• Novinky

            • Hviezdoslavov Kubín

            • V dňoch 18.3.2016 a 21.3.2016 sa v CVČ Včielka uskutočnilo okresné kolo v prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Našu školu úspešne reprezentoval Martin Janíček (3.a) - 1. miesto, Mária Anna Špačková (5.a) - 1. miesto a Monika Kováčová (4.a) - 3. miesto.

              K úspechu im gratulujeme a Martinovi Janíčkovi a Márii Špačkovej želáme veľa úspechov aj na krajskom kole.

            • Úspešná matematická olympiáda

            • V utorok 5. apríla sa naši žiaci zúčasnili okreného kola matematickej olympiády, ktoré sa konalo na ZŠ Gorazdova v Púchove. V rámci jednotlivých kategórii sme mali nasledovných úspešných riešiteľov:

              Kategória M6:

              2. miesto - Putala Adrián (6.a)

              5. miesto - Gabčová Jana Mária (6.a)

              6. miesto - Janoško Matej (6.a)

               

              Kategória M7:

              5. miesto - Chromek Filip (7.a)

               

              Kategória M8:

              6. miesto - Bašo Michal (8.a)

              7. miesto - Mojto Filip (8.a)

            • Zápis prváčikov dňa 5.4. a 15.4. 2016

            •   Dňa 5.4. a 15.4.  2016 sme privítali prváčikov na zápise. Deti krásne zvládli úlohy, ktoré im pripravili nielen pani učiteľky, ale aj žiaci školy.  Foto pozri vo fotoalbume.

            • Úspech na svetovom ľadovom hokeji, ktorého súčasťou je aj náš žiak Erik Vojtek

            •  V dňoch 25. marca až 3. apríla 2016 prebieha v Rakúskom Zell am See 25 ročník. Svetového turnaja v ľadovom hokeji chlapcov v troch kategóriách – 12,14 a 16 rokov.

              V kategorií U 12 obsadili chlapci družstva HC Continental Púchov ako jediné slovenské družstvo spomedzi 13 družstiev fantastické strieborné umiestnenie, vo vyrovnanom finále s družstvom z Fínska až po prehre po samostatných nájazdoch 2:1. V striebornom družstve chlapcov reprezentoval aj náš žiak - Erik Vojtek zo 6.A, ktorý vzorne reprezentoval Slovensko, Púchov i našu školu a srdečne mu gratulujeme ku krásnemu výsledku. Na fotografii je tretí zľava v prvom rade. Poďakovanie patrí trénerom, hráčom, sponzorom a rodičom.

               

            • Najvyššie rezortné vyznamenanie pre pani učiteľku Mgr. Máriu Chromekovú

            •   Učitelia a pedagogickí zamestnanci si dňa 22.3. 2016 v Bratislave, pri príležitosti blížiaceho sa Dňa učiteľov, prevzali z rúk ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraja Draxlera ocenenia za mimoriadne úspechy vo svojej pedagogickej práci. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 62 učiteľov a pracovníkov v školstve. Najvyššie rezortné ocenenie - Veľkú medailu sv. Gorazda prevzala aj naša pani učiteľka Mgr. Mária Chromeková za  celoživotnú, obetavú a tvorivú prácu a za mimoriadne výsledky v rozvoji základného školstva. Na pani učiteľku sme hrdí a srdečne gratulujeme.
                    Ako uviedol vo svojom príhovore Draxler, dobrý učiteľ sa vie s dieťaťom a mladým človekom rozprávať, vie mu načúvať. "Vie mu dať ambície, nádej a povzbudenie, že si bude vedieť nájsť cestu vo veľkom svete," povedal pred ocenenými učiteľmi šéf rezortu školstva.
                    Minister taktiež pripomenul, že školstvo a náš systém vzdelávania má veľa aspektov, ktoré potrebujú zmeny. "Nie čiastkové, ale poctivý dlhodobý reformný plán postupného zvyšovania kvality aj financií," dodal. Na to, aby niečo také mohlo fungovať, potrebuje školstvo podľa jeho slov nielen osvietené vedenie ministerstva, ale aj spoluprácu reprezentantov školského prostredia.
                    Medaily sv. Gorazda udeľujú ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života od roku 1999. Dostávajú ich tí, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov. Ide o najvyšší stupeň ocenenia v rezorte školstva.

            • Vitajte v Rozprávkove

            • V pondelok 14. marca sa na 1.stupni uskutočnil tematický deň "Rozpravkovo", ktorý bol zameraný na to, aby sa žiaci učili prostredníctvom rozprávok. Deti boli preoblečené za rôzne roprávkové postavičky. V tento deň nás navštívili aj malí škôlkári zo Športovčeka a z Požiarnej a tak videli, že naučiť sa dá veľa hravou formou.

              Pozri vo fotoalbume

            • Ďalšie úspechy našich žiakov

            • V uplynulých dňoch žiaci našej školy získali niekoľko ocenení, ku ktorým im gratulujeme. Patrí medzi nich Lucia Belasová (4.A), ktorá obsadila v I. kategórii celoslovenskej súťaže Poetický Púchov 1. miesto. Ďalšou súťažou bola Európa v škole, kde žiačka Barbora Juhaniaková (6.A) obsadila 1. miesto (individuálne umelecké práca), žiačka Natália Feriancová (8.A) obsadila 2. miesto (písomné práce zo slov. jazyka) a kolektív žiakov 5.a obsadil 1. miesto (kolektívne umelecké práce).

              V dňoch 8.-9.marca sa uskutočnilo aj okresné kolo Pytagoriády, kde v kategórii P6 obsadil Andrej Putala (6.A) výborné 2. miesto a v kategórii P4 boli úspešnými všetci naši zapojení štvrtáci: Daniel Moško - 3. miesto, Marek Vozár - 4. miesto, Šimon Šalamún - 6. miesto.

              Veľká vďaka patrí aj pani učiteľkám, ktoré žiakov na súťaže pripravovali.

            • Super duchovná obnova

            •     Na duchovnú obnovu sme sa nevedeli dočkať. Konečne prišiel ten deň. Pred školou zastavil autobus a my, šiestaci a siedmaci, spolu s našimi triednymi a pani Daškovou, sme nastúpili, plní očakávaní. Môžeme povedať, že sa vrchovato naplnili. Strávili sme tri dni plné hier, vychádzok, prednášok, krásnych filmov, zamyslení a zábavy. Uvažovali sme o kráse priateľstva, ale aj o tom, že sme kresťania a nehanbíme sa za to. Prežili sme úžasný večer milosrdenstva s našimi bývalými žiakmi, ktorí sú už na stredných školách.Čo sme na duchovných cvičeniach prežili a čo nám dali do života, podrobne vyrozprávame v našom školskom časopise Margitka. 

            • Malý nápad, veľký skutok

            • Blížia sa Vianoce, sviatky, kedy myslíme o trochu viac jeden na druhého. Sme srdečnejší, radi niekoho obdarúvame, snažíme sa viac rozdávať lásku.

              Na jednej strane si uvedomujeme, že svet je ponorený v trápeniach a kamkoľvek sa obzrieme, vidíme mnohé ľudské utrpenia, na druhej strane tomu nevenujeme dostatočnú pozornosť. Túto skutočnosť si akosi hlbšie uvedomili tri dievčatá z z našej CZŠ sv. Margity, a to Terezka Bašová, Monika Kováčová a Marianka Feriancová, ktoré rozdiel medzi deťmi v Afrike a deťmi u nás precítili viac a rozhodli sa niečo urobiť. Hoci sú iba štvrtáčky, ich nápad pomôcť druhým, stojí za pozornosť. Povieme si, veď čo to je – predsa, každý z nás vie, že deti u nás sú na tom podstatne lepšie ako v Afrike. Našim deťom nechýba jedlo, školské potreby, ani tá „obyčajná“ voda na pitie.

              Ale zamyslel sa niekto z nás nad tým ako pomôcť? Akoby sa nás to ani netýkalo. Veď máme svoje problémy. 

              Týmto dievčatám však napadlo riešenie, ako čo len malou troškou týmto deťom pomôcť.

              Skutočnosť, že ani v mnohých našich rodinách peňazí nie je veľa, ich priviedla k nápadu, ktorý nestojí viac než pár centov. Ale aj tých pár centov znamená v chudobnej krajine veľa. Začali vyrábať detské ozdoby a ponúkať ich za dobrovoľný príspevok. Tento nápad podporili a sprostredkovali ich rodičia medzi ďalšími deťmi z mesta. Takto získané peniaze, doteraz už 36 eur, poukážu pre africké deti v DOBREJ NOVINE. 

              Čo poviete? Nestojí za to podporiť tento nápad a pridať sa k ich aktivite? 

              Darujme kúsok seba a smutné detské tváre detí z Afriky nám darujú šťastný úsmev.

               

            • 2% dane

            • 2% dane

              Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to na podsránke 2%.

              Tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane si môžete stiahnuť tu.

              Ako postupovať

               Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

               Podávate si daňové priznanie sami?

               Postup pre právnické osoby

               

            • EXPERT geniality show 2015/2016

            • EXPERT geniality show je vedomostná súťaž pre žiakov ZŠ (6.-9. ročník), do ktorej sa zapojilo aj 28 našich žiakov z celkového počtu 9210 žiakov. Súťaž EXPERT spočíva vo vypracovaní testu z dvoch súťažných tém, ktoré si každý súťažiaci ľubovoľne zvolí až keď vidí súťažný test. Expertami v tomto školskom roku na našej škole sú:

              Aneta JUHANIAKOVÁ (7.a) – TOP EXPERT, expert na tajomstvá prírody, expert na mozgolamy

              Adrián PUTALA (6.a) – expert na mozgolamy

              Rebeka ONDRIČKOVÁ (6.a) – expert na mozgolamy

              Filip CHROMEK (7.a) – expert na mozgolamy

              Štefan Adam SULÍK (7.a) – expert na tajomstvá prírody

              Jozef BODORÍK (8.a) – expert na tajomstvá prírody

              Michal BAŠO (8.a) – expert na tajomstvá prírody

          • Dejepisná olympiáda
            • Dejepisná olympiáda

            • V stredu 9. februára 2016 sa v CVČ Včielka uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. V kategórii E sa na skvelom 3. mieste umietnila naša žiačka Anetka JUHANIAKOVÁ (7.a) a na 5. mieste Ninka KUTEJOVÁ (7.a). Dievčatám k úspechu gratulujeme.

            • Krajské kolo Technickej olympiády

            • V stredu 3.2.2016 sa náš žiak Štefan SULÍK (7.a) zúčastnil krajského kola Technickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Vo svojej kategórii bol úspešným riešiteľom a obsadil pekné 7. miesto.

              Štefanovi gratulujeme a želáme veľa úspechov aj v budúcich ročníkoch súťaže.

            • Maškarný ples 2015/2016

            •     Maškarný ples patrí medzi najočakávanejšie udalosti počas školského roka, na ktorý sa tešia všetky deti. Inak tomu nebolo ani tento rok (pozri foto vo fotoalbume). Deti sa do sýtosti vytancovali, vyšantili a zahrali v Športcentre, kde maškarný ples škola organizuje. K dobrej nálade prispel DJ Team, bohatá tombola a hry. Radosť neskrývali spokojné deti a rodičia. Poďakovanie patrí všetkým zamestnancom a učiteľom, ktorí sa na maškarnom plese podieľali, ako aj rodičom detí za prípravu nádherných masiek (bolo ich 125), ako aj rodičom, ktorí pomáhali pri prechode cez prechod. Svojou prítomnosťou nás potešili aj naši bývalí žiaci, animátori a pani učiteľky na materskej dovolenke s deťmi.  Viac foto pozri vo fotoalbume.

            • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

            • V okresnom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko sa Martinko Janíček z 3.A umiestnil na 1. mieste. Monika Kováčová zo 4.A sa umiestnila na 2. mieste. Žiakom, ako aj pani učiteľke Hrenákovej, ktorá ich pripravovala srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

            • Srdečne gratulujeme Filipovi Chromekovi zo 7.A a Petre Janíkovej z 9.A, ako aj pani učiteľke Huťovej, ktorá ich pripravovala na olympiádu v anglickom jazyku. Obidvaja žiaci sa umiestnili v okresnom kole ANJ na 3. mieste.

            • Všetkovedko-celoslovenská súťaž

            •  Žiaci 2.-5. ročníka sa zúčastnili celoslovenskej súťaže Všetkovedko. V zátvorke je uvádzaný počet detí v SR, ktoré žiak predbehol.

              Všetkovedko 2. ročník:

              1. Rudincová Katka - 3. miesto v SR (4 495), patrila medzi 2% najlepších
              2. Bušík Maxík -  16. miesto v SR (4 479), patril medzi 13% najlepších
              3. Kudlejová Jasmínka - 18. miesto v SR (4 265), patrila medzi 13% najlepších

               

              Všetkovedko 3. ročník

              1. Janíček Martinko -  47.miesto v SR (3 195), patril medzi 15% najlepších
              2. Tulkisová Simonka - 50.miesto v SR (2 987), patrila medzi 15% najlepších

               

              Všetkovedko 4. ročník

              1. Kutejová Saška a Belásová Lucka - 36. miesto v SR (3 060), patrili medzi 15% najlepších 
              2. Gerschdorf Adamko - 38.miesto v SR (2 870), patril medzi 15% najlepších
              3. Moško Danko - 43. miesto v SR (2 757), patril medzi 15% najlepších

               

              Všetkovedkov učeň 2. ročník

              1. Jurašíková Vierka - 41. miesto (4 476)
              2. Šedivá Kristínka - 60. miesto (4 457)

               

              Všetkovedkov učeň 3. ročník

              1. Janík Adamko - 50. miesto (2 882)
              2. Ondrášek Martinko - 55. miesto v SR (2 047)
              3. Vido Tomáško- 75. miesto v SR (1 912)

               

              Všetkovedkov učeň 4. ročník 

              1. Šalamún Šimonko - 46.miesto v SR (2 489) 

               

              Všetkovedkov učeň 5. ročník

              1. Surovčíková Stelka
              2. Špačková Mária
              3. Bednáriková Dianka a Tulkisová Veronika
              4. Pecho Paľko
            • Sv. Terezka nás obdarila milosťami a mimoriadnym snehom

            •   Dňa 21.1. 2016 sme my, piataci a šiestaci, spolu s Terezkami zo školy, pani riaditeľkou, pani učiteľkami Panáčkovou, Kotlasovou a pani Daškovou, zažili v Žiline krásne dopoludnie. Prišli sme si uctiť relikvie sv. Terezky Ježišovej a poprosiť ju, aby sme ako ona, vnášali do nášho okolia lásku. Mali sme aj mimoriadny zážitok z toho,keď relikvie  vynášali von z katedrály, kde sme aj my ešte raz chceli pozdraviť sv. Terezku, jemné sneženie sa na 5 minút zmenilo na husté, s veľkými snehovými vločkami. Niet sa čo diviť, veď sv. Terezka milovala sneh. Toto mimoriadne sneženie sme vnímali tak, že nás sv. Terezka  "viditeľným" spôsobom pozdravuje.

            • Maškarný ples

            • Pozývame všetkých žiakov našej školy, súrodencov a rodičov na maškarný ples, ktorý sa uskutoční dňa 29.1. 2016 (v piatok) od 15,30-18,00 hod. v Športcentre Chovanec. Do tanca hrá DJ Beniak.

            • Dňa 25.1. 2016 je škola zatvorená

            • Potvrdzujeme, že dňa 25.1. 2016 (ako to bolo oznámené listom rodičom o štrajku učiteľov zo dňa 19.1. 2016) nebude prebiehať vyučovanie, žiaci zostávajú doma. Školský klub detí je otvorený od 6,30-15,30 hodiny pre prihlásené deti na tento deň. Dňa 26.1. 2016-27.1. 2016 prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.

            • Super lyžiarsky, nechcelo sa nám vrátiť-pozri fotoalbum

            •       Hneď po vianočných prázdniných, od 11.1. - 16.1. 2016, sme sa zúčastnili lyžiarskeho kurzu v Zuberci-Janovky. Bolo tak super, že nám ani nechcelo vrátiť. Dostatok snehu, krásne prostredie, výborná organizácia kurzu, nezabudnuteľná atmosféra, jednoducho máme krásny zážitok na celý život. Za prípravu kurzu by sme chceli poďakovať pani riaditeľke, nášmu triednemu, pani ekonómke, a samozrejme, našim inštruktorom: vedúcemu kurzu PaedDr. Krajčíkovi, Mgr. Gabčovej, Mgr. Hlúbikovi a pani zdravotníčke Mgr. Hromadíkovej. Budúci siedmaci, je sa na čo tešiť!  Foto pozrite vo fotoalbume!

            • Výsledky našich piatakov v národnom Testovaní 5, ktoré testuje úroveň vedomostí za 1.-4. ročník

            • S výsledkami národného Testovania piatakov zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky, ktoré testuje žiakov z učiva 1. stupňa, môžu byť naši piataci, učitelia a rodičia nadmieru spokojní. Zo SJL dosiahla naša škola úspešnosť 75,10%, čo je viac o 8,57% oproti priemeru Slovenska. Z MAT dosiahla naša škola úspešnosť 69,81%, čo je viac o 7,82%. Všetkým žiakom a učiteľom srdečne gratulujeme k týmto krásnym výsledkom.  

              Opäť sme sa presvedčili, že naši učitelia veľmi zodpovedne pripravujú žiakov a to nielen v predmetoch matematika a slovenský jazyk, ale aj vo všetkých ostatných.

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv. Margity
      • Námestie slobody 562/1
        020 01 Púchov
        Slovakia
      • Stravovanie ekonómka (vyúčtovanie a platenie stravy ZŠ a MŠ): 0910 852 312

        Odhlasovanie stravy MŠ: 0910 852 310
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje