• Novinky

            • Portál Kozmix

            • Milí rodičia,

              ako viete, do 15.5. 2020 je otvorený bezplatný vzdelávací portál, hlavne pre žiakov 1. stupňa, s názvom Kozmix. Odporúčame ho na všetky predmety pre Vaše deti, je urobený prehľadne a zaujímavo a veríme, že pomôže Vašim deťom pri vzdelávaní z domu. Presné inštrukcie nájdete na kozmix.sk.

            • Zápis do 1. ročníka školy

            • Zápis do 1. ročníka

               

              Vážení rodičia,

              Zápis sa koná bez prítomnosti detí. Prosíme Vás, aby ste vyplnili  elektronickú prihlášku (možnosť do 30.4. 2020), ktorá sa nachádza v hornom menu  tejto webovej stránky a tam ju odoslali. Následne  29.4. 2020 (streda), v čase od 14.00-17.00 hod., si môžete osobne v škole prevziať Rozhodnutie riaditeľky školy o prijatí dieťaťa do školy alebo, v prípade odporučenia z CPPPaP, Rozhodnutie riaditeľky školy o odklade jeho dochádzky.  K prevzatiu rozhodnutia o prijatí  je potrebný priniesť do školy rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča. Ak nemáte možnosť vyplniť elektronickú prihlášku,  údaje vypíšeme v horeuvedenom termíne priamo v škole.  Je  možnosť si dohodnúť telefonicky so školou aj individuálny termín prihlásenia alebo odoslanie vytlačenej a podpísanej elektronickej prihlášky a kópie rodného listu doporučene poštou. Ďalšia možnosť je prihlásiť dieťa mailom na skolasvmargity@gmail.com,  pričom Vás škola bude kontaktovať. Pre viac informácii kontaktujte telefónne číslo 0910 190 020.

               

               


               

            • KNIŽNÁ VÝZVA

            •  

              Žiaci prijali knižnú výzvu

              Aj napriek tomu, že brány škôl sú zatvorené, žiaci majú veľa možností ako naďalej rozvíjať svoje schopnosti a dopĺňať svoje vedomosti. A to nielen vyučovaním na diaľku. Žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka mali v rámci Marca – mesiaca knihy možnosť zapojiť sa do školskej slovenčinárskej súťaže Knižná výzva. Cieľom knižnej výzvy bolo nasmerovať pozornosť žiakov späť ku knižkám, ktoré doma možno ešte neobjavili a k spisovateľom, ktorí nám svojou fantáziou môžu spestriť pobyt doma, a zároveň zostať v aktívnom spojení s ostatnými žiakmi.

              Úlohou žiakov bolo každý deň prijať výzvu spojenú s knihami a splniť ju čo najlepšie. Výzvy boli rôzne. Niektoré žiakov zaviedli späť k ich domácim knižniciam. V nich hľadali skryté knižné poklady na zadané spoluhlásky, alebo pátrali po najobľúbenejších knihách svojich rodičov, či zostavovali trojicu kníh, ktoré by si zo sebou zobrali na opustený ostrov. Ďalšou kategóriou výziev boli vedomostné úlohy. Žiaci sa museli popasovať s názvami kníh zašifrovaných do obrázkov, spoznať v indíciách ukrytého autora, alebo upratať popletené názvy kníh v polici pani učiteľky. Každá výzva bola jedinečná a iná, a deti sa do nej pustili naozaj s chuťou. Tí, ktorí sa nevzdali, nenechali sa odradiť a vytrvali až do konca, postúpili do záverečného losovania o vecné ceny.

              Finalisti sú:

              7.A

              1. Nina Bučková

              2. Katarína Dovičinová

              3. Adam Janík

              4. Tomáš Vido

              8.A

              1. Lucia Babčanová

              2. Adam Gerschdorf

              3. Saša Kutejová

              4. Juraj Šedivý

              9.A

              1. Stela Surovčíková

              2. Terézia Rosinová

              3. Zuzana Zlochová

               

              Gratulujem všetkým žiakom, ktorí sa zapojili. Marcom sa však súťaženie nekončí. V apríli na žiakov čakajú nové úlohy – tentokrát sa oni sami stanú spisovateľmi v aktivite Autorský apríl.

                                                                                                                        Mgr. Katarína Huťová

                                                            

            • ŠKD zábavne

            • RTVS vysiela od stredy 18. 3. 2020 každý pracovný deň od 9.15 do 10.00 interaktívny vzdelávací program pre deti na 1. stupni ZŠ, v ktorom deti zábavnou formou učia vždy dvaja učitelia. Relácia vzniká v spolupráci RTVS a niekoľkých mimovládnych organizácií.

            • Najnovšie informácie

            • Podľa Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR:

              Prerušenie vyučovania pokračuje až do odvolania.

              Ruší sa národné Testovanie 9.

              Zápisy do základných škôl budú od 15.4. do 30.4. 2020 bez osobnej prítomnosti detí (v našej škole bude termín 15.4, 22.4., 29.4. 2020-spôsob podávania prihlášky pozri v novinke Zápis do školy).

              Prihlášky na stredné školy treba podať do 15.mája, žiaci nebudú potrebovať potvrdenie od lekára (v našej škole upresníme termín a spôsob podávania prihlášok).

              Prijímacie pohovory na stredné školy majú byť najneskôr do 30.6. 2020.

               

               

               

            • Milí rodičia,

            • Chceli by sme Vás požiadať  o  poskytnutie Vašej  e-mailovej adresy, poprípade u starších žiakov ich adries, triednym učiteľom, nakoľko by sme chceli sprehľadniť stránku o vyučovaní, kde ostanú základné informácie a  podrobnejšie informácie od učiteľov Vám pošle triedny učiteľ v jednom e-maili v pondelok doobeda.

                                                                                                      Ďakujem     Rečka

            • Prihlášky na stredné školy

            • Vážení rodičia,

              keďže zatiaľ nie sú zverejnené nijaké usmernenia k posielaniu prihlášok na stredné školy, zostáva konečný termín poslania prihlášky, a to 20.4. 2020. Ak sa termíny neposunú, žiaci dostanú vyplnené prihlášky hneď po opätovnom nástupe do školy. Prihlášky podpíšete a necháte potvrdiť obvodným lekárom, žiaci ich donesú späť do školy a my ich rozpošleme. V prípade, že by sa prerušenie vyučovania predĺžilo, budú aktuálne informácie zverejnené na stránke školy.V prípade, že chcete nejakú školu ešte zmeniť, napíšte mi email na adresu: sjl.anj.kh@gmail.com

              Výchovná poradkyňa

            • PRERUŠENIE VYUČOVANIA

            • Na základe  informácii z Ústredného  krízoveho štabu MV SR bude  od 11.3. do 27.3. 2020 prerušené vyučovanie na našej CZŠ. Prosím pozorne sledujte  informácie na našej stránke a tiež informácie o domácich úlohach   pre žiakov, ktoré budú  v najbližších dňoch doplnené  na stránke školy v oddelení ZASTUPOVANIE

               

              PRVÝ TÝŽDEŇ  MÁME ZA SEBOU, ĎALŠIE ÚLOHY  SI MOŽETE NÁJSŤ V  NASLEDUJÚCOM TÝŽDNI  NA TEJ ISTEJ STRÁNKE .

            • Pasovanie prvákov na našej škole

            •      A je  to  tu! Veľmi  očakávaný  deň  pre našich  najmenších  školopovinných žiakov – prvákov nastal v stredu  19.2.2020.

              Už  niekoľko  dní,  a hlavne  pri nácvikoch, sa  nevedeli dočkať kedy nastane tento ich veľký okamžik .

                  Tradičnú  iniciatívu  prevzali  žiaci  9.ročníka, ktorí  so svojou triednou učiteľkou– pani Mgr. Jakúbkovou  nacvičili slávnostný a  zábavný program.

              S odbitím 16h sa všetko  mohlo začať.  Rodičia  poslednýkrát pohľadom skontrolovali  svoje deti a..... program sa začal .

              Deviataci si pripravili  množstvo  súťaží, hier, otázok, ktoré preverili znalosti a vedomosti našich prvákov.

              Prváčikovia  sa  spolu  s nimi  ocitli v rozprávkovom kráľovstve . Tu ich čakal kráľ, Červená čiapočka, trpaslík, kocúr  v čižmách, Popoluška, Princezná Bella a Šmolko.

              Rozprávkové  postavy, ktorým zlý čarodejník  niečo ukradol, a tak každej  rozprávke  prekazil  šťastný koniec.

              Všetci  malí žiaci boli veľmi šikovní, so zadanými úlohami, hrami, obrázkami si rýchlo a krásne poradili,  a boli  aj sladko odmenení. Prváci  zachránili  rozprávkové kráľovstvo  a  spolu so staršími deviatakmi  vytvárali zohraté dvojice, trojice. Nakoniec slávnostne   zložili  sľub    a boli pasovaní  za prváka, prváčku  našej  cirkevnej  školy.

              Za  výbornú prácu – odmena –  a tak to bolo aj u nás. Spoločne s najstaršími, ich triednymi učiteľkami sme si ešte precvičili svoje kĺbiky na spoločnej diskotéke.

              Myslíme, že z týchto  našich  školákov budú úspešní žiaci a podľa toho čo predviedli  sa nestratia ani v budúcom   živote.

               

            • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

            • V pondelok 17.2. 2020 sa uskutočnilo ďalší ročník školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Svoje recitačné umenie predviedli žiaci 1. aj 2. stupňa. Všetkým recitátorom srdečne ďakujeme. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach vo svojej kategórii budú reprezentovať seba i školu v okresnom kole v CVČ Včielka. Držíme palce.

              Umiestnenia:

              I. kategória - próza:

              1. miesto - Laura Pivková z 3.A

              2. miesto - neudelené

              3. miesto - neudelené

              I. kategória - poézia:

              1. miesto - Aneta Horváthová zo 4.A

              2. miesto - Beata Kubiritová zo 4.A

              3. miesto - Ema Bodoríková zo 4.A

              II. kategória - próza:

              1. miesto - neudelené                

              2. miesto - Katarína Rudincová zo 6.A

              3. miesto - Tomáš Moško zo 6.A

              II. kategória - poézia:

              1. miesto - Amy Beriacová z 5.A

              2. miesto - Viera Jurašíková zo 6.A

              3. miesto - neudelené

              III. kategória - próza:

              1. miesto - Nina Bučková zo 7.A

              2. miesto - Klára Mošková z 8.A

              3. miesto - neudelené

              III. kategória - poézia:

              1. miesto - Martin Janíček zo 7.A

              2. miesto - Terézia Rosinová z 9.A, Ráchel Gašpárková z 9.A

              3. miesto - Adam Janík zo 7.A a Adam Gerschdorf z 8.A

            • Siedmaci na lyžiarskom výcviku

            • Počas posledného januárového týždňa naši siedmaci, tak ako každoročne, absolvovali lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Janovky v Zuberci. Žiaci si užili zimné počasie, dostatok snehu i výchovno-zábavný program zložený z filmu, zaujímavých prednášok, hier a hier vonku. Vďaka prítomnosti kňaza sa mohli žiaci každý deň zúčastniť na sv. omši. Pod dohľadom trpezlivých inštruktorov – pána Hattalu, pána farára Poláka a pani učiteľky Gabčovej sa v krátkej dobe stali lyžiari aj z tých, ktorí sa na lyže postavili po prvýkrát. Na konci výcviku si žiaci zmerali sily v slalomových pretekoch a tí najrýchlejší sa tešili aj zo získaných medailí.

            • SÚŤAŽ V ČISTOTE TRIED V CZŠ sv. MARGITY

            •                                                        “ČÍM  ČISTEJŠÍ, TÝM  SLADŠÍ“

              V  bežnej  normálnej   spoločnosti  je  úplne  samozrejmé, že  každý  si  vie  po  sebe  upratať, vrátane dospelých a aj  starších  detí. Aspoň tak  by  to  malo  byť  a fungovať aj v bežnej  rodine .

              Nie  je ľahké  tento  model  aplikovať aj v škole a naučiť zodpovednosti aj tie deti, ktorým  táto  vlastnosť  chýba  z domáceho  prostredia.

              Rozhodli sme sa preto na našej škole motivovať žiakov na tejto  ceste a to formou súťaže „O najčistejšiu  triedu “ a  následnej sladkej odmeny. Aby cesta  za odmenou  nebola dlhá, a aby  bola motivácia aj pre II. polrok,  školský   rok sme  rozdelili  na dve  rovnaké časti, presne ako školské polroky.

                           Zvolili  sme  bodovanie  tried  na týždennej báze, kde v bodovacej  komisii  boli traja  žiaci a  jeden  pedagóg.

              Ako  týždne  ubiehali  jeden za druhým, poradie sa postupne  menilo   a už v polovici bolo zrejmé, ktoré  triedy  si to rozdajú v boji o prvé miesta.

              Všetky ukazovatele boli dôležité  - či už kôš, lavice, nástenka, nezotretá tabuľa , celkový dojem z triedy atď.

                         Prejavilo sa to tým, že žiakov tento záujem burcoval k neustálej  snahe vyhrať a rozhodovanie  záviselo na detailoch.

                         Nakoniec  v poslednom  týždni  a  vo finiši sa  ukázalo, že na 1.mieste máme až  2 triedy  a to V.A a VII.A.  a  3.miesto obsadila II.A.

              Žiaci si uvedomili, že  každá ich snaha nakoniec bude odmenená, videli to aj tí žiaci, ktorí sa menej pričinili o  miesto a dúfame, že aj ich to bude motivovať   v 2. polroku a všetci priložia  ruku k dielu.

              V piatok 7.2. nastalo slávnostné vyhodnotenie tried a  deti si spolu so svojimi triednymi učiteľkami  prevzali z rúk pani riaditeľky  sladké torty, ktorých kúsky zmizli obratom ruky. Za toto vďačíme pani Gerschdorfovej  a jej  cukrárskemu  umeniu. 

                         O týždeň  rozbiehame   druhú časť a už teraz sa tešíme na napínavé  súťaženie ...... A SLADKÚ  ODMENU  PRE  VÍŤAZOV.

            • PING PONG -ový turnaj

            • Tak  ako minulý  rok, aj tento rok sme spolu s pani učiteľkou  Gabčovou usporiadali ping  pongový turnaj v neďalekom Športcentre. Z pôvodných 21 prihlásených  žiakov sa dostavilo 18, z toho 16 chlapcov  a  2 dievčatá.

              Žiakov sme rozdelili na skupiny:     1. skupina  I. a V. ročník

                                                                     2. skupina  VI- IX.ročník

              Hoci  to neboli  majstrovstvá sveta  a  ani olympijské hry,  všetci sa snažili hrať  ako najlepšie  vedeli,  ale  nekompromisný  vyraďovací  pavúk, rotujúca  loptička  poslali  do finále  tých  najlepších  a aj  najšťastnejších.

              Po 2 hodinách  hry  sa nám  vykryštalizovali  víťazi. V kategórii mladších žiakov boli tieto umiestnenia:

              1.miesto   -- Michal  Dovičin       z V.A

              2.miesto   -- Hugo  Bersihand    z V.A

              3.miesto   -- Martin  Babčan       z V.A

               

              V kategórii  starších  žiakov  :

              1.miesto  -- Juraj  Šedivý           z VIII:A

              2.miesto  --  Nicólo  Maggioló     z  IX.A

              3.miesto  --  Lukáš  Benko         z VIII.A

               

              Výhercovia  boli odmenení  drobnými sladkosťami  a písacími potrebami.

              Nesmieme zabudnúť ani na naše  dve  pinpongistky- Elianku  Šerú a Anetku  Horváthovú zo IV.A., ktoré sa nebáli  konkurencie  a hoci hrali  samostatne tiež boli sladko odmenené .

              Po súťaživom  popoludní   opäť  zvíťazil  pohyb  a zdravé  myslenie  nad  tabletom a mobilom.

              Myslím, že môžeme  povedať, deň nám vyšiel  a strávili sme pekné  športové  popoludnie.

              Nakoniec sme sa spolu  pofotili  a už sa tešíme na nasledujúci  ročník....

                                                                                                                                            Mgr. Rečka  Peter

               

            • Riaditeľské voľno dňa 31.1. z dôvodu chrípky

            • Riaditeľstvo CZŠ sv. Margity v Púchove oznamuje, že dňa 31.1. 2020 (v piatok) je riaditeľské voľno z dôvodu chrípky. Polročné prázdniny sú dňa 3.2. 2020 (v pondelok). Vyučovanie pokračuje v utorok 4.2. 2020. Polročné výpisy budú žiakom odovzdané dňa 30.1. 2020 a chýbajúcim žiakom po ich návrate do školy..

            • Olympiáda z anglického jazyka

            • Aj tento školský rok sme sa zapojili do olympiády v anglickom jazyku. V školskom kole, ktoré sa konalo pred Vianocami, sa úspešne prezentovali žiaci druhého stupňa.

              Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

              Kategória A1                                                                                   

              1. miesto: Adam Janík, 7.A

              2. miesto: Martin Ondrášek, 7.A                             

              3. miesto: Samuel Horváth, 6.A                                                        

              Kategória B1

              1. miesto: Adam Gerschdorf, 8.A

              2. miesto: Monika Kováčová, 8.A

              3. miesto: Šimon Šalamún, 8.A

               

              V oboch kategóriách nás žiaci reprezentovali v okresnom kole, ktoré sa uskutočnilo 15. 1. 2020 v CVČ Včielka. V silnej konkurencii obsadil Adam Janík (7.A)  6. miesto a Adam Gerschdorf  (8.A)  5. miesto. Žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

              V krajskom kole bude našu školu v kategórii C reprezentovať Hugo Maria Bersihand (5.A). Držíme mu palce. 

            • Požehnaný nový rok

            • Jeden starý muž hovorí vnukovi: "V našom vnútri bojujú dvaja vlci. Jeden z nich je zlý. Je to klamstvo, žiarlivosť, pocit menejcennosti, nenávisť, chamtivosť, hnev, ego. Druhý je dobrý. Je to charakter, pokoj, pravda, nádej, radosť, láska, pokora." Chlapec sa nad tým zamyslel a spýtal sa: "Starý otec a ktorý vlk vyhrá?" "Ten, ktorého budeš kŕmiť", odpovedal starec.

              V duchu teto múdrej myšlienky vám želáme, aby ste v novom roku kŕmili v sebe dobré vlastnosti, ktoré prinesú spokojné dni vám i všetkým naokolo.  

            • Naša šikovná krasokorčuliarka

            • Sárka Kuťková, žiačka 4.A triedy, je veľmi šikovná krasokorčuliarka. Čo všetko dokáže, dokumentujú fotografie zo súťaže v krasokorčuľovaní.

            • A Slovo bolo u Boha - krajské kolo

            • Našu školu reprezentovali v krajskom kole recitačnej súťaže reprezentovali:

              Klára Muráriková z 2.A

              Laura Pivková z 3.A

              Aneta Horváthová zo 4.A

              Terézia Krajčiová zo 6.A

              Klára Mošková z 8.A

              Úspešné umiestnenie dosiahla Aneta Horváthová-získala 2. miesto v kategórii próza, žiačku pripravovala pani Marečková.

               

            • Pytagoriáda

            • Školské kolo Pytagoriády

               

              Školské kolo obľúbenej matematickej súťaže sa uskutočnilo 10. a 11. decembra 2019. Súťažili žiaci 3. až 8. ročníka. Úspešní riešitelia:

              Pytagoriáda P3

              1. Daniel Pekara (23b)

              2. Tomáš Smatana (22b)

              3. Jakub Kubirita (20b)

              4. Tomáš Kysucký (18b)

              5. Soizic Maria Bersihand (16b)

              6. Agáta Jurašíková (16b)

              Pytagoriáda P4

              1. Šimon Škrabko (19b)

              2. Dávid Bušík (19b)

              3. Sára Kuťková (17b)

              4. Matúš Šedivý (17b)

              5. Karolína Mušáková (16b)

              6. Eliana Šerá (16b)

              7. Šarlota Gašparíková (12b)

              8. Katarína Žiačková (11 bodov)

              Pytagoriáda P5

              1. Hugo Bersihand (20b)

              2. Amy Beriacová (17b)

              3. Matej Jurašík (17b)

              4. Damián Rebro (17b)

              Pytagoriáda P6

              1. Katarína Rudincová (18b)

              2. Lukáš Vozár (17b)

              3. Dávid Šesták (16b)

              4. Viera Jurašíková (16b)

              5. Tomáš Moško (12b)

              Pytagoriáda P7

              1. Martin Ondrášek (18b)

              Pytagoriáda P8

              1. Marek Vozár (16b)

              2. Šimon Šalamún (15b)

              Všetkým srdečne blahoželáme. Do okresného kola Pytagoriády, ktoré sa uskutoční 24. 3 a 25.3. 2020 postupujú prví traja riešitelia z každej kategórie.

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje