vo sviatosti zmierenia, prijať duchovné poklady, ktoré Pán Ježiš rozdáva zadarmo v čase eucharistickej adorácie.

              Na záver sa pri slávení svätej omše v radostnom kruhu zišli žiaci, deti a zamestnanci základnej a materskej školy. 

            • Pani zubárka - MDDr. Lenka Vráblová v MŠ

            • Streda bola dňom, kedy naše deti z triedy Anjelíčkov a Ovečiek privítali v našej Materskej škole vzácnu návštevu. Bola ňou pani zubárka Lenka Vráblová aj so svojimi dvoma asistentkami. Pani zubárka deťom vysvetlila  prečo sú zúbky dôležité a deťom aj názorne ukázala ako  sa majú správne o ne starať. Deti si neskôr v krátkom príbehu pozreli, čo všetko škodí ich zúbkom. V závere si deti vyskúšali pomocou zubnej kefky správnu techniku čistenia zúbkov. Deti sa veľmi potešili darčekom od pani doktorky v podobe zubnej kefky, pasty, omaľovanky, balónika a nálepky.

            • Trieda Anjelíčkovia v školskej knižnici

            • V dnešné popoludnie,  deti z triedy Anjelíčkov navštívili školskú knižnicu v ZŠ s MŠ sv. Margity. Naši predškoláci mali možnosť vidieť ako to v takej školskej knižnici vyzerá. Najviac ich zaujali  krásne ilustrované knižky plné rôznych pestrofarebných obrázkov. Neskôr sa deti presunuli do triedy prvákov, kde si vyskúšali ako sa sedí v naozajstnej školskej lavici a následne si mali možnosť kresliť na veľkú tabuľu kriedami. Deťom sa na návšteve školy veľmi páčilo a už teraz sa všetci tešia do školských lavíc.

            • OK v stolnom tenise

            • V piatok 3.11. 2023 sa konalo okresné kolo v stolnom tenise. Našu školu na tomto podujatí reprezentovali Anetka Horváthová, Emka Holúbková, Šarlotka Gašparíková a Karolínka Mušáková (všetko žiačky VIII. A). Dievčatá poctivo trénovali, čo sa odzrkadlilo aj na ich výkonoch a nasadení v hre. Pre našu školu vybojovali krásne prvé miesto a budú nás ďalej reprezentovať na regionálnom kole.

              Ešte raz Vám ďakujeme a prajeme plno elánu do ďalšieho tréningu.

            • Svetový Slovák Štefánik

            • S veľkým záujmom sledovali naši deviataci predstavenie Svetový Slovák Štefánik. Hru Zuzany Mišákovej uviedlo Mestské divadlo Trenčín.

              Charizmatická osobnosť Milana Rastislava Štefánika žiakov oslovila. Okrem toho, že si upevnili a prehĺbili svoje vedomosti z dejepisu, mali i nezabudnuteľný kultúrny zážitok.

              Po skončení predstavenia sa žiaci prešli historickým centrom mesta Trenčín.

            • Medzinárodný deň školských knižníc

            • Medzinárodný deň školských knižníc, ktorý sa od roku 1999 slávi po celom svete každý štvrtý októbrový pondelok, je žiakom dôverne známy. Pri príležitosti sviatku školskej knižnice každoročne žiaci našej školy pre svoju obľúbenú knižnicu pripravujú darček. Čo môže byť lepším darom ako výber nových kníh? Vďaka milej spolupráci s majiteľkou kníhkupectva M kniha Ing. Ingrid Mikulovou a vďaka veľkorysej finančnej podpore OZ S Láskou k človeku nebolo tomu inak ani tento rok. 

              Výber knižného darčeka bol spojený s prezentáciou a aktívnym čítaním zo série kníh s názvom „Malí ľudia - veľké sny“. Pani Simonka v útulnom prostredí kníhkupectva pútavým spôsobom pozvala žiakov 4. ročníka k čítaniu životných príbehov obdivuhodných ľudí. Ako malé deti mali svoje veľké sny a nebáli sa ich plniť. A výsledok? Ich objavy sa stali prínosom pre celý svet.

              Jednou z úloh školských knižníc je realizovanie aktivít zameraných na podporu a rozvoj čitateľskej
              kultúry žiakov. Že sa nám to na našej škole darí, svedčí aj veta, ktorú povedala pri rozlúčke pani Inka
              Mikulová. „Hneď sa zdá lepšia budúcnosť, keď človek vidí takéto deti.“

            • NአViTaMíNoVý DeŇ........

            • Jeseň je odbobie, kedy ďakujeme nášmu nebeskému Otcovi za plody zeme, kedy zbierame našu úrodu a tešíme sa z jej množstva. Pri tejto príležitosti mali dňa 27.10. 2023 žiaci na 1.stupni ,,DEŇ OVOCIA”.

              Deti si priniesli rôzne druhy domáceho alebo cudzokrajného ovocia, z ktorého sa pripravili rôzne ovocné misy, smoothie, špízy. Prvá trieda nás obohatila svojou krátkou poučnou scénkou o jabĺčku a tretiacka trieda nás preniesla do galérie, z ktorej sme si okrem plného brucha odniesli aj krásny esteticky zážitok z ich umeleckých diel. Žiaci si tento deň plný vitamínov užili a už teraz sa tešia na ďalší ročník.

               

               

            • Misijný týždeň na našej škole

            • V dňoch 16.-23.10.2023 žila naša škola „misijným duchom.“ Počas týchto dní sa z našich žiakov stali „malí misionári,“ ktorí modlitbou za misionárov a za ľudí na všetkých kontinentoch, pomáhali šíriť Ježišovu lásku do celého sveta a vyprosovali božiu pomoc pre všetkých núdznych. Mnohí žiaci aj farbou svojho oblečenia vyjadrovali solidaritu s ľuďmi žijúcimi na danom kontinente a svoju túžbu pomáhať im. V posledný deň boli žiaci vyzvaní, aby mali stále otvorené oči srdca, viac si všímali ľudí okolo seba a pomáhali tým, ktorí pomoc potrebujú. Pretože vždy môžeme pomáhať modlitbou, dobrým skutkom, či milým slovom povedaným tomu, kto je smutný.
            • Ruženec za starých rodičov

            • Modli sa ruženec často, stojí to tak málo, ale znamená mnoho!

              Sv. Páter Pio

              Dňa 25. 10. 2023 sa deti z našej základnej i materskej školy modlili modlitbu posvätného ruženca vo farskom kostole. Pri tejto modlitbe prosili za všetkých starých rodičov, za ich zdravie, pokoj, lásku v rodinách, aby sa necítili sami a opustení, ale aby nachádzali útechu u Pána.

              Modlitba sv. ruženca bola doprevádzaná speváckym zborom, pod vedením pani Jašurdovej. Niektorí žiaci prečítali svoje práce na tému „Moji starí rodičia“ a odznela aj krásna pieseň v podaní žiakov z 8. A. Na záver sme všetci dostali kňazské požehnanie a starí rodičia odchádzali aj s milým darčekom, ktorý pripravili deti v ŠKD.

              Pane prosíme o vyslyšanie všetkých našich modlitieb a prosieb, ktoré sme ti predniesli. Udeľ Pane milosť a požehnanie našim starým rodičom a buď im hojnou odmenou za všetko.

            • PRÍBEH JEDNÉHO RYTIERA

            • Aj do našej školy sv. Margity nás dňa 23.10.2023 prišiel navštíviť udatný rytier Gaston so svojou hradnou pani Helen, z divadla Rytier Gaston De Camarque, aby nám vyrozprávali ,,Príbeh jedného rytiera". Preniesli nás do dávnych čias hradov a zámkov, kde sa aj naše deti mohli na malú chvíľu stať rytiermi, pážaťom, princeznou, či hradnou kuchárkou, ktorý si bránili svoje hradby. 

              Spolu sme si zaspievali a naučili sa množstvo zaujímavých vecí. Deťom sa veľmi páčilo, čo dokazoval veľký potlesk na záver a úsmev našich detí. 

            • Čarovná pastelka pre I. stupeň

            •  

               

              V pondelok 16. 10. 2023 sa deti z prvého stupňa vypravili v rámci vyučovania na cestu okolo sveta. Ako? Prijali sme pozvanie  na koncert, ktorým nás sprevádzala krásna Čarovná pastelka od KOH–I–NOORu. Spolu s ňou a účinkujúcimi sme sa vypravili na dobrodružnú a poznávaciu cestu naprieč kontinentami. Navštívili sme Európu, Afriku, Áziu, Antarktídu, Austráliu a Ameriku. Pastelka a hudobníci nás svojím vystúpením vtiahli do deja, ohúrili nás svetelnou šou a dokonca sme dostali aj malý darček v podobe maľovanky a cd s piesňami z koncertu. Bola to osviežujúca medzikontinentálna cesta a my sme vďační, že sme mohli byť chvíľu jej súčasťou.

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • 0911242336
      • PaedLic. Ing. Ľubica Mišíková, PhD. riaditeľka školy +421 911 242 336, 042 463 52 67
      • Námestie slobody 562/1 020 01 Púchov Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312 Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje