• Novinky

            • Aktuálny rebríček škôl podľa INEKO

            • Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy zverejnil aktuálny rebríček škôl, ktorý zohľadňuje hlavne výsledky žiakov a komplexnú inšpekciu. Odborníci sa zamerali na základné školy, stredné odborné školy a gymnáziá.

              Naša škola v rámci svojich kategórií patrí medzi školy s najlepšími výsledkami:

              -v rámci mesta Púchov  sme obsadili 1. miesto,

              -v rámci okresu Púchov sme obsadili 1. miesto,

              -v rámci Trenčianskeho  kraja sme dosiahli 17. miesto,

              -v rámci SR sme dosiahli 98. miesto z celkových 1 292 škôl.

               

            • Krakov - 8. a 9. ročník

            • DŃa 5. júna 2019 sme putovali do krásneho historického mesta Krakov v Poľsku. S požehnaním pána kaplána, dobrou náladou a pekným počasím cesta ubehla rýchlo. Čoskoro sme stáli pred Sanktuáriom Božieho Milosrdenstva v Lagiewnikach. Pred obrazom Božieho milosrdenstva a pri relikviách svätej sestry Faustíny sme sa modlili nielen za úspešné ukončenie školského roka, ale najmä za svojich drahých doma.

              Okrem Sanktuária sme obdivovali aj slovenskú kaplnku, ktorá sa nachádza pod Bazilikou Božieho Milosrdenstva. Kaplnka je významným miestom pre nás Slovákov. Je to česť, že máme svoj priestor v samotnom srdci – centre Božieho milosrdenstva. Tu sme počas svätej omše načerpali potrebné milosti a silu pre naše ďalšie putovanie.

              Lagiewniky sú čarovným miestom plným ticha, pokoja a Božieho milosrdenstva. Cítiť tam ducha a posolstvo svätej sestry Faustíny. Silným zážitkom bolo aj nahliadnutie do repliky cely – rehoľnej izby sestry Faustíny, ktorá je sprístupnená všetkým ctiteľom tejto svätice. Nachádzajú sa v nej všetky predmety, ktoré používala táto Apoštolka Božieho milosrdenstva.

              So stúpajúcou teplotou a našou zvedavosťou sme sa presunuli do historického centra Krakova s očakávaním, čo všetko toto kedysi hlavné mesto Poľska ponúka.

              V historickej židovskej štvrti Kazimierz sme sa stretli s pánom sprievodcom, ktorý nás obohatil svojím výkladom a previedol židovským getom so starými synagógami. Pešo, pekne po svojich, sme sa dostali až k hradu Wawel s gotickou katedrálou a hrobkami poľských kráľov. Bol tu aj hradný drak chrliaci oheň. Jeho postava je opradená dramatickou legendou, vďaka ktorej sa stal symbolom Krakova.

              Už nie ako pútnici, ale ako králi sme hrdo kráčali po Kráľovskej ceste, po ktorej sme sa dostali až k najfotografovanejšiemu oknu v celom meste. Nachádza sa nad vchodom do biskupského paláca. Za týmto oknom je bývalá pracovňa Jána Pavla II. – z obdobia, keď bol krakovským arcibiskupom. 

              Vďaka nášmu sprievodcovi sme si o pätnástej hodine mohli pozrieť mini orloj, ktorý za zvuku študentskej hymny Gaudeamus Igitur prezentuje profesorov a zakladateľov Jagelovskej univerzity. Napríklad Kráľa Vladislava II., Hedvigu I. a iných. Ako sme sa dozvedeli, Jagelovská univerzita je druhá najstaršia v strednej Európe a orloj je súčasťou Kolégia Maius.

              Keďže nám po prezretí Kolégia trošku oťaželi nohy a „poľské zloté“, bol to ten pravý čas na prechádzku po Rynku Glównym (Hlavnom trhu) na hlavnom krakovskom námestí. Tu sme sa občerstvili každý po svojom a podporili obchodíky so suvenírmi – tradičnými ručne vyrobenými poľskými výrobkami, ako sú napríklad čipky, bábiky či výrobky z kože. Práve najznámejšia budova tržnice Sukiennice je plná týchto suvenírov a šperkov zo striebra a jantáru.

              Za zvuku Hejnalu (melódia ohlasujúca otváranie a zatváranie mestských hradieb), znejúceho z veže Mariánskej Baziliky sme s hlavou plnou nových informácií a zážitkov opúšťali Rynek a tešili sa na cestu domov.

              Krakov je úžasné mesto, a keďže sme nestihli prebádať všetko čo ponúka – tešíme sa v budúcnosti na jeho ďalšiu návštevu.

                                                                                       

               

                                                                                                                                    Mgr. Iveta Vráblová

            • Deň detí

            • Tento  rok   sme  sa  rozhodli  na  našej  škole  stráviť  MDD  ináč ako v predošlé roky.

              Keďže MDD pripadlo  na sobotu, zorganizovali  a presunuli sme všetky akcie na piatok 31.5.

              Pretože  v posledné dni bolo veľmi daždivo, nenechali sme nič na náhodu  a ani na počasie a rozhodli sme sa zorganizovať  jednotlivé súťaže v športovej hale Športového  centra.

              Každá trieda bola jedným družstvom, a preto  sme sa rozdelili na 5 stanovíšť. (Žiaci prvého stupňa mali svoje vlastné súťaže a hry v areáli školy, naši druháci boli navyše pozvaní na mestský úrad, aby videli ako taký úrad funguje  ).  

              Súťaže Klinec  hop do fľaše, Rambo dráha, Presná muška, Balóny  bác do bedne,  

              Hod za stenu  nenechali nikoho bez pohybu a bolo sa na čo pozerať. Pri jednotlivých súťažiach sa družstvá striedali .

              Dve a pol  hodiny  prebehli ako voda, ceny sa rozdali, víťazi boli ocenení, a tak sme sa presunuli od budovy školy na druhú časť  dňa. Tá bola venovaná  tento rok  „Netradičnej chémii “ . Pozvali sme si  „chemikov-kúzelníkov “ a tí deťom   cez  rôzne  zaujímavé pokusy  ukázali, že chémia to nie sú len vzorce a teória, ale aj zábava.

              Hodinka pokusov rýchlo  ubehla. Niektorým žiakom ostali  vzorky z pokusov  ako sliz, vodné kryštáliky a pod. a mnohým zvedavosť za novým predmetom, ktorý ich čaká v ďalších rokoch . Naši druháci sa zúčastnili aj zábavného dopoludnia na Mestkom úrade s primátorkou mesta Púchov, Ing. Katarínou Henekovou.

              Popoludnie sme zakončili ako aj v iné  roky - návštevou cukrárne, kde si každý mohol vybrať zo svojich obľúbených zmrzlín.

            • Výtvarná súťaž

            • Výtvarná súťaž

              Vo štvrtok, 30. mája 2019 sa do CVČ Včielka „vzlietli“ včielky, ktoré sa zapojili do výtvarnej súťaže a získali za svoje diela ocenenie odbornej poroty.

              Po dôkladnom zhodnotení všetkých prác, ktoré boli prezentované rôznymi výtvarnými technikami sa porota rozhodla udeliť v každej kategórii hneď niekoľko diplomov a cien. Z našej školy sa úspešne umiestnila žiačka  piateho ročníka Kristínka Slobodová  s prácou         „ Moje priateľky“. Kristínke blahoželáme a prajeme jej veľa tvorivých nápadov.

            • Zápis do Materskej školy sv. Margity

            • Materská škola sv. Margity v Púchove  oznamuje, že v dňoch

              10.5. 2019 a 16.5. 2019 od 14,30-16,30 hod.

                 sa uskutoční zápis detí do materskej školy v budove Cirkevnej základnej školy sv. Margity. Na zápis je potrebné priniesť vyplnenú Žiadosť spolu s potvrdením od lekára a čestným vyhlásením rodičov, ako aj dotazník pri prijímaní dieťaťa, ktoré si možno stiahnuť dolu pod textom alebo si tieto tlačivá vyzdvihnúť v škole. Okrem toho je potrebné priniesť aj rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

               

              Podmienky prijatia:

              • vek dieťaťa od 3 – 6 rokov,
              • prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku 
            • Poďakovanie

            • Ďakujeme všetkým rodičom budúcich prvákov, ktorí prišli zapísať svoje dieťa do našej ZŠ prvýkrát, ako aj rodičom, ktorí opätovne prejavili dôveru a spokojnosť a rozhodli sa zapísať do našej školy svoje ďalšie dieťa. Potešili nás svojím záujmom a povzbudili nás do ďalšej práce.

              Na našich budúcich školákov sa tešíme v septembri a želáme im veľa úspechov pri plnení školských povinností. Budeme sa snažiť, aby sa vaše deti v našej škole cítili dobre, a aby si osvojili nielen vedomosti, ale i kresťanské a morálne hodnoty, ktoré naša škola ponúka.

              Rodičom, ktorí sa zaujímajú o prestup oznamujeme, že zapísať deti do našej školy je možné bez ohľadu na spádovú oblasť. 

            • Okresné kolo HK

            • Srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu v okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína Anetke Horváthovej z 3.A, ktorá obsadila 2. miesto a Majke Špačkovej, ktorá obsadila 1. miesto. 

            • Vzácna návšteva z Ústavu pamäti národa v Bratislave

            • V piatok, 22.3. 2019 žiaci 6.-9. ročníka mali prednášku od Mgr. Františka Neupauera, PhD. o významnej osobnosti Slovenska  MUDr. Silvesterovi Krčmerym a zároveň študentka Anna Kalafútová sa venovala informáciam o projekte "Nenápadní hrdinovia". Prednáška žiakov veľmi zaujala, pretože cez osobnosť MUDr. Krčméryho lepšie pochopili obdobie prenasledovania ľudí počas komunizmu a mnohé zásady charakterného života MUDr. Krčméryho sa im hlboko vryli do srdca.

            • Školské kolo HK

            • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

              Dňa 28.2.2019 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorej sa zúčastnilo 16 žiakov, ktorí sa umiestnili nasledovne:

              1. kategória:

              POÉZIA        1.miesto – Aneta Horváthová                                  

              2. miesto – Mathyas Procházka

              3. miesto – Barbora Rosinová

              PRÓZA          1. miesto - Katarína Žiačková

              2. miesto – Amy Beriacová

              3. miesto – Sára Opršalová

              2. kategória :

              POÉZIA        1.miesto – Tomáš Moško

              2. miesto – Terézia Krajčiová, Joachim Kuťka, Klára Mošková

              3. miesto – neudelené

              PRÓZA          1.miesto – Martin Janíček

              2. miesto – Alžbeta Ela Hudcovská

              3. miesto – Eva Rendeková

              3. kategória:

              POÉZIA        1.miesto – neudelené

              2. miesto – neudelené

              3. miesto – Nicoló Maggiolo

              PRÓZA          1.miesto – Mária Špačková

              2. miesto – Gabriela Jamrichová

              3. miesto – neudelené

              Všetkým účastníkom súťaže ďakujeme za účasť a gratulujeme výhercom, ktorí budú reprezentovať našu školu na okresnom kole.

            • Exkurzia vo vzdelávacom centre Atlantis

            • Naši piataci a šiestaci navštívili vo štvrtok 14.3. 2019 vzdelávacie centrum Atlantis v Leviciach. Dozvedeli sa tam množstvo zaujímavých informácií o vesmíre, vyskúšali si skafandre kozmonautov, prostredníctvom interaktívnych hier a úloh overili rôzne zákony fyziky, a užili si zábavu s 9D simulátorom.

            • Tehlička pre Indiu

            • Aj v tomto školskom roku počas dní pôstu sa naša škola zapojí do celoslovenskej verejnej zbierky TEHLIČKA 2019, ktorú organizuje občianske združenie Savio. Spolu budeme spoznávať čaro ďalekej indickej oblasti KÉRALA. Kéralu, nazývanú aj pozemský raj pre krásu a rozmanitosť prírody postihli v auguste minulého roka nečakané ničivé záplavy. Spôsobili rozsiahle škody a obrali takmer 1,5 milióna ľudí o domov, prácu, pôdu, budúcnosť.

              V rámci tohtoročnej zbierky TEHLIČKA prispejeme k obnove toho, čo keralčanom voda vzala. Prostredníctvom modlitby, zrieknutím sa niečoho a aj finančnou podporou spoločne pomôžeme chudobným rodinám v Kérale opraviť poškodené domy a postaviť nové obydlia.

              Aj v tomto školskom roku počas dní pôstu sa naša škola zapojí do celoslovenskej verejnej zbierky TEHLIČKA 2019, ktorú organizuje občianske združenie Savio. Spolu budeme spoznávať čaro ďalekej indickej oblasti KÉRALA. Kéralu, nazývanú aj pozemský raj pre krásu a rozmanitosť prírody postihli v auguste minulého roka nečakané ničivé záplavy. Spôsobili rozsiahle škody a obrali takmer 1,5 milióna ľudí o domov, prácu, pôdu, budúcnosť.

              V rámci tohtoročnej zbierky TEHLIČKA prispejeme k obnove toho, čo keralčanom voda vzala. Prostredníctvom modlitby, zrieknutím sa niečoho a aj finančnou podporou spoločne pomôžeme chudobným rodinám v Kérale opraviť poškodené domy a postaviť nové obydlia.

               

            • Deň otvorených dverí

            • Milí rodičia! 
              Chcete pre svoje dieťa kvalitné a radostné vzdelávanie? 

              Potom máte možnosť pozrieť si samostatne alebo aj spolu s Vašim dieťaťom - predškolákom našu školu 
              počas Dňa otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 13.3. 2019 od 9,00-12,30 hod. a od 15,00-16,30 hod. 
              Pre deti sú pripravené hrové aktivity. 

              Teší sa na Vás spoločenstvo učiteľov a žiakov 
              CZŠ sv. Margity v Púchove 

              Zápis budúcich prvákov do CZŠ sa uskutoční 2.4. a 9.4. 2019 od 16,00-18,00 hod.

               

            • Dejepisná olympiáda

            • Srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v okresnom kole dejepisnej olympiády. Najlepšie umiestnenie dosiahla Terezka Rosinová z 8.A. Gratulujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje