• Novinky

            • Výborné výsledky našich žiakov v súťaži iBOBOR

            • Výborné výsledky našich žiakov v súťaži iBOBOR

              Aj tento školský rok sme sa v dňoch od 11. 11 do 15. 11 zapojili do informatickej súťaže iBOBOR. Vybraní súťažiaci riešili priamo pri počítači zadania z oblasti informatiky, algoritmizácie a rôzne logické úlohy. Na Slovensku súťažilo 89 768 žiakov z 1 116 škôl, z toho 45 žiakov z našej školy. Boli rozdelení do troch súťažných kategórii:

              1. Kategória - Bobrík(5. ročník) súťažilo 11 žiakov našej školy  -  8 úspešných riešiteľov, najlepšie umiestnenie:

              1. miesto –Amy Beriacová

              2. miesto – Damián Rebro

              3. miesto – Michal Dovičin

              2. Kategória- Benjamín (6.-7. ročník) súťažilo 19 žiakov našej školy - 8 úspešných riešiteľov , najlepšie umiestnenie :

              1. miesto –Adam Janík

              2. miesto – Lukáš Vozár

              3. miesto – Peter Gašparík

              3. Kategória - Kadet (8.-9.ročník) súťažilo 15 žiakov našej školy - 10 úspešných riešiteľov, najlepšie umiestnenie :

              1. miesto – Marek Vozár

              2. miesto – Gabika Jamrichová

              3. miesto – SašaKutejová 

              Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme !

               

            • Sviatok sv. Mikuláša

            • Na sviatok sv. Mikuláša naši deviataci pod vedením pani učiteľky Mgr. Ivety Jakúbkovej pripravili príjemné prekvapenie pre žiakov školy v podobe rozdávania balíčkov, ktoré potešili každého žiaka a škôlkára.

            • Nenápadní hrdinovia-projekt spracovaný Klárkou Moškovou a Sabínkou Chovancovou

            • Naše dve žiačky, Klárka Mošková z 8.A a Sabínka Chovancová z 8.A, sa zapojili do celoslovenského projektu Nenápadní hrdinovia, ktorý mapuje osudy prenasledovaných ľudí počas socialistického režimu. Žiačkám s projektom pomáhali rodičia, predovšetkým pani Mošková a za školu pani učiteľka Jakúbková Iveta. Všetkým zo srdca ďakujeme, pretože uvedený projekt si vyžadoval mnoho času, cestovania a rozhovorov. Žiačky svoju prácu prezentovali na celoslovenskej prehliadke v Žiline spolu s mnohými zapojenými strednými školami a gymnáziami.  Žiačky CZŠ sv. Margity sa 15. novembra zúčastnili v poradí XI. slávnostnej konferencie  projektu Nenápadní hrdinovia. Cieľom projektu je sprostredkovať študentom škôl stretnutie s tými, ktorí na vlastnej koži okúsili hrôzu komunistickej totality. Konferencia prebiehala v priestoroch Nadácie Polis v Žiline. Na konferencii bol pripravený bohatý program. Medzi jednotlivými účastníkmi bola aj europoslankyňa Miriam Lexmann, predseda Konferencie politických väzňov Slovenska Peter Sandtner a gestor celého projektu historik František Neupauer. V projekte sa predstavili študenti stredných, ale aj základných škôl z Humenného, Prešova, Kežmarku, Žiliny, Púchova, Bratislavy a Varšavy. Svojimi prácami nám predstavili 18 osobností a ich silné životné príbehy z obdobia komunizmu. Našu CZŠ sv. Margity prezentovali žiačky 8. ročníka, Klárka Mošková a Sabínka Chovancová. Vo svojej práci spracovali životný príbeh osobnosti pána Miroslava Gavendu z Opatovej, ktorý bol počas komunizmu nevinne odsúdený a následne väznený. Žiačky mali pri svojej práci možnosť vyskúšať si, ako sa realizuje samostatný historický výskum. Vyžadovalo si to veľa času a húževnatosti, keďže bolo potrebné aj vycestovať a viesť rozhovory s blízkymi pána Miroslava Gavendu. Pri práci im bola nápomocná hlavne rodina a vyučujúci z CZŠ. Ako samotné účastníčky povedali: „ Bolo to často náročné, no vďaka projektu Nenápadní hrdinovia sme získali veľa nových poznatkov o minulom režime a stretli sme sa so vzácnymi ľuďmi“. Do života si hlavne nesieme odkaz pána Gavendu „Nikdy sa nevzdávať pri šírení dobra a využívať na to všetky dostupné prostriedky“. Ako odmenu za spracovanie témy, mali žiačky možnosť navštíviť mesto Jáchymov. Spája sa so smutným osudom tisícov politických väzňov, ktorí pracovali v uránových baniach a taktiež návštevu Prahy.                                                                               Naše mladé študentky projekt zaujal, už teraz sa tešíme na ďalší, XII. ročník konferencie.

            • Šarkaniáda 2019

            • Za pomoci Výboru rodičov pri CZŠ sv. Margity, pod vedením pána Tibora Loduhu sa obľube u detí teší Šarkaniáda. Deti si majú možnosť vyrobiť svojho šarkana a inak tomu nebolo ani tento rok.  

            • PINGPONG- ový turnaj

            • Na našej  škole už tradične zberáme medaily  z pingpongu, a tak tomu bolo aj tento rok.

              Dňa  22. a 23. 10. sa uskutočnilo okresné kolo pingpongu  pre všetky ZŠ nášho okresu. Tento rok podujatie prebiehalo na ZŠ Slovanská. Naše dievčatá  boli na víťaznej vlne a odniesli si  zlaté kovy, chlapci  boli menej úspešní a v širokej konkurencii neuspeli.

              Dievčatá v podaní  Mária Anna Špačková, Jana  Lukajková , Monika Pagáčová  obsadili 1. miesto a  postúpili do krajského kola.

              Za chlapcov nás reprezentovali – Ján Hudák, Pavol Pecho, Michal Šikuta , Marek Baška. Musíme priznať, že súperi boli lepší a zaslúžene vyhrali.

              Všetkým našim žiakom  ďakujeme za reprezentáciu a dievčatám držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční už o pár dní.

            • JESENNÉ ÚČELOVÉ CVIČENIE

            • Na jeseň je vždy čas na účelové cvičenie a my sme sa ho rozhodli uskutočniť  trocha neskôr, až v októbri.  

              Dňa 14.10. nastal náš deň D, kedy  nás slniečko  privítalo v plnej kráse. Naším prvým krokom bol  požiarny poplach a preverenie rýchlosti opustenia budovy. Deti za inštrukcií  svojich vyučujúcich opustili svoje triedy a nastúpili pred budovu. Krátky nástup, začlenenie do skupín a išlo sa na pochod. Prvý stupeň pokračoval v dohodnutom programe v areáli školy, tí starší rozhýbali svoje svaly a dali sa na pochod. Smery - Streženice a Nimnica.  Na Streženice nám cesta ubehla pomerne rýchlo a po cca 45 minútach sme už boli na ihrisku v tejto dedine. Spočiatku síce ešte mokré, ale neskôr sa vysušilo a poslúžilo nám a našim aktivitám. Polovicu času sme venovali teórii  a ozrejmovaniu si vedomosti zo zdravotnej prípravy, topografie, civilnej ochrany a druhú polovicu sme venovali športovým súťažiam. Ani nevieme ako a museli sme sa vybrať na spiatočnú cestu a do školy, kde na nás už čakali pečené buchty.

              Žiaci si prišli v tento deň na svoje a na chvíľu zabudli na svet telefónov a internetu. Kiežby takýchto chvíľ bolo viac aj v bežnom živote. Ale to  už je každého voľba. akou cestou sa vyberie ...

            • CESTA ZA JADROVOU FYZIKOU A K JASKYNI DRINY

            • Čo je to urán, čo je princípom fungovania jadrovej reakcie, kde a ako vzniká jadrová E, kde sa ukladá jadrové palivo a pod?

              Všetky tieto informácie sme si  prišli v piatok 18.10. 2019 “vyzdvihnúť“ do JAVYS-u, spoločnosti, ktorá sa zaoberá jadrovou energetikou, hlavne likvidovaním a rozoberaním už odstavených a nepoužívaných jadrových zariadení.

              Samozrejme, nešli sme tam bez ohlásenia, ale akcia bola už 5 týždňov dopredu dohodnutá  a naplánovaná. Pán učiteľ Topor a Rečka už v skorých ranných hodinách spolu so 40-timi žiakmi odcestovali autobusom smer Jaslovské Bohunice do vedeckého centra.

              Tam sa nás ujali vyškolení pracovníci, ktorí nás  poinformovali v krátkych blokoch o fungovaní tejto spoločnosti a jej náplni práce. Je naozaj zaujímavé, čo všetko sa za tým skrýva  a aký je to kolos. Samozrejme, samotná jadrová elektráreň je prísne strážená a podlieha osobitnému režimu, do ktorého sme nemali ani my prístup.

              Okrem prednášok, názorných modelov jadrových zariadení si žiaci mohli vyskúšať rôzne hravé modely založené na zákonoch fyziky. Naozaj sa nám odtiaľ dosť ťažko odchádzalo.

              Po exkurzii nastal presun k jaskyni Driny, kde sme boli s relatívnym predstihom. Ešteže na parkovisku Jahodník robia chutné palacinky a čapujú dobrú kofolu.

              Hoci jaskyňa nie je veľká a prehliadka zaberie cca 35 minút je zaujímavá už len tým, že je jediná prístupná na západnom Slovensku. Po absolvovaní prehliadky sme sa vrátili okolo  15. 45 domov do Púchova.

            • ERASMUS + UŽ AJ V NAŠEJ ŠKOLE

            • Učitelia cirkevnej školy sa so svojím projektom zameraným na medzipredmetové vzťahy Učme sa o svete po anglicky úspešne zapojili do programu Erasmus+. V rámci programu absolvovali v lete dvaja učitelia, Mgr. Huťová a Mgr. Rečka, dvojtýždňový vzdelávací kurz v írskom Dubline. Kurzy boli zamerané na prepojenie angličtiny s inými predmetmi aj prostredníctvom metódy CLIL, alebo využívaním informačno-komunikačných technológií.

              "Dni strávené v zahraničí boli pre nás veľkým prínosom. Vyskúšali sme si množstvo overených i nových vyučovacích postupov, dozvedeli sme sa ako zefektívniť prácu na hodinách, ako včleniť angličtinu do iných predmetov. Kurz bol vedený skúseným a profesionálnym učiteľom. Skladal sa z dvoch častí – dopoludňajšie hodiny boli venované teoretickým východiskám a praktickému využitiu rôznych postupov, metód, aktivít, motivácie a online zdrojov. Popoludňajšie hodiny mali prednáškový charakter a boli zamerané na írsku kultúru, politiku a literatúru. Spoločne nám poskytli množstvo užitočných a zaujímavých informácií a poznatkov naplno uplatniteľných vo vyučovacom procese.

              Obohacujúca bola aj komunikácia v cudzom jazyku a taktiež kontakt s učiteľmi z iných krajín. Teším sa, že sme mali možnosť spoznať učiteľov z Talianska, Španielska, Českej republiky či Maďarska. Vo voľnom čase sme využili príležitosť navštíviť pamiatky Dublinu - St.Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral, Aoden’s Church, Trinity College, múzeá -  Národné archeologické a prírodopisné múzeum, Múzeum írskych spisovateľov, Múzeum výroby whiskey, pamätníky, rybárske dedinky v dublinskom zálive i krásnu a rozmanitú prírodu národného parku Wiclow.

              Informácie a skúsenosti s chuťou využijeme pri realizácii projektu v škole. O všetky novinky sme sa podelili so svojimi kolegami a veríme, že naše pozitívne skúsenosti inšpirujú aj ostatných pedagógov na využitie príležitosti vzdelávať sa v zahraničí."

            • Významný športový úspech

            • V tomto  školskom roku  nás  prednedávnom veľmi príjemne prekvapil náš  žiak z  II.A  Adam Krajčovič, ktorý dosiahol nečakaný úspech. Na  pokyn  svojho  trénera  sa  22.9. zúčastnil v Banskej Bystrici Majstrovstiev Slovenska v  behu cez prekážky na 60 m v kategórii mladší žiaci,  kde obsadil výborné 3. miesto a doniesol si domov okrem cenného kovu aj trofej.

              Adamkovi srdečne blahoželáme a prajeme mu rýchle nohy aj do budúcnosti a veľa športových úspechov.         

            • Jarmok ľudových remesiel


            • Tak  ako  už  aj  po  iné  roky  ani tento  rok sme  si  nenechali  s našimi žiakmi  ujsť  Púchovský jarmok  remesiel, ktorý  sa  konal  20.-21.septembra na pešej  zóne.

              Od organizátorov  sme  si  vopred zarezervovali  3  stánky nakoľko  zo strany žiakov bol u túto akciu veľký záujem.

              Našu školu reprezentovali M.Baška z IX.A, J.Šedivý, M.Feriancová so svojím starým otcom, T.Bašová, L.Babčanová  z VIII.A, A.Hudcovská a   E.Behan  so starou  mamou zo VI.A.

              Žiaci prezentovali  svojimi výrobkami rôzne staršie remeslá  ako napr. vyšívanie, prácu s drevom a dievčatá nám dokonca   enkaustiku – výroba obrázkov z vosku za tepla, predvádzali  naživo.

              Okolo  nás boli rôzne stánky a žiaci z iných škôl, ktorí  prezentovali  svoje remeslá a výrobky. Veľa ľudí, ktorí sa prišli na akciu pozrieť si mohlo aj zakúpiť jednotlivé výrobky a podporiť mladých remeselníkov .

              Súčasne aj naši žiaci mohli v priebehu vyučovania  so svojimi vyučujúcimi podporiť na pár minút svojich spolužiakov, spolužiačky. Samotný jarmok potom pokračoval  v sobotu  počas celého dňa.

              Pán  Boh nám všetkým  nadelil pekné počasie  a všetkým  žiakom  ďakujeme  za krásnu  reprezentáciu našej školy  na tejto udalosti a tešíme sa už na budúci ročník .

            • Netradičná hodina náboženstva

            • Naši žiaci 9. ročníka zažili netradičnú hodinu náboženskej výchovy. Spolu s pani učiteľkou
              Mgr. Michálkovou ju prežili v kaplnke. Na tému adorácie: Slobodná vôľa sme vzdávali úctu
              a chválu nášmu Pánovi Ježišovi Kristovi prítomnému vo Sviatosti Oltárnej. Svojimi
              zamysleniami, prosbami, modlitbami a spevom sme viac prehĺbili svoj vzťah k Bohu. V závere
              hodiny sme všetci poďakovali za tento Veľký Dar a za tú chvíľu, ktorú sme mohli byť s Ním.

            • Posviacka Materskej školy-pozvánka

            •  

               

              Rímskokatolícka cirkev, farnosť Púchov, Námestie slobody 563,

              020 01 Púchov, telefón:042/ 4631 928 , e-mail: puchov@fara.sk

              Materská škola sv. Margity, Námestie slobody 562/1, 020 01 Púchov

              email: skolasvmargity@gmail.com

              Pozvánka

              Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie Materskej školy sv. Margity v Púchove, spojené s posviackou novopostavenej budovy, ktoré sa uskutoční 9. septembra 2019. Keďže celé dielo sa nám podarilo zrealizovať aj vďaka Vášmu úsiliu, budeme radi, keď pozvanie prijmete.

              Program podujatia:

              1. 08.30 hod. - slávenie sv. omše vo farskom katolíckom kostole v Púchove na Námestí slobody, hlavným celebrantom a posvätiteľom bude jeho Excelencia Mons. Tomáš Galis, žilinský diecézny biskup
              2. 09.30 hod. - posviacka novopostavenej budovy Materskej školy sv. Margity
              3. 10.30 hod. - obed v priestoroch Cirkevnej základnej školy sv. Margity pre pozvaných hostí

              S úctou a pozdravom,

               

              Mgr. Stanislav Stolárik, farár

              PaedLic., Ing. Ľubica Mišíková, PhD., riaditeľka školy  

            • Zošity v školskom roku 2019/2020

            • Milí rodičia a žiaci!

              V čase nákupov zošitov a pomôcok do školy, Vám uvádzame po ročníkoch zošity, ktoré budete potrebovať.

               

               

              1. roč. - bude upresnené na úvod 2.9. 2019 v škole 

              2.roč. -  zošity 511,512, 513, ostatné zošity budú upresnené v škole

              3.roč.       ANJ-         č. 524 alebo 544, slovníček – č.624

                               SJL-         č.524 alebo č.544

                               MAT-        č. 544 alebo č.513 ,na geometriu č.440 s podložkou

                               PRIR, VLA-  č. 560 alebo č. 513

                               Na všeobecné informácie  -slovníček č.624     

               

              4.roč.      ANJ-        č.544 alebo 524 ,slovníček č.624

                              SJL-        č. 523 

                              MAT-       č.544,geometria –č.420, kontrolné práce č.524

                              PRIR, VLA-č.560

                              Na všeobecné informácie č.624

               

              5.roč.  

              SJL       č.544 alebo č.564 2 ks

                                     č.524-diktáty

                                     č.524-cvičný slohový zošit

                                     č.424 –čitateľský denník 

              ANJ      č.544 alebo 561

                           č.524

              OBN   č.564 1 ks

                        alebo 544 -1 ks

              BIO      č.540

                          č.460

              GEO    č. 540

              MAT   č.460 2ks

                         č.520

              DEJ    č. 544

              RNB    č.564

               

              6. roč.     

              SJL       č.544 alebo č.564 2 ks

                          č.524-diktáty

                           č.524-cvičný slohový zošit

                           č.424 –čitateľský denník

              ANJ      č.544 alebo561

                           č.524

              OBN    č. 564 ks

                         alebo  č.544-1 ks

              BIO      č.540

                          č.460

              GEO    č. 540

               

              MAT   č.460- 2ks

                        č.520

              DEJ    č. 544

              RNB    č.564

              FYZ     č. 565

                          č. 445

              NEJ     č. 544 alebo 561

                          č. 524

               

              7. roč.     

              SJL       č.544 alebo č.564 2 ks

                           č.524-diktáty

                           č.524-cvičný slohový zošit

                           č.424 –čitateľský denník

              ANJ      č.544 alebo561

                           č.524

              OBN      č.564 - 1 ks

                           alebo č.544 -1 ks

              BIO      č.540

                          č.460

              GEO    č. 540

               

              MAT   č.4602ks

              ​​​​​​​           č.520

               

              DEJ    č. 544

              RNB    č.564

              FYZ     č. 565

              • ​​​​​​​č. 445

              NEJ     č. 544 alebo 561

              • č. 524

              CHE   č. 540

                        č. 460

               

              8. roč.     

              SJL       č.544 alebo č.564 2 ks

              ​​​​​​​             č.524-diktáty

                           č.524-cvičný slohový zošit

                           č.424 –čitateľský denník

              ANJ      č.544 alebo 561

                          č.524

              OBN     č.564-1 ks

                          ​​​​​​​č.544-1 ks

              BIO      č.540

                           č.460

              GEO    č. 540

              MAT   č.4602ks

                        č.520

              DEJ    č. 544

              RNB    č.564

              FYZ     č. 565

                          č. 445​​​​​​​

              NEJ     č. 544 alebo 561

                          č. 524

              CHE   č. 540

               

               

              9. roč.     

              SJL       č.544 alebo č.564 2 ks

              ​​​​​​​​​​​​​​             č.524-diktáty

                           č.524-cvičný slohový zošit

                           č.424 –čitateľský denník

              ANJ      č.544 alebo561

                           č.524

              OBN     č.564

                          alebo č.544

              BIO      č.540

                          č.460

              GEO    č. 540

              MAT   č.460-2ks

                         č.520

              DEJ    č. 544

              RNB    č.564

              FYZ     č. 565

                          č. 445

              NEJ     č. 544 alebo 561

                          č. 524

              CHE   č. 540

            • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2019/2020

            • Oznamujeme všetkým žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie nového školského roka začne 2.9. 2019 o 8,30 hod. svätou omšou. Žiaci 2.-9. ročníka sa stretnú so svojimi triednymi učiteľmi pred kostolom o 8,00 hod. a spoločne zaujmú miesto v kostole. Žiaci 1. ročníka, spoločne so svojimi rodičmi, majú vyhradené lavičky v prednej časti kostola.

            • Naši žiaci vo víťaznom tíme na Majstrovstvách Slovenska vo volejbale

            • Naši žiaci Juraj  Šedivý zo 7.A (druhý zľava) a Michal Križák (tretí zľava - kapitán družstva) sú členmi víťazného tímu na Majstrovstvách Slovenska vo volejbale za MŠK Púchov! Najlepším hráčom majstrovského tímu sa stal Michal Križák (7.A). Žiakomk srdečne gratulujeme.

            • Koncoročný výlet 5.A - Vysoké Tatry

            • V utorok 25.06.2019 sa žiaci 5.A triedy spolu s pani učiteľkami Michálkovou a Chlebanovou vybrali objavovať krásy Vysokých Tatier. Najskôr sme cestovali vlakom do Popradu, potom sme absolvovali krásnu turistickú túru na Hrebienok a odtiaľ ku Studeným vodopádom. Slniečko nám prialo a všetci sme si poriadne overili svoju kondičku. Späť sme sa odviezli pozemnou lanovkou a navštívili aj drevený kostolík zasvätený Nepoškvrnenému počatiu Panny Márie, ktorý je architektonickou dominantou Starého Smokovca. Naše posledné kroky smerovali do zábavného sveta zrkadiel. Tricklandia je miesto, kde sme zažili jedinečné putovanie Slovenskom v galérii trick-artu a optických ilúzií. Je rozložená na ploche 500 m2, na ktorých sa nachádza 24 atrakcií. Zažili sme spolu veľa nezabudnuteľných zážitkov a spoločných chvíľ.

            • Medzinárodná matematická súťaž

            • Aj tento školský rok sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický Klokan.  Niektorí z nich sa umiestnili na vysokých miestach:

              Klokanko 1: Michal KrumpMiroslav Belás patrili medzi 6%  a Nella Vidová patrila medzi 21% najúspešnejších riešiteľov 1. ročníka

              Klokanko 2: Daniel Pekara patril medzi 3%, Jakub Kubirita patril medzi 4%  a Tomáš Smatana medzi 15% najúspešnejších riešiteľov 2. ročníka

              Klokanko 3: Sára Kuťková patrila medzi 26% najúspešnejších riešiteľov 3. Ročníka

              Klokanko 5: Jasmína Kudlejová patrila medzi 11%, Maximus Bušík patril medzi 13% a Katarína Rudincová medzi 26% najúspešnejších riešiteľov 5.ročníka

              Klokanko 6: Adam Janík patril medzi 7% a Martin Janíček medzi 25% najúspešnejších riešiteľov 6.ročníka

              Klokanko 7: Daniel Moško patril medzi 20% najúspešnejších riešiteľov 7. ročníka   

              Klokanko 9: Adrián Putala patril medzi 12% najúspešnejších riešiteľov 9.ročníka

              Všetkým za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme a srdečne blahoželáme!

            • Atletická olympiáda v Dubnici nad Váhom

            • Naši najlepší  športovci  dňa 17. mája 2019 reprezentovali  školu na jubilejnom XXV. ročníku  atletickej olympiády CZŠ Žilinskej diecézy a Trenčianskeho samosprávneho kraja v Dubnici nad Váhom.

              Na štadióne TJ Spartak Dubnica si deti zmerali svoje sily v týchto súťažných disciplínach: beh na 60m, 600m, 800m a 1 000 m; hod kriketovou loptičkou, vrh guľou, skok do diaľky a skok do výšky.

              Cenné víťazstvo vybojovala Monika Pagáčová v skoku do výšky, 3.miesto v rovnakej disciplíne získala Janka Lukajková (obe z 8.A triedy), Michal Križák ( 7.A)sa umiestnil na 3.mieste v oboch disciplínach, na ktoré bol nominovaný: skok do diaľky a beh na 600m, potešila nás svojím výkonom aj Kristínka Šedivá (5.A)- obsadila 3.miesto v skoku do diaľky a Matej Struhár (9.A) – v behu na 60m získal bronz.

              Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu !

            • Súťaž mladý remeselník

            • Sme radi, že sme sa mohli  zúčastniť  zápolenia  v našich okresoch v súťaži o Mladého  remeselníka   2019,  ktorú usporiadala  SOŠ  v Považskej    Bystrici,     a to       21.-22.5.2019. Našu školu reprezentovali  Jozef Miko  zo VII.A  a Pavol Pecho z  VIII.A

              Je  pravdou ,že  dnešná mládež  už nemá  veľa záujmu o povolanie a heslo

              „ remeslo má  zlaté dno“  už neplatí na 100 %, ale aj  napriek tomu  sú  chlapci a dievčatá, ktorým ani toto odvetvie nie je cudzie  .

              Po krátkom otvorení , prezentácií mužstiev,  pokynoch k BOZP a inštruktáži odborných majstrov výcviku začala samotná súťaž. Chlapci súťažili síce vo dvojiciach, ale každý   za seba a nakoniec sa body  v družstvách spočítali .

              Bolo vidno ,že  im náradie nie  je  cudzie, a že  svoj čas trávia nielen za počítačmi a videohrami,  ale aj  doma  v dielňach s náradím .

              So  zadanou úlohou  „ vtáčia  búdka“ sa každý musel popasovať po  svojom a výsledky nenechali na seba dlho čakať. Poctivými výkonmi sa prezentovali všetci . Hotové  výrobky sa  podobali ako vajce vajcu   a bolo len na skúsenej porote, aby našla drobné odlišnosti medzi nimi a určila  víťazov.

              Bodovanie bolo tesné , nebolo dôležité, kto vyhral, odmenou každému bol daný výrobok a hádam aj pocit ,že „ remeslo má zlaté dno “.Verím,  že pokiaľ  budú  takíto chlapci a   dievčatá , nemusíme sa báť o našu budúcnosť .

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje