• Novinky

          • Duchovné cvičenia učiteľov
            • Duchovné cvičenia učiteľov

            • V dnešnej hektickej dobe zohráva zastavenie sa, čas uvažovania nad sebou, nad blízkymi, nad tými, s ktorými v práci prichádzame do kontaktu, rozhodujúcu úlohu. Je životne dôležité klásť si otázky ako žijeme a či náš vnútorný človek napreduje, ako môžeme zmeniť seba a okolie k lepšiemu. Tieto otázky si kládli aj zamestnanci školy, ktorí sa každoročne stretávajú na trojdňových duchovných cvičeniach pod vedením Mons. Mgr. Michala Kebluška, pána dekana a správcu rímsko-katolíckej farnosti v Púchove. Neponúkali sa hotové odpovede, ale najistejšia cesta, ktorou je Pán Ježiš, ako zdroj lásky a plnosti života. On je aj najlepším radcom a priateľom. Inšpirujúcim pre učiteľov boli aj životy svätcov, ktoré boli prostredníctvom prednášok ponúknuté, ako aj dva poučné filmy: Pošli to ďalej a Zlaté ruky. Celú krásnu a pokojnú atmosféru dokreľovalo slnečné počasie, 

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2016/2017
            • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2016/2017

            • Nový školský rok sme začali svätou omšou, na ktorej sme prosili o Božie požehnanie a dary Ducha Svätého. V homílii pán dekan Mons. Michal Keblušek nás prostredníctvom Božieho Slova inšpiroval ku konaniu dobra. Po svätej omši, Martinko Janíček zo 4.A, sa nám prihovoril prostredníctvom recitačnej prózovej ukážky v osobe Káju Maříka a jeho prvého  dňa v škole. Rodičom bola venovaná muzikálová pieseň v podaní Gabiky Jamrichovej zo 6.A. Pani riaditeľka privítala vo svojom prejave všetkých hostí, nových učiteľov- Mgr. Zuzanu Šerú a Mgr. Jozefa Šimúna, 21 prváčikov, 6 prestupových žiakov, informovala nás, čo nás čaká v novom školskom roku a motivovala nás, aby sme si všímali potreby ľudí okolo nás. Tešíme sa, že budeme mať možnosť stráviť týždeň s americkými lektormi. Prváčikovia a ich rodičia sa potom odobrali do  školy, kde ich privítala pani riaditeľka, triedna učiteľka Erika Špačková, pán dekan a pán kaplán.  

            • Oznam - začiatok nového školského roka 2016/2017

            • Oznamujeme všetkým žiakom školy a rodičom, že slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční dňa 5.9. 2016 o 8,30 hod. vo farskom kostole. Žiaci jednotlivých tried sa stretnú o 8,15 hod, pred kostolom a spoločne s triednym vyučujúcim pôjdu do kostola.

            • Oznam pre stravníkov

            • V utorok 18.8. 2016 boli prevodným príkazom stravníkom vrátené preplatky za stravu za školský rok 2015/2016. Zároveň oznamujeme všetkým stravníkom, že stravné na mesiac SEPTEMBER 2016 je potrebné uhradiť najneskôr do 31. 8. 2016. Stravné za ostatné mesiace sa následne uhrádza vždy mesiac vopred.

              Číslo účtu vo formáte IBAN: SK16 0200 0000 0022 0709 2554

               

              Suma pre 1. stupeň: 23,80 EUR/mes.

              Suma pre 2. stupeň: 25,20 EUR/mes.

               

              Pri platbe prosíme uvádzať variabilný symbol, ktorý bol pridelený každému stravníkovi. 

               

            • Olympijský festival Slovenska 2016

            • V utorok 14. júna 2016 sa na Základnej škole J.A.Komenského v Púchove uskutočnil Olympijský festival Slovenska, ktorého sa zúčastnili aj žiaci všetkých ročníkov našej školy. V rámci festivalu žiaci I. stupňa bežali beh na 250 metrov a žiaci II. stupňa beh na 500 metrov. Aj medzi našimi žiakmi sa našli takí, ktorí sa umiestnili medzi najlepšími:

              Martin BABČAN (1.a) - 3. miesto

              Michal KRIŽÁK (4.a) - 3. miesto

              Sára KUBIRITOVÁ (7.a) - 1. miesto

              Natália FERIANCOVÁ (8.a) - 1. miesto

              Tomáš OCELÍK (9.a) - 1. miesto

               

            • Malý kuchár-v časopise Varecha

            •  Pre celoslovenský časopis Varecha varil ako malý kuchár náš žiak 3. ročníka Tomáško Mušák. Pripravil recept, ktorý by si dokázali pripraviť rovesníci- čokoládových hadíkov. Ako sa pripravuje? "Do múky prilejete vodu, urobíte cesto a vyšúľate tenučkých hadíkov. Keď sa uvaria, namočíte ich do čokolády. Je to maškrta", hovorí Tomáško. Inou alternatívou sú banánové očká. "Kolieskom banána plnená piškóta sa natrie maslom, džemom a namočí sa v čokoláde. A potom sa musí nechať stuhnúť v chladničke." Čo dodať na záver: "Dobrú chuť!"

               

            • Piataci v akcii...

            • Pani Kvetka Karasová pracuje v spoločnosti FALCK ZÁCHRANNÁ – rýchla zdravotná pomoc v Beluši. Bola ocenená s ďalšími záchranármi z Beluše a z Púchova Zlatým záchranárskym krížom za rok 2015. V máji ich prijal pán prezident SR Andrej Kiska.

              Boli sme radi, že si pani Kvetka našla čas a prišla medzi nás, piatakov. Vysvetlila a prakticky nám predviedla na resuscitačnej figuríne, ako môžeme poskytnúť prvú pomoc.

              Bolo to poučné a prakticky sme si to vyskúšali.

              Ďakujeme, žiaci 5.A

            • Naša exkurzia vo Vsetíne a výlet do ZOO

            • Dňa 27.5.2016 sa žiaci 3. a  4. ročníka vybrali autobusom na exkurziu do hvezdárne vo Vsetíne. Exkurzia začala prehliadkou kopuly a  prístrojového vybavenia, neskôr aj meteorologickej stanice v  areáli hvezdárne. Keďže bolo priaznivé počasie, s pomocou odborníka žiaci pozorovali Slnko a slnečné škvrny. V závere exkurzie si pozreli tri kratšie dokumenty o planétach, hviezdach a o jednom z prvých zvieracích cestovateľov do vesmíru. Dokumenty našich žiakov natoľko zaujali, že si ani neuvedomili ako čas rýchlo ubieha a nastal čas opustiť hvezdáreň. Nasledujúce kroky smerovali späť do autobusu, ktorý deti zaviezol do Zlína. Slnečný deň tak pokračoval prehliadkou zámku Lešná a ZOO. Po štyroch hodinách strávených v ZOO Lešná sa žiaci spokojní a zdravo unavení vrátili do autobusu na cestu domov. Za tento krásny a  obohacujúci deň žiaci vďačia p. učiteľke Hrenákovej a  p. učiteľke Loduhovej.

            • Policajti deťom

            • Aj tento rok si Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Považskej Bystrici   k príležitosti MDD pripravilo pre žiakov tretích ročníkov podujatie s názvom „Policajti deťom“, ktoré prebiehalo na pešej zóne v našom meste. Akciu zahájilo vystúpenie detí z CVČ Včielka a po nich predviedli policajti deťom svoje služobné psy, ktoré využívajú pri ochrane zdravia, života a majetku občanov. Niektorí odvážlivci si s ochranným rukávom dokonca odskúšali, aké to je pocítiť silu týchto cvičených psov. Po kynologickej prehliadke sa predstavila zásahová jednotka, požiarnici simulovali dopravnú nehodu. Následne po prehliadke techniky si žiaci tretích ročníkov piatich púchovských škôl overili svoje zručnosti v rôznych disciplínach. Naši tretiaci vybojovali pre našu školu 3.miesto a odniesli si z tejto akcie krásny pohár, diplom aj malú odmenu.

              Srdečne im blahoželáme.

            • Noc deviatakov v škole

            •    Ďakujeme za super akciu: Noc nás, deviatakov, v škole! Pán Tibor Loduha, spolu s dcérou, Líviou Loduhovou, našou absolventkou, teraz už maturantkou, pripravili pre nás večer a noc zábavy, hier, hudby, tanca, súťaží, rozhovorov a filmu v našej škole. Srdečná vďaka za krásne chvíle! 

            • Správny chlapec, správne dievča

            •  Kto by nechcel byť správny chlapec a správne dievča. Zaiste každý... Pod týmto názvom sa uskutočnila súťaž prvákov organizovaná CVČ Včielka v Púchove, kde našu školu reprezentovali dve prváčky - Amy Beriacová a Natálka Šištíková a chlapcov - Filipko Maggiollo a Tadeáško Karas. Diplom Domu kultúry so odniesla Natálka Šištíková svojím bezprostredným výstupom a básničkou, ale divákov veľmi potešili svojim programom aj Amy ako baletka, Filipko ako taliansky spevák a Tadeáško ako nádejný gitarista. 

            • V Testovaní 9 - 2016 naši deviataci opäť najúspešnejší v Púchove

            • Už piaty rok za sebou dosahujú naši deviataci vynikajúce výsledky v Testovaní 9. Inak tomu nebolo ani tento rok. Naši deviataci opäť skončili v matematike a v slovenskom jazyku a literatúre na prvom mieste v Púchove. 

              Rok 2016

              Miesto

              Názov školy

              SJL

              Priemer Slovenska: 62,6 %

               

              1.

              CZŠ sv. Margity

              67,7 %

              +  5,1 %         nad priemerom Slovenska

              2.

              ZŠ Mládežnícka

              63,2 %

              + 0,6 %           nad priemerom Slovenska

              3.

              ZŠ Komenského

              61,6 %

              - 1  %              pod priemerom Slovenska

              4.

              ZŠ Gorazdova

              61,2 %

              - 1,4 %            pod priemerom Slovenska

              5.

              ZŠ Slovanská

              56,8 %

              - 5,8 %            pod priemerom Slovenska

               

               

              Miesto

              Názov školy

              MAT

              Priemer Slovenska: 52,8 %

               

              1.

              CZŠ sv. Margity

              66,5 %

              + 13,7 %        nad priemerom Slovenska

              2.

              ZŠ Mládežnícka

              54,6 %

              + 1,8 %           nad priemerom Slovenska

              3.

              ZŠ Gorazdova

              52,6 %

              - 0,2 %            pod priemerom Slovenska

              4.

              ZŠ Komenského

              52,2 %

              - 0,6 %            pod priemerom Slovenska

              5.

              ZŠ Slovanská

              40,2 %

              - 12,6 %          pod priemerom Slovenska

               

               

            • Naša žiačka Miriam Belásová ocenená otcom biskupom

            •                                                                                                    Dňa 30.5. 2016 bola naša žiačka Miriam Belásová v Žiline ocenená otcom biskupom Tomášom Galisom. Mirka je žiačkou 9. ročníka a svojimi výsledkami a správaním si toto ocenenie právom zaslúži. Mirka je priateľské dievča,výborná žiačka, priamej a citlivej povahy, so zmyslom pre humor. Pochádza z päťdetnej rodiny. Je najstaršia a tak často pomáha rodičom so starostlivosťou o mladších súrodencov. Pán Boh ju obdaril zmyslom pre povinnosť a spravodlivosť. Vďaka rozumovým schopnostiam výklad nového učiva pochopí na prvýkrát,systematicky si utrieďuje a upresňuje nové poznatky. Rada pomôže s výkladom aj spolužiakom.  Jej prednosťou je, že  ľahko nadväzuje kontakty. Vo svojom voľnom čase  sa venuje tancovaniu, kde získala s družstvom mažoretiek viaceré medzinárodné ocenenia. Svoju vieru prežíva veľmi kontemplatívne a s pokorou. Ak sa jej dá priestor na sebarealizáciu, ochotne dokáže využiť svoje vlohy k spoločnému dobru. Svoj voľný čas rada trávi so spolužiakmi, s rodinou alebo  ľuďmi, ktorých má rada. Srdečne gratulujeme!     

            • Deň rodiny 2016

            •    Nedeľa Ducha Svätého je už tradične venovaná rodine. OZ S láskou k človeku (v zastúpení MUDr. Daškom a pani Daškovou) v spolupráci so saleziánskymi pomocníkmi (v zastúpení pánom Loduhom a pani Bríšovou), našou školou (v zastúpení pani riaditeľkou) , CVČ Včielka, (v zastúpení pani riaditeľkou) Mestom Púchov (v zastúpení pánom primátorom a pánom viceprimátorom) a farským úradom (v zastúpení pánom dekanom) zorganizovalo krásne nedeľné popoludnie pre rodičov a deti. Viac ako tisícka účastníkov sa na našom školskom dvore mohla vyšantiť na skákacom hrade, zapoľovať si na zvieratá kušou, odviesť na koni,  zajazdiť na kolobežkách, prejsť tmavým tunelom na rýchlosť, zastrielať si vodnými pištoľami, skákať vo vreci, či namaľovať rodinu. Lákadlom bolo aj pozeranie  telescopom a živé zvieratká. Veľkým pozitívom bolo, že jednotlivé stanovišťa mali na starosti naši absolventi a súčasní žiaci. Všetkým organizátorom a účastníkom srdečne ďakujeme. Pozri vo fotoalbume.

            • Úspech na okresnom kole v atletike

            • Vo štvrtok 19.5. sa na ZŠ Gorazdova v Púchove uskutočnilo okresné kolo ZŠ v atletike. Našu školu úspešne reprezentovali Tomáš OCELÍK (9.A), ktorý obsadil 1. miesto v behu na 1000m a Natália FERIANCOVÁ (8.A), ktorá skončila v behu na 800m na 3. mieste. K úspechu im gratulujeme a Tomášovi prajeme veľa šťastia na krajskom kole.

            • MATEMATICKÝ KLOKAN 2016

            • V marci aj u nás v škole prebehla najväčšia medzinárodná matematická súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN. Tento rok sa z našej školy zapojilo 40 žiakov 2. až. 9. ročníka. Medzi nimi boli aj úspešní riešitelia, teda tí, ktorí sa zaradili medzi 20% najúspešnejších riešiteľom na Slovensku:

              Adrián PUTALA (6.A) - školský šampión - obsadil 1. miesto v rámci SR

              Katarína RUDINCOVÁ (2.A), Adam JANÍK (3.A), Šimon ŠALAMÚN (4.A) - úspešní riešitelia I. stupeň

              Filip CHROMEK (7.A), Sofia HALASOVÁ (9.A), Samuel ŠALAMÚN (9.A) - úspešní riešitelia II. stupeň

            • Besiedka piatakov ku Dňu matiek

            • Naša trieda spolu s pani učiteľkou Zdenkou Panáčkovou zorganizovala v pondelok 16.mája 2016 besiedku v triede 5.A. Pozvané moli mamičky, babičky, ale aj otcovia. Každý žiak účinkoval v programe pre mamy.

              Najviac sa všetkým páčila scénka Popoluška. Takto sme strávili pekné popoludnie. Mojim rodičom sa páčil celý program. Ocenili originalitu každého žiaka.

              M. A. Špačková, 5.A

               

              Naša trieda pripravila pekný program ku Dňu matiek. Ja a Saška Gabrišová sme čítali vtipy zo školského prostredia. Iní spolužiaci recitovali, spievali, tancovali, hrali na hudobné nástroje (gitaru, husle, harmonika, klávesy).

              Všetkým mamám a ostatným príbuzným sa vystúpenie veľmi páčilo.

              V. Tulkisová, 5.A

               

              Naším vzácnym hosťom na besiedke bola aj pani riaditeľka Mišíková. Besiedka dopadla dobre. Zabavili sme sa. Ja som hrava v scénke Popoluška a tancovala som spolu s Jankou Lukajkovou, Diankou Bednárikovou, Máriou Špačkovou a Gabikou Jamrichovou.

              Mamine sa naše vystúpenie veľmi páčilo.

              S. Surovčíková, 5.A

            • Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom

            • Dňa 18. mája navštívil našu školu nám doposiaľ neznámy spisovateľ Valentín Šefčík. Svojou návštevou potešil všetkých žiakov i učiteľov. Jeho osobnosť vyžarovala pokoj, láskavosť, čo sa odrazilo v celom priebehu besedy. Deti boli pokojné, zanietene počúvali príbeh jeho spisovateľskej činnosti.

              Sprevádzala ho kamarátka – nám všetkým známa „teta Daška“ z CVČ Včielka. Získal si nás aj tým, že veľmi pekne rozprával o škole, v ktorej je riaditeľom a svojimi básňami hovoriacimi hlavne o deťoch, láske, ...

              Začať deň s príjemným človekom je povzbudením do celého dňa.

            • Tisícka žiakov cirkevných škôl Žilinskej diecézy v Turzovke

            •  Pútnické miesto Turzovka ožilo tisíckou žiakov z cirkevných škôl Žilinskej diecézy. Z našej školy sa púte zúčastnili štyridsiati  ocenení žiaci školy za školský rok 2014/2015, ktorí putovali pešo na horu Živčák z Korne . K nezabudnuteľným zážitok patrila svätá omša s otcom biskupom Tomášom Galisom, radostné skandovanie pri predstavovaní žiakov z jednotlivých škôl, koncert Lamačských chvál, či spoločná modlitba na mieste zjavenia Panny Márie.  

            • Súťaž "Slávik Slovenska 2016“

            • Sme veľmi potešení z toho, že aj žiaci našej školy radi spievajú. Školského kola súťaže Slávik Slovenska sa po výbere z triednych kôl zúčastnilo16 súťažiacich, ktorí súťažili v troch kategóriách. V úvode kola mala pani riaditeľka k žiakom pekný motivačný príhovor a následne po ročníkoch vystúpili žiaci s ľudovými piesňami, ktoré si sami zvolili. Piesne zneli radostne a prejav našich žiakov zanechal aj u poroty veľký dojem. Nakoľko bolo v druhej kategórii silné a vyrovnané zastúpenie, rozhodla sa porota udeliť až štyri prvé miesta. Zástupcovia poroty, tj. p. riaditeľka, p. uč. Kotlasová, p. uč. Špačková a p. uč. Loduhová vyhodnotili školské kolo súťaže Slávik Slovenska nasledovne:

               

              I. kategória 1. - 3. ročník 

              1. miesto – Terezka Krajčiová – 2.A

              2. miesto – Katarínka Rudincová – 2.A

              3. miesto – Kristínka Slobodová – 2.A

               

              II. kategória 4. – 6. roč. 

              1. miesto – Monika Kováčová – 4.A

                                 Janka Lukajková – 5.A

                     Mária Špačková – 5.A

                                 Gabika Jamrichová –  5.A

              2. miesto – Klárka Mošková – 4.A

              3. miesto – Lucka Babčanová – 4.A

               

              III. kategória 7. – 9. roč.

              1. miesto – Veronika Vozáriková – 7.A

              2. miesto  – Sára Kubiritová – 7.A

              3.miesto – nebolo udelené

               

              Z prvej kategórie si bude svoje miesto v okresnom kole súťaže Slávik Slovenska 2016 obhajovať Terezka Krajčiová. Z druhej kategórie pôjde našu školu reprezentovať Janka Lukajková a z tretej kategórie zaspieva aj Veronika Vozáriková. Všetkým zúčastneným žiakom srdečne blahoželáme a žiakom, ktorí sa umiestnili na prvých miestach želáme veľa úspechov v okresnom kole.

            • Plavecký výcvik pre 1.stupeň

            • V dňoch 18. – 22. apríla 2016 sme pre žiakov I. stupňa zorganizovali plavecký kurz v krytej plavárni Púchov, ktorého sa zúčastnilo 61 žiakov. Tento kurz prebiehal pod vedením tímu profesionálnych trénerov, pričom  ich práca a zodpovedný  prístup ku žiakom sa nám veľmi páčil. Žiaci absolvovali plavecký výcvik s nadšením  a radosťou. Tréneri chválili ich snahu a konečný výsledok bol zrejmý v posledný deň plaveckého výcviku, keď sme videli, že voda nie je pre nich strašiakom, ale užívajú si ju plnými dúškami. Každá skupina predviedla pod vedením svojho trénera všetko, čo sa naučila, v čom sa zdokonalila a každý žiak si v piatok  hrdo odniesol domov diplom  plavca. Pozri vo fotoalbume.

            • Beseda o slovenských pralesoch

            •  Považské osvetové centrum (pán Kadlec) zorganizovalo v našej škole besedu pre žiakov  5.-9. ročníka o slovenských pralesoch. Žiaci školy tak mali možnosť dozvedieť sa typické znaky slovenských  pralesov a rôzne ďalšie zaujímavosti, ktoré im  priblížil Ing. Janek zo svojej výskumnej i osobnej skúsenosti.  

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje